>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Sporting Lissbon - Legia Warszawa 23.02.2012 - Czwartek

Status
Zamknięty.
groven 2,2K

groven

Forum VIP
1/16 Finału LE
Sporting Lizbona - Legia Warszawa
Kursy wystawione przez bukmachera:

Statystyki pierwszego meczu:

Niemal perfekcyjna pierwsza połowa i przyzwoita druga dały Legii remis 2:2 w pierwszym spotkaniu. Wariant trenera Skorży z trójką defensywnych pomocników sprawdził się prawie w stu procentach. O stratach goli zadecydowały indywidualne błędy w kryciu. Czekamy na rewanż na stadionie Sportingu.
Zapraszam do wspólnej dyskusji na temat powyższych spotkań. Mile widziane, wasze przemyślenia, wasi faworyci i potencjalni przegrani. Umieszczajcie informacje o składach, kontuzjach itp. Podawanie suchych typów bez uzasadnionej analizy będzie karane kartkami.

S 0

szpak018

Użytkownik
Legia w 1-szym meczu pokazała, że umie grać w piłke. Strzeliła 2 bramki a mogła 3-4.Moim zdaniem bez problemu strzelą 1 bramke, jak pamiętamy Legia bardzo dobrze gra na wyjazdach w LE
Puszczam zakład AKO, wśród nich : Legia strzeli bramke 1,75

aptrade 24

aptrade

Użytkownik
Pierwszy mecz pokazał, że Sporting jest do pokonania i ma słabe punkty. Legia jeśli myśli o awansie, powinna zaryzykowac, trudno jak będzie łomot np. 4-1 to nic się nie stanie, daleko zaszli więc przyda się gra bardziej ofensywna. Sporting na defensywę u siebie raczej nie postawi, więc będzie ciekawe widowisko. Zmartwieniem może byc ostatni mecz Wojskowych z Górnikiem, gdzie w ciągu meczu stworzyli sobie zaledwie 1 dogodną sytuację podbramkową. Liczę jednak, że w LE zagrają na 120% i optymistycznie podchodzę do tego spotkania.

S 42

szuwi1

Użytkownik
Wiadomo, ze Sporting zagra bez Oguchi Onyewu i Rinaudo, ktorzy nabawili sie kontuzji w meczu ligowym. Legia w najsilniejszym skladzie, oprocz Radovica, ktory byc moze bedzie juz gotowy na starcie ze Slaskiem w niedziele.
Dla Rybusa i Komorowskiego bedzie to pozegnalny mecz w barwach Legii, ktorzy odchodza do Tereka Grozy. Ciekaw jestem, na ile ta sytuacja wplynie na ich gre? Zdaje sie, ze murawa w Lizbonie jest w dobrym stanie, a technicznie Sporting jest chyba lepszy.
Nasuwa sie analogia sprzed roku, kiedy to Lech wygral pierwszy mecz u siebie z Braga, a w rewanzu nie mial wiele do powiedzenie, choc stworzyl sobie chyba ze dwie dogodne sytuacje. W grze mam awans Sportingu postawiony przed pierwszym meczem, teraz kurs na to zdarzenie wynosi 1,12. Niestety, widze tu raczej kwalifikacje zespolu z Lizbony, ale nie wiem czy warto to grac po takim kursie.

phillips 1,5K

phillips

Użytkownik
typ: Sporting -1
kurs: 2,3
buk: pinnacle
Na Estadio Alvalade w Lizbonie Sporting podejmie Wojskowych z Warszawy. Pierwszy mecz (2-2) pod dyktando Legii, sporo sytuacji strzeleckich, w tym dwie setki zmarnowane przez Michała Żyro i Daniela Ljuboję. Sporting w tym meczu zagrał bardzo słabo, poniżej swojego normalnego poziomu, a jednak dzięki dobrze wykonanemu rzutowi wolnemu i znakomitemu strzałowi Andre Santosa uzyskał bardzo dobry wynik. Obawiam się, że Portugalczycy u siebie drugich tak słabych zawodów nie rozegrają i zakończą piękną historię Legii w pucharach w tym roku.
Myślę, że ważnym aspektem będzie pogoda oraz boisko w Portugalii. W Warszawie grano przy niskiej temperaturze i na grzęzawisku. Tymczasem w Lizbonie jest sucho i dosyć ciepło (w godzinie rozpoczęcia meczu ok. 7*), co ułatwi grę południowcom.
Po drugie efekt &#39;nowej miotły&#39; w postaci nowego trenera wydaje się działać. Sporting w weekend ograł Pacos de Ferreira bez większych problemów, choc wynik (1-0) jest dosyć skromny.
Legia natomiast wydaje się być drużyną w rozsypce. Bardzo słaby mecz z Górnikiem, Rybus i Komorowski wydają się byc już myślami w Czeczenii, natomiast forma Michała Żyro i Daniela Ljuboji daleka od idealnej. Nie zagra takze Miroslav Radovic, który leczy kontuzję żeber. Ławka Legii bardzo krótka, z graczy ofensywnych do gry została tylko warszawska młodzież i Michal Hubnik, czyli gracze jednak nie na poziomie Sportingu.
Wszystkie atuty po stronie Portugalczyków, niestety nie widzę szans na awans ekipy z Łazienkowskiej. Skończy się to prawdopodobnie wysokim zwycięstwem gospodarzy.

belfast-boy 415

belfast-boy

Forum VIP
Komentator dziennika &quot;Correio da Manha&quot; Mario Pereira o grze Sportingu po zmianie szkoleniowca:
Jest ona nie tylko mało widowiskowa, ale i mało skuteczna. Sa Pinto nie wniósł nic nowego do gry &quot;Lwów&quot;. Poza tym, nadal brakuje lidera, który samodzielnie potrafiłby rozstrzygnąć losy spotkania. Nie ma kogoś takiego, kto treść przekładałby nad formę. Brak też kreatywności w środku pola, a Sporting jako całość jest po prostu bezbarwny.
I właśnie brak rozgrywającego Fito Rinaudo (10/0) może mieć jutro niebanalne znaczenie. Do tego kontuzjowany jest także filar defensywy Sportingu, Oguchi Onyewu (13/4).

C 748

crystiano07

Użytkownik
Rinaudo to zdecydowanie nie jest rozgrywający, Fito jest defensywnym pomocnikiem, którego głównym zadaniem jest odbieranie piłki, kreator gry z niego marny.

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Typ: Legia Warszawa
Kurs: 7,60
bet-at-home
Ja nadal wieżę w zwycięstwo i awans stołecznego klubu do następnej rundy Ligi Europy. W pierwszym pojedynku Legioniści byli moim zdaniem lepszą ekipą od Portugalczyków. Goście dopiero po stracie bramki próbowali coś zdziałać pod bramką strzeżoną przez Kuciaka. Przewaga w rzutach rożnych osiem do czterech mówi sama za siebie. Zabrakło odrobiny szczęścia i Legia mogła zakończyć mecz zwycięsko. Dzisiaj to goście muszą zaatakować od pierwszych minut gdyż Sportingowi obecny rezultat daje awans. Ostatni mecz w ekipie z warszawy zagra Maciej Rybus który został sprzedany do Tereka Grozny. Sporting co prawda wygrał ostatni mecz z Pacosem de Ferreira ale było to zwycięstwo wymęczone żadnemu z graczy Sportingu nie udało się trafić do siatki wyręczył ich samobójczym strzałem Ricardo. Jeśli Legioniści potrafili poradzić sobie z PSV Eindhoven, Hapoelem Tel Aviv czy też z Rapidem Bukareszt to tym bardziej ze Sportingiem który moim zdaniem prezentuje gorszy futbol niz wymienione ekipy. Ja stawiam na gości.

P 907

pawel-1

Użytkownik
Brak w defensywie Onyewu to raczej duża strata dla... Legii. W pierwszym meczu był bardzo niepewny i popełniał błędy. Dla klubu z Portugalii jest to minus ze względu na stałe fragmenty gry. Już przed pierwszym meczem gdzieś w wiadomościach sportowych któryś z prezenterów mówił, że trzeba na niego w polu karnym uważać i był puszczony fragment jak w meczu ligowym ładuje 2 bramki po rożnych. Nie wiem na ile wyciągnięto z tego wnioski ale prawda jest taka, że Onyewu wykonał dużą robotę przy pierwszym golu dla Sportingu na Łazienkowskiej. Ciężko odgadnąć, na ile inne drużyny dzisiaj zobaczymy. Legia po bardzo, bardzo dobrym meczu w LE zagrała kompletny piach z Górnikiem. Wypadek przy pracy? Motywacja? Gorsza forma na wyjazdach? Sporting ma dziś za sobą własny obiekt, kibiców i do tego bardzo korzystny remis z pierwszego meczu. Oba kluby mają swoje problemy. Nawiązując tylko do pierwszego meczu nie widzę powodu by tak bardzo faworyzować Portugalczyków. Kurs 6.00 który oferuje Bet365 na awans Legii do pogrania za mniejszą stawkę to chyba jedyne rozsądne rozwiązanie na ten mecz. Legia robiła już cuda w tej edycji rozgrywek. Może i dzisiaj? Osobiście nie podejmę się typowania czegokolwiek w tym meczu.

S 2

sanlorenzo

Użytkownik
Myślę że z dwójki polskich zespołów większą szansę na awans ma Legia. Przy zapaści Sportingu i po tym co pokazali stołeczni w pierwszym meczu plus ich historia poczynań w tej edycji LE a także kursy jakie zostały wystawione grzechem jest na nich nie grać.
typ: Legia awans
kurs: 5
buk: STS
Także Legia win 6.50
P.S. Mój najwyższy kurs na jedno zdarzenie awans Legi za 9.00 wyjąłem właśnie na Legi ze Spartakiem przy jego prowadzeniu 2:1 oby historia się powtórzyła ????

aptrade 24

aptrade

Użytkownik
Sporting Lizbona-Legia Warszawa
Typ: Goście strzelą bramkę-Tak⛔
Kurs: 1,67
Unibet

W pierwszym meczu Legii udało się zdobyc 2 gole, teraz zadanie będzie na pewno trudniejsze bo grają na ciężkim terenie ale Sporting nie błyszczy formą, więc dla mnie wynik i awans to sprawa otwarta. Skorża powinien w tym meczu zaryzykowac, postawic bardziej na ofensywę i myślę, że tak zrobi. Jedna bramka dla Legii jest bardzo możliwa a kto wie jakby udało się strzelic więcej ???? W tym meczu Legionistom na pewno nie zabraknie motywacji o to jestem spokojny. Powinni jeszcze uważniej w obronie zagrac, by nie tracic naprawdę głupich bramek. Awansu Legii nie zaryzykuję ale strzelenie chocby jednego gola, jak najbardziej tak. Polecam

S 35

sokker

Użytkownik

po raz kolejny podejmę większe ryzyko i zdecyduję się na zakład na rzuty rożne. chodzi o mecz, o którym zostało napisane tutaj już wszystko. podzielam entuzjazm tutaj panujący odnośnie szans warszawskiej legii na korzystny wynik i awans. zresztą mam również nadzieję, że tak właśnie będzie i z punktu widzenia kibica - życzę awansu zarówno legii, jak i wiśle.
legia w tej edycji ligi europejskiej zaprezentowała się jak najbardziej pozytywnie. grała piłkę (za wyjątkiem spotkań z psv) ofensywną i ciekawą. tak przedstawia się statystyka rzutów rożnych legii w tegorocznych rozgrywkach europejskich (nie brałem pod uwagę spotkań z gaziantepsporem):

-eliminacje:
legia - spartak 4 (2:2)
spartak - legia 6 (2:3)
- faza grupowa:
psv - legia 3 (1:0)
legia - hapoel 7 (3:2)
rapid b. - legia 3 (0:1)
legia - rapid b. 8 (3:1)
legia - psv 7 (0:3)
hapoel - legia 12 (2:0)
- faza pucharowa:
legia - sporting l. 8 (2:2)

średnio u siebie 6,8 (w 5 meczach), natomiast na wyjeździe średnio 6 (w 4 meczach). chociaż tutaj statystykę w meczach wyjazdowych podnosi zdecydowanie aż 12 rzutów rożnych legionistów w tel awiwie. ogólna średnia legii w lidze europejskiej (bez meczów eliminacyjnych) to 6,86 i pod tym względem wyprzedzają legię tylko sporting braga i psv eindhoven. czy coś z tych statystyk wynika? niestety niewiele. mimo to statystyki nie wyglądają źle. legia powinna (i podobno będzie atakować), będzie chciała wykorzystać słabość sportingu, który w obecnej formie straszy bardziej prestiżem wielkiego klubu niż wielkimi piłkarzami. jeżeli tak to wydaję mi się, że będzie kilka rzutów rożnych po stronie legii. dlaczego legia ma generalnie dużo rzutów rożnych? głównie za sprawą skrzydłowych, przez których rozgrywana jest każda akcja.
moim skromnym zdaniem typ ma duże szanse powodzenia. nawet jeżeli legia dostanie szybkie dwie bramki analogicznie jak w moskwie to nauczona tamtym doświadczeniem nie powinna odpuścić i atakować dalej, próbując dopiąć swego. niezależnie od scenariusza wg którego potoczy się ten mecz to jestem pewien, że legia będzie egzekwować co najmniej 5 rzutów rożnych. czy będzie ich 7? tego już nie wiem. ale biorąc pod uwagę wszystkie czynniki warto moim zdaniem zaryzykować i zagrać bo kurs bardzo zachęcający.

suma legia warszawa rzuty rożne
over 6 @ 5,00 ⛔
WilliamHill

Athletic Bilbao - Lokomotiv Moskwa

dodatkowo bez zbędnej analizy polecam Athletic Bilbao na liczbę rzutów rożnych. to moja najpewniejsza drużyna do grania rzutów rożnych generalnie w europie. w lidze hiszpańskiej średnio 9 rzutów rożnych na mecz na san mames, w ostatnim meczu przeciwko maladze 11 rzutów rożnych. w lidze europejskiej trochę słabiej to wygląda bo średnio 5 rzutów rożnych w fazie grupowej, ale na jesień baskowie generalnie nie prezentowali się zachwycająco. na wyjeździe, w moskwie przy siermiężnych warunkach mieli 6 rzutów rożnych. dzisiaj biorąc pod uwagę fakt, że muszą zaatakować od początku myślę, że 7 będą mieli spokojnie. co do drugiego typu to nie jestem już taki pewny, ale sądze że baskowie będą mieli 9-10 rzutów rożnych w tym meczu, a rosjan na 3-4 rzuty rożne w tym meczu stać, więc również można spróbować (lokomotiw w lidze europejskiej średnio 6 rzutów rożnych).

suma athletic rzuty rożne
over 6 @ 2,25 ✅
WilliamHill

i trochę odważniej
suma rzutów rożnych w meczu
over 12 @ 5,00 ✅
WilliamHill

pirelli 739

pirelli

Forum VIP
Po drugie efekt &#39;nowej miotły&#39; w postaci nowego trenera wydaje się działać. Sporting w weekend ograł Pacos de Ferreira bez większych problemów, choc wynik (1-0) jest dosyć skromny.
PhillipS nie do końca się zgodzę z Tobą. Sporting wcale nie grał porywająco z Pacos de Ferreira, choć goście są jedną z dwóch ekip z najgorszą defensywą. Ba bramka padła przypadkowo po ogromnym zamieszaniu w polu karnym, na dodatek był to gol samobójczy. A Sa Pinto może i strzelał bramki kilka dobrych lat temu, ale ja osobiście nie wierze w niego w jako trenera. Ma nie wiele doświadczenia jeszcze i nie zdziwię się, że dzisiaj nie podoła. W sumie to nawet trzymam kciuki, żeby nie dał rady;-).
Legia owszem gra niesamowicie nierówno, to zresztą dało się zauważyć w meczach ligowych. Ale zauważmy, że w decydujących momentach Wojskowi dają z siebie wszystko. Wiadomo, że odchodzą Rybus i Komorowski. Ale jeszcze jest jeszcze kilku na prawdę ciekawych graczy (Żyro, Wolski, Kucharczyk czy nawet Gol). W połączeniu z doświadczeniem (Ljuboja, Vdroljak, Żewłakow) można uzyskać na prawdę ciekawy zespół. Mam nadzieję, ze zespół na miarę kolejnej małej sensacji w Lidze Europy.
Legia strzeli@1.75 Betgun

ice29 251

ice29

Użytkownik
Skorża powinien w tym meczu zaryzykowac, postawic bardziej na ofensywę i myślę, że tak zrobi. J
Dzisiaj Skorza zdecyduje się na taką samą 11 jak w Warszawie:
Kuciak-Jedza,Zewlakow,Komorowski,Wawrzyniak- Vrdoljak,Rzezniczak-Zyro, Gol, Rybus-Ljuboja.

Nie zmienia to faktu, że w dalszej fazie meczu pewnie trzeba będzie zaryzykować i przeprowadzić ofensywniejsze zmiany (np Wolski). Popieram typy na Legia strzeli, jednak ciekawie wygląda także typ na brak gola przed 30 minutą. Na początku Legia nie będzie ryzykowała, a Sportingowi 0-0 daje awans. Myślę, że większe strzelanie czeka nas w drugiej fazie meczu. Uważam, że ponownie z boiska zejdzie Rzezniczak, zatem Legia będzie bardziej narażona na ataki Sportingu. W ostatnich meczach niepewnie bronił Kuciak, a Żewłakow niestety prezentuje dosyć niski poziom (a przede wszystkim jest zbyt wolny). Po tym jak padnie pierwsza bramka, powinniśmy zobaczyć więcej ryzyka a mniej taktyki, co zaowocuje kolejnymi golami.
Typy:
brak gola przed 30.00 @1.83✅
połowa z większą ilością goli - druga @2,05✅
druga połowa over 1.5 @ 2.10⛔
BTS @ 2.0⛔

bet365

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Jak dobrze wiemy od kilku lat w Polsce napompowany jest balon pt. &#39;&#39;europejskie puchary&#39;&#39;. W rewanżowym meczu 1/16 Ligii Europy Legia Warszawa uda się do Portugalii by zmierzyć się ze Sportingiem Lizbona. W pierwszym meczu padł remisowy wynik 2:2 i gdyby Legia skupiła się na obronie rezultatu do końcowego gwizdka, pewnie by wygrała a tak bramka stadiony świata ze strony Lizbończyków. Meczem na Estadio Jose Alvalade z Legią pożegnają się Marcin Komorowski i Maciej Rybus. Maciej Skorża na pewno będzie miał ból głowy jak zastąpić Komorowskiego, bo Rybusa ma kto, tym bardziej, że zespół Warszawski wzmocnił Nacho Novo a na dniach na lotnisku w Wawie ma wylądować Ismael Blanco. Legia w ostatnim meczu ligowym w Zabrzu uległa Górnikowi 0:2, ale było widać po Legionistach, że są już myślami przy meczu rewanżowym ze Sportingiem. Trener Skorża nie będzie mógł skorzystać tylko i wyłącznie z Miro Radovicem, reszta zespołu jest gotowa i zmobilizowana by wywieźć awans z Lizbony. Sa Pinto nie będzie mógł skorzystać z Onyewu i Rinaudo. Ten pierwszy jest filarem defensywy i jest to wielka strata. Fito Rinaudo to rozgrywający, który również jest podstawowym zawodnikiem w talii trenera Sa Pinto. W meczu ligowym Sporting pokonał Pacos de Ferreira 1:0, po bramce samobójczej. Grali słabo, jeszcze gorzej niż Legia z Górnikiem. Jak wiemy u nas, w Polsce jest duże parcie na Europę i stawiam dziś na awans Legii.
Legia awans @ 5.25 Bwin
Legia X2 @ 2.70 Bwin
Legia +1,5 @ 1.60 Bwin

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom