hawkeyesti
Forum VIP
OBROŃCA TYTUŁU: Frölunda HC
OBROŃCA TYTUŁU: Tappara Tampere
OBROŃCA TYTUŁU: Stavanger Oilers
Dyscyplina: Hokej - Finlandia, Liiga
Godzina: 17:30
Spotkanie: Kookoo - Vaasan Sport
Typ: 2
Kurs: 2,08
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
Na dzisiaj typ hokejowy z najwyższej klasy rozgrywkowej we Finlandii. Tabela prezentuje się tak:
Gospodarze u siebie mają bilans 5 zwycięstw, 3 zwycięstw po dogrywce, 6 porażek po dogrywce i 10 porażek. Ich dzisiejszy rywal zespół Vaasan Sport radzi sobie lepiej na wyjazdach niż u siebie, gdzie zanotowali 7 zwycięstw, 5 zwycięstw po dogrywce, 3 porażek po dogrywce i 9 porażek. Goście w ostatnim czasie są w formie i dziś powinni zanotować kolejną wygraną. KooKoo według mnie sezon regularny zakończy na ostatnim miejscu. Skąd takie czarne prorokowanie nad tym zespołem ? Odpowiedź jest prosta drużyna ta boryka się z problemami finansowymi i z tego powodu sprzedali swoich 3 najlepszych graczy O'Connora, Malinena i Kantola do drużyny HIFK. Dostali w zamian 2 młodych graczy ale nie zmienia to faktu, że zespół zdecydowanie się osłabił.
Absencje w zespole KooKoo: obrońca Vainio (7 występów w tym sezonie), napastnik Green (33 występy w tym sezonie, 11 goli i 6 asyst na koncie).
Absencje w zespole Vaasan: napastnicy Vihko (15 występów w tym sezonie, 1 gol na koncie), drugi najlepszy strzelec w zespole Nenonen (28 występów w tym sezonie, 12 goli i 5 asyst na koncie), Kokkala (44 występy w tym sezonie, 5 goli i 12 asyst na koncie) i Komulainen (21 występów w tym sezonie, 2 gole i 13 asyst na koncie)
Wprawdzie u gości ważne absencje ale zespół ten już od pewnego czasu musi radzić sobie bez tych graczy i radzą sobie całkiem dobrze. Vaasan ostatnio w formie a KooKoo 4 mecze z rzędu w plecy i widać, że ta sytuacja finansowa i sprzedaż swoich 3 najlepszych graczy mocno na zespole się odbiła. Są w dołku i myślę, że teraz warto stawiać na ich porażki a po takim kursie jak dzisiaj na gości, grzechem jest nie spróbować.
http://www.jatkoaika.com/Uutiset/kookoo-ja-hifk-vaihtoivat-pelaajia-%E2%88%92-nuoria-hy%C3%B6kk%C3%A4%C3%A4ji%C3%A4-vastineeksi-k%C3%A4rkipelaajista/187539Skąd informacja, że ci gracze odeszli? Kiedy odeszli? Zupełnie nie znam się na tej lidze ale raczej sprzedaż tych graczy nie odbiła się na ich formie, bo w ostatnim meczu 4 dni temu wszyscy 3 grali (Kantola strzelił gola, a O'Connor miał 2 asysty).
W takim razie wygląda na to, że osłabienia po obu stronach spore (choć oczywiście ci wszyscy 3 zawodnicy kookoo grali w ostatnich meczach, więc po ich stronie osłabienia są bardziej znaczące) ale patrząc na formę i motywację po takim kursie warto chyba zagrać ten typ.http://www.jatkoaika.com/Uutiset/kookoo-ja-hifk-vaihtoivat-pelaajia-%E2%88%92-nuoria-hy%C3%B6kk%C3%A4%C3%A4ji%C3%A4-vastineeksi-k%C3%A4rkipelaajista/187539
Tak, tak przepraszam, źle tam napisałem miało być, że sytuacja finansowa źle wpływa na formę drużyny a do tego teraz jeszcze zagrają bez 3 najlepszych graczy, źle to ująłem. Dzisiaj cała trójka już ma zagrać w barwach HIFK
http://www.hifk.fi/uutiset/taellainen-oli-uusien-ifk-pelaajien-ensimmaeinen-paeivae-nordiksella