6# Ilia Chernousov - Tobias Angerer 1.65 (Tour de Ski overall) 7/10 tobet
4,55
Tour de Ski na minimalnym plusie, ale na pewno nie mogę być z siebie zadowolony no nic, do końca sezonu jeszcze sporo wydarzeń z biegów i biathlonu, między innymi mistrzostwa świata w Val di Fieme i w Novym Mescie, ale wcześniej PŚ, próba przedolimpijska w Sochi i na początek sprinty łyżwą które zostaną rozegrane w piątek, stawki jak to w sprintach - średnie.
1# Natalia Korosteleva -
Aurore Jean 2.11 pinnacle 3/10
3,33j
Obydwa sprinty, w których rywalizowały w tym sezonie na korzyść młodszej z Francuzek, w Szwajcari 9-19, w Canmore 18-35, więc wyraźnie lepsza Jean. Natalia dobry rezultat zanotowała w Quebecu gdzie była 6 - Francuzka tam nie startowała, mam wrażenie że Rosjanka nieco straciła w tym sezonie na szybkości, niby startuje u siebie, ale trasy w Sochi nowe więc nie można powiedzieć że to jej trasy, biorąc pod uwagę wyniki w tym sezonie i kursy, gram na Aurore.
2#
Denise Herrmann - Celine Brun-Lie
2.33 pinnacle 3/10
3j
Kolejne value moim zdaniem, Denise w 3 sprintach w tym sezonie łyżwą w 10 (9,4,8), Celine odpowiednio (34,3,-), pomimo minimalnej porażki Niemki w Canmore na finiszu wyżej cenie jej umiejętności w sprincie, szczególnie łyżwą i dla mnie w tym pojedynku jest faworytką, przy takim kursie bez wachania pobieram.
3#
Ingvild Flugstad Oestberg - Ida Ingemarsdotter
2.42 pinnacle 3/10
ZWROT
W Kanadzie, 4-3 i 5-9, w Szwajcari świetne 2 miejsce Ingvild gdzie Ida nie startowała, szanse oceniam 50 na 50, po takim kursie wybieram młodszą i ładniejszą Norweżke.
4#
Andrew Newell - David Hofer
1.725 pinnacle 5/10
5j
W rywalizacji mężczyzn ten typ wpadł mi odrazu w oko. W 3 sprintach w tym sezonie 5-29, 5-21, 9-21. Imponuje tymi wynikami Amerykanin, na jego tle osiągnięcia Davida wypadają dużo bladziej. Andrew to dla mnie bardzo solidna marka, zawsze trzyma wysoki poziom. Jak tak patrze to ostatni raz nie wszedł do 30 na Olimpiadzie, a w PŚ prawie 4 lata temu, zadziwiające. Kurs przyjemny więc gram.