>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

STS - pralnia brudnych pieniedzy? Pytanie czysto teoretyczne

zraszacz-bukow 955

zraszacz-bukow

Użytkownik
Zastanawia mnie jedna kwestia. Otoz STS jest legalnym bukmacherem tak wiec bez problemow mozna wyplacic dowolna sume pieniedzy z konta STS na konto bankowe. Nikt sie nie przyczepi, bo kwota jest opodatkowana.

Moje pytanie jest nastepujace: jezeli wplace za pomoca Skrill 20 tysiecy zlotych na konto STS, zagram cos po kursie na przyklad 1.20 za 20 tysiecy - to czy moge calosc wyplacic tzn. to co wlozylem i to co wygralem? Czy to nie jest pranie brudnych pieniedzy przypadkiem?

Otrzymane punkty reputacji: +8
macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Nie, nie ma w takim działaniu nic nielegalnego. Natomiast jeśli chcesz by te pieniądze zostały udokumentowane jako legalny dochód to musisz poprosić o imienne zaświadczenie o uzyskaniu wygranej.

Otrzymane punkty reputacji: +48
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Zastanawia mnie jedna kwestia. Otoz STS jest legalnym bukmacherem tak wiec bez problemow mozna wyplacic dowolna sume pieniedzy z konta STS na konto bankowe. Nikt sie nie przyczepi, bo kwota jest opodatkowana.
Moje pytanie jest nastepujace: jezeli wplace za pomoca Skrill 20 tysiecy zlotych na konto STS, zagram cos po kursie na przyklad 1.20 za 20 tysiecy - to czy moge calosc wyplacic tzn. to co wlozylem i to co wygralem? Czy to nie jest pranie brudnych pieniedzy przypadkiem?
Dokładnie jak Macieq Ci to wyjaśnił, pamiętaj też o podatku jaki będziesz musiał zapłacić przy zawarciu zakładu.

Otrzymane punkty reputacji: +24
wsparciests 167

wsparciests

Użytkownik
Hej Zraszacz bukow
Bez względu na to jaką metodę wpłaty wybrałeś, środki z wygranych kuponów wypłacisz bez problemu na swoje konto bankowe. Tak jak wspomniał MacieqLeo na każdą wygraną wystawiamy na życzenie klienta również imienne zaświadczenia.
W przypadku takiego tematu należy nadmienić, że w Polsce obowiązuje Ustawa z dnia 16 listopada 2000 r. o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy oraz finansowaniu terroryzmu, do której przestrzegania, działający zgodnie z prawem STS również jest zobowiązany. Transakcje budzące uzasadnione podejrzenia jesteśmy obowiązani zgłaszać do Głównego Inspektora Informacji Finansowej.

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
Dokładnie jak Macieq Ci to wyjaśnił, pamiętaj też o podatku jaki będziesz musiał zapłacić przy zawarciu zakładu.
A co to jest strata 12% przy wypraniu kasy? W takim &#39;interesie&#39; utrata do 30% inwestycji uważana jest za dobry wynik. Wiem że kilka lat temu była mała afera, gdzie pracownice punktu bukmacherskiego (nie jestem pewny czy to sts czy inny ziemniak) wydawały fałszywe zaświadczenia wygranej, więc wydaje mi się że temat założony przez Zraszacza jest co najmniej zasadny.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Wiem że kilka lat temu była mała afera, gdzie pracownice punktu bukmacherskiego (nie jestem pewny czy to sts czy inny ziemniak) wydawały fałszywe zaświadczenia wygranej
Tego typu afer z udziałem pracowników STS i Fortuny to było kilka:
Łódź: Bukmacherzy oskarżeni m.in. o pranie pieniędzy gangu. Skarb Państwa stracił 527 mln zł!
18 bukmacherów z Łodzi oskarżyła łódzka prokuratura o wystawianie sfałszowanych zaświadczeń o wygranych.
http://www.expressilustrowany.pl/artykul/858917,lodz-bukmacherzy-oskarzeni-min-o-pranie-pieniedzy-gangu-skarb-panstwa-stracil-527-mln-zl,id,t.html?cookie=1
http://www.policja.pl/pol/aktualnosci/58198,dok.html
http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120807/POWIAT16/120809470

A 205

amindada

Użytkownik
Ciekawe co w tym przypadku oznacza fałszywe zaświadczenie. Z tego co wiem, to druki zaświadczeń są drukami ścisłego zarachowania, wiec trudno je sfłaszować. moze natomiast chodzic o to, ze jak anonimowo ktoś przyniesie kupon i wypłaci to pracownica po kryjomu wystawia na ten kupon zaświadczenie dla zaprzyjaźnionego gangstera.

sks1926 88

sks1926

Użytkownik
Po pierwsze na takiej operacji tracisz chyba, że puścisz np 20 kuponów po 1k to tam nawet i jakies grosze bedziesz na plus, ale pamiętaj że kupon może nie wejść i pralka nie zadziała tylko 20k jesteś w plecy.

S 1,1K

slukasz123

Użytkownik
Ciekawe co w tym przypadku oznacza fałszywe zaświadczenie. Z tego co wiem, to druki zaświadczeń są drukami ścisłego zarachowania, wiec trudno je sfłaszować. moze natomiast chodzic o to, ze jak anonimowo ktoś przyniesie kupon i wypłaci to pracownica po kryjomu wystawia na ten kupon zaświadczenie dla zaprzyjaźnionego gangstera.
Kazde zaswiadczenie musi byc poparte danymi kuponami wiem bo bralem ich troche z totolotka i dodatkowo babka ma twoje nr kuponow na jakism wydruku takze w tej kwestii nie ma lekko dodatkowo kopie gdzies trzymaja ????

zraszacz-bukow 955

zraszacz-bukow

Użytkownik
Ale czegos wciaz nie rozumiem. Jezeli postawilbym 20 tysiecy po kursie 1.3 aby wyjsc minimalnie na czysto (biore pod uwage podatek) to po wygranym kuponie mam troche ponad 20 tysiecy na koncie STS. Moge wyplacic prosto na konto oraz poprosic o zaswiadczenie wygranej i dochod legalny.
Ale czy nie moga sie stroze prawa przyczepic o to, skad mialem 20 tysiecy na postawienie tego kuponu? Przeciez proszac o zaswiadczenie mam czarno na bialym ze skads mialem 20 tysiecy zlotych! Nie zainteresuje to nikogo? Za mala kwota czy jak?

Otrzymane punkty reputacji: +10
zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
Nie wiem jak wygląda takie zaświadczenie ale chyba tam jest coś takiego: Pan X w dniu Y wygrał 20tys zł.
Nie ma podanej stawki więc każdy może sobie domniemywać że Pan X postawił 2zł i wygrał 20tys.

macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA
Nie wiem jak wygląda takie zaświadczenie ale chyba tam jest coś takiego: Pan X w dniu Y wygrał 20tys zł.
Nie ma podanej stawki więc każdy może sobie domniemywać że Pan X postawił 2zł i wygrał 20tys.

zraszacz-bukow 955

zraszacz-bukow

Użytkownik
Dzieki, czyli ani slowa skad wzialem pieniadze. Chociaz nie wyobrazam sobie grania 20 razy po 1 tysiac i proszenia o 20 zaswiadczen ????
Domyslam sie, ze nie ma wersji elektronicznej, ktora idzie na maila albo cos w tym stylu? Trzeba isc do punktu i prosic o wyrazne pismo?

wsparciests 167

wsparciests

Użytkownik
@Zraszacz bukow
Jeśli chciałbyś otrzymać takie zaświadczenie to obok wygranego kuponu znajdziesz ikonkę, po której kliknięciu wybierasz sobie jeden z naszych punktów przyjmowania zakładów. Ten do którego jest Ci najwygodniej dotrzeć. Następnie powinieneś się tam udać. Pani w punkcie otrzyma stosowne informacje i przygotuje zaświadczenie. ;)
W razie kłopotów zapraszamy na nasz czat codziennie od 9-23.

uzytkownik-15140 306

uzytkownik-15140

Użytkownik
To chyba jest całkiem niezły sposób na przepranie nie dużych pieniędzy.
Co jest wpisywane w rubryce uzyskała wygraną wartości ? stawka + zysk czy sam zysk ?
Jak np: mam 50k z niewiadomego źródla i puszcze to w STS, na 50X kuponów każdy za stawkę 1k po kursie powiedzmy 1.2 to cała kasa którą otrzymam z powrotem będzie już udokumentowana ? i będę miał w razie W wytłumaczenie przez US ?

A 205

amindada

Użytkownik
też jestem ciekawy jak to jest w praktyce - równie dobrze można iść do kasyna , wsadzic w automat 2tys, zakrecic kilka ruchów za 5zł i wypłacić 1950 i poprosić zaświadczenie, ale nie wiem czy to by przeszło. Przy grach stołowych każdy gracz , który rozmienia kase jest z imienia i nazwiska wpisywany na liste

wsparciests 167

wsparciests

Użytkownik
@MistrzAA
W tej rubryce wpisywana jest tylko kwota wygranej.
Pamiętajcie o tym co napisaliśmy wcześniej. Zobowiązani wspomnianą ustawą nasi bukmacherzy muszą odpowiednio reagować na wszystkie nietypowe sytuacje. Podejrzane zakłady mogą nie zostać przyjęte, a w przypadku uzasadnionego podejrzenia popełnienia przestępstwa lub próby oszustwa wygrane środki wstrzymane do wypłaty (na przewidziany w Regulaminie czas do wyjaśnienia). Jak wszystkie przedsiębiorstwa podlegające zezwoleniom Ministerstwa Finansów musimy kontrolować tego rodzaju przepływy środków. Poza tym tak jak wspomniał Analyst należy jeszcze liczyć się z ryzykiem niespodzianki, gdzie w teorii słabsza drużyna ogrywa znacznie silniejszą nawet przy kursie 1,2.
Najpewniej osoby zajmujące się czynnie &quot;praniem pieniędzy&quot; znają mniej ryzykowne i wygodniejsze metody ;)

zraszacz-bukow 955

zraszacz-bukow

Użytkownik
@MistrzAA
W tej rubryce wpisywana jest tylko kwota wygranej.

Pamiętajcie o tym co napisaliśmy wcześniej. Zobowiązani wspomnianą ustawą nasi bukmacherzy muszą odpowiednio reagować na wszystkie nietypowe sytuacje. Podejrzane zakłady mogą nie zostać przyjęte, a w przypadku uzasadnionego podejrzenia popełnienia przestępstwa lub próby oszustwa wygrane środki wstrzymane do wypłaty (na przewidziany w Regulaminie czas do wyjaśnienia). Jak wszystkie przedsiębiorstwa podlegające zezwoleniom Ministerstwa Finansów musimy kontrolować tego rodzaju przepływy środków. Poza tym tak jak wspomniał Analyst należy jeszcze liczyć się z ryzykiem niespodzianki, gdzie w teorii słabsza drużyna ogrywa znacznie silniejszą nawet przy kursie 1,2.

Najpewniej osoby zajmujące się czynnie &quot;praniem pieniędzy&quot; znają mniej ryzykowne i wygodniejsze metody ;)
Wszystko jasne, to od samego poczatku bylo pytanie czysto teoretyczne. Z tym, ze teraz zastanawia mnie &#39;reakcja na nietypowe sytuacje&#39;. Mozesz podac z doswiadczenia nietypowa sytuacje, ktora zostala zgloszona? Czy na przyklad jak wplace 20 tysiecy za pomoca Skrill, pogram cos po kursie 1.3 i po minucie wszystko wyplace na konto bankowe - czy to wedlug STS jest nietypowa sytuacja podlegajaca zgloszeniu?

macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA
Wszystko jasne, to od samego poczatku bylo pytanie czysto teoretyczne. Z tym, ze teraz zastanawia mnie &#39;reakcja na nietypowe sytuacje&#39;. Mozesz podac z doswiadczenia nietypowa sytuacje, ktora zostala zgloszona? Czy na przyklad jak wplace 20 tysiecy za pomoca Skrill, pogram cos po kursie 1.3 i po minucie wszystko wyplace na konto bankowe - czy to wedlug STS jest nietypowa sytuacja podlegajaca zgloszeniu?
Tu była podobna sytuacja:

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/1-liga/news-podejrzany-mecz-w-1-lidze-pzpn-zawiadomil-uefa,nId,952011

Do góry Bottom