Byłem tydzień temu w Prague i trzeba przyznać że ceny porównywalne tak jak piszą koledzy wyżej. Rachunek w restauracji za 2 osoby gdzie trzeba wliczyć około 4-5 piw (0,5 l) i dwa główne
dania wychodził mi w okolicach 570 koron czyli 80-90 złoty więc myślę że to nie jest dużo tym bardziej że restauracja naprawdę godna polecenia (KOLKOVNA) delikatnie schowana w uliczce w centrum obok na ścianie gdzie jest ta uliczka jest M'c i sklep Mango, warto do niej zajrzeć (ale sprawdzajcie wszędzie rachunki bo Czesi lubią sobie naliczyć jakieś dodatkowe
dania, których nie będziecie widzieli na oczy
) Inna całkiem przyjemna restauracja to Lucky Lucy tyle że tam za to że siadasz a oni przynoszą Ci przyprawy itp. już masz naliczane plus 30 koron z autoamtu od osoby, ale jedzonko również przednie.
Bilet na cały dzień (metro i tramwaje bo to główne środki komunikacji) to koszt 110 koron, czyli ok 17 złoty ale warto wydać bo później jest bardzo wygodnie, tym bardziej że metro jeździ +/- 24-01
Co do wódki czy whiskey to lepiej kupować w dyskontach typu lidl, kauf, nie wiem jak w Tesco, ale broń Boże w tych sklepikach wypełnionych alkoholem bo tam Turcy, Hindusi, Egipcjanie i Czajnis people solidne ceny dyktują i wychodzi drożej niż u nas.
No to chyba na tyle jakby co to pytaj