>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Systemy? Czyli o co kaman :)

T 0

tomek.b9

Użytkownik
Witam. Ostatnio zainteresowałem się zakładami bukmacherskimi. Jak na razie jest to oczywiście zabawa ???? ale pieniądz w kieszeni wiadomo by się przydał ???? Jak do tej pory grałem w totomix&#39;ie -&gt; http://totolotek.pl/totomix/ obstawiając kilka meczy na jednym kuponie (normalne bloki jednozdarzeniowe) i zaciekawił mnie temat systemów. W związku z tym mam pytanie. Jeśli chcę przykładowo postawić taki kupon: http://img132.imageshack.us/img132/8425/kuponz.jpg
w systemie 6z7, to stawiam 7 meczy na jednym kuponie, każdy za 2zł, czyli razem 14zł, i nawet jeśli jeden mi nie wejdzie to i tak wygrywam, tak?
Drugie pytanie: jeśli powiedzmy w systemie 10z12 wytypuje poprawnie 10 meczy to wygram tyle samo, jak gdybym wytypował poprawnie 11 i 12 meczy?
Z góry dziękuje za odpowiedzi i proszę o wyrozumiałość za brak wiedzy ????

P 1

premi

Użytkownik
x z y jak sama nazwa mówi musisz trafić x meczy z y by mieć jakąkolwiek wygraną. Co do drugiego to tak dobrze nie ma będziesz miał policzone jak 10 trafionych, więcej gdy trafisz 11 a max. gdy 12. Popytaj w kolekturze ;)

rpg 1K

rpg

Użytkownik
Jak postawisz 10z12 to musi Ci wejść minimum te 10 meczy i wtedy jeśli wejdzie Ci właśnie 10 to masz tylko jedną kombinację wygrywającą, jeśli wejdzie Ci 11 meczy to masz więcej kombinacji, a jeśli wejdą Ci wszystkie mecze to masz wszystkie kombinacje wygrane.
Po prostu: stawiając taki zakład to spośród 12 wybranych meczy tworzysz sobie kilkanaście/kilkadziesiąt kuponów po 10 meczy na każdym - ale za to się więcej płaci
Nie wiem czy jest na stronie toto albo sts rozpiska, ale jak stawiasz np. 5z6 to płacisz stawka * 6 bo to jest tak jakbyś stawiał 6 kuponów po 5 meczy na każdym.

zapala81 228

zapala81

Użytkownik
nie wiem jak ci to prosto opisac.
załózmy ze do systemu bierzemy 4 mecze a system to 3 z 4 - te mecze to A B C D.
i teraz z tych 4 meczy robisz kupony skladajace sie z 3 zdarzen (bo to system 3 z 4):
ABC, BCD, ABD, ACD
wygrana obliczasz w nastepujacy sposób:
stawka x 0,9 x{(AxBxC) + x(BxCxD) + (AxBxD) + (AxCxD)}
zebys cokolwiek wygral musza ci wejsc 3 zdarzenia.
załózmy ze weszly ci wszystkie to twoja wygrana wynosi : stawka x 0,9 x{(AxBxC) + x(BxCxD) + (AxBxD) + (AxCxD)}
załóżmy ze nie wejdzie zdarzenie A wowczas twoja wygrana wynosi : stawka x 0,9 x{ (BxCxD) } - usuwasz wszystkie te kombinacje w ktorych nie weszlo zdarzenie A.
liczbe kombinacji obliczasz ze wzoru np. przy systemie 3 z 6
6 silnia / 3 silnia x (6-3) silnia czyli 1x2x3x4x5x6/ 1x2x3 x 1x2x3 co daje 4x5x6/1x2x3 co daje 4x5 czyli 20 kombinacji.
jednak do systemu nie oplaca sie brac tak niskich kursów bo załózmy ze w tym obrazku co wkleiłeś nie wejdzie ci najwyzszy kurs - PALERMO wowczas wygrasz (pod warunkiem ze 6 pozostalych wejdzie) 1,25 x 1,35 x 1,3 x 1,3 x 1,35 x 1,75 razy stawka razy 0,9 = 12 zł i 10 groszy a włożyłeś 14 takze jak pisalem wczesniej do systemów nie oplaca sie brac kursów 1,3.

T 0

tomek.b9

Użytkownik
jednak do systemu nie oplaca sie brac tak niskich kursów bo załózmy ze w tym obrazku co wkleiłeś nie wejdzie ci najwyzszy kurs - PALERMO wowczas wygrasz (pod warunkiem ze 6 pozostalych wejdzie) 1,25 x 1,35 x 1,3 x 1,3 x 1,35 x 1,75 razy stawka razy 0,9 = 12 zł i 10 groszy a włożyłeś 14 takze jak pisalem wczesniej do systemów nie oplaca sie brac kursów 1,3.
Czyli po prostu się nie zwróci, tak?

Teraz tak na chłopski rozum ???? Stawiam 4 mecze w systemie 3z4. Stawka to 2zł, czyli płacę 8zł (4x2zł). Jeśli trafię trzy lub cztery mecze to wygrywam, ale może mi się nie zwrócić, tak?

I teraz przykładowy kupon, żeby sprawdzić czy zrozumiałem ???? :
stawiam 4 mecze w systemie 3z4 stawka 2zł, mecze:
http://img32.imageshack.us/img32/7682/3z4.jpg
1615 Santander-Getafe 2 2.10
1790 Elche-Castellon 1 2.10
1791 Las Palmas-Salamanca 1 2.10
3159 Jonkopings-Landskrona 1 2.15
Tu mam kombinacje: http://img189.imageshack.us/img189/1473/kombinacje.jpg
W wypadku gdy nie wchodzi getafe z santanderem, to wygrywam 17zł i 10gr
w wypadku gdy wchodzi wszystko wygrywam 68zł

prosze o zweryfikowanie ???? i dziękuje za pomoc już uzyskaną ????

P 1

premi

Użytkownik
Jeżeli jakiś mecz Tobie nie wejdzie to sumujesz wygrane z kombinacji w których tego meczu nie ma.

zapala81 228

zapala81

Użytkownik
Czyli po prostu się nie zwróci, tak?

Teraz tak na chłopski rozum ???? Stawiam 4 mecze w systemie 3z4. Stawka to 2zł, czyli płacę 8zł (4x2zł). Jeśli trafię trzy lub cztery mecze to wygrywam, ale może mi się nie zwrócić, tak?

I teraz przykładowy kupon, żeby sprawdzić czy zrozumiałem ???? :
stawiam 4 mecze w systemie 3z4 stawka 2zł, mecze:
http://img32.imageshack.us/img32/7682/3z4.jpg
1615 Santander-Getafe 2 2.10
1790 Elche-Castellon 1 2.10
1791 Las Palmas-Salamanca 1 2.10
3159 Jonkopings-Landskrona 1 2.15
Tu mam kombinacje: http://img189.imageshack.us/img189/1473/kombinacje.jpg
W wypadku gdy nie wchodzi getafe z santanderem, to wygrywam 17zł i 10gr
w wypadku gdy wchodzi wszystko wygrywam 68zł

prosze o zweryfikowanie ???? i dziękuje za pomoc już uzyskaną ????
sie zgadza --nie inaczej ...

T 0

tomek.b9

Użytkownik
Wszystkim dziękuje za odpowiedzi, szczególnie użytkownikowi zapala81. Już wszystko łapie ???? Na następny weekend spróbuje coś systemem zagrać :p I jeszcze takie pytanie: nie mam zbyt dużo kasy, więc stawianie jednego zdarzenia jest bez sensu. Gdybyście byli na moim miejscu, to jak byście grali posiadając 5-10zł tygodniowo (proszę się nie śmiać, to czysta zabawa ???? ):
- jeden kupon z 6-7 zdarzeniami, kursy do 1.50
- jeden kupon, systemem 3z4, kursy ok. 2.00
a może jeszcze inaczej? ????

zapala81 228

zapala81

Użytkownik
lepiej systemem bo mozna zawsze blad popelnic a grajac 6-7 zdarzen to duze prawdopodobienstwo ze uwalisz. no ale kazdy gra na tyle na ile budzet pozwala. im mniej zdarzen tym lepiej.wybór i tak nalezy do ciebie.

swoja droga jesli zagrales ten kupon o ktory sie pytales to duza szansa ze 7 na 7 siadzie.. ????

T 0

tomek.b9

Użytkownik
Jak widzisz budżet mnie ogranicza i to dosyć mocno, więc chyba pobawię się w systemy w okolicach 7z8 i podobnych. A co do kuponu to był tylko przykład ????

panti1801 29

panti1801

Użytkownik
Systemy są w porządku, tylko jak jakiś &quot;tańszy&quot; system grasz, to lepiej z większymi kursami, żeby się opłaciło ???? trzeba próbować ????

lynx 0

lynx

Użytkownik
Witam, nie chcialem zakladac nowego tematu, bo wlasciwie chodzi oto samo.
Otoz obecnie gram tylko w zakladach sts (http://www.sts.pl) i chcialbym zagrac 3z4 i teraz mam do was pytanie(bedzie to moja pierwsza gra systemem 3z4)

Oto w ogole screen moich meczy
http://iv.pl/images/ewupanx47stau1llah.jpg

Ogolnie z moich obliczen wyszlo tak

Kupon A - daje 16,5zl
Kupon B - daje 14,1zl
Kupon C - daje 15,6zl
Kupon D - daje 12,9zl

Gdy wejda wszystkie 4 mecze wygrywam 59,1zl (przy zaokragleniu)
I teraz moje pytanie, te kupony to normalnie ja sam tworze tak?
Normalnie wysylam systemem akumulowanym tak jak normalne zaklady tak?
Rozumiem ze ten caly system polega tylko na ulozeniu meczy tj A,B,C,D i je wymieszac w 4 kombinacje tak?

Bo zastanawialo mnie to, czy po prostu nie ide do bukmachera i u nich system tego tak nie drukuje, ze hm dam jej(akurat u nas pracuja kobiety ???? ) 4 wypisane mecze i powiem ze systemem 3z4 i od razu wydrukuje mi kupony tak jak powinny byc, czy po prostu sam mam je sobie rozpisac i wyslac je normalnie tak jak wysylam.

Czyli dajmy na to mecz A czyli Ichihara - Kobe mi nie wejdzie to kupony z tym meczem odpadaja, czyli wygralbym tylko 14,1zl dobrze mowie?Czyli trace 8zl a teoretycznie nawet jakby mi pierwszy mecz nie siadl wygrywam 14,1zl.

esio-police 0

esio-police

Użytkownik
Powiedz babce że chcesz system 3 z 4, a na kartce napisz te 4 mecze i ci sama puści. Bo komputer sam już układa te kombinacje.

Obliczeń nie sprawdzałem bo nie mam czasu, ale wygrana jeśli nie wejdzie ci mecz A wyniesie:BxCxDx0,9xstawka(stawka to 1/4 całego kapitału na system)

M 0

misiek1212

Użytkownik
Witam ponownie jeszcze mam takie pytanko
XXX
Czyli,jeżeli wejdzie mi kupon 3 z 10 to mam taką wygraną jak na dole pisze ? czyli 112zł podajże
czy
Musze pomnożyć tą stawke na rząd czyli chyba tam bylo 0,12gr przez np: 120 rzedów ?

radek03 90

radek03

Forum VIP
Witam ponownie jeszcze mam takie pytanko

XXX

Czyli,jeżeli wejdzie mi kupon 3 z 10 to mam taką wygraną jak na dole pisze ? czyli 112zł podajże
czy
Musze pomnożyć tą stawke na rząd czyli chyba tam bylo 0,12gr przez np: 120 rzedów ?
Przy wejściu 3 meczów z 10, wchodzi ci jeden rząd, czyli kursy z tych 3 trafionych meczów mnożysz przez stawkę z jednego rzędu, czyli w twoim przypadku 0,1zł i wychodzi ci wygrana, czyli parę groszy.

M 0

misiek1212

Użytkownik
o lol ;/ jestem trochę irytowany tą sytuacją
Po 1 że tam mam 120rzędów a liczą mi tylko 1 rząd czyli wygrywam 0,90gr a powinno być 12zł
---------
Po 2 powinno być pomnożone nie za rząd tylko jaką stawkę włożyłem kasę czyli 12*kurs=
A nie jak jest teraz mnożą mi stawkę z rzędu przez kurs co wychodzi 0,90gr
A co będzie jak np: wejdą mi 5 meczów z 10 a obstawiłem 3z10 ?

G 46

ghs

Użytkownik
Widzę, że kompletnie nie rozumiesz, co to jest 3 z 10. Pozwól, że wytłumaczę.
Gdy zawierasz taki zakład, jak wkleiłeś, to tak naprawdę zawierasz 120 kuponów, a na każdym kuponie po 3 mecze. Taki kupon to właśnie rząd.
Wybrałeś 10 meczy i system tworzy wszystkie możliwe kombinacje po 3 z tych 10 meczy. Takich kombinacji jest dokładnie 120.
Za każdy rząd, czyli taki pojedynczy kuponik z 3 meczami, płacisz 10 gr. Za całość - 120 kuponików/rzędów płacisz 12 zł.

Jeśli teraz trafisz tylko 3 mecze, to jasne jest, że wygrany jest tylko jeden z tych 120 kuponików, na którym są te 3 mecze.
Jeśli trafisz 5 meczy np (BCEGH), to wygrywasz już 10 kuponików/rzędów składających się z tym meczy:
- BCE, BCG, BCH, BEG, BEG, BGH, CEG, CEH, CGH, EGH.
I na koniec ważna rzecz – to wszystko jest już na forum opisane, szkoda tylko, że jesteś na tyle leniwy, bo to przeczytać.

Do góry Bottom