>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Student AGH

wojtas84 90

wojtas84

Użytkownik
Witam serdecznie. Panowie lub Panie potrzebuję pomocy. Czy jest ktoś z Was kto studiował/studiuje bądź ma znajomych w Krakowie na AGH na wydziale geologii? Dlaczego pytam. Mój tata ma problemy zdrowotne, chodzi o kamienie nerkowe. Dotarły mnie słuchy, że na tym wydziale można sprawdzić kamień nerkowy pod względem składu i ktoś kto się na tym zna, może na tej podstawie zaproponować specyfiki pomagające te kamienie rozpuścić w organizmie. Bardzo proszę o kontakt jeśli ktoś mógłby mi pomóc. Na pewno się zrewanżuję.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Wojtas udzielę Ci profesjonalnej odpowiedzi rodem z serialu &quot;Dr. House&quot;. Teraz na poważnie. Nie ma takich substancji, która rozpuszcza kamienie w nerkach. Są ewentualnie specyfiki, które zapobiegają powstawaniu nowych. Kamienie to nic złego idzie się do szpitala i kruszą je laserem albo ultradźwiękami. Zresztą co ma geologia do kamieni nerkowych ? Tym zajmuje się UROLOGIA. Jak już wydali się ten kamień to oni badają go pod względem budowy i wtedy zalecają dietę, żeby nie powstawały nowe.
Pozdro

wojtas84 90

wojtas84

Użytkownik
Wojtas udzielę Ci profesjonalnej odpowiedzi rodem z serialu &quot;Dr. House&quot;. Teraz na poważnie. Nie ma takich substancji, która rozpuszcza kamienie w nerkach. Są ewentualnie specyfiki, które zapobiegają powstawaniu nowych. Kamienie to nic złego idzie się do szpitala i kruszą je laserem albo ultradźwiękami. Zresztą co ma geologia do kamieni nerkowych ? Tym zajmuje się UROLOGIA. Jak już wydali się ten kamień to oni badają go pod względem budowy i wtedy zalecają dietę, żeby nie powstawały nowe.
Pozdro
Pytam dlatego, bo mam znajomą (kierownik pracowni chemii), która twierdzi, że tam takie coś robią. Tak wiem, że urolog zajmuje się kamieniami. Dlaczego geologia? Dlatego, że ponoć tam mogą opisać budowę i właściwości tego kamienia oraz na co reaguje. Co do kruszenia za pomocą laseru - odpada. Tato ma tętniaka aorty brzusznej. Jak widzisz proces skomplikowany. No nic trudno, ale dzięki za odpowiedź.

edyyy 0

edyyy

Użytkownik
zostaje jeszcze inna metoda.. jak to powiedział lekarz kumplowi: &quot;dowiesz się co czują kobiety podczas porodu...&quot;, czyli zwyczajne &#39;wysiusianie&#39; tych kamieni z nerek.. :p :/

wojtas84 90

wojtas84

Użytkownik
zostaje jeszcze inna metoda.. jak to powiedział lekarz kumplowi: &quot;dowiesz się co czują kobiety podczas porodu...&quot;, czyli zwyczajne &#39;wysiusianie&#39; tych kamieni z nerek.. :p :/
Niestety. Wielkość kamieni od 3-4cm. Ostatnim wyjściem była operacja. Ale też nie przejdzie, bo jak na razie nikt nie chce się jej podjąć ze względu na tętniaka. Miałem nadzieję, że nauka pomoże no ale niestety, badania na księżycu robią a takich spraw nie potrafią rozwiązać!!

Do góry Bottom