>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

System Tradingu na Betfair

K 0

karolpost1

Użytkownik
Witam.
W tym temacie przedstawie sposob/system tradingu (handlu kursami) na Betfair. Nie bede tlumaczyl czym jest betfair i zasad gry na tej gieldzie bo w internecie jest mnostwo stron wyjasniajacych te zagadnienia. Bedzie to temat o konkretnym sposobie gry. Mam nadzieje,ze sie rozwinie i Was zainteresuje.

K 0

karolpost1

Użytkownik
Na poczatku powiem,ze system ten jest zaczerpniety od innych graczy betfair i nie jestem jego tworca. Polega on na handlu na rynkach over 2,5 gola oraz opcjonalnie over 1,5 gola. Zaczynamy od kupowania przed wydarzeniem lub na poczatku backa na over 2,5 gola (najlepiej aby kurs byl 2 lub wyzszy), jesli przed spotkaniem jest nizszy od 2 to mozemy poczekac do na 10-15 minuty i wtedy kupic goracy kurs. Nastepnie czekamy az ktoras z druzyn strzeli gola, wtedy robimy kontre na lay. Jeli do konca pierwszej polowy wynik to 0-0 to robimy hedge, czyli sprzedajemy nasz back redukujac straty. Wazne w tym systemie jest to aby bramka padla w pierwszej polowie, jesli stanie sie to do 40 min jestesmy + jesli sprzedajemy zaklad w 45 minucie wychodzimy na zero. To tak w wielkim ogole czekam na pytania, na ktore z checia odpowiem.

esio-police 0

esio-police

Użytkownik
Ja, uważam, że na tych rynkach bardzo ciężko jest zarobić w dłuższym okresie czasu. Może i wybierzesz 10 meczy, w których bramka padnie w pierwszej połowie ale później przyjdą 2 w których będzie 0-0 do połowy i stracisz to co wcześniej zarobiłeś.
Według mnie to nie jest trading tylko gambling.

ace 3

ace

Użytkownik
ciekawy temat, kiedyś się przymierzałem do czegoś takiego, generalnie trading jest dosyć trudny, na podstawie moich doświadczeń wychodziłem na minimalny plus, pewnie dlatego że grałem dosyć asekuracyjnie, obecnie próbuję stawiać na u/o zobaczymy co z tego wyjdzie..
co do pytań to:
1) kiedy zamierzasz kupować ? (tuż przed meczem, wcześniej, dużo wcześniej)
2) w jaki sposób dokonujesz analizy over-ow
3) jakie ligi sobie upatrzyłeś
to na początek tyle, pozdrawiam i życzę powodzenia

K 0

karolpost1

Użytkownik
Druga czescia tego systemu, a wlasciwiej jego dopelnieniem i zabezpieczeniem jest kupno zakladu lay half time score na wynik 1-0 badz 0-1 w zaleznosci od faworyta kursu. Zakupu tego dokonujemy w momencie kupna backa na o 2,5 g. Jesli do przerwy nie pada bramka i wynik to 0-0 to w 100% otrzymujemy zysk z zakladu lay half time score.

C 11

cychi

Użytkownik
przyklad:
over 2.5
2.3 kurs przed meczem
gramy za 100
jesli szybko padnie gol to wiadomo sprzedajemy po nizszym kursie i mamy zysk
co w wypadku jak np 45minuta 0-0 kurs wzrósł do 4 (przykład bo może być ii wyższy kurs)
1)
gramy wtedy lay po kursie 4 za 57.5
i w wypadku overa czy undera jestesmy -42.50
2)
gramy lay po kursie 4 za 43.33
i w wypadku overa jestesmy na zero
a w wypadku undera -56.67
3)
czy moze
gramy lay po kursie 4 za 100
i wtedy over -170
a under na zero
System spoko jesli szybko padnie bramka ale co zrobić jak jednak tego gola nie ma?

K 0

karolpost1

Użytkownik
Ja, uważam, że na tych rynkach bardzo ciężko jest zarobić w dłuższym okresie czasu. Może i wybierzesz 10 meczy, w których bramka padnie w pierwszej połowie ale później przyjdą 2 w których będzie 0-0 do połowy i stracisz to co wcześniej zarobiłeś.
Według mnie to nie jest trading tylko gambling.
Witam Cie Esio. Nie dokonuje selekcji: dla tego typu gry moim zadniem nadaje sie hiszpanska liga ktora jest overowa, oraz niemiecka innych nie biore narazie pod uwage. Gambling jak najbardziej jesli dokonywalbym selekcji odrzucal druzyny underowe np Seville. Ja tego jednak nie robie gram cala kolejke, a chodzi o to, aby straty byly mniejsze niz zyski to juz jest trading.

K 0

karolpost1

Użytkownik
ciekawy temat, kiedyś się przymierzałem do czegoś takiego, generalnie trading jest dosyć trudny, na podstawie moich doświadczeń wychodziłem na minimalny plus, pewnie dlatego że grałem dosyć asekuracyjnie, obecnie próbuję stawiać na u/o zobaczymy co z tego wyjdzie..

co do pytań to:

to na początek tyle, pozdrawiam i życzę powodzeniaciekawy temat, kiedyś się przymierzałem do czegoś takiego, generalnie trading jest dosyć trudny, na podstawie moich doświadczeń wychodziłem na minimalny plus, pewnie dlatego że grałem dosyć asekuracyjnie, obecnie próbuję stawiać na u/o zobaczymy co z tego wyjdzie..

co do pytań to:

to na początek tyle, pozdrawiam i życzę powodzenia[/QUOTEWitam Cie Ace. Tak jak mowilem kupuje przed zdarzeniem o ile kurs to 2 lub wieceij jesli jest mniejszy staram sie czekac, az na live osiagnie pulap 2 i tu roznie to wyglada nie raz jest to 5,10,15 lub 20 minuta zalezy od rynku, Jesli podczas czekanie pada bramka odpuszczam soebie ten rynek. Nie dokonuje analizy overow biore tu pod uwage jedynie analize calej ligi na poczatek wchodzi w rachube liga hiszpanska oraz niemiecka.

K 0

karolpost1

Użytkownik
przyklad:

over 2.5
2.3 kurs przed meczem

gramy za 100
jesli szybko padnie gol to wiadomo sprzedajemy po nizszym kursie i mamy zysk

co w wypadku jak np 45minuta 0-0 kurs wzrósł do 4 (przykład bo może być ii wyższy kurs)

1)
gramy wtedy lay po kursie 4 za 57.5
i w wypadku overa czy undera jestesmy -42.50

2)
gramy lay po kursie 4 za 43.33
i w wypadku overa jestesmy na zero
a w wypadku undera -56.67

3)
czy moze
gramy lay po kursie 4 za 100
i wtedy over -170
a under na zero

System spoko jesli szybko padnie bramka ale co zrobić jak jednak tego gola nie ma?
Opowiedz stanowi tu zaklad zabezpieczajacy lay ktory zwieram rownoczesnie z backiem na o 2,5

C 11

cychi

Użytkownik
Opowiedz stanowi tu zaklad zabezpieczajacy lay ktory zwieram rownoczesnie z backiem na o 2,5
a za jaka kwote zawierasz ten zabezpieczajacy zaklad?
kursy sa dosc wysokie.
i co w przypadku jak masz lay 0-1 i to 0-1 jednak pada w 45minucie ???? ? (no chyba ze grasz back jak kurs wzrosnie?)

K 0

karolpost1

Użytkownik
a za jaka kwote zawierasz ten zabezpieczajacy zaklad?
kursy sa dosc wysokie.
i co w przypadku jak masz lay 0-1 i to 0-1 jednak pada w 45minucie ???? ? (no chyba ze grasz back jak kurs wzrosnie?)
Dokladnie wtedy sprzedaje back o 2,5 g, rozwiazanie moze tez byc zaklad zabezpieczający zamiast half time score moze byc over 1,5, ale to wychodzi na jedno i to samo jesli chodzi o zabezpieczenie.

B 4

bongo84

Użytkownik
bardzej oplacalnym wydaje mi sie granie na ponizej 2,5 gola. Ogladamy sobie mecz i kontrujemy po 15 min co najmniej. Jesli go ogladamy i widzimy ze druzyna bardziej zalezy zeby nie stracic gola niz go strzelic to czekamy i kontrujemy w pewnym momencie. Ale kazda minuta wiecej to dla nas dodatkowe ryzyko. Jesli jednak ktoiras druzyna strzeli w tych pierwszych 15 min to albo uciekamy z rynku ze strata zanim wbija nastepne gole albo liczymy ze przez jakies nastepne pol godziny nic nie strzela i wychodzimy z minimalnym plusem z rynku zeby nie kusic losu

C 11

cychi

Użytkownik
Równie dobrze można zagrać ze nie będzię gola 0-10 minuta. albo zgrać under 2.5 i dla bezpieczenstwa zagrac na gola 0-10. Także pomysłów może być dużo.

K 0

karolpost1

Użytkownik
Robsonik ma racje betfair pobiera marze od wygranej. W przypadku greena od jednej pozycji. Ponizej prezentuje analize tego systemu stara ale autentyczna, byla zagrana na betfair:

Chelsea - juve 1-0 gol 12 minuta

Back 2.66 Lay 1.62 zysk 64% stawiajac 1 wygrywam 0,64
over 1,5

Lay 1.58 stawiajac 1 zobowiazanie 0.58 wygrana 1 czyli 100% stawki

Sumujac ten mecz stawiajac wygrywam 1,64

Real - Liverpool 0-1
Back 2.48 Lay 6.8 po pierwszej polowie -63% strata 0.63

Lay 1.51 zysk 1.00

Z tego meczu zysk 1.00-0.63=0.37 czyli 37%

Sporting - Bayern
Back 2.3 Lay 2.58 strata -10% strata 0.1

Lay 1.45 strata 0.45