>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

System by BoJaWiemLepiej

bojawiemlepiej 1

bojawiemlepiej

Użytkownik
Witam , mam pewien system ktorym chce sie podzielic . Jak zapewne wiadomo z angielskiej i niemieckiej pada duzo bramek oraz dosc czesto wysokie remisy . Znalazlem sposob jak to wykorzystac . Ostatnio totolotek wprowadzil systemy od 0,05 zl , tak wiec jest to naprade nie wiele a moze wygrac spora kase . Ostatnia kolejka tych lig tylko potwierdzila te informacje , padly 3 wyniki 2:2 .... Na tym ten system bedzie polegal....
1. Wybieramy 12 meczy z tych lig i dajemy opcje DW 2-2 , kursy wahaja sie miedzy 15.00 a 19.00
2. Ustawiamy stawke na 0,05 zl
3. Dajemy 3 z 12
4. Przy 3 dobrych wytypowaniach mamy juz min 150 zl w kieszeni .
Ostatnio Schalke , Manchester United i ... (juz zapomnialem) zremisowali 2-2 , tak wiec naprawde sie opyla a placimy tylko 11 zl ....
Prosze o skomentowanie !

bludek 367

bludek

Użytkownik
Przemyślałeś to?
W lidze niemieckiej 9 meczy. W lidze angielskiej 10 meczy. Razem 19, więc 7 musisz odrzucić.

22/08 17:00 Fulham vs. Man Utd 2:2
(tylko 1 taki wynik i to w meczu, który mógłbyś odrzucić)

28/08 16:00 Blackpool vs. Fulham 2:2
29/08 14:30 Bolton vs. Birmingham 2:2
(tylko 2 takie wyniki)

11/09 15:30 Hannover vs. Leverkusen 2:2
(tylko 1 taki wynik)

18/09 15:30 Kaiserslautern vs. Hoffenheim 2:2
(tylko 1 taki wynik)

25/09 16:00 Liverpool vs. Sunderland 2:2
26/09 13:00 Bolton vs. Man Utd 2:2
25/09 15:30 Schalke 04 vs. B. M&#39;gladbach 2:2
(tu mógłby być zysk, gdybyś nie odrzucił żadnego z tych meczy)

1/10 - 3/10
(0 takich wyników)

16/10 16:00 Man Utd vs. West Bromwich 2:2
16/10 16:00 Newcastle vs. Wigan 2:2
16/10 15:30 Schalke 04 vs. Stuttgart 2:2
(tu mógłby być zysk gdybyś nie odrzucił żadnego z tych meczy)

Takich meczy nie było aż tak wiele. Ten sposób gry mógłby przynieść zysk, ale nie mógłbyś popełniać błędów przy selekcji spotkań. Ciekawe jest to, że niektóre drużyny osiągały często taki wynik.

Twoje pieniądze, Twoje ryzyko. Sposób gry mocno totolotkowy, choć przy 4 trafionych remisach grając 3/12 wpadłaby fajna suma. Wiele nie musisz w niego wkładać, ale nie ma żadnej gwarancji, że coś z tego będzie.

Otrzymane punkty reputacji: +2
L 51

legionista880

Użytkownik
opierasz system bo w kilkunastu ostatnich meczach padl w wiekszej ilosci wynik 2-2? przeciez to zupelny przypadek i glupota uwazac ze jest w tym jakis sposob, nie zdziwie sie jak w kolejnych 2-3 latach nie trafisz 3 z 12 takiego wyniku

bludek 367

bludek

Użytkownik
opierasz system bo w kilkunastu ostatnich meczach padl w wiekszej ilosci wynik 2-2? przeciez to zupelny przypadek i glupota uwazac ze jest w tym jakis sposob, nie zdziwie sie jak w kolejnych 2-3 latach nie trafisz 3 z 12 takiego wyniku
Nie przesadzałbym. Czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze. Opierając się na wynikach z 25-26/09 można było zarobić już dwie kolejki później...

Z tym, że ten sposób to po prostu totolotek.

L 51

legionista880

Użytkownik
Nie przesadzałbym. Czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze. Opierając się na wynikach z 25-26/09 można było zarobić już dwie kolejki później...

Z tym, że ten sposób to po prostu totolotek.
sposob gry nie moze opierac sie na totolotku koniec kropka⛔

bludek 367

bludek

Użytkownik
Napisz mi z sensem dlaczego nie? Multum osób gra taśmy za drobne sumy, a to w praktyce to samo. Im większe kursy (a mówimy tu o kursach ~3000) tym większy totolotek, obojętnie czy przez miesiąc analizujesz mecze czy postawisz na wszystkie drużyny na literę P jakie znasz.

Szansa trafienia AKO ~3000 jest minimalna, ale w tym wypadku nie wygląda to tak źle i być może AKO z trzech CS w rozpisie jest mocno zawyżone. Myślę, że łatwiej będzie trafić takie AKO w ten sposób w rozpisie, niż w inny sposób. Ludzie grają w rozpisach remisy w NBA i jeśli potrafią w ten sposób wyjść na plus to nie widzę w tym nic złego. Mimo to, że jest to totolotek pełną gębą.

W tym wypadku wkłady są minimalne, a wygrana wcale niewykluczona. Sposób gry mocno rozrywkowy i nie upatrywałbym w nim nadziei na emeryturę pod palmami, ale mówimy tu o kosmicznych kursach.

Inna sprawa jest taka, że trafienie 3 CS może faktycznie zająć sporo czasu i być może łatwiej byłoby ustrzelić AKO 15 i zagrać je za 11 zł...

L 51

legionista880

Użytkownik
tak tak oczywiscie ludzie na remisach z nba bija kokosy jak i inni grajacy DW szkoda tylko ze na 100 tematow w systemach gry 98 jest totalnie beznadziejnych. te multum osob co gra tasmy to zwykli amatorzy nawet oni sa (jakze marnymi kilkuzlotowymi) sponsorami buka

mowisz wklady minimalne a kiedys tam moze sie trafi ok niech autor rozpocznie i ciekaw jestem kiedy zamknie temat a uwierz mi ze zamknie bardzo szybko chyba ze uprze sie na moje slowa i bedzie go ciagnal w nieskonczonosc raz po raz marnowac swoj czas(nawet pare minut) i nic z tego nie osiagnac

jedyne inteligentne sposoby gry to valuebety i surebety ale i tu trzeba sporo uwazac i sie znac reszta wlacznie z progresjami dalembertem itd zawsze konczy tak samo marnie

na koncu pletnujesz ze trafienie 3 DW moze zajac sporo czasu - powiedz krotko system jest gowniany i tyle faktycznie lepiej zagrac jakis rozsadny kupon na ako a nie na pale walic wyniki 2-2

wielkizordon 18

wielkizordon

Użytkownik
tak tak oczywiscie ludzie na remisach z nba bija kokosy jak i inni grajacy DW szkoda tylko ze na 100 tematow w systemach gry 98 jest totalnie beznadziejnych. te multum osob co gra tasmy to zwykli amatorzy nawet oni sa (jakze marnymi kilkuzlotowymi) sponsorami buka
grosz do grosza i buk zarabia ????

mowisz wklady minimalne a kiedys tam moze sie trafi ok niech autor rozpocznie i ciekaw jestem kiedy zamknie temat a uwierz mi ze zamknie bardzo szybko chyba ze uprze sie na moje slowa i bedzie go ciagnal w nieskonczonosc raz po raz marnowac swoj czas(nawet pare minut) i nic z tego nie osiagnac

jedyne inteligentne sposoby gry to valuebety i surebety ale i tu trzeba sporo uwazac i sie znac reszta wlacznie z progresjami dalembertem itd zawsze konczy tak samo marnie
tu sie zgodze.
Pozatym, kazdy typ wybrany przez obstawiajacego(myslacego) jest w jego opinii valuebetem
reszta wlacznie z progresjami dalembertem itd zawsze konczy tak samo marnie
tu zgodze sie troche mniej.
Zalezy co kto rozumie przez progresje bo jezeli mowimy o progresji x2 to przy serii 10 pudel gramy za 512j co jest nieosiagalne dla wiekszosci tu obecnych jednak ostatnio zastanawialem sie nad progresja w znacznie mniejszym stopniu, np. x1,1-1,2 gdzie przy takim samym ukladzie gra sie TYLKO za 2,59j-6,19j.
Oczywiscie trzeba do tego podchodzic dlugoterminowo, miec kapital, okreslona skutecznosc no i naturalnie grac kursy nie duzo mniejsze niz 2,0 badz wieksze.

na koncu pletnujesz ze trafienie 3 DW moze zajac sporo czasu - powiedz krotko system jest gowniany i tyle faktycznie lepiej zagrac jakis rozsadny kupon na ako a nie na pale walic wyniki 2-2
tutaj niestety nie zgodze sie.
Zdaj(cie) sobie sprawe, ze nie ma czegos takiego jak rozsadne AKO!!
Grajac od dwoch spotkan wzwyz na jednym kuponie skazujesz sie na wygrana pomniejszona o kilkukrotna marze.
To tak jakbys bral kredyt zeby splacic poprzedni, ktorym splacalo sie poprzedni...

Buk czesto , prawie zawsze albo lepiej, buk zawsze wystawia tylko kursy szacunkowe, czesto sie myli, koryguje je patrzac jak rozkladaja sie ewentualne wygrane .
Ale to od nas zalezy , ktore kursy gramy (Value) badz nie.
Aby byc na plusie trzeba obstawiac typy z value wg nas wiekszym niz marza bukmachera (5%-8%) , ktora w przypadku grania tasm powieksza sie proporcjonalnie do liczby granych spotkan.
Oczywiscie grajac tasme z samych Valebetow ten problem nie istnieje ale jest to tylko teoria z conajmniej trzech powodow:
Jak zapewne wiesz nie jest latwo zebrac pare ladnych kursow u jednego buka(w BF kursy na multizaklady sa nizsze niz normalnie)
Nie mozna wychodzic z zalozenia ze bedzie sie trafiac seriami(tak aby weszlo AKO), ktore czasem sie trafia ale bedzie to tylko odchylenie od sredniej, ktore z czasem samo sie skoryguje.
Grajac AKO w przypadku jednego pudla przegrywamy caly wklad co naturalnie przybliza nas do bankructwa.

Reasumujac:
Wg mnie jedyne nad czym musimy sie zastanawiac to jak selekcjonowac spotkania oraz jak dobrac do tego stawkowanie w zaleznosci od posiadanego kapitalu.
Granie AKO nie ma prawa bytu(zysku) w dluzszym okresie.
Prowadzilem juz dyskusje o rozpiskach z pewnym uzytkownikiem na tym forum, wiec jezeli ktos chce moze to z latowscia doczytac.

A do autora tematu dodam tylko ,ze skoro wydaje Ci sie , ze szanse trafienia takiego AKO sa wieksze niz w inny sposob to masz racje- wydaje Ci sie.
powodzenia

L 51

legionista880

Użytkownik
grosz do grosza i buk zarabia ????

tu sie zgodze.
Pozatym, kazdy typ wybrany przez obstawiajacego(myslacego) jest w jego opinii valuebetem
tu zgodze sie troche mniej.
Zalezy co kto rozumie przez progresje bo jezeli mowimy o progresji x2 to przy serii 10 pudel gramy za 512j co jest nieosiagalne dla wiekszosci tu obecnych jednak ostatnio zastanawialem sie nad progresja w znacznie mniejszym stopniu, np. x1,1-1,2 gdzie przy takim samym ukladzie gra sie TYLKO za 2,59j-6,19j.
Oczywiscie trzeba do tego podchodzic dlugoterminowo, miec kapital, okreslona skutecznosc no i naturalnie grac kursy nie duzo mniejsze niz 2,0 badz wieksze.

tutaj niestety nie zgodze sie.
Zdaj(cie) sobie sprawe, ze nie ma czegos takiego jak rozsadne AKO!!
Grajac od dwoch spotkan wzwyz na jednym kuponie skazujesz sie na wygrana pomniejszona o kilkukrotna marze.
To tak jakbys bral kredyt zeby splacic poprzedni, ktorym splacalo sie poprzedni...
Buk czesto , prawie zawsze albo lepiej, buk zawsze wystawia tylko kursy szacunkowe, czesto sie myli, koryguje je patrzac jak rozkladaja sie ewentualne wygrane .
Ale to od nas zalezy , ktore kursy gramy (Value) badz nie.
Aby byc na plusie trzeba obstawiac typy z value wg nas wiekszym niz marza bukmachera (5%-8%) , ktora w przypadku grania tasm powieksza sie proporcjonalnie do liczby granych spotkan.
Oczywiscie grajac tasme z samych Valebetow ten problem nie istnieje ale jest to tylko teoria z conajmniej trzech powodow:
Jak zapewne wiesz nie jest latwo zebrac pare ladnych kursow u jednego buka(w BF kursy na multizaklady sa nizsze niz normalnie)
Nie mozna wychodzic z zalozenia ze bedzie sie trafiac seriami(tak aby weszlo AKO), ktore czasem sie trafia ale bedzie to tylko odchylenie od sredniej, ktore z czasem samo sie skoryguje.
Grajac AKO w przypadku jednego pudla przegrywamy caly wklad co naturalnie przybliza nas do bankructwa.
Reasumujac:
Wg mnie jedyne nad czym musimy sie zastanawiac to jak selekcjonowac spotkania oraz jak dobrac do tego stawkowanie w zaleznosci od posiadanego kapitalu.
Granie AKO nie ma prawa bytu(zysku) w dluzszym okresie.
Prowadzilem juz dyskusje o rozpiskach z pewnym uzytkownikiem na tym forum, wiec jezeli ktos chce moze to z latowscia doczytac.
A do autora tematu dodam tylko ,ze skoro wydaje Ci sie , ze szanse trafienia takiego AKO sa wieksze niz w inny sposob to masz racje- wydaje Ci sie.
powodzenia
jest cos takiego jak rozsadne AKO np na Pilsen w Czechach co mam na kuponie bilans 11-1-0 z czego polowa spotkan na nich miala kurs 2,5, tylko wielu graczy widzi (no nie oszukujmy sie) Chelsea MU Real i Barce. Fenerbache ma swietny zespol w cuglach wg mnie wygra Turcje, Dortmund w Niemczech po swietnych kursach na wyjazdach od 2,5 do 3 mozna bylo grac wystarczy przyjrzec sie mocniej niektorym ligom ja podalem tylko typy ze swoich kuponow
Wg mnie jedyne nad czym musimy sie zastanawiac to jak selekcjonowac spotkania oraz jak dobrac do tego stawkowanie w zaleznosci od posiadanego kapitalu. - co do tego jasne zgadzam sie napisalem jedynie ze LEPIEJ grac rozsadne( mam tu na mysli dla nas dla gracza im jestes lepszym typerem tym masz wieksze pojecie) nic walic po 2-2 bo nikt mi nie powie ze mozna wyczuc taki wynik
ja mam swoj temat tam nie ma zlotego srodka sa poprostu dobre typy wg mnie narazie sporo wchodzi po kursach: 30, 2 po 18 to jest sila, ja nie mam dobrego systemu mam niezle typy tak uwazam granie 2-2 na byle co nie jest dobrym typerm

wielkizordon 18

wielkizordon

Użytkownik
Ale Ty mnie ciagle nie rozumiesz.
To ze zagrales AKO z Pilsen, ktore jak napisales, teraz PO TYM jak maja bilans 11-1 wydaje sie byc rozsadnie zagrane wcale nie oznacza, ze mozemy powiedziec, ze granie AKO ogolnie jest rozsadne.
Grajac rozsadnie masz na pewno na mysli granie valuebetow, co jest oczywiste. Tylko nie zapomnij, iz biorac pod uwage powiedzmy tysiac spotkan dobrego typera, takiego, ktory ma yield powiedzmy miedzy 0%-10% oraz gra kazde spotkanie odzdzielnie musisz zdac sobie sprawe, ze wypracowany przez niego ZYSK jest juz pomniejszony o marze czyli powiedzmy 6%. Teraz spojrz sobie na te same spotkanie zagrywane w AKO. Im więcej spotkan na kuponie tym czesciej mnozysz przez siebie OWĄ MARŻE. Grajac powiedzmy 4 spotkania na AKO(tak jak grasz srednio w swoim systemie) z taka marza(6%) Twoja oczekiwana wygrana wynosi tylko 78%(normalnie masz 100%-marza czyli 94%).
Teraz spojrz sobie na te same , proste wyliczenie i UWIERZ, ze ta sama osoba grajac te same spotkania jako AKO bedzie zamiast na ladnym plusie -na sporym minusie.
Tego obejsc sie nie da, oczywiscie mozesz mi pokazac swoje kupony, ktore bardzo ladnie wchodza, co potwierdzi Twoja wersje ale jestem pewien, ze jesli zagrasz takie kupony przez kolejne 10,5 albo nawet dwa lata to suma sumarum bedziesz w plecy i jezeli bedziesz chcial zagrac takie AKO to ja je moge od Ciebie przyjac i w razie czego wyplace Ci wygrana, ... ewentualną.
Podsumowujac- sa rozsadne AKO, na pewno ale ogolnie AKO nie sa rozsadne.
Wyjatki potwierdzaja reguly ale nie rob reguly z wyjatkow.

aa i zwroc uwage na interpunkcje bo pare rzeczy nie do konca skminilkem.

bukzaplac 5

bukzaplac

Użytkownik
biorac pod uwage powiedzmy tysiac spotkan dobrego typera, takiego, ktory ma yield powiedzmy miedzy 0%-10% oraz gra kazde spotkanie odzdzielnie musisz zdac sobie sprawe, ze wypracowany przez niego ZYSK jest juz pomniejszony o marze czyli powiedzmy 6%.
Teraz spojrz sobie na te same , proste wyliczenie i UWIERZ, ze ta sama osoba grajac te same spotkania jako AKO bedzie zamiast na ladnym plusie -na sporym minusie.
Powiedzmy, że ten typer ma yield dodatni 8%. W jego przypadku obstawianie akumulatorów (np. dubli) z typami p*k&gt;1 nie przyniesie mu strat, lecz jeszcze większy plus: 1-(1.08 x 1.08 ) = 16.6% yield

A przy &quot;zwykłych&quot; typach (p*k&lt;1) jest tak jak napisałeś, im więcej zdarzeń na kuponie tym wyższa marża i szybsze bankructwo:
Grajac powiedzmy 4 spotkania na AKO(tak jak grasz srednio w swoim systemie) z taka marza(6%) Twoja oczekiwana wygrana wynosi tylko 78%(normalnie masz 100%-marza czyli 94%).

wielkizordon 18

wielkizordon

Użytkownik
Zeby AKO byl Value to kazdy typ na kuponie musialby byc value.
Grajac za powazne pieniadze nie ograniczasz sie do jednego buka tylko grasz tam gdzie sa wyzsze kursy a obstawiajac AKO jest sie skazanym na kurs oferowany przez buka a co za tym idzie z paru badz kilku Valuebetow tylko jeden jest tak naprawde value.
Czesto grajac ako jeden nietrafiony typ ,,marnuje,, dobry typ z tego samego AKO.
No chyba , ze czekasz z obstawieniem spotkania do momentu az akurat u ,,swojego,, buka znajdziesz najwyzsze mozliwe(wzglednie) kursy na oba, kilka spotkan. Takie rzeczy sie nie zdarzaja.

bojawiemlepiej 1

bojawiemlepiej

Użytkownik
Panowie nie mowie tutaj o trafieniu 12 z 12 tylko 3 z 12 , stawka zeby to grac jest ~~10zl , a wiec wygrywamy i mamy te 150 zl , tak wiec mozemy 15 razy przejebac to co ugralismy ale nie sadze zeby tak bylo , popatrzcie sie na kolejki w bundeslidze i w angielskiej
Juz po 3 wczesniejszych kolejkach byly takie wynik 2-2 x3 !!!
Tak wiec 300 zlotych by juz siedzialo w kieszeni

bojawiemlepiej 1

bojawiemlepiej

Użytkownik

pozdrawiam krzykaczy
Ogolnie :
5 - niemiecka
10 - angielsko
Razem
15 na ... bardzo duzo meczy ale jezeli sie dobierze bardzo dobra selekcje to $$$$$$$$$$$$

Do góry Bottom