>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Strikeforce Challengers: Beerbohm vs Healy 18.02.2011

Status
Zamknięty.
vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik

Walka wieczoru:
155 lbs.: Lyle Beerbohm (16-0) vs. Pat Healy (23-16) 1.54 - 2.66
Główna karta:
155 lbs.: Ryan Couture (1-0) vs. Lee Higgins (2-0) 1.25 - 4.40
170 lbs.: Erik Apple (10-2) vs. Ryan Larson (5-2) 1.48 - 2.85
155 lbs.: Bryan Travers (14-2) vs. Carlo Prater (25-10-1) 1.49 - 2.80
150 lbs.: Nick Gonzalez (16-8) vs. David Douglas (5-2) 3.55 - 1.34
Pozostałe:
155 lbs.: Aaron Lan Franco (1-0) vs. Thomas Diagne (1-2)
145 lbs.: Drew Pendleton (2-0) vs. Dennis Dombrow (2-0)

Gala zbliż się wielkimi krokami jakieś propozycje bądź sugestie?Kurs na Higginsa oczywiście za duży i będą go próbował ustrzelić ????​

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Walka wieczoru.
155 lbs.: Lyle Beerbohm (16-0) vs. Pat Healy (23-16) 1.52 - 2.65

Tutaj jestem skonsternowany rekordem Beerbohm&#39;a.
16-0 budzi respekt.
Ale styl walki jest powiedziałbym prymitywny. Facet nie ma techniki, szybkości.
Jest silny.
Pat Healy rekord na tle Lyle słaby ale umiejętności ma. Wizualnie wygląda na słabszego fizycznie.

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Salonowiec ???????? Walka Lyle Beerbohm vs Pat Healy całkowity No Bet gdyż w tej walce zdażyć się może wszystko i nie ma się co podniecać rekordem Lylego gdyż nie mam pojęcia przy jakim szczęściu się go dorobił.Pat to solidny fighter mniejszych gal który posiada duże doświadczenie i może narobić trochę problemów w tej walce Beerbohmowi.

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik

Analiza:Na gali Strikeforce Challengers 14 dojdzie do bardzo nietypowej ale ciekawej walki w głównej karcie.Na przeciw siebie staną zawodnicy o niskich rekordach Ryan tylko 1 walka zawodowa a jego przeciwnik AŻ 2 zawodowe.Dziwi mnie bardzo tak wysoki kurs na Hiiginsa,spodziewałem się że będzie w granicach 2.50-2.80 ale nie 4.40!!!.Pewnie zastanawiacie się czym to jest spowodowane i już wyjaśniam tym że Ryan to jest syn legendy MMA Randy Coturea,do tego ćwiczy z najlepszymi zawodnikami w jego klubie,ale czy to wystarczy?Moim zdaniem nie gdyż talentu się nie odziedzicza tylko albo się go ma albo nie.Czy jest to zawodnik kompletny ? trudno powiedzieć tylko po 1 walce.Na pewno ma niezły parter z tego co się dowiedziałem,ale kurs na niego 1.25 to całkowita przesada.Teraz napiszę coś o jego rywalu Lee Higginsie o którym niestety wiem mało :/ ale postaram się coś napisać.Lee stoczył 2 zawodowe walki i obie wygrał przez poddanie przeciwnika w pierwszej rundzie.Trenuje on w Huston – Urban Jungle Self Defense mało znany klub ale solidny.Warunkami fizycznymi lekko będzie przeważał w tej walce.I podsumowanie jeśli nie ma faworyta a kurs świetny to czemu nie skorzystać?

Ryan Couture vs Lee Higgins 2 4.40
⛔

Analiza:Tutaj krótko dla mnie to najlepszy typ z tej gali.Douglas posiada fenomenalne warunki fizyczne jak na swoją wagę 181cm i 70kg.Wygląda jak Achilles bez zbroi.Jego bilans walk to 5-2-0 z czego wszystkie walki wygrane poprzez TKO.Posiada bardzo silne uderzenie z obu rąk i dużą szybkość uderzeń.Jeśli walka będzie się toczyła w stójce to Douglas nie powinien mieć żadnych problemów z wygraniem tej walki.Jego przeciwnik to typowy kelner który jak dostanie jakąś walkę w większej organizacji(Bellator,Strikeforce) to niestety ją przegrywa i tak będzie tym razem.

David Douglas vs Nick Gonzalez 1 1.36 ✅:spokodfhgfh:​

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
155 lbs.: Ryan Couture (1-0) vs. Lee Higgins (2-0) 1.25 - 4.40

Ryan Couture to przekrojowy zawodnik. Swobodnie czuje sie w stójce i ma b.dobre bjj.
Natomiast oglądanie walk Higginsa to męka dla oczu. Facet czuje sie niepeenie w stójce, ma słabą technikę stójkową, w obaleniach ciut lepiej , w parterze też przeciętnie.
Jest silniejszy od Couture ale wydaje mi się , że , Couture najpierw go podmęczy a potem bez problemu podda go w 2 lub 3 rundzie.
Ze względu na kurs no bet oraz mało dogłębnej znajomości zawodników, żeby uznawać tą walke za pewniaka i dokłądać ich do taśmy.

✅✅✅ w trzeciej rundzie przez poddanie :cool:

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
170 lbs.: Erik Apple (10-2) vs. Ryan Larson (5-2) 1.48 - 2.85

Erik &#39;Bad&quot; Apple (po lewej) to silny mało efektowny ale efektywny zawodnik
Mocne strony to stójka i zapasy.
Ryan Larson (po prawej) to człowiek zagdka. Nie znalazłem żadnych filmów o nim. Jedynie wiem, że mam mocny parter. Wszystkie walki konczy w 1 rundzie. Trenuje muay thai.
Ze względu na oddsy małą stawke postawiłbym na Larsona. Nie wydaje mi się aż takim underdogiem. Fizycznie nie powinien być zdominowany. Ma argumenty , żeby pokonac Apple&#39;a.

✅✅✅w drugiej rundzie przez poddanie

Otrzymane punkty reputacji: +2
vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Też się zastanawiałem nad tą walką ale doszedłem do wniosku że Apple jest no nie ukrywajmy lepszy w każdej płaszczyźnie walki czy to będzie stójka albo parter powinien przewagę mieć właśnie Apple.Jeśli walkę wygra Larson to będę bardzo zawiedziony gdyż bardzo wierzę że Erik dojdzie w miarę wysoko w MMA ma do tego predyspozycje.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Apple bazuje na swojej fizyczności.
Tutaj wydaje mi się , że nie zdominuje w tej sferze Larsona.
Stawiam,że parter Larson ma lepszy.

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
No to podaj typ,kurs i jak wejdzie to masz ✅ ???? No namieszałeś mi trochę tą walką i teraz jestem bardzo ciekaw wyniku.

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Walka wieczoru:
155 lbs.: Pat Healy pok. Lyle’a Beerbohma przez jednogłośną decyzję, 3 x 29-28
Główna karta:
160 lbs.: Carlo Prater pok. Bryana Traversa przez techniczne poddanie (anakonda), 0:38 runda 1
155 lbs.: Ryan Couture pok. Lee Higginsa przez poddanie (duszenie zza pleców), 4:41 runda 3
170 lbs.: Ryan Larson pok. Erika Apple przez poddanie (trójkąt), 3:14 runda 2
150 lbs.: David Douglas pok. Nicka Gonzaleza przez poddanie (duszenie zza pleców), 1:05 runda 1
Pozostałe:
155 lbs.: Thomas Diagne pok. Aarona Lan Franco przez TKO (uderzenia w parterze), 4:22 runda 1
145 lbs.: Drew Pendleton pok. Dennisa Dombrowa przez poddanie (gilotyna), 2:38 runda 2​

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Gala była bardzo dobra dla oka gdyż tylko 1 walka toczyła się na pełnym dystansie rund.Z Salonowcem fajnie wytypowaliśmy pierwszą porażkę Beerbohma,doświadczenie Pata jednak było kluczowe dla tej walki.Douglas tak jak pisałem 10/10 peFFka gali już przy samym wejściu do oktagonu jego przeciwnik robił pod siebie.Jednak bez większej niespodzianki zakończyła się walka Couture vs Higgins dominacja w parterze Ryana była niestety bardzo widoczna i treningi z ojcem na prawdę dużo dały ale i tak nie widzę dla niego przyszłości np w UFC gdyż jest za słaby fizycznie.Salonowiec-Ryan Larson :spokodfhgfh:

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom