>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Stypendium unijne

rickyfcb 159

rickyfcb

Użytkownik
Troszkę w innym temacie niż czy warto/nie warto studiować. Ale również w klimatach studenckich.
Czy ktoś składa/złożył wniosek o stypendium unijne?
Jeśli tak to prosiłbym o jakieś informacje.
Gdzie znajdę wniosek, do kiedy muszę złożyć ten wniosek, jakie papiery potrzebuje i inne informacje.
No i ile +/- można dostać z tego stypendium.
Z góry dziękuje, myślę że przyda się to nie tylko mnie.
Bo ja do dnia dzisiejszego nie miałem pojęcia o takim stypendium.

Jednak odniosę się do ogółu, na wypadek gdyby ktoś potraktował moją wiadomość jako spam.
Nie słuchajcie nikogo że ten kierunek jest zły, że tych ludzi jest za dużo.
Możliwe że tak jest, nie wnikam w dane statystyczne. Ale kluczem do sukcesu nie jest liczba osób które skończył dane studia ale wasze zaangażowanie. Jeśli będziecie pracować, będziecie się wyróżniać wśród szarej masy na swoim roku. To zostaniecie zauważeni i znajdziecie pracę. I nie jest ważne czy skończyło ten kierunek 100 osób czy 1000 czy 100tysięcy osób. Musisz być dobry. Ba! Musisz być świetny a wtedy wygrasz wyścig z innymi o miejsce pracy. Takie są realia niestety.
W tym kraju trzeba świeci wśród szarości. Jeśli będziesz dobry to Cie znajdą. Uwierz.
Ja idę tą drogą. Trudną, krętą ale od października zaciskam pięści i idę przed siebie. Nie raz odmówię sobie dobrego piwka ze znajomymi i zostanę sam w czterech ścianach by dążyć do wymarzonego celu, do wymarzonej przyszłości. I wiem że się uda, bo wszystko jest w moich rękach. I wszystko zależy od nas samych od naszego zaangażowania.
Nie chce poruszać kwestii &#39;kolesiostwa&#39; oraz kwestii poziomu uczelni.
Pozdrawiam, bez spinki to tylko moja opinia. ;)

darter 134

darter

Użytkownik
Rejka, nie znam się na tym dobrze ale powiem Ci jak to jest na polibudzie (przynajmniej słyszałem że tak jest). Za średnią ocen 4.00+ dostajesz 200 lub 600 ziko stypendium (szczeże nie wiem od czego zależy jego suma).
Co to twoich wypocin na temat kierunku oczywiście masz rację, eksperci z danych dziedzin są potrzebni i to logiczne, że jak będziesz najlepszym z pozostałych, znajdziesz lepszą czy lepiej płatną pracę (wyłączam tu &quot;czynnik szczęścia&quot; znalezienia pracy). Gdy przeczytałem twojego posta od razu przypomniało mi się jak to jest w szkołach w Anglii. Tam pracy domowej nie ściągniesz... zeszytu nie porzyczysz bo uczniowie wiedzą, że wśród swoich kolegów/koleżanek istnieją osoby, które mogą im w przyszłości zając miejsce w pracy.
To takie moje małe spostrzeżenia, jeśli będziesz się przykładał do tego co studiujesz i nie olejesz sprawy, a szczytem marzeń będzie 5 a nie naciągane 3 z każdego z przedmiotów prawdopodobnie coś osiągniesz. Tyle że jest małe ale... musisz chcieć. Ja też zawsze sobie obiecuje, że w tym roku będę się uczył a chęci odchodzą już po tygodniu.
Pozdro i powodzenia ;) Masz jakieś pytania jestem pod PW.
Ps. Jakbyś potrzebował info co do stypendium postaram się dowiedzieć jak to jest na Polibudzie Warszawskiej.

aislinnek 202

aislinnek

Użytkownik
Stypendium unijne nie jest przypadkiem tylko na kierunkach tzw. zamawianych?
Nie wiem dlatego pytam, tylko o tego rodzaju stypendiach słyszałem, są one przyznawane na podstawie wyników w nauce, a na I roku na podstawie wyników rekrutacji. Nie wiem czy wysokość stypendiów jest stała, ale np. bodajże inżynieria środowiska na AGH w Krakowie może liczyć na stypendium 1000zl/mies ????

Do góry Bottom