Progres nie progres... Po prostu już trochę się bawię w te klocki ze wzlotami i upadkami. Szukam złotego środka i jak najlepszego dla mnie stylu gry. Ale do rzeczy:
Od jakiegoś czasu bawię się w ilość bramek i w tym kierunku analizuje różne ligi od pierwszych po drugie. W niektórych da się znaleźć schemat co do wyników w innych jest to trochę trudniejsze, i oczywiście nie zawsze się te schematy pokrywają.I do tego jeszcze dodam, że nie bazuje na żadnej matematyce, bo po prostu nie jestem w tej dziedzinie geniuszem, bardziej chodzi mi o tygodnie/miesiące oglądania meczy analizowanie form drużyn, szukanie trendu danej ligi np.
Bundesliga overowa choć z tym niuansem żeby wyłapać drużyny które takich overów po prostu nie dadzą wyrobić.
Dobra aby nie przynudzać : od paru? albo jednego czy dwóch miesięcy testuję grę na jak efektywniejsze granie overów 0.5.
Założenie na początku było proste. Oglądamy mecz i czekamy aż kurs wzrośnie do 1.10 co zdarza się (oczywiście w zależności od ligi i drużyn jakie grają) ale przeważnie czeka się do 15-20 minuty lub gdy grają bardziej overowe zespoły to ten czas wydłuża się do 25-30 minuty spotkania.
Jeszcze dodając do wstępu od razu granie przed meczem overów 0.5 po kursach 1.02, .1.04 jest dla mnie śmieszne i przy małym budżecie nie opłacalne.
Okej meritum : Poprosiłem o takie statystyki bo po prostu chce w dalszych etapach gry wyselekcjonowywać typy które spełnią moje kryterium czyli dobiją do kursu 1.10.
Drugą sprawą jest gra meczy po przerwie gdy wynik jest 0-0 dlatego, że daje nam to możliwość granie kursów w granicy od 1.20-1.30, a także okazję, jeśli mecz nie ma znacznego faworyta a obie drużyny ofensywnie grają czekać na jeszcze większy kurs.
(Oczywiście przy takim wyniku trzeba zastanowić się nad różnymi aspektami, jaka liga, jaka drużyna, czy drużyny mają o co grać czy wystarczy im remis itp.)
Ok myślę, że coś z tego bełkotu zrozumiesz
Ogólnie założenie jest takie, granie overów 0.5 gdy kurs w meczu osiągnie pułap 1.10.
Pogrubiłem najważniejsze założenie, gdyby Ci się nie chciało czytać moich wypocin ????