No to lecimy: (dokładne wyniki meczów tylko dla sprawdzenia siebie)
Ipswich - West Ham
Moim zdaniem będzie ciekawie, choć WHU ma aktualnie z 70% szans na zwycięstwo. Więkość o tym meczu zostało powiedziane powyżej. Od siebie dodam tylko, że WHU nie zachwyca ostatnio na wyjazdach - bilans 2-1-3 (5 ligowych, 1 puchar) a do tego z Ipswich z jakichś powodów nie gra im się za wygodnie. 2 porażki w poprzednim sezonie, a teraz u siebie 0-1. Trzeba zauważyć, że WHU strzela bardzo mało bramek - w ostatnich 10 meczach wygrali tylko raz różnicą wiecej niż 1 bramki i do tego grali z mizernymi Coventry (1-0) i Nottm Forest (2-1). Jak wspomniał
Doberman u gospodarzy nie zagra pomocnik Lee Bowyer. Do tego należy dodać, że pauzować będzie podstawowy bramkarz Alex McCarthy, ale prawdopodobnie zadebiutuje pozyskany z Hearts, były piłkarz Chelsea Ryan Stevenson. U gości wg. moich źródeł Matt Taylor najprawdopodobniej zagra, tak samo jak Guy Demel, który jest gotów do gry. Być może szansę debiutu dostanie George John, Amerykanin z DC United, który podpisał kontrakt dwa tygodnie temu. Jak to widzę? Jeśli West Ham zagra naprawdę dobrze, to powinni wygrać lekko i swobodnie, bo dysponują lepszym składem i możliwościami. Zagram tak jak
Doberman, ale dam i dla value, bo myślę, że coś się może zdarzyć, a najwyżej będzie zwrot.
WHU -1 @ 2.675
5-1 // dałem -1 za @6 z ciekawości - tak wiem, nie liczy się, ale widać, że niespodzianki lubią się mnożyć
Wynik: 1-3
Barnsley - Derby
Spotkanie, które omijam szerokim łukiem przy normalnych stawkach. Jak słusznie wcześniej zauważono gospodarze są nieprzewidywalni i przy obrotach na 101% mogą wygrać z każdym. W najbliższym meczu nie zagra Jim O'Brien, ale mogą pojawić się nowe nabytki ze Stoke i Norwich - odpowiednio Michael Tonge i Korey Smith. U gości jedyną niewiadomą jest napastnik Theo Robinson, który może jeszcze nie być w pełni sił na ten mecz. Czego się można spodziewać? Stawiam na Derby, które aktualnie dysponuje świetną defensywą i gra naprawdę ciekawy futbol. BTS jest możliwe
, ale Derby to lepsze value.
Derby to win @ 3.20
3-2
Wynik 1-3
Crystal Palace - Brighton
Widać po kursach, że ten mecz nie ma faworyta. Palace jest drużyną typowo defensywną - tracą tylko 0,69 gola na mecz u siebie (2 miejsce), ale też strzelają raptem 0,92 gola/mecz (20 miejsce). U gospodarzy nie zagra kapitan Paddy McCarthy, który odsiedzi ostatnią kartkę z Carling Cup, natomiast Dean Moxey powraca po kontuzji, a Mustapha Dumbaya wraca do składu po pauzie w ostatnim meczu. Paul McShane zagra przeciwko swojemu klubowi, dla którego 6 lat temu strzelił decydującą bramkę na tym samym stadionie. W drużynie gości zagra Sam Vokes, wypożyczony do końca sezonu z Wolves, poza tym nie ma żadnych nowych problemów. Patrząc natomiast na ostatnie wyniki, to jest czym się pochwalić (choć raczej pokazują, że Brighton jest groźny u siebie) - wygrali z Newcastle i Southampion m.in. Co się może zdarzyć? Wszystko, ale ja stawiam:
BTS @ 1.90
over 2,5 @ 2.30
1-1
Wynik: 1-2
Hull - Doncaster
Krótko, bo nie ma co się rozpisywać. W przegranym FA Cup z Crawley Hull zagrało bardzo eksperymentalnie i niestety przypłaciło to odpadnięciem z pucharów. Na ligę wraca skład normalny, tym bardziej, że nie ma żadnych nowych kontuzji. U gości nie zagra James Coppinger, który w mecz z Bristol City złamał kość policzkową, a do tego napastnik (10 goli) Billy Sharp przechodzi do Southampton. I tyle. Mecz bez historii.
Hull -1 @ 1.925
0-0
1 z drużyn nie strzeli @ 1.72
Wynik: 2-0
Leeds - Birmingham
Bardzo ciekawy mecz sąsiadów w tabeli walczących o play-off. Leeds jest w lekkim dołku i chociaż w trzech ostatnich meczach ligowych zdobyli 7 punktów, to oglądając ich wyczyny przyznam, że mnie nie rzucili na kolana. Birmingham natomiast jedzie jak walec po wszystkich i od 9 spotkań nie przegrało. Obie drużyny bez poważnych osłabień, za to mogą pojawić się debiutanci. Co grac - myślę, że można wybierać:
Birmingham to win @ 2.62
1-4
wczesny gol (29'
@ 1.83
19'
1 połowa powyżej 1,5 @ 2.75
1-1 31'
Wynik 2:4
Krótko o reszcie, bo już późno:
Millwall - Watford
Kolejny mecz sąsiadów, tym razem z dołu tabeli. Do składu gospodarzy powraca dwóch podstawowych obrońców, ale i tak mają tam wciąż mały szpital. W drużynie gości może zadebiutować wypożyczony z Fulham Alex Kacaniklic. Obie drużyny są w dołku, obie potrzebują punktów. Millwall zagrało całkiem przyzwoicie w ostatnim pucharowym meczu przeciwko Southampton (1-1), a Watford miało pecha z Tottenhamem. Skłaniałbym się ku gościom, którzy wygrali 3 ostatnie spotkania z Millwall.
Watford DNB @ 2.50
0-2
BTS @ 1.83
0-2
Wynik: 1-2
Nottm Forest - Burnley
Kolejny mecz z cyklu: "Na kogo wypadnie, na tego bęc". Gospodarzom wzmocnienia niewiele pomogły - owszem, mają przebłyski, ale drużyna stacza się po równi pochyłej ku Npower 1. Do składu powróci prawdopodobnie Greg Cunningham z MC, nie zagrają jednak nadal: kapitan Luke Chambers, Chris Cohen, Brendan Moloney oraz Wes Morgan. W drużynie gości nie zagrają Martin Paterson and Junior Stanislas, ale do składu może powrócić Ross Wallace. Statystyki i wyniki przemawiają za gośćmi, jednak jak dla mnie wynik jest sprawą otwartą. Spodziewam się bieganiny i przypadkowych goli z obu stron.
over 2,5 @ 2.00
0-2
1 połowa powyżej 1,5 @ 3.00
0-1
Wynik: 2-2
Southampton - Cardiff
Jeszcze dwa miesiące temu bym się nie zastanawiał. Teraz nie stawiam na Świętych, bo kurs 1.83 przy ich obecnej grze uważam za zaniżony. Grają słabo, bez taktyki, kopią do przodu bez sensu i w ogóle szkoda gadać. Nie widziałem niestety ostatni Cardiff w grze i nie mogę powiedzieć jak się oni prezentują. A co mówią liczby? Southampton przegrało 3 (do zera) z ostatnich 4 ligowych meczy. Billy Sharp przechodzi na 99% z Doncaster, ale jeszcze nie zagra, a paru graczy pozostaje poza składem. Goście przyjeżdżają w pełnym składzie i w ostatnich 4 meczach ligowych zdobyli 10 punktów. Stawiam niestety na gości, bo Święci poradzili sobie wprawdzie ze słabiutkim Nottm, ale na Cardiff taki poziom jaki na dziś prezentują gospodarze z pewnością nie wystarczy.
Cardiff DNB @ 2.75 :razz: zwrot 1-1
Wynik: 0-1
Blackpool - Coventry
Mecz z jednym faworytem, chociaż goście przyjeżdżają wypoczęci, w pełnym składzie i podbudowani zwycięstwem z Middlesbrough. W drużynie gospodarzy być może znajdzie się Lomana LuaLua, który ostatnio pauzował przez kontuzję. Blackpool walczy o playoffy i ma tylko 3 punkty straty do Hull, a w ostatnich 10 meczach przegrał tylko raz. Coventry natomiast okupuje ostatnie miejsce w tabeli i w 10 meczach miało bilans 3-0-7. Gospodarze z pewnością chcą się zrewanżować za stratę punktów w pierwszym meczu (2-2), a że Coventry ostatnio wygrało na tym stadionie 89 lat temu, to nie powinno być trudne.
Blackpool to win @ 1.61
2-1
Wynik 3-1
Opis Lisy - Middlesbrough dam jutro, ale jak pisałem wcześniej stawiam na gospodarzy ????