>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Szwajcaria (Super League | Challenge League) - 2013/2014

Status
Zamknięty.
elano07 1K

elano07

Użytkownik
Young Boys-Sion 1 1,83 200=366 bet365 3-0 ✅
Young Boys straciło najważniejszego piłkarza poprzedniego sezonu (Farnerud odszedł do Torino), ale na szczęście zespół wzmocnił sie. Przybył Szwajcarski obrońca von Bergen (ex-Palermo), młody japoński napastnik Kubo (Kyoto Sanga) i Gajić (ex-Servette), i udało się utrzymać w klubie inne wielkie gwiazdy takie jak Zárate i Gerndt. Przygotowanie przed sezonowe były pomyślne dziesiesc dni temu zespół wygrał z D. Moskwa 4-1. Sion stracił napastnika Lafferty i pomocników Gelson Fernandesa, Margairaza, Gattuso i Crettenand a do zespoły przyszli Christofi, Yartey, Herea i Jagne. Gracze są interesujący, ale nie ma wątpliwości ze potrzebują czasu na zgranie. Jeśli chodzi o wyniki przed sezonowe to prezentują się tak: 1-1 z Marsylia Lausanne (0-1), Servette (0-0) i Wolfsburg (0-4).Young Boys chyba wygląda lepiej jak na razie i on jest faworytem w tym meczu

barca14 84

barca14

Użytkownik
Servette - Locarno 2 dnb @ 5,5
Za 70 zł

Servette bez swoich dwóch najlepszych pomocników. Pomoc wygląda na prawdę słabo, patrząc na ilość występów dostępnych zawodników na dzisiejszy mecz.
Zapewne zagra pomocnik sprowadzony z FC Sion, gdzie zagrał 28 meczów, w tym tylko 1 cały.
Dostępny będzie też podstawowy pomocnik z poprzedniego sezonu, 27 meczów, także Sauthier - sprowadzony z Fc Sion, gdzie wystąpił 14 razy w poprzednim sezonie.
2 dobrych pomocników i 1 można śmiało powiedzieć rezerwowy ( w 2 ost. sezonach w Sionie zagrał łącznie 25 meczów, zazwyczaj wchodził w czasie meczu).

elano07 1K

elano07

Użytkownik
Vaduz – Schaffhausen 1 1,67 200=334 bet365
3 runda w szwajcarskiej Challenge League. W tej kolejce chciałbym się przyjrzeć sie dwóm zespołom Vaduz i Schaffhausen. Oglądałem skróty ostanich meczy i Vaduz zrobił na mnie zdecydowanie lepsze wrażenie. Wygrali pierwszy mecz u siebie z Chiasso 3-1, gdzie dominowali cały czas a na wyjeździe wygrali z Servette 0-1, jednym z kandydatów do awansu. Schaffhausen w swoim ostatnim meczu na wyjeździe pomimo że grał w przewadze stracił aż 3 bramki co świadczy o ich dziurawej defensywie. Ponadto w Schaffhausen zabraknie Dos Santosa, Gula, Kreslki i Schnorfa.

elano07 1K

elano07

Użytkownik

Aarau-Lausanne 1 1,67 bet365
Lausanne zmieniła niemal cały zespół w przerwie letniej, co widać po wynikach ostatnich meczów, goście są ostatni w tabeli tylko z jednym punktem. Dzisiaj zespoły podchodzą do meczach ligowych w środku tygodnia, na pewno przewaga gospodarzy będzie większą ponieważ maja szerszą kadrę. Dzisiaj w składzie Lausanne nie zobaczymy Tafera (2g) i Banane ( def.1), a występ Mevja (6) i Zambrella (1) jest 1) wątpliwy. Beniaminek z Aarau już pokonał w tym sezonie zespół z Luzany. Jeśli chodzi o osłabienia gospodarzy to dzisiaj nie zobaczymy tylko Staubla (midf.7 2g), myślę ze gospodarze w takich okolicznościach powinni wygrać.​

elano07 1K

elano07

Użytkownik
Lausanne-Luzern 2 2,05 5/10 Unibet
Zespół Lausanne zwolnił trenera po dziesiątej porażce w tym sezonie. Dzisiaj zespół będzie prowadzony przez tymczasowego trenera, zespół jest ostatni w tabeli i zdecydowanie odstaje od innych klubów, a dzisiaj w skaldzie gospodarzy zabraknie dwóch podst. obrońców Sonnerata (8) i De Pierro (6).Jeśli chodzi o gości to zespół z Lucerny wystąpi bez: Wissa (midf.5 +3), a Sarra (def.4 +2) i Stahela (def. 11), występ tego ostatniego jest wątpliwy. Goście są faworytem w tym meczu są 3 w tabeli i nie przegrali ostatnich 3 meczów.​

Otrzymane punkty reputacji: +2
J 185

jkj

Użytkownik
Wohlen - Vaduz 2 @1,5 8/10
Wysoko gram ten typ.Wohlen patrząc tylko na tabelę zajmuje ost miejsce ok, ale mało ludzi o tym wie,że grają w tym sezonie bardzo młodym niedoświadczonymi zawodnikami.Niektórzy nigdy nie grali na takim poziomie dlatego takie o to wyniki.Co mogę powiedzieć o Vaduz.Przystępują do tego meczu bardzo skoncentrowani chcą ten mecz wygrać żeby zima im spokojnie minęła.Bardzo skoncentrowani są w tym meczu Trener nie będzie mógł skorzystać w tym meczu Andrea i Markus Neumayr Maccoppi oraz Nico Abegglen i Matthias Baron.To jednak nic nie zmienia i pewne 3 pkt jadą do Vaduz.Prawidłowy kurs to 1,3 dla mnie.Powodzenia

F 0

fanatyczny

Użytkownik
Luzern - Aarau (godz. 13:45)
Typ: 1 Kurs: 1.7
Analiza: Spotkanie 17 kolejki Szwajcarskiej Super League. Drużyna walcząca o mistrzostwo Luzerna podejmuje przedostatnia drużynę Aarau. Ostatnie 4 spotkania wygrane przez gospodarzy w przeciwieństwie do gości którzy ostatnie zwycięstwo zanotowali w październiku, jest to idealny moment, aby zbliżyć się na punkt do lidera z Bazylei. Historia spotkań między tymi drużynami na stadionie w Lucernie jest druzgocąca, Aarau nie wygrało tam od 1998, a ostatnio zapunktowali w 2007r. Ponad to ostatnie 5 spotkań prezentuje bilans bramkowy 22-1. Przed tygodniem gospodarze wygrali wyjazdowe spotkanie z 2 drużyna - Grasshoppersem przez co zbliżyli się do czołówki i na pewno nie będą chcieli zaprzepaścić tego strata punktów w dzisiejszym meczu.

prokurator 61

prokurator

Użytkownik
Grasshoppers vs Aarau 1:2 ⛔
Typ 1 (-1,5 gola)
Kurs 2,675
Bet365

W jutrzejszym spotkaniu zmierzą się zespoły Grasshoppers Zurich i FC Aarau.
Gospodarze na 3 miejscu w lidze walczą o mistrzostwo z FC Basel,Young Boys Berno i Lucerną. Goście na 8 pozycji,nie grają praktycznie o nic.Zespół z Zurichu traci do lidera 6 punktów i aby utrzymywać kontakt z liderem musi wygrać jutrzejsze spotkanie.W sześciu ostatnich spotkaniach z drużyną FC Aarau wygrywali więcej niż 1 bramką.Oczywiście nie liczę spotkań towarzyskich. Skoro gospodarze ostatnio odprawili z kwitkiem zespół Lucerny na wyjeździe 3-1 to jutro tym bardziej powinni wygrać conajmniej dwoma bramkami.

emoboy 1,5K

emoboy

Użytkownik
Spotkanie: Basel - Sion / Gospodarze handicap -1 / 1.91 @ WilliamHill !
Liga: Szwajcaria / Super League
vs

Analiza: Lider ligi szwajcarskiej podejmuje drużyne gości z końca tabeli. Goście
stracili w tym meczu swoich graczy, a zarazem kluczowych, jakimi są zawieszony
Ovidiu Herea 14/3, oraz kontuzjowani Leo Lacroix 15/0 i Max Veloso 7/0
.

emoboy 1,5K

emoboy

Użytkownik
Spotkanie: Zurich - Thun
Liga: Szwajcaria / Super League
Typ:
Zurich
Kurs:
1.91 / Bet365
vs

Analiza: Na przestrzeni wielu meczu które odbyły sie między tymi drużynami,
to widać że ma sposób na grę przeciwko Thun drużyna Zurich :

Ostatnie spotkania wyglądają następująco :

Braki w tym meczu po obu stronach i zacznę od gospodarzy, gdzie nie zagrają
Henrique 19/5, Chermiti 12/1 oraz Nef 12/1. Goście również braki w składzie,
a dokładnie w lini obrony tak więc nie zagrają Schneuly 15/4, Schirinzi 16/0, Zuffi 18/1,
oraz Hediger 17/2. Thun na wyjeździe bilans 1/3/6..

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Piłka nożna, Szwajcaria 1
Zurich - Thun
Over 3.5 gola
3.65
Unibet

Z dzisiejszej oferty wybrałem mecz z ekstraklasy szwajcarskiej. W 21 kolejce spotkań zmierzą się ze sobą zespoły Zurich i Thun. Gospodarze po 20 meczach plasują się na 6, a goście po tylu samo spotkaniach są o oczko niżej. Zagrają sąsiedzi w tabeli. Typuję w tym meczu na minimum 4 gole. Po pierwsze zainteresowała mnie bezpośrednia rywalizacja między tymi klubami. Ostatnie mecze między Zurich, a Thun kończyły się wynikami 2:1, 3:2, 3:1, 2:0 i 0:4. Jak widać na 5 ostatnich meczy aż 3 zakończyły się wynikiem over 3.5 gola. Można sądzić, że mecze między tymi ekipami mają ofensywny przebieg i dzisiaj może być również sporo bramek. Jesli chodzi o bieżący sezon to gospodarze zaliczyli na 20 spotkań 7 razy over 3.5 gola (między innymi 4:0, 4:1, 3:1). Goście mają na swoim koncie 6 meczy, w których wpadały co najmniej 4 gole (między innymi 4:1, 3:2, 2:2). Dzisiaj moim zdaniem kibice zgromadzeni na stadionie w Zurychu zobaczą ciekawe widowisko i minimum 4 gole. Mój typ to over 3.5 gola.
---------
wynik 3:1 ✅

emoboy 1,5K

emoboy

Użytkownik
Spotkanie: Servette - Vaduz
Liga: Szwajcaria / Challenge league
Typ:
BTS ? TAK
Kurs:
1.70
/ WilliamHill
vs

Analiza: Gospodarze z miejsca 3, podejmują drużynę gości z miejsca 1. Vaduz od 17
spotkań nie doznało smaku porażki. Wygrane przeplatane z remisami. Vaduz jest
bramkostrzelną drużyną i mimo absencji w tym spotkaniu, myśle że zobaczymy
co najmniej po jednej bramce od każdej z ekip.
Servette bez: zawieszonego A. Sauthier 16/1, kontuzjowany K. Bua 11/1, niepewny
swojego występu N. Dams 18/0
źródło: http://www.servettefc.ch/fr/actualite/article-5743.html Vaduz bez: M. Baron 4/0, V. Milosevic 8/0, N. von Niederhäusern 18/1. Niepewni
swojego występu to dwóch graczy M. Neumayr 18/5, oraz N. Abegglen 0/0
źródło: http://www.fcvaduz.li/Aktuell/News.aspx?shmid=395&amp;amp;shact=-468240378&amp;amp;shmiid=ws5cU8niLko__eql__

prokurator 61

prokurator

Użytkownik
Lausanne -St.Gallen 2 1.85 Bet365⛔
Buki moim zdaniem przesadziły z kursem,ale to ich strata.Trzy ostatnie mecze St.Gallen to tylko jeden punkt.Porażka 1-5 z Grasshoppers( każdy celny strzał gości zakończony bramką), 0-2 z Zurichem i 1-1 z Aarau. Gra gości wcale nie wygląda tak źle jak ich ostatnie wyniki. Lausanne to czerwona latarnia ligi.
Ostatnie sześć spotkań pomiędzy tymi drużynami to wygrana St.Gallen i sądzę,że jutro ta seria zostanie podtrzymana.

