Aktualnie mamy chyba 5 rok (nie licząc pandemii covid...) z rzędu z epidemią grypy
doszedł do tego wirus RSV, szpitale przepełnione, łóżka dla dzieci zajęte w 90% a w niektórych placówkach >100%
Ostrzeżenia przed powikłaniami po grypie (każde zakażenie wirusowe wiąże się z powikłaniami
), ilość zaszczepionych?
https://politykazdrowotna.com/artykul/oblozenie-liczby-lozek/936710 (w niektórych pojedynczych p[acówkach jest >100% zajętych łóżek, tak samo było podczas covid, ale wtedy to było "batem" na społeczeństwo, które wierzyło, że w Białym Stoku brakuje miejsc i ludzie umierają na ulicy pod szpitalem, bo nie ma miejsc
)
Zadbaj o swoje zdrowie dla swojego zdrowia
Aktualnie jestem przeziębiony, nie szczepiłem się na nic. Przechodzę przeziębienie łagodniej niż zawsze, ale ja jem kapustę kiszoną i generalnie zamiast "suplementować" się witaminami poczytałem sobie co jeść w warunkach klimatycznych w jakich żyjemy.
" Zwrócił uwagę, że zgodnie z najnowszymi danymi
tygodniowo notowanych jest 3800 zakażeń SARS-Cov-2, a wirusem grypy – 270 tys. "Połowa z tego to dzieci" – powiedział w środę minister zdrowia Adam Niedzielski. " prowadził ślepy kulawego
edit: przypomniała mi się sytuacja z lat 90 kiedy chodziłem do podstawówki. Skończyły się ferie w zielonogórskim (wtedy taki podział jeszcze był) pobudka przed 7 rano... śniadanie... telefon... Mama Koleżanki dzwoni, że szkoła zamknięta z powodu epidemii grypy