Witam znalazłem coś takiego :
Najbardziej rozpowszechnionym systemem tego typu są 3 poziomy z granym kursem przynajmniej 1.50. Przegrana przenosi nas na kolejny poziom. Wygrana na 1, 2 lub 3 poziomie oznacza zysk. Przegrana na 3. poziomie to bankrut.
Oto ile procent kapitału mamy grać na kolejnych poziomach:
1 poziom 7.69%
2 poziom 23.08%
3 poziom 69.23%
Stawki zostały tak dobrane, abyś na każdym poziomie zyskał stałą wartość.
Wartość procentów na poszczególne poziomy można sobie samemu wyprowadzić kierując się następującymi zasadami:
Dla leniwców i antymatematyków podaję gotowy wzór:
x + k x + k^2 x + ... kn-1 x = 1
gdzie:
x - ilość procentów na pierwszym poziomie,
k - średni kurs jaki chcesz grać,
n - ilość poziomów.
I mam pytanie: jak z tego wzoru ma niby wyjść 1 przy śrenim kursie 1,5 i tych procentach powyżej ?
Najbardziej rozpowszechnionym systemem tego typu są 3 poziomy z granym kursem przynajmniej 1.50. Przegrana przenosi nas na kolejny poziom. Wygrana na 1, 2 lub 3 poziomie oznacza zysk. Przegrana na 3. poziomie to bankrut.
Oto ile procent kapitału mamy grać na kolejnych poziomach:
1 poziom 7.69%
2 poziom 23.08%
3 poziom 69.23%
Stawki zostały tak dobrane, abyś na każdym poziomie zyskał stałą wartość.
Wartość procentów na poszczególne poziomy można sobie samemu wyprowadzić kierując się następującymi zasadami:
- Należy ustalić sobie średni kurs k jaki będzie grany oraz liczbę poziomów do obliczeń.
- Stawkę na pierwszym poziomie oznaczamy jako "s".
- Stawka na poziomie wyżej musi być wielokrotnością s tak, by odrabiać straconą kwotę z pierwszego poziomu oraz dawać taką samą wartość zysku jak pierwszy poziom. Stawki na kolejnych poziomach należy przedstawić w postaci zależności "s" i kursu "k".
- Suma procentowa współczynników poziomów ma dawać 100%.
Dla leniwców i antymatematyków podaję gotowy wzór:
x + k x + k^2 x + ... kn-1 x = 1
gdzie:
x - ilość procentów na pierwszym poziomie,
k - średni kurs jaki chcesz grać,
n - ilość poziomów.
I mam pytanie: jak z tego wzoru ma niby wyjść 1 przy śrenim kursie 1,5 i tych procentach powyżej ?