Żadna partia w Polsce nie jest godna zaufania:
PIS-podsłuchy i inwigilowanie, mydlenie oczu o wzroście gospodarczym i spadku bezrobocia... tak spada bo jak wyemigrowało ponad 3,4 mln Polaków to pewnie że bezrobocie lawinowo w dół... tylko że pier...lą o wzroście średniej płacy w Polsce ale powinni wywalić z wliczania tej średniej sferę budżetową (min PKN Orlen bo kto to widział żeby koleś zarabiał 750tys zł miesięcznie). Bardzo dużym minusem jak dla mnie jest to że PIS nie rozliczył złodziejskiego procesu prywatyzacji... ???? a co do Ziobry, gość nieco nielegalnie nagrywał rozmowy ale pokazuje zwykłym szarakom, jakie są, były i będą układy świata polityki i biznesu. hehe Teraz lecą na niego pioruny ale wg mnie facet dobrze robi, bo najbardziej krzyczą Ci co rzekomo mięli być niewinni....
SLD wraz z UP-sprzedali Polskę wzdłuż i w szerz (cudne słowo prywatyzacja) nabijali kabonę za pracę którą wykonywali dziadkowie budując fabryki i przemysł a oni lekką ręka sprzedawali za 1/100 wartości. A gdy wsadzili kolesia pana Sobótkę to dobry pan Prezydent III RP niejaki Olek Kwaśniewski jak kończył swoją karierę wyciągnął z ciupy swojego kolegę od wódki ... wstyd i żenada.
PO-hmmm partia która służyć będzie chyba jedynie bogaczom nie dbająca o interesy słabiej uposażonych. Płatne studia - po co... żeby mniej ludzi na nie poszło bo mniej światłymi ludźmi się lepiej dyryguje i wodzi ich za nos. Dawna Unia Wolności - dla mnie to są normalnie ludzie spod gwiazdy Dawida- w bardzo negatywnym znaczeniu, choć ostatnio nie głoszą takich haseł typowo pod zamożniejszych, więc kto wie... Może nie wiecie ale taki pan Jan Maria Rokita to zmieniał te partie jak rękawiczki. Dla mnie to są "szczury" które po rozpadzie Unii Wolności założyli partię żeby tylko być przy korycie ???? - niektóre założenia co do ułatwień w biznesie mają ok, ale i tak i tak są farbowani dla mnie.
Samoobrona-hmm ich wielki wódz chyba traci autorytet, pamiętacie jak wołał Balcerowicz musi odejść? cały czas pierniczył że jak brakuje pieniędzy to żeby dodrukować bo nie wiedział czym to grozi, po korepetycjach z ekonomii i finansów wielki Andrew Lepper przestał krzyczeć z mównicy sejmowej żeby druknać więcej szmalu. Partia która chyba się pożegna ze sceną polityczną - hehe a tak kolorowo było z ich okrzykami i innymi akcjami.
No i oczywiście Sex afera nadszarpnęła dobre imię Samoobrony.
Było się z czego czasem pośmiać.
LPR-hmmm najpierw wołał Romek żeby głosować na nie w referendum przed wejściem do UE, a teraz kombinował jak wyciągnąć z budżetu UE jak najwięcej kasy na oświatę. Nie mnie go oceniać bo ja już nie podlegam Giertychowi od 3 lat.
Wg mnie to jest jedyny polityk który mądrze mówi, wie czego chce i jak to osiągnąć. (oglądajcie program Co z tą Polską -autorstwa Tomasza Lisa-POLSAT) zobaczycie że pomimo swoich populistycznych haseł X lat temu, to gość ujawnia skryte zakamarki układów i układzików w sejmie (oglądać ten program ???? ) docinając słownie to PIS-owi to SLD to PO.
PSL- partia która jak to się mówi dbała o elektorat i poparcie na wsi. Jednak w miarę upływu czasu odgradzała się od nich i robiła z siebie nie wiadomo co tak sie pyszniła, dopóki ktoś taki jak Andrew Leppiej nie wziął się w garść i uświadomił PSL-owi że nie może się odgradzać murem od wyborców.
Partia o której najciszej w Sejmie, kiedyś lubiłem nawet rząd Pawlaka bo popierał to co polskie
nawet na spotkania ministrów przyjeżdżał..... Polonezem (lata 90)
Obecnie nie mam wyrobionego zdania o tej partii
Na kogo głosować w wyborach :?:
Prosta odpowiedź:
- Spier.... z bagna co się zwie
POLSKA czym prędzej bo tutaj nie ma żADNYCH perspektyw :!:
Jak zostaną emeryci, kler i nasze świnie przy korycie i nie będzie miał kto pracować na tą zgraję w Sejmie to zobaczą że należało szanować człowieka i dbać o godne życie a nie o swoją kiesę
Pozdro
Ja oddam swój głos na nikogo... poprostu albo wrzucę pustą kartę albo na jakąś egzotyczna partię o której nikt nigdy nie słyszał... ????