>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Szkocka.

yanger 100

yanger

Użytkownik
Cześć,
Mój &quot;projekt&quot; ma na celu stawianie, analizowanie i tworzenie statystyk na temat głównie ligi szkockiej, zobaczymy jak to się rozwinie. Możliwe że będą też jakieś inne typy w tle, choć chciałbym się skupić na Szkocji.

10.01.2014
Aberdeen - Hibernian
Kursy:​
1.76| 3.48 | 4.58

Aberdeen ma obecnie (dość zaskakująco) 2 pozycję w tabeli (41pkt), tóż za Celtikiem który jest bezkonkurencyjny, natomiast Hibernian to 6 miejsce (28pkt). W prawdzie ta statystyka może przemawiać za Aberdeen jednak kurs 1.76 nie specjalnie mnie przekonuje do ryzyka. Warto spojrzeć na aktualną formę obu drużyn tj. Aberdeen 12pkt, Hibernian 11pkt - tutaj wielkiej różnicy niema. Ostatnie mecze Aberdeen to skromne zwycięstwo 1:0, przegrana 0:1, zwycięstwo 2:0, porażka 1:3 i zwycięstwo 4:0 - bardzo, ale to bardzo nie równa forma. Hibernian z kolei ostatnie mecze na wyjeździe to 2 zwycięstwa, 2 remisy i porażka z Celtikiem. Cóż, nie będę się więcej rozpisywać, natomiast wierzę dziś w Hibernian i ich sukces, ostatnio pokazali swoją wartość z Hearts.
Do tego dorzucam typ Under 2,5 - ostatnie 5 meczy bezpośrednich między tymi drużynami kończyło się kolejno od najstarszych: 1:0, 0:0, 0:1, 0:0, 2:0.

TYP:
2DNB #3.31 ⛔
UNDER 2.5 #1.70 ✅

Komentarz:
Gol na 1:0 dla Aberdeen w ostatnich paru minutach gry, i to po pięknym strzale z dystansu doświadczonego Flooda, który potwierdził swoje wartości, nie bez powodu był graczem Celticu. Tak więc bramka po indywidualnej akcji, gdyby nie ta - mecz skończyłby się remisem, a może i Hibernian pokusiło by się po bramkę, no cóż - 2DNB wtopiło, natomiast U2.5 ewidentnie był dobrym typem.
Podsumowując:
Aberdeen potwierdziło że ich kadra jest naprawdę mocna jak na SPL, McGinn, Robson, Flood i paru innych to silna ekipa, natomiast Hibernian to wciąż zespół który gra mocną piłkę i wydaje mi się że w następnych kolejkach po tej porażce spisze się jeszcze lepiej, nie tracę wiary w nich.

yanger 100

yanger

Użytkownik
11.01.2014
Hearts - Motherwell

Kursy: 7.00 | 4.33 | 1.44
Miałem nie stawiać tak zwanych &quot;pewniaków&quot;, ale analizując ten mecz stwierdzam że tym razem spróbuję. Hearts ostatnie 5 meczy to 1 punkt, bilans bramek 2:15. Natomiast Motherwell to komplet 15 punktów (z czego aż 12 to mecze wyjazdowe!) i bilans 15:2 tak więc spotykają się z pozoru dwa przeciwieństwa. Warto wspomnieć też że Motherwell walczy o 2 miejsce z Aberdeen, jeśli chce je dogonić to takie mecze jak ten musi! wygrywać. W zasadzie więcej na temat tego meczu pisać nie będę, pozostaje nadzieja że faworyt nie zawiedzie.

TYP: 2 #1.44
✅

TEN MECZ TO LUŹNA OPINIA, JA ODSTĄPIŁEM OD STAWIANIA GO!
(nie wliczam go do statystyk bez względu na wynik)
11.01.2014
Patrick - Ross County

Kursy: 2.00 | 3.30 | 3.75
Dwa &quot;słabiaki&quot; choć jeśli miałbym tutaj podać mojego faworyta to są to goście, choć kursy mówią co innego. Ostatnie 5 meczy Patrick to 1-1-3, natomiast Ross County 2-0-3, przy czym 2 zwycięstwa to ostatnie mecze. Co więcej mogę powiedzieć, mecze bezpośrednie z lekką przewagą dla gości, choć to ma małe znaczenie. Są to dwa słabe zespoły, jednak ich ostatnie spotkania napawają nadzieją na lepszy mecz, stąd jeśli miałbym typować to prawdopodobnie DNB2 po kursie 2.75

PROPONOWANY TYP: DNB2 #2.75 [ZWROT]
TEN MECZ TO LUŹNA OPINIA, JA ODSTĄPIŁEM OD STAWIANIA GO!
(nie wliczam go do statystyk bez względu na wynik)

11.01.2014
St. Johnstone - St. Mirren

Kursy: 1.80 | 3.50 | 4.50
Tutaj też nie decyduje się na stawianie wyniku u Bukmachera, wolę zrezygnować jeśli nie czuje się wystarczająco pewnie. Z jednej strony St. Johnstone grają u siebie bardzo solidnie, dobre wyniki nawet przeciwko najlepszym w lidze, ale z drugiej strony St. Mirren to zespół który może znaleźć siły aby ich zatrzymać. Ich ostatni mecz to w prawdzie przegrana aż 0:4 z Celtikiem, jednak do 50 minuty utrzymywali oni wynik remisowy, potem w 15 minut stracili wszystkie bramki i znów skupili się na defensywie, wydaje mi się że St. Mirren w tym meczu może nie poddać się tak łatwo, lecz gdybym miał oddać swój głos to stawiam na lekkie zwycięstwo St. Johnstone, wkońcu u siebie grają naprawde obiecująco. Jednak kurs wg. mnie nie jest wart tego meczu, dlatego odpuszczam.
PROPONOWANY TYP: 1 #1.80 ✅

yanger 100

yanger

Użytkownik
Podsumowanie 11.01.2014:

Mecz Hearts - Motherwell okazał się być zgodnie z moimi przewidywaniami zwycięski dla drużyny gości, w prawdzie skromnie 1:0, i statystyki nie wskazywały na wielką przewagę drużyny Motherwell czego można by się spodziewać, ale to wystarczyło na zwycięstwo po kursie 1.44. ✅
Spotkanie dwóch drużyn z dolnej części tabeli tj. Patrick oraz Ross County to aż 6 bramek - to potwierdza moje wcześniejsze wątpliwości co do wyniku, dlatego nie typowałem tego spotkania u bukmachera, a jedynie moja luźna opinia jaką był typ DNB2 okazała się być wystarczająco bezpieczna, padł remis 3:3 co dało nam zwrot stawki. ZWROT
Ostatnie spotkanie tego dnia to St. Johnstone przeciwko przeciwko St. Mirren - tu również zdecydowałem że nie będę stawiał u bukmachera, a jedynie podam moją luźną opinię - uważałem że wygra to spotkanie St. Johnstone, i zgodnie z moimi przewidywaniami to gospodarze okazali się być lepsi, bez większych problemów uporali się z gośćmi 2:0. Kurs 1.80 okazał się być zwycięski. ✅

12.01.2014
Inverness - Dundee United

Kursy: 2.50 | 3.40 | 2.70
Ostatnie spotkanie w tym tygodniu w Szkockiej Premier League, spoglądam na statystyki, ostatnie mecze obu drużyn, formę, sytuację w tabeli, i tak myślę.. że ten mecz może być średni - to chyba najlepsze określenie jakie znajduję. Inverness to 5 miejsce, Dundee Utd z kolei to pozycja numer 4 - brzmi ciekawie, nie? Tyle samo punktów mają obie drużyny, choć gospodarze mają 2 mecze zaległe względem Mandarynek. Forma? cóż.. ostatnie 5 meczy to zaledwie 4 punkty dla obu z tych drużyn, po jednym zwycięstwie i remisie. Obie drużyny to zespoły które w tym sezonie walczą o miejsce numer 4, bo wyżej już nie wskoczą - tyle że ich ostatnie 4 mecze to jakieś nieporozumienia, jeśli patrzeć na statystyki, to nie widzę w Dundee United siły która miałaby sprawić że zdobędą teren Inverness, teren gdzie gospodarze w prawdzie przegrali ostatnie 3 mecze z rzędu, ale to były 1:2 z Ross County, 0:1 z Celtikiem i 3:4 z Aberdeen. Wierzę w gospodarzy, choć myślę że remis też nie będzie tu wielkim zaskoczeniem, stąd też typ DNB1 po kursie 1.80.
TYP: DNB1 #1.80. [ZWROT]

yanger 100

yanger

Użytkownik
Podsumowanie 12.01.2014:
Mecz Inverness CT - Dundee United zakończył się rezultatem 1:1, o dziwo te bramki padły jeszcze w pierwszych 10 minutach, Inverness prowadziło. Mój typ DNB1 okazał się być.. w prawdzie nie zwycięski, ale uważam że udany - bo otrzymałem zwrot stawki, a gdybym miał trochę szczęścia, to gospodarze powinni wygrać ten mecz! W 62 minucie mieli oni bowiem rzut karny, którego nie wykorzystał Ross N. Statystyki pomeczowe również wskazują na lekką przewagę gospodarzy, tak więc tak jak przewidywałem - ofensywa Dundee United nie była arcy-silna, choć szkoda że udało im się wpakować bramkę na remis. W gruncie rzeczy typ można uznać za poprawny.

Następne mecze to 18.01 - przez ten tydzień postaram się przeanalizować następną kolejkę bardzo doszczętnie, i mam nadzieję trafnie.

Podsumowanie kolejki:
Aberdeen - Hibernian
TYP:
2DNB #3.31 ⛔
UNDER 2.5 #1.70 ✅
Wynik: 1:0

Hearts - Motherwell
TYP: 2 #1.44 ✅
Wynik: 0:1

Patrick - Ross County
PROPONOWANY TYP: DNB2 #2.75 [ZWROT]
Wynik: 3:3

St. Johnstone - St. Mirren
PROPONOWANY TYP: 1 #1.80 ✅
Inverness - Dundee United

TYP: DNB1 #1.80. [ZWROT]

Stawiając każdy zakład stałą stawką 1j zysk z tych meczy wyniósłby +0.94j ✅

yanger 100

yanger

Użytkownik
18.01.2014
Hibernian - St. Mirren

Kursy: 1.80 | 3.60 | 4.33
Pierwsze wybrane przezemnie spotkanie to Hibernian (7) przeciwko St. Mirren (9). Różni ich 8 punktów, Hibernian 1 mecz do przodu. Goście w meczach wyjazdowych sprawują się bardzo słabo, to jest zaledwie 6 punktów na 10 meczy (2-0-8), Hibernian u siebie to 14 punktów w 11 meczach, może nie jest to bardzo dobry wynik, ale myślę że wystarczająco dobry na tak słabego rywala (ostatnie 2 mecze Hibernian u siebie to zwycięstwa). Ostatnia forma obu drużyn to gospodarze 10/15 punktów, natomiast goście - 4/15 punktów. St. Mirren ostatni mecz bezpośredni między tymi zespołami wygrał 29.04.2012, tj. 7 bezpośrednich meczy wstecz co daje dość mocno do myślenia.
Mój typ to DNB1, w prawdzie kurs spada z 1.80 -&gt; 1.34, ale ryzyko znacznie spada, nie widzę takiej opcji by St. Mirren ten mecz potrafiło wygrać, a zawsze to zysk.
Typ: DNB1 #1.34

yanger 100

yanger

Użytkownik
Przy okazji stwierdziłem że wstawię tu typ z innej beczki, mianowicie Puchar Króla.

15.01.2014

Osasuna - Real Madrid

Kursy: 9.00 | 5.50 | 1.30
Puchar Króla, nie będę się rozpisywał, bo to nie jest Szkocka Liga - mój typ to większa ilość rzutów rożnych dla Realu. Ostatnie 5 meczy tak wyglądało, Real ma zaliczkę 2:0 ale mimo wszystko napewno będą mieli swoje szanse, a więc i rzuty rożne.
Typ: Więcej rzutów rożnych dla Realu #1.57 ⛔

yanger 100

yanger

Użytkownik
Szkocja: Dywizja 2
18.01.2014
Stranraer - East Fife

Kursy: 1.61 | 4.33 | 5.50

Dziś wyjątkowo bez analizy, studniówka zaraz więc brakuje czasu, mój typ to czysta jedynka.
Typ: 1 #1.61

Do góry Bottom