>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Superpuchar: Wisła Kraków - Lech Poznań

Status
Zamknięty.
tbm 642

tbm

Forum VIP
W sobotnie popołudnie na stadionie Dialog Arena w Lubinie o superpuchar zagrają Mistrz Wisła Kraków ze zdobywcą Pucharu Polski Lechem Poznań. Kto z tego pojedynku wyjdzie zwycięsko?

Transmisję przeprowadzi tvp sport ;)

Zapraszam do dyskusji nt. tego spotkania ;)

tbm 642

tbm

Forum VIP
Wisła Krakow - Lech Poznań
Superpuchar w Lubinie, a więc na trybunach przewaga kibiców Lecha Poznań. Wisła odpadła z Levadią i na pewno jakiś dołek psychiczny jest. Oczywiście jest też chęć udowodnienia, że Wisła grać w piłkę potrafi na wysokim poziomie, ale wydaje się, że np. Paweł Brożek w najbliższych dniach opuści drużynę i odejdzie do zagranicznego klubu. W Wiśle wyraźnie brakowało zmienników i choć teraz gotowy do gry jest boczny obrońca Alvarez to pod tym względem widzę przewagę w Lechu Poznań. Kolejorz odmieniony przez Jacka Zielińskiego w grach sparingowych podobno wyglądał na bardzo dobrze zorganizowaną drużynę. Taktyka 4-4-2 sprawdza się póki co bardzo dobrze i zapewne w takim zestawieniu piłkarze ze stolicy Wielkopolski wybiegną na ten mecz. W wypowiedziach przedmeczowych wyraźnie widać, że Lech ten superpuchar chce zdobyć aby utwierdzić się we własnej sile, a Wisła? Wisła po porażce z Levadią w meczu z trudnym przeciwnikiem jakim jest Lech moim zdaniem się nie odbuduje. Biała-Gwiazda potrzebuje kilku przekonywujących wygranych nad słabszymi rywalami, bo od razu moim zdaniem sie nie podniosą. W sobotę spodziewam się pewnej wygranej Lecha Poznań.
Mój typ: Lech Poznań - 2,25 w Tobet [5/10]

G 0

genoak

Użytkownik
Z tego, co zauważyłem bardzo dużo osób stawia w tym pojedynku na Lech Poznań. Oczywiście można się z tym faktem zgodzić. Wisła jest w kryzysie, przegrała z amatorami, a Kolejorz wygrywa sparing za sparingiem jest w dobrej formie, przygotowany do sezonu ligi polskiej. Ja jednak uważam, że ten mecz wcale nie musi się zakończyć przegraną Wiślaków.
- zespół Wisły jest bardzo niezadowolony z porażki z Levadią. Piłkarz unikają wywiadów (biorą przykład z Sobolewskiego :-D), atmosfera wokół klubu jest bardzo napięta. Maciej Skorża z pewnością postara się umotywować piłkarzy, aby chociaż po części zatarli oni sytuację, która dotknęła mistrzów Polski po odpadnięciu z LM. Na Dialog Arena będzie także spora rzesza kibiców z Krakowa (wspieranym przez braci z Wrocławia). Zmierzam do tego, że zawodnicy Białej Gwiazdy zrobią wszystko, aby dać powody do przebaczenia swoim fanom.
- Lech Poznań, to bardzo dobry zespół. To zdanie z pewnością nie podlega głębszej dyskusji. Jednak w tym momencie należy zwrócić uwagę na pewne fakty. Otóż po pierwsze. Zmienił się trener. Uważam, że Jacek Zieliński, to nie jest człowiek, który chociaż po części dorównuje Franciszkowi Smudzie. Z klubu odszedł lider drużyny - Rafał Murawski. Ta strata może okazać się bardzo bolesna. Na razie klubu z Bułgarskiej nie wzmocnił nikt, kto mógłby zapełnić lukę po Murasiu. Po trzecie - osoba Roberta Lewandowskiego. Lewy coraz bardziej chyba zaczyna myśleć o Zachodzi niż o grze w Lechu. Takie zachowanie superstrzelca rodem z Warszawy z pewnością nie działa pozytywnie na całą drużynę Lechitów. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że na ławce są tacy zawodnicy jak np. Chrapek, ale czy piłkarz z 1 ligi jest w stanie grać dobrze przeciwko Marcelo lub Głowackiemu?
- Oczywiście najważniejszą rzeczą jest fakt, jakie składy wystawią trenerzy, a przede wszystkim Maciek Skorża. Być może trener mistrzów Polski da szansę pograć młodszym zawodników takim jak Mączyński, Czekaj, czy Leszczak. Tego nikt nie wie.
Według mnie będzie to bardzo zacięty mecz i może się w nim wydarzyć dosłownie wszystko. Oczywiście wiem, że ostatnio Lech regularnie &#39;leje&#39; Wisłę, ale trzeba dodać, że było to za czasów Franza, który znakomicie rozpracował zespół Skorży. Za Zielińskiego może być całkiem inaczej wystarczy przypomnieć mecz np. sprzed roku (Polonia Warszawa grała z Wisłą, a spotkanie zakończyło się wygraną Krakowian 2-0 - po dwóch bramkach Brożka).
Mimo to tym wszystkim, którzy grają na Lecha życzę wygranej ????

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Wisla Krakow - Lech Poznan 1 2,90

Wisła bez Rafała Boguskiego, Łukasza Garguły oraz Petera Singlara. Zagra już natomiast Pablo Alvarez i to chyba wprowadzi pewne uspokojenie w obronie krakowskiego zespołu. Pawełek ma na pewno w pamięci ostatnie minuty w Tallina i myślę, ze zrobi wszystko by się zrehabilitować, zresztą jak cała Wisła, w obronie prawdopodobnie Piotr Brożek, Marcelo, Głowacki i Alvarez i tym samym skończy się nie jako dramat Łobo na prawej obronie bo i wszechstronny Diaz się na tą pozycje nie nadaje. Obrona wygląda ok, można mieć tylko wątpliwości czy Pablo będzie się rozumiał z kolegami i chyba tą stroną Lech będzie atakował. Pomoc to rewelacyjny ostatnio Kirm, Sobol, - raczej - Diaz i Małecki i ta formacja wygląda nieźle, atak to Paweł Brożek i - znowu raczej - Ćwielong, który zmarnował tyle sytuacji w Tallinie, że więcej chyba się nie da. Jeśli Wisła stworzy sobie kilka sytuacji mając w pamięci ostatni mecz Brożek czy Ćwielong na pewno coś w pakują. Do tego dochodzi chęć poprawy wizerunku siebie i klubu w oczach przede wszystkim kibiców, Wisła powinna pokazać sportową złość i wyładować ją - w pozytywnym znaczeniu - na bramce Lecha.

Lech na rynku transferowym chyba śpi, sprzedał Murawskiego co jest ogromną stratą dla klubu, nie czarujmy się ale Chrapek, Mikołajczak i Kasprzik to nie są jakieś wielkie transfery, mówi się o Gancarczyku, który na dniach ma przyjechać negocjować kontrakt, zobaczymy co z tego będzie. Mecz debiut dla Zielińskiego, ciekawe jak wytrzyma presje bo kibice Lecha są dość specyficzni. Skład będzie prawdopodobnie następująco: Grzegorz Kasprzik - Marcin Kikut, Bartosz Bosacki, Manuel Santos Arboleda Sánchez, Ivan Đurđević - Sławomir Peszko, Tomasz Bandrowski, Semir Štilić, Jakub Wilk - Hernán Rengifo Trigoso, Robert Lewandowski. W sparingach jest już zauważył TBM Lech wyglądał ok, ale Wisła w sparingach tez grała nieźle a jak przyszło do ważnego meczu to coś zaszwankowało. Wisła musi w końcu pokazać że potrafi wygrywać i myślę, że będzie to w tym meczu.