danek22 10

danek22

Użytkownik
Basel - St. Gallen 1 1.60
wynik: 1:1 ⛔

Dzisiaj według mnie warto wykorzystać dobry kurs na Basel. Do wyboru tego spotkania skłoniło mnie kilka powodów. Jednym z nich jest głód zwycięstwa jaki według mnie czują piłkarze z Bazylei. Po dwóch remisowych wyjazdach z pewnością będą chcieli zgarnąć pełną póle, szczególnie po ostatnim remisie z Thun (prowadzili 2:0 do 79 minuty i 2:1 do 93 minuty). By czuć się mocniej psychicznie przed ważnym spotkaniem, które mają za 6 dni w Lidze Europejskiej także będę chcieli wygrać. St. Gallen w roku 2014 gra tragicznie i jest najgorszą drużyną w lidze, przegrała 3:0 z ostatnią drużyną w tabeli mającą wówczas zaledwie 10 punktów. W ostatnim dziesięcioleciu obie drużyny na stadionie w Bazylei w ramach rozgrywek ligowych mierzył się ze sobą 16 razy, z których aż 14 spotkań zakończyło się zwycięstwem gospodarzy natomiast w dwóch pozostałych padł remis. Trener gości nie będzie mógł skorzystać prawdopodobnie z dziewiątki zawodników w tym m.in. z: Montandon 18 spotkań, Karanovic 22(drugi najelpszy strzelec), Janajtovic 20 czy Mutsch 20. Natomiast w drużynie gospodarzy wątpliwy jest występ pięciu zawodników.

Groven: dopisuj bukmachera u jakiego grasz, podany kurs przez Ciebie jest przez to bardziej wiarygodny.

Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Po dwóch remisowych wyjazdach z pewnością będą chcieli zgarnąć pełną póle, szczególnie po ostatnim remisie z Thun.
Dokładnie tak jak mówisz powiedział trener Murat Yakin, przerwa w lidze europejskiej gdzie dopiero 20 marca zagrają u siebie z Salzburgiem jak i rywal z dolnej połówki tabeli jakim jest St.Gallen i co najważniejsze mecz na St. Jakob-Park. Teoretycznie jedynym problem jaki jest to środowe mecze towarzyskie, gdzie Basel zostało z 11 piłkarzami, ale po przeczytaniu jeszcze informacji o dzisiejszych gościach, to u nich zostało z kolei 8 piłkarzy.
Mocniej mam zagrane same zwycięstwo Bazylei 1,55 ⛔ a delikatniej po grane jeszcze na X/1 z kursem 4,00 ⛔ (oba kursy z czeskiej Fortuny).
Jeszcze tylko wspomnę o absencjach gospodarzy:
Marcelo Diaz, Ivan Ivanov, Fabian Schar i Behrang Safari;
Taulant Xhakas jest wątpliwe.
Drugie spotkanie też mam po grane z niekoniecznie topowych lig, wygląda niemalże tak samo jak sytuacja szwajcarskiej Bazylei a chodzi konkretnie o NK Maribor. Tak samo grali LE tyle, że oni zakończyli już tam swój udział po bardzo emocjonującym dwumeczu z Sevillą.
Dodatkowo rozegrali mecz zaległy z Olimpiją Ljubljana tydzień temu w niedziele, który wygrali 3-0.
Dzisiaj zatem oficjalny powrót słoweńskiej ekstraklasy i do Mariboru przyjeżdża wicelider a więc Koper.Nie będę drugim Kolumbem i nie odkryje już Ameryki jak powiem że mecz dla Mariboru idealny na odskocznie nad drugim zespołem ale tak w istocie rzeczy jest i prawdopodobnie będzie po meczu w co mocno wierzę.
Czytając wypowiedź trenera czuć szeroko pojętą mobilizację i skupienie przed tym meczem i standardowo jeśli chodzi o absencje w dzisiejszym meczu zabraknie wy kartkowanego najlepszego strzelca francuza Mendy&#39;ego mającego na koncie 9 bramek. Mając w obwodzie takich napadziorów jak Brazylijczyk Tavares (również 9 goli), Bohar czy Fajić (obaj po 7 bramek).
I jak wyżej wspomniałem oba mecze bardzo do siebie podobne a i moje typy takie same a więc Maribor wygra po kursie 1,60 ⛔ i delikatnie połowa/koniec X/1 z kursem 4,00 ⛔ (również Fortuna).

emoboy 1,5K

emoboy

Użytkownik
FC Sion - FC Aarau / FC Sion wygra / 2.05 @ Expekt / Start 18:30
vs

Analiza: spotkanie obu &quot;prawie&quot; najsłabszych ekip w lidze szwajcarskiej.
W tym spotkaniu pogram na drużynę gospodarzy, dlaczego ? mianowicie
goście bez pierwszego bramkarza J. Mall 15/0 oraz bez obrońcy J. Garat 20/0,
który pauzuje za czerwoną kartkę w meczu z Thun. Ostatnie spotkania obu ekip :
31/08/13 SUL FC Aarau 0 - 1 FC Sion
28/05/12 P-S FC Aarau 1 - 0 FC Sion
26/05/12 P-S FC Sion 3 - 0 FC Aarau
15/01/11 CLF FC Sion 3 - 1 FC Aarau
10/04/10 SUL FC Sion 4 - 0 FC Aarau
Gospodarze bez B. Kololli 5/0, F. Cissé 5/0, L. Lacroix 15/0. Drużyna Sion na
swoim podwórku potrafi zaskoczyć rywali :
26/02/14 SUL FC Sion 3 - 0 BSC Young Boys (3 miejsce)
09/03/14 SUL FC Sion 3 - 2 FC Luzern (5 miejsce)

emoboy 1,5K

emoboy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna Szwajcaria Super League
Godzina:
19:45
Spotkanie: Thun - Lausanne
Typ:
Thun
Kurs: 1.50
Bukmacher: eXpekt

Analiza:
gospodarze z szóstego miejsca podejmują gości z ostatniego.. Thun w roli
gospodarza bilans 7/2/1 także widać że dominują grając u siebie. Lausanne na wyjeździe
bilans 2/0/10 także widzicie sami..

Braki w tym meczu :

emoboy 1,5K

emoboy

Użytkownik
Liga Szwajcarska: 30.03.2014 ➤ 15:00
Spotkanie: Servette - Wohlen
Typ: Servette @ 1.33 ➤ Bet365
Oto ostatnie trzy spotkania obu ekip :
01/12/13 Servette FC Genewa 1 - 0 Wohlen
13/07/13 Wohlen 1 - 2 Servette FC Genewa
08/05/11 Servette FC Genewa 3 - 0 Wohlen
Absencje odnośnie tego spotkania :

Wohlen na wyjeździe ma bilans 0/4/8 także można tu śmiało pograć.

john-smith 901

john-smith

Użytkownik
Locarno v Wohlen FC
Wohlen
2.25

Bet365

Wszyscy ładują się w LM, a ja pojadę trzasnąć mecz na szczycie. W wyżej opisywanym spotkaniu z 30 marca, mieliśmy do czynienia z przełamaniem. Wohlen rozjechał Servette na wyjeździe 5-1. I obok tego nie wolno przejść obojętnie. Kilka dni później trochę nieszczęśliwie zremisowali z Wil. Wil jest wyżej w tabeli od Servette, a warto zaznaczyć, że cały mecz był pod kontrolą chłopaków w Wohlen.

Co dziś? Ano znów wyjazd, ale dziś już grają z ostatnim w tabeli Locarno. A co reprezentuje Locarno? Nic specjalnego. Chłopcy oddają wszystko, nawet jak będą próbowali przełamać, to muszą poszukać innego rywala, bo dziś nie podołają.

Ja tu przymierzałem się do zagrani handi -1.5, ale jak zobaczyłem tak wysoki kurs na zwycięstwo gości (liczyłem, że będzie w okolicach @1.60) to mnie to w pełni satysfakcjonuje. Nie ma się czego obawiać, Wohlen ogarnia spokojnie zwycięstwo a i pewnie pokryje handi -1.5.

Otrzymane punkty reputacji: +3
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom