Druga liga szwajcarska
HC Sierre-Anniviers - EHC Biel-Bienne
Pierwszym typem na dzis jaki podam bedzi typ z hokeja. Nie ukrywam z dosc fajnym kursem. Sierre podejmowac bedą na własnym stadionie druzyne Biel będącą ostatnio w fenomenalnej formie. Jako ze Sierre jest gopodarzem zaczne włąsnie od nich. Druzyna Sierre gra w tym zesonie bardzo słabo w porównaniu do poprzednich sezonów. Sierre nie wlaczy w lidze juz o nic, zajmują 11 pozycje na 13 mozliwych, do miejsca premiowanego plaff-ofami tracą az 15 punktów. U siebie grają gorzej niz na wyjazdach. Na 14 meczy rozegranych na własnej tafli wygrywali 4 razy (28,6%) remisowali 1 raz (7,1%) a przegrywali az 9 razy 9 (64,3%). W tych spotkaniach tracili srednio 4,5 goli na mecz a strzelali 3,29. Ostatnie 7 meczy tej druzyny to 3 zwyciestwa i 4 porazki. Natomiast ostatnie 3 mecze to same porazki (min u siebie z zespołem Lions zajmującym 8 miejsce 1:6). Co ciekawe na 14 meczy rozeganych na własnym terenie Sierre tylko raz notowało Under 5,5. Pozostałe 13 spotkan konczyły sie Overami 5,5. Dzisiejsi goscie są ostatnio w niewiarygodnej wręcz formie. Zajmują 3 miejce ze stratą zaledwie 1 oczka do drugiego zespołu i 5 pkt do lidera. Biel na wyjazdach gra najlepiej z całej ligii. Na 14 meczy wyjazdowych wygrał az 11 (78,6%) a tylko 3 razy ponosił porazke (21,4%) - naprawde godny pozazdroszczenia bilans. W tych 14 meczach gracze Biel strzelali serednio 4,57 bramek na mecz a tracili 2,64. Srednio w meczach tej druzyny pada 7,21 czyli sporo. Ostatnie 8 spotkan Biel to ich same zwyciestwa. Od 8 kolejek są niepokonani. 4 z tych zwyciestw to zwyciestwa odniesione na wyjezdzie własnie. I to nad niebylee jakimi zespołami bo chociazby na wyjezdzie z wiceliderem, lub z 5 i 6 zespołem w tabeli. W dzisiejszym spotkaniu zwyciezy druzyna gosci, która jest teraz w fenomenalnej dyspozycji. Sierre nie walczy juz o nic i nie bedzie specjalnie zmobilizona na ten mecz. Natomiast goscie będą chcieli wygrac aby wskoczyc na drugie miejsce w tabeli poniewaz jak wiemy miejsce przed play- offami jest bardzo wazne. Oraz dlatego aby wysróbowac swj rekord 9 zwyciestw z rzedu. Początek spotkania o godzinie 18:00.
Mój typ: EHC Biel - Bienne
Kurs: 1,70
Pewność typu: 9/10