flamaster 875

flamaster

Forum VIP

Wisła Kraków - Lech Poznań
1:1

Po tym co w dwumeczu pokazała Wisła Kraków ciężko będzie dzisiaj na nią postawic. Sam fakt klęski na pewno tkwi jeszcze w głowach piłkarzy więc może byc ciężko o mobilizację. Szukanie tłumaczenia, że Biała Gwiazda będzie jednak zmobilizowana bo będzie chciała pokazac, że wcale nie ma żadnego kryzysu, że mecze z estońską drużyną były tylko wypadkiem przy pracy uważam za bezzasadne. Jedyne co Wisła może dzisiaj potwierdzic pokonując Lecha to to, że polska piłka jest już daleko za Europą.
Dla ekipy Lecha jest to pierwszy, po okresie przygotowawczym mecz o stawkę. Na ławce trenerskiej debiutuje Jacek Zieliński. Zespół Kolejorza chce na pewno chce potwierdzic ze wyniki sparingów odzwierciedlają aktualną formę drużyny z Poznania. Możemy więc byc pewni że piłkarze wyjdą w 100% zmotywowani i skoncentrowani. O zlekceważeniu Wisły nie ma mowy - jak twierdzi trener Zieliński, Wisła jest doświadczonym zespołem, który na pewno nie odpuści tego pucharu.
Myślę, że możemy byc dzisiaj świadkami ciekawego spotkania. Wiślacy na pewno będą starac się przejąc inicjatywę w tym meczu. Jednak czy to będzie łatwe zadanie gdy brak pewności siebie ? Raczej nie. Lech wystąpi praktycznie w takim samym skladzie w jakim występował w ubiegłym sezonie ( w bramce zobaczymy Kasprzika). W Wiśle natomiast najprawdopodobniej zadebiutuje Pablo Alvarez (tylko na zgranie z reszta piłkarzy chyba jeszcze nie ma co liczyc).
Uważam, że zgranie i wiara w swoje możliwosci będzie dziś atutem Lecha Poznań i to własnie ta drużyna zdobędzie Superpuchar.
Moja propozycja:
Lech ⛔

rubens17 0

rubens17

Użytkownik
Wisła Kraków vs Lech Poznań​

Dzisiaj w Lubinie zmierzą się ubiegłoroczni zwycięscy Ligi i Pucharu.Ten mecz będzie przetarciem przed rozpoczęciem ligi,zapewne obu zespołom będzie zależało na dobrym występie, choć różnie to bywa z Superpucharem.Za Wisłą przemawia fakt że po blamażu w Talinie będą chcieli zmazać plamę na honorze w dzisiejszym meczu.Także odległość Lubina od Wrocławia może pomóc Krakowianom w wygranej, sympatycy Śląska Wrocław z pewnością pofatygują się na mecz który odbędzie się około 80 km dalej i zespół z kibicami Krakowa będą dopingować swoją drużynę.To by było na tyle plusów dla Krakowa, fatalna obrona na czele z bramkarzem Pawełkiem i brak skuteczności w ataku który strzelił jednego gola Estończykom i to tylko dlatego że obrońca się machną a także nieprzyjemna atmosfera wokół zapowiedzianej rewolucji w klubie i złożenie dymisji prze trenera Skorżę.A co do Lecha myślę że dla trenera Zielińskiego to dobra okazja do pokazania się z dobrej strony.Zespół potwierdzał swoją dobrą formę w meczach kontrolnych, które wygrywał bardzo wysoko.Sumując złą obronę Wisły i bramkostrzelność Lecha powinniśmy zobaczyć około 3 bramek.Także spadający kurs na Lecha powinien coś nam mówic.
Typ: LECH⛔
Kurs: BAH 2,30

I
Typ: over 2,5⛔
Kurs: brak zakładu w BAH :-?

Kurde powinni uznać tą bramkę na 1:2 mimo że był faul ???? , e tam a czego ja się spodziewałem po Superpucharze.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom