>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Speedwayworld

sancho-pansa 41

sancho-pansa

Użytkownik
Witam.
Postanowiłem założyć konto na tutejszym forum i spróbować swoich sił. Jak sama nazwa tematu wskazuje będę podawał typki głównie z żużla, bo od wielu lat jestem wielkim fanem czarnego sportu. Tak więc zaczynamy ????

Elite League, Lakeside - Leicester 27.03, godz. 21:00
Bjarne Pedersen (Suma punktów zawodnika)
Typ: Poniżej 7 punktów
Kurs: 1,90 | 4/10 | Bet365

✅ 3,6 j Bjarne Pedersen 3 (0,0,3,0) Lajcik ????

Po turniejach indywidualnych czy też sparingach widać, że Pedersenowi jeszcze daleko od dobrej albo przynajmniej przyzwoitej dyspozycji. A dziś czeka Barney&#39;a inauguracja sezonu ligowego na króciutkim torze w Thurrocku, gdzie gospodarze zawsze są bardzo mocni. W dodatku Bjarne wystartuje spod 5, więc nie będzie miał ani jednego łatwego wyścigu. A i w parze nie będzie jechał z leszczami bo czekają go 2 starty z Doylem i 2 z Walaskiem. Jest gdzie pogubić punkty ???? Nie wróżę dziś Pedersenowi pięciu startów i uważam, że under jest sensowną propozycją.

sancho-pansa 41

sancho-pansa

Użytkownik
Elite League, King&#39;s Lynn - Lakeside 31.03, godz. 20:30
Rory Schlein - Mikkel Bech Jensen (+1)
Typ: Rory Schlein
Kurs: 1,83 | 6/10 | Bet365

✅ 5 j Rory Schlein 13+1 (3,3,2,3,2*) - Mikkel Bech Jensen 4 (0,1,1,2)

Bardzo mi się spodobał ten typ. Zarówno Australijczyk, jak i Duńczyk startują spod trójeczki, więc przynajmniej w dwóch wyścigach pojadą przeciwko sobie. Bech na inaugurację ligi spisał się elegancko ale nie można zapomnieć, że jechał &quot;u siebie&quot;. Na wyjazdach na pewno nie będzie tak solidnie punktował. Teraz jako gospodarz będzie jechał RooBoy. W turniejach indywidualnych, jak i w sparingu z Poole spisał się przyzwoicie, żeby nie powiedzieć dobrze. Spokojnie stać go na zdobycz w okolicach 8-9 punktów tym bardziej, że Lakeside to drużyna własnego owalu, na wyjazdach traci sporo ze swojej wartości. Myślę, że śmiało można dziś pograć w stronę Schleina ????

sancho-pansa 41

sancho-pansa

Użytkownik
Dziś w Anglii kilka meczów ligowych (i tak mało w porównaniu do lat ubiegłych, w których spotkań bywało 10 lub więcej). Piszę z pracy, na szybko, więc na południe suche typki.

Elite League, Poole - Swindon 3.04, godz. 12:00
Dakota North - Nick Morris (+3)
Typ: Dakota North
Kurs: 2,10 | 3/10 | Bet365

ZWROT mecz odwołany

Elite League, Lakeside - King&#39;s Lynn 3.04, godz. 14:00
Typ: 1
Kurs: 1,72 | 4/10 | Bet365

✅ 2,9 j Lakeside - King&#39;s Lynn 51:39 gospodarze kontrolowali mecz

Elite League, Lakeside - King&#39;s Lynn 3.04, godz. 14:00
Kim Nilsson - Robert Lambert (-2)
Typ: Kim Nilsson
Kurs: 2,20 | 6/10 | Bet365

✅ 7,2 j Kim Nilsson 8 (2,3,3,0) - Robert Lambert 5+2 (1,2,1*,1*) było ciężej niż się spodziewałem, Nilsson pojechał planowo ale Lambert bardzo mnie zaskoczył. Jeśli tak się będzie rozwijał ten chłopak, to może być z niego niezły rajder. Najważniejsze, że stan konta się zgadza ;)

Na Dakotę spory minusowy handicap, ale gość na początku sezonu jest w gazie i myślę, że dziś znowu jest w stanie ładnie zapunktować. Lakeside to tak jak juz wspominałem drużyna własnego toru, u siebie są bardzo mocni i mogą pokonać każdego. Dziś liczę, że pykną Gwiazdki
:p
Za to typ na Nilssona jak dla mnie w dechę. Młodziutki Robert Lambert pojechał kapitalnie w meczu pomiędzy tymi druzynami w King&#39;s Lynn, ale... No właśnie jechał u siebie, a tor w Lakeside jest &quot;deczko&quot; inny. A na nim z kolei Szwed spisuje się świetnie. Nie zdziwię się, jeśli Lambert po komplecie we wtorek, dziś otrze się o komplet, ale zer ;) a Kim powinien te 6-7 punktów zdobyć. Dla mnie (na tę chwilę) bet dnia ????

sancho-pansa 41

sancho-pansa

Użytkownik
Elite League, Swindon - Poole 3.04, godz. 20:30
Typ: 2
Kurs: 1,83 |4/10| Bet365

ZWROT Kolejny mecz odwołany ...

Dzisiaj drużyny Piratów i Rudzików miały odjechać swoisty dwumecz. Niestety pierwsze spotkanie zostało odwołane, pogoda w Poole nie pozwoliła na odjechanie meczu. W Swindon również popadało, ale na ten moment mecz nie jest zagrożony. No ale do rzeczy ... Faworytem wieczornego spotkania są moim zdaniem przyjezdni. Maciek Janowski lubi owal na Abbey Stadium, często kręcił się tam w okolicach dwucyfrówki. Holder w jakiej formie by nie był, to dalej jest lepszym rajderem od większości żużlowców gospodarzy. W dodatku drużynę Piratów wzmocni bardzo dobrze jeżdżący na początku tego sezonu RooBoy Schlein. A jakby tego było mało, pod 2 widnieje równie dobrze spisujący się Dakota North, który w ubiegłym sezonie reprezentował barwy Swindon, a więc tutejszy obiekt jest mu dobrze znany. Skład Poole uzupełniają Gomólski (on akurat może przywieźć te 6, jak i 0 punktów) oraz rezerwowi Newman (nie ukrywam, że liczę również na jego dobrą postawę, Kyle to nie ogórek i na pewno stać go na dobry wynik) oraz kevlar Greaves (on również w sezonie 2014 reprezentował barwy Rudzików, ale w jego przypadku każdy zdobyty punkt będzie sukcesem).
Teraz trochę o gospodarzach... Drużynę opuścił kozacko jeżdżący Kildemand, zawsze mocny u siebie (szkoda, że tylko w Anglii...) Andersen oraz wspomniani wcześniej North, Greaves (tego akurat nie szkoda) oraz chimeryczny jak diabli Simon Gustafsson. Jak widać, spory przesiew. W tym roku o sile drużyny będą stanowić głównie Batchelor i Miedziński. O ile ten pierwszy z czasem powinien się rozkręcić i być liderem miejscowych, o tyle z Miedziakiem nic nie wiadomo. Adrian wraca po przerwie na Wyspy, ale to nie oznacza że od razu zacznie punktować. To samo tyczy się Grześka Zengoty, który wraca do Swindon po bodaj 3-letniej przerwie. W ekipie Rudzików angaż znaleźli także Nick Morris i Kyle Howarth, którzy od kilku sezonów widnieją w składzie Swindon. Obu stać na niezłe (aczkolwiek nie świetne) wyniki, ale i obu stać na konkretną padakę. Skład uzupełnią rezerwowi James Wright i Lewis Rose. Gorsi od Newmana, ale lepsi od Greaves&#39;a, więc na rezerwie można powiedzieć, że mamy remis.

Składając to wszystko do kupy uważam, że goście mają większą siłę rażenia i skutecznie dziś powalczą o zwycięstwo nad miejscowymi ????

sancho-pansa 41

sancho-pansa

Użytkownik
Elite League, Leicester - Coventry 4.04, godz. 20:30
Leicester - Coventry (+12)
Typ: Leicester
Kurs: 2,15 | 5/10 | Bet365

⛔ 5j Leicester - Coventry 42:51 Jednak dwójka Andersen - Kylmaekorpi zrobiła różnicę

W sobotni wieczór jeden mecz angielskiej Elite League. Leicester podejmie u siebie ekipę z Coventry. Patrząc na awizowane składy nietrudno wskazać faworyta dzisiejszego spotkania, a linia zaproponowana przez całoroczny buk bardzo mi przypasowała. Doyle - lider drużyny, każdy inny wynik niż dwucyfrówka będzie zawodem z jego strony. Dalej Schlein, o którym już nieraz pisałem, bardzo dobry początek sezonu. A że jedzie spod 2, to czekają go teoretycznie łatwiejsze wyścigi, ze słabszymi rywalami. Skład ekipy Lwów uzupełniają Walasek, B.Pedersen i Woźniak. W jakiej formi by nie byli (a trzeba uczciwie przyznać, że zwłaszcza Barney jest póki co z formą w lesie), to jednak cenię sobie tą trójkę bardziej niż Kinga, Kylmaekorpiego i Robsona. Liderzy - Andersen i Harris również wg mnie przegrywają rywalizację z duetem Doyle-RooBoy z racji tego, że gospodarzami dzisiejszego pojedynku są Lwy. Gdyby mecz odbywał się w Coventry to uznałbym, że lekką przewagę mają Ugly Duck z Bomberem. Jedynie na rezerwie Pszczoły nie odstają. Dwójka Garrity - Sarjeant to nie są ogórki, z tymże znowuż...są zdecydowanie mocniejsi na własnym owalu niż na obcym terenie. W ekipie gospodarzy pod nr 6 i 7 pojadą Simon Lambert (słabiak) i Josh Auty, który z kolei jest mocniejszy od dwójki rezerwowych ekipy Pszczół. Nawet jeśli uznamy, że siła rezerwowych podobna w obydwu drużynach, to jednak pod nr 1-5 gospodarze prezentują się bardziej okazale. W dodatku, niecałe 3 tygodnie temu odbył się sparing pomiędzy tymi drużynami na torze w Leicester. Wynik ... 63:27. Co prawda nie jechał wtedy Andersen (była za niego ZetZetka i Coventry zdobyło na niej raptem 2 oczka), a zamiast Kylmaekorpiego jechał Jamróg, ale reszta ekipy jechała i pokazała piach. Nie wydaje mi się, żeby nagle Robson, King i rezerwowi pojechali jak natchnieni i natrzaskali punktów. Moim zdaniem jedynie Harrisa stać na dużo lepszy wynik. A to i tak za mało, żeby chociaż nawiązać równorzędną walkę z gospodarzami. Zakładam, że joker dziś pójdzie w ruch, więc żeby pokryć taką linię handicapu, Pszczółki będą musiały zdobyć ok. 40 punktów. Osobiście nie widzę na to większych szans.
Podsumowując, gospodarze mają na tyle solidną paczkę, że powinni dziś pewnie pokonać Pszczoły więcej niż dwunastoma oczkami ????

sancho-pansa 41

sancho-pansa

Użytkownik
Elite League, Swindon - Poole 6.04, godz. 12:00
Nick Morris (+1) - Dakota North
Kurs: 1,90 | 5/10 | Bet365
ZWROT mecz został przerwany po 13. wyścigach i całe szczęście, bo byłaby lipa. Przez uraz Batchelora, Morris miał dodatkowy start, który wygrał i to pewnie położyłoby ten zakład mimo tego, że North na dobrą sprawę nie przegrał z żadnym rywalem (2*,3,w za swoją własną głupotę, bo dwa razy czołgał się pod taśmą ...). Szczęście w nieszczęściu.
Podobny typ proponowałem w piątek, ale gospodarzem miała być ekipa z Poole. Niestety mecz został odwołany. Dziś starcie obu ekip w Swindon. A ja konsekwentnie stawiam na Dakotę ???? Starszy z Australijczyków (co nie oznacza, że dziadek bo raptem rocznik 91&#39; ???? ) prezentuje świetną formę, gdzie się nie pojawi na angielskich obiektach, to kręci się koło dychy lub lepiej. Tor w Swindon zna bardzo dobrze, bo reprezentował barwy Rudzików w minionym sezonie. Po drugiej stronie również Australijczyk, mlody i perspektywiczny (jak na warunki angielskie) ale jeszcze trochę nieokrzesany. Stać Nicka na solidną punktówkę ale stać go również na totalną padakę. Australijczycy wystartują pod trójkami w swoich ekipach, więc przynajmniej dwa razy pojadą przeciwko sobie. Dakota jest bardziej objeżdżony od swojego rodaka, ma za sobą większą liczbę startów (w których prezentował bardzo dobry poziom), w dodatku Morris nie ma żadnej przewagi na Northem w postaci znajomosci miejscowego owalu, bo jak już wspominałem w ubiegłym sezonie Dakota śmigał z Rudzikiem na plastronie. Stawiam na Dakotę ????

sancho-pansa 41

sancho-pansa

Użytkownik
Elite League, Poole - Lakeside 8.04, godz. 20:30
Dakota North - Mikkel Bech Jensen (+3)
Kurs: 1.95 | 6/10 | Bet365

⛔ 6j Dakota North 5+1 (0,0,2*,3,w) - Mikkel Bech Jensen 3+1 (1,0,1*,1) brak słów co zrobił Dakota ... niedość, że wtopił z tym mizernym Jensenem to jeszcze w drugim starcie zaliczył glebę i dojechał daleko za resztą. A i tak miał szansę pokryć handi, bo dostał szansę od trenera w wyścigu 15. (choć szczerze mówiąc nie powinien), to postanowił znowu wyciąć orła... Chyba odpuszczam sobie granie na Australijczyka bo potrafi strasznie głupio tracić punkty.

Mecz za pół godziny. Nie będę się rozpisywał na temat tego zakładu, bo każdy kto śledzi ten temat (zakładam, że jest przynajmniej kilka takich osób ???? ) może już sobie wyrobić zdanie na temat tych dwóch zawodników po wcześniejszych typach. Dakota jeśli niczego głupiego nie odwali, to pokryje takie handi, młody Jensen bryluje na torze w Thurrocku, ale na wyjazdach nie pokazuje nic wielkiego. Handi dość spore, ale jadą przynajmniej dwa razy na siebie (zakładam, że Australijczyk wyjdzie z tych pojedynków obronną ręką) i z +3 może zrobić się już tylko +1. A uważam, że wyżej wymieniona dwójka będzie dziś na dwóch różnych biegunach. Dakota będzie walczył o trójki, a Mikkel ... o jedynki ;)

sancho-pansa 41

sancho-pansa

Użytkownik
Ekstraliga, Falubaz Zielona Góra - Stal Rzeszów 12.04, godz. 19:30
Aleksandr Łoktajew - Mirosław Jabłoński (+3)
Kurs: 2,00 | 6/10 | Bet365

✅ 6j Sasza 8+2 (0,1,2*,2*,3) - Jabol 2+1 (1*,0,-,1)

Krótko i na temat. Sasza zawsze u siebie jest bardzo solidny, spokojnie stać go nawet na dwucyfrówkę, w dodatku jedzie dziś na słabego rywala. A Jabłoński mało próbnych jazd przed sezonem, przeciętny zawodnik i z kolei on będzie miał dziś za zadanie pokonać Hampelów, Walasków, Jonssonów i po 2 razy Protasiewiczów z Łoktajewem. No way. Handi dość wysokie, ale jeśli Sasza pojedzie swoje, to powinno lekko wejść ????

sancho-pansa 41

sancho-pansa

Użytkownik
Typy: 10

Trafione: 5

Zwroty: 3

Nietrafione: 2

Skuteczność (bez zwrotów): 71,4 %

Suma stawek: 49 j

Suma wygranych: 62,7 j

Zysk: + 13,7 j

Yield: + 27,95 %

sancho-pansa 41

sancho-pansa

Użytkownik
Elite League, Belle Vue - Coventry 20.04, godz. 20:30
Steve Worrall - Jason Garrity
Typ: Jason Garrity
Kurs: 1.90 | 6/10 | Bet 365

✅ 5,4 j Steve Worrall 5+1 (1*,0,2,2) - Jason Garrity 12 (3,3,3,3) iiiziii :cool:

Asy podejmują Pszczoły. Jeden zakład bardzo przypadł mi do gustu, a mianowicie pojedynek rezerwowych obu ekip. U gospodarzy Steve Worrall, solidny rezerwowy, jednakże tor w Manchesterze nie jest dla niego żadnym handicapem. Steve dopiero w tym roku reprezentuje barwy Belle Vue i miał okazję wystąpić dopiero w jednym meczu przed własną publicznością. Zaprezentował się bardzo przeciętnie.

6. Steve Worrall 2, 1&#39;, 0, 1, 1&#39; = 5+2

Auty, Worrall, Nielsen, Lambert,
Howarth, Fricke, Worrall, Lambert,
Cook, HOWARTH, Auty, Worrall,
Fricke, Auty, Worrall, Wozniak,
Auty, Nielsen, Worrall, Lambert

Jak widać, zdołał pokonać 3 razy słabiutkiego Simona Lamberta i raz Szymka Woźniaka. Nic wybitnego.

Z drugiej strony młodszy o 2 lata Garrity, który na dobre rozkręcił się w zeszłym sezonie i nie sądzę, by w tym sezonie chłopak nagle zaczął cofać się w rozwoju. W każdym meczu zdobywa przynajmniej te kilka punktów, nie schodzi poniżej określonego poziomu. Jednakże najbardziej do tego typu przekonuje mnie fakt, że Jasonowi bardzo odpowiada owal w Manchesterze. W zeszłym sezonie miał okazję 2 razy wystąpić na tym torze w barwach Coventry. Wyniki mówią same za siebie.

Jason Garrity - 3 , 2&#39; , 3 , u/w , 3 , 3 = 14+1

Garrity, Payne, Clegg, Starke
Hansen, Garrity, Cook, Zagar
Garrity, Hansen, Palm Toft, Payne
Nicholls, Worrall, Summers, Garrity (u/w)
Garrity, Clegg, Starke, Payne
Garrity, Hansen, Worrall, Payne

Jason Garrity 3, 3, 3, 3 = 12

Garrity, Sarjeant, Greaves, Payne
Garrity, Palm Toft, Hansen, Payne
Garrity, Sarjeant, Greaves, Payne
Garrity, Worrall, Hansen, Payne

Ten Worrall to akurat Richie ???? ale jak widać Garrity jechał bardzo dobrze i w zasadzie nie licząc tej gleby to nie przegrał z żadnym rywalem. Oczywiście zdecydowaną większość punktów zdobył na pionkach ... ale przecież dziś też nie będzie miał kozaków naprzeciwko siebie. Jedynie z Cookiem może być problem, Fricke do pyknięcia, nie mówiąc o reszcie. W dodatku Worrall i Garrity pojadą na siebie minimum 3 razy więc wystarczy, że Jason będzie przywoził za sobą Steve&#39;a w bezpośrednich pojedynkach, co jest jak najbardziej realne. Nie sądzę, że zapomniał jak się jeździ na torze w Manchesterze. Stawiam na młodszego z Brytoli ????

sancho-pansa 41

sancho-pansa

Użytkownik
Elite League, Swindon - King&#39;s Lynn 23.04, godz. 20:30
Swindon - King&#39;s Lynn (+8)
Typ: Swindon
Kurs: 1.909 | 4/10 | Bet365
✅ +3,63 j Swindon - King&#39;s Lynn 55:37
Elite League, Swindon - King&#39;s Lynn 23.04, godz. 20:30
Nick Morris - Rory Schlein
Typ: Nick Morris
Kurs: 1.833 | 3/10 | Bet365
✅ +2,5 j Nick Morris 11+3 (1*,2*,3,3,2*) - Rory Schlein 6 (d,1,3,2)
Wszystko zgodnie z planem ????

Dziś jeden mecz na Wyspach. W Swindon jako goście pojadą Andersen (zna tutejszy owal jak własną kieszeń), Harris (wczoraj pojechał kiepsko ale nie zmienia to faktu, że jest w stanie zakręcić się koło dychy) i Newman (jeden z najlepszych na pozycji rezerwowego w całej lidze). Do tego Morris, który mimo młodego wieku już sporo kółek pokręcił na Abbey Stadium, Zengota który punktuje głównie u siebie, bo na wyjazdach w Anglii nie pokazuje nic wielkiego, solidny jak na grajka pod nr 2 Kyle Howarth i drugi rezerwowy Lewis Rose. Po stronie Gwiazdek lider w osobie PUKa, do tego solidni Bjerre i Schlein (choć ten ostatni z meczu na mecz prezentuje się coraz słabiej). Do tego perełka w osobie nastolatka Lamberta (aczkolwiek, co zrozumiałe, Robert bryluje głównie u siebie), Porsing i na rezerwie Lewis Kerr oraz Ashley Morris. Nie ma co się oszukiwać, Kerr drugiego takiego meczu jak wczoraj nie pojedzie ???? Dziś rezerwy ze wskazaniem na gospodarzy (Newman &gt; Kerr i Rose &gt; Ashley Morris), u liderów (czyli rajderzy spod 1 i 5 Andersen - Harris vs Iversen - Schlein) też wg mnie lekka przewaga Rudzików (głównie z uwagi na znajomość toru przez Hansa i obniżkę formy u RoBoya), a druga linia również co najmniej na remis, o ile nie z lekkim wskazaniem na gospodarzy (N. Morris, Zengota, Howarth vs Bjerre, Porsing i Lambert). Myślę, że gospodarze nie pozwolą dziś zapunktować przyjezdnym i wygrają z dwucyfrową przewagą ????
A co do H2H to krótko. Morris z meczu na mecz w coraz lepszej formie, Schlein wprost przeciwnie. Pojadą na siebie minimum dwa razy i tu też upatruję szansę na &quot;zbudowanie przewagi&quot; ;) Morris spod 3, a Schlein spod 5 ale to nie ma żadnego znaczenia. Biegi mają bardzo podobne. Liczę, że młodszy z Australijczyków wykorzysta atut własnego toru i pokaże Schleinowi kto tu rządzi ;)

sancho-pansa 41

sancho-pansa

Użytkownik
Dziś bez analizy, bo nie mam na nią czasu.

Elite League, Lakeside - Wolverhampton 24.04, godz. 21:00
Typ: Wolverhampton (+12)
Kurs: 1.90 | 4/10 | Bet365

✅ 3,6 j Lakeside - Wolverhampton 44:46

Elegancko ???? Spodziewałem się, że Wilki powalczą o jeden meczowy punkcik ale nie sądziłem, że wygrają. Tak czy siak hajs się zgadza.

sancho-pansa 41

sancho-pansa

Użytkownik
World Speedway League 25.04, godz. 18:00
Holsted - King&#39;s Lynn (+3)
Typ: Holsted
Kurs: 1.83 | 3/10 | Bet365

⛔ 3j Holsted - King&#39;s Lynn 26:24 za późno się wzięli do roboty ...

sancho-pansa 41

sancho-pansa

Użytkownik
Elite League, Leicester - Lakeside 25.04, godz. 20:30
Typ: Mikkel Bech Jensen (Suma punktów zawodnika)
Typ: Poniżej 6 punktów
Kurs: 2,75 | 4/10 | Bet365

⛔ 4j Mikkel Bech 9+1 (2,2,2*,3,0) jak na złość dziś padło na dobre zawody Duńczyka ???? słaby dzień, jutro nasza Ekstraliga więc liczę, że będzie lepiej ????

Lwy podejmują u siebie ekipę Młotów. Wpadł mi w oko jeden zakład na punktówkę zawodnika, konkretnie Becha. Nie jest to wysoka linia, ale też nie dotyczy ona mocnego zawodnika, a że kurs bardzo zachęcający to ... ;) do rzeczy, Duńczyk na wyjazdach nie jest mocnym punktem drużyny (w tym roku tylko w Swindon pokazał się z dobrej strony). Dziś pojedzie pod numerem 3 (czyli tak jak od początku sezonu). Rozkład wyścigów z jego udziałem prezentuje się następująco:

3. N. Morris, B. Pedersen, Bech, Lawson
7. Doyle, B. Pedersen, Bech, Kennett
11. Doyle, Michelsen, Bech, Lawson
14. N. Morris, Wozniak, Bech, Kennett

Z Doylem według mnie nie ma szans, ciężko będzie miał również z Nickiem Morrisem, który mimo że nie jedzie na swoim torze, to i tak powinien pokazać się dziś z dobrej strony, bo tak jak ostatnio wspominałem jego dyspozycja z meczu na mecz jest coraz lepsza. Kluczowa będzie dyspozycja Pedersena. Barney nie zachwyca od początku sezonu, ale gość musi w końcu się obudzić. Dziś ma ku temu idealną okazję, bo rywal niezbyt wymagający. Jeśli choć raz pokona młodszego rodaka, to myślę że zakładzik powinien być do przodu lekką ręką. Jeśli dalej będzie odstawiał kaszanę...to może być na styku. Zostaje jeszcze Michelsen wracający po kontuzji i Szymek Woźniak. Tu wg mnie 50/50. Gospodarze mogą pokonać Mikkela, a równie dobrze to Bech może pokazać plecy rywalom. Nie ukrywam, że liczę również na &quot;kumpli z drużyny&quot; którzy pozabierają jakieś oczka Duńczykowi, a Kennetta i Lawsona z pewnością na to stać. Podsumowując, Bech ma gdzie pogubić punkty, włączając to kolegów z Lakeside, i według mnie mamy tutaj spore value. Warto spróbować ????

sancho-pansa 41

sancho-pansa

Użytkownik
Ekstraliga Stal Rzeszów - Sparta Wrocław 26.04, godz. 17:00
Artur Czaja - Maksym Drabik (+2)
Typ: Artur Czaja
Kurs: 1.9 | 7/10 | Bet365

⛔ 7j Artur Czaja 2 (1,0,1) - Maksym Drabik 5 (2,3,0) słabo Artur ... spodziewałem się po nim dużo lepszego występu, co nie zmienia faktu, że i tak młody Slammer pojechał bardzo dobrze.

Bardzo bardzo fajny zakład. Nie jest to typ przeciwko młodemu Drabikowi, chłopak na pewno ma papiery na jazdę, to jest przede wszystkim typ na Artura Czaję. Chłopak na treningach prezentował się znakomicie. Nie zdziwię się jeśli dziś będzie miał okazję zastąpić któregoś z seniorów (innymi słowy liczę na więcej niż trzy biegi w jego wykonaniu). A że jest najbardziej doświadczonym ze wszystkich juniorów startujących w tym meczu to liczę, że się nie podpali i zrobi swoje. Stać go na zdobycz nawet w okolicach 8 punktów. Polecam ????

sancho-pansa 41

sancho-pansa

Użytkownik
Ekstraliga Stal Rzeszów - Sparta Wrocław 26.04, godz. 17:00
Kurs: 1.83 | 5/10 | Bet365

✅ 4,15 j Stal Rzeszów - Sparta Wrocław 52:37 prowadzenie od początku do końca.

Arcyważny mecz dla Stali. Sparta to jedna z tych drużyn, którą rzeszowianie muszą pokonać, jeśli chcą się utrzymać w lidze. Porażka na dzień dobry stawia ich w roli zdecydowanego „faworyta” do wylotu z ligi. Składy na dzisiejszy mecz prezentują się następująco:

1. Tai Woffinden
2. Vaclav Milik
3. Tomasz Jędrzejak
4. Michael Jepsen Jensen
5. Maciej Janowski
6. Maksym Drabik
7. Adrian Gała

9. Kenni Larsen
10. Mirosław Jabłoński
11. Dawid Lampart
12. Greg Hancock
13. Peter Kildemand
14. Artur Czaja
15. Krystian Rempała

Najpierw zacznę od gości. Zdecydowany lider w osobie Tajskiego, którego stać na zdobycz nawet w okolicach kompletu, dobrze prezentujący się na torze w Rzeszowie. Nie ma co się rozpisywać, as w talii Piotra Barona. Dalej Magic i MJJ. Oni również lubią tor w Rzeszowie (zwłaszcza Maciek), ich również stać na pokaźną punktówkę, ale równie dobrze każdego z nich może pokonać taki Czaja, czy po dobrym starcie nawet Lampart. Jepsen Jensen potrafił na naszym torze zaprezentować już ładne mijanki, natomiast Janowski bazuje na startach. Dziś wg mnie większe zagrożenie będzie ze strony Duńczyka. No i przechodzimy do najważniejszych, druga linia i juniorzy. Ogór w Rzeszowie najlepszy mecz zanotował bodaj 10 lat temu, w barwach Ostrowa w dwumeczu o Ekstraligę. A tak… nie błyszczy na owalu przy Hetmańskiej 69. Na pewno tor w Rzeszowie nie należy do jego ulubionych. Z kolei dla Vaszka będzie to debiut na rzeszowskim lotnisku. Utalentowany zawodnik, ale na pewno żaden z niego pewniak. Każdy z gospodarzy może sobie z nim poradzić. Juniorka w osobach Maksyma Drabika i Adriana Gały. Zarówno jeden, jak i drugi ładnie się rozwijają (zwłaszcza młody Slammer) ale dla nich również tor w Rzeszowie jest pewnego rodzaju zagadką.

Pora na gospodarzy. Dwie armaty w osobach Pająka i Herbiego. Obaj są w Rzeszowie od piątku, potrenowali solidnie i liczę, że dziś pokażą się ze świetnej strony. Zwłaszcza mam na myśli tego wariata Kildemanda. Podczas treningowych jazd nie było widać, żeby ta kontuzja jakoś wybitnie mu przeszkadzała. Z pewnością nie jest to przyjemna sytuacja dla Duńczyka, ale wg mnie nie wpłynie to na jego postawę w dzisiejszym meczu. Herbie na początku niemrawo, ale z czasem prezentował się coraz lepiej. Myślę, że ta dwójka zrobi swoja. Dalej Kenni Larsen. On również świetnie prezentował się podczas treningowych jazd (a trzeba nadmienić, że pogