>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Strikeforce: Marquardt vs. Saffiedine - 13 stycznia 2013

Status
Zamknięty.
Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik

Strikeforce: Marquardt vs. Saffiedine
Data: 12 stycznia 2013
Miejsce: Chesapeake Energy Arena w Oklahoma City – USA
Transmisja: Showtime, Showtime Extreme​

Główna karta (Showtime)

Walka o pas wagi półśredniej

Nate Marquardt (32-10-2) vs. Tarec Saffiedine (13-3)
Main card
Daniel Cormier (10-0) vs. Dion Staring (28-7)
Mike Kyle (19-8-1) vs. Gegard Mousasi (32-3-2)
Ed Herman (20-8) vs. Ronaldo ‘Jacare’ Souza (16-3)
Josh Barnett (31-6) vs. Nandor Guelmino (11-3-1)​

Pozostałe walki (Showtime Extreme)
Pat Healy (28-16) vs. Kurt Holobaugh (7-0)
Roger Gracie (5-1) vs. Anthony Smith (17-8)
Tim Kennedy (14-4) vs. Trevor Smith (10-2)
Ryan Couture (5-1) vs. KJ Noons (11-5)​

Brak transmisji
Jorge Gurgel (14-8) vs. Adriano Martins (23-6)
Michael Bravo (13-3) vs. Estevan Payan (7-3)​

Niedziela 13 stycznia rano ( u nich 12 ) ostatnia gala Strikeforce podczas której zobaczymy m.in. pojedynek broniącego tytuł w kategorii półśredniej Nate&#39;a Marquardta z Tarekiem Saffiedinem oraz walkę Daniela Cormiera z Dionem Staringiem .
Do występu w pożegnalnym evencie zwerbowano naprawdę solidne nazwiska Jacare , Barnett , Mousasi , Roger Gracie czy Kennedy .
W pamięci kibiców organizacja ta pozostanie przede wszystkim ze względu na bardzo atrakcyjne Grand Prix wagi ciężkiej i walki Fedora Emelianenki (w tym jego pierwszą porażkę w historii poniesioną na gali Strikeforce).
Warto dodać że właśnie ogromne pieniądze płacone &quot;Ostatniemu Carowi&quot; oraz kilku innym ciężkim gwiazdom doprowadziły ostatecznie do poważnego kryzysu finansowego tej organizacji a w konsekwencji do jej przejęcia przez firmę Zuffa ( UFC ) i ostatecznego zamknięcia .
Po tej gali cześć zawodników trafi na rostery UFC ( już parę innych dobrych zawodników Srtikeforce widnieje na rozpiskach UFC ) . Pozostało poczekać na kursy gdzie widzę parę formalności , walk które nie mają prawa nie wejść .
http://www.youtube.com/watch?v=-dmiu5u9Pok&amp;amp;feature=player_embedded

P 0

paul-electro

Użytkownik
Sądzę że największym pewniakiem tej gali jest Daniel Cormier i z chęcią postawię na niego tylko jestem ciekaw jeszcze kursu ???? Jeżeli będą info jakieś to powidzielcie się gdzie można obstawiać

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Sądzę że największym pewniakiem tej gali jest Daniel Cormier i z chęcią postawię na niego tylko jestem ciekaw jeszcze kursu Jeżeli będą info jakieś to powidzielcie się gdzie można obstawiać
gala zrobiona na zakonczenie tylko po to zeby faworyci wygrali i pewnie przeszli do ufc z dobrym bilansem. barnett, cormier, marquardt czy kennedy to lokaty, do tego mousasi i jacare tez wygraja ale tutaj kursow ponizej 1,3 nie wezme. Natomiast 4 poprzednich 1,2 potraktuje jako lokaaty.

X 0

xper

Użytkownik
na betsafe już są 2 walki.
kurs na cormiera tragiczny ale co się dziwić ,jego przeciwnik to niezbyt wysoka półka jedynie 1,07
Na Nate&#39;a kurs 1,36
Mam nadzieję ,że Jacare i Mousasi trochę podbiją ,bo barnett pewnie będzie na 1,10 podobnie jak Cormier.

P 522

paulattryda

Użytkownik
Na Pinnacle pojawiły się już kursy, nie ma się co zastanawiać tylko należy pobierać ⛔Nate Marquardt 1.35 10/10. Gość jest lepszy w każdej płaszczyźnie walki od swojego przeciwnika karateki. Ostatnio trenował z Georgesem St-Pierre&#39;em. Reszta kursów bardzo niska tylko do akumulatorów. Choć ja pogram jeszcze te kursy po 10 na małe stawki, może trafi się jakaś kontuzja, albo dyskwalifikacja.
// w Pinnacle zagram jeszcze akumulator Jacare+Marquardt, ale to w dzień gali. Jacare drugi grapler wśród fighterów mma, z Maia przegrał w graplingu przez decyzję (w odróżnieniu od Gonzagi, który przynajmniej za drugim razem przegrał przez balachę). Stójka bardzo mocna. Powiem szczerze, że się zawiodłem, gdyż liczyłem na kurs 1,4 w przypadku Jacare, gdyż wydaje się on mieć najmocniejszego przeciwnika (choć i tak to nie jego poziom).
// wszystkie moje typy są u mnie w wątku

szef10 216

szef10

Użytkownik
Dzisiaj pojawiły się kursy też w Betsafe:
01:00 Mike Kyle - Gegard Mousasi
4.50 1.17

1
01:00 Ed Herman - Ronaldo Souza
3.65 1.24

1
01:00 Josh Barnett - Nandor Guelmino
1.08 6.65

1
01:00 Nate Marquardt - Tarec Saffidiene
1.36 2.95

1
01:00 Daniel Cormier - Dion Staring
1.07 7.05
tapology.com/fightcenter/events/16705-strikeforce-rockhold-vs-larkin
Tak się bawią w typy na tapology, ja typuje zawsze na wynik końcowy, kursy niewielkie, ale jak dla mnie pewne walki, ostatnia gala, promocja faworytów
1. Nate Marquardt - Tarec Saffidiene⛔
Mieszane Sztuki Walki - Strikeforce
Zwycięzca meczu, Zakład złożony na: 1
2. Daniel Cormier - Dion Staring✅
3. Josh Barnett - Nandor Guelmino✅
4. Mike Kyle - Gegard Mousasi✅
Zwycięzca meczu, Zakład złożony na: 2
AKO 1,84⛔
edit. taktycznie okazał się być lepiej przygotowany Saffidiene:? z tej walki jak i ostatnio Dos Santos&#39;a nie wiem jak wy ale ja będę starać sie unikać walk wieczoru, oprócz gal w Europie, na temat tych za oceanem widocznie udaje mi się zebrać zbyt mało informacji:?

W 53

wyjazdowiec

Użytkownik
Nigdy w życiu nie zagrałbym tu na Mousasiego po takim kursie z Kylem. Jeśli tu nie będzie jakiegoś wała, to wcale się nie zdziwię, jak Kyle ustrzeli armeńca. To na prawdę solidny zawodnik, z mocnym ciosem, trenujący w najlepszym teamie na świecie. Mousasi utalentowany zawodnik, jednak tego swojego talentu nie przenosi do końca do klatki i mnie osobiście ten zawodnik nie przekonuje, póki co. Kurs nie warty ryzyka.

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
To mój dubel na ostatnią galę Strikeforce . Inne już buki maja podobne kursy .
Ronaldo &quot;Jacare&quot; Souza✅ &amp; Roger Gracie✅ - 1.65 - 9/10✅✅✅ Expekt .
Nie boje się powiedzieć że obydwaj to najlepsi grapplerzy na świecie w swoich kategoriach wagowych . Rywale na rozgrzewkę przed przejściem do UFC .
Aligator to przekot , niesamowity grappler , znakomity sportowiec i co raz to lepszy techniczny uderzacz . Jego stójka robi milowe postępy z każdą walką do której przygotowuje go Josuel Distak .
Ed to bardzo łatwy rywal do obalanie z drewnianą i kiepską stójką . W ostatniej walce łatwo przegrał z Shieldsem a teraz dostanie jeszcze większy oklep od większego i lepszego kalibru .
Pierwsza lepsza okazja Souza , który ponoć ośmieszał w treningach grapplingowych olimpijskiego zapaśnika Daniela Cormiera , przeniesie walkę na ziemie i tam odklepie✅ Hermana .

Roger maestro brazylijskiego BJJ , były mistrz świata i multimedalista ADCC Submission Wrestling . Obecnie jeden z najlepszych grapplerów na świecie . Stójka trenowana pod okiem Loyto Machidy mówi już sama za siebie .
Smith przeciwnik to średnia półka strikerska kontra maszynka do poddawania . Tutaj można przewidzieć łatwy scenariusz . Przeniesienie walki pod klatkę zmuszając rywala do przejścia do klinczu , obalenie lub przewrócenie , dotarcie do dominującej pozycji i klepanko✅ .
Waga średnia jest wręcz wymarzona dla Rogera . Przy swoim wzroście 194 cm i zasięgu 201 cm będzie wręcz dominował swoją fizycznością nad rywalami .

Edit: Gracie poddanie 2 runda , Jacare poddanie 1 runda

Otrzymane punkty reputacji: +31
salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Barnett i Cormier po 1.05 ?
C&#39;mon Przypadkowa kontuzja, jakas dyskwalifikacja czy przystąpienie do walki z chorobą i pewniak nie wchodzi.

Mousasi po 1.22. Facet to jeden z najlepszych LHW na świecie. Ale robi taką minę &quot; mam wszystko w dupie&quot;, przed walkami, że człowiek sie instynktownie pyta o jego motywacje. Kyle to atletyczny zawodnik z ciosem ale dla Ormianina to nie pierwszyzna.
Moze go wezmę do jakiejś tasmy.

Krokodyl powinien połknąc Hermana. Tak, &quot; na oko&quot; ma znacznie lepsze umiejetności. Z drugiej strony Jacare bił się &quot;tylko&quot; w Strikeforce. W ładnym stylu wygrywał poza jedną porażką ale to Herman zawalczył 11 razy w UFC ze zmiennym szczęściem. Kurs 1.25 to zdecydowanie za nisko.

Nate Marquardt - Tarec Saffidiene
Marquardt walczy od lat na wysokim poziomie. Przegrana z Okamim i Sonnenem przez decyzję wstydu nie przynosi.
Saffedine podobno jest kick bokserem ale z mojego subiektywnego punktu widzenia malo groznym kick bokserem. Nie idzie po nokaut. Walczy przeciętnie.
Obijał ogorków, mocniejszy Woodley bez problemu go zgasił.
Widze prędzej nokaut w wykonaniu Nate, ktory dodatkowo jest duzo lepszym wojownikiem w pozostałych płaszczyznach.
Kurs 1.34 w Pinnacle jest ok

Poluję na niespodzianke

Pat Healy (28-16) vs. Kurt Holobaugh (7-0)

To są dośc podobni fajterzy. Myslą, kombinuja. Nie starają się walczyć atletycznie, dysponuja obaj dobrym parterem.
Healy to ocean doświadczenia, dobry dirty boxing.
Ale tak naprawde nie pokonał nikogo dobrego.

Kurt to zawodnik , ktory być moze bedzie przeważał w stojce. Ładnie bije w dystansie, gdy walka trafia do parteru ładnie porusza sie z pleców i atakuje dzwigniami.
Jak dotąd obijał albo ogórków z ujemnymi rekordami albo zawodników z bilansem typu 5-3 na jakichs wiejskich galach
Ale z tej maki moze byc chleb.
Healy ma ostatnio dobra passe ale zawdzięcza to raczej przeciętnej klasie swoich ostatnich przeciwników.
Stawiam, że Kurt Holobaugh nie przestraszy się salonów Strikeforce i pokaże na co go stać.

kurs 5 w Pinnacle

X 0

xper

Użytkownik
kurs na cormiera i barnetta to padaka ,ale należy pamiętać ,że Barnett przegrywał tylko ze ścisłą czołówką czyli top 5 Cro copem 3 razy,Pedro Rizzo dawno temu oraz Big Nogiem no i OFC świetna walka z Cormierem
będzie szybkie obalenie przejście do dosiadu i trójkąt rękami.
Cormier jest według mnie na poziomie Caina,rzucił Barnettem jak workiem ziemniaków powinien szybko sobie poradzić.
Szkoda ,że nie walczy z Mirem kurs byłby dużoo lepszy ,a byłbym prawie tak samo pewny wygranej Cormiera.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom