Mam już drugiego. Pierwszy był z Chin ???? Co do tabletów. Jak chcesz jechać gdzieś w daleką podróż to wygodniejsze to niż lapek czy netbook. Jednak daleko jeszcze tabletom do komputerów. Twoje pytanie ma się tak samo jak pytanie czy Apple wyprze klasyczne laptopy czy PC. Jest coraz popularniejsze, ale to nie to samo co zwykły komp z windowsem. Niestety, brakuje tu kompatybilności. Chcesz grać? Kupujesz PC. Chcesz bajery? Kupujesz apple. Chcesz prostotę polegającą na słuchaniu muzy, oglądaniu YouTube czy filmów empeg (i nic poza tym)? Kupujesz tablety. Ale dopóki nie zaczną stawiać klasycznych windowsów na tabletach, które na razie dominują, to ich moc może urosnąć nawet do dwu rdzeniowych procków wspieranych przez 4 gb ram i grafę GTX FULL HD: i tak tego nie wykorzysta. Dla mnie tablet to tablet, potrzebny jak mp-
trójka czy aparat cyfrowy. Umiem i lubię to wykorzystywać, toteż sobie kupiłem. Ale tylko w konkretnym celu. Ale jeśli moje wymagania miałby być większe, niż tylko to, co owe urządzenia robią: nie kupiłbym ich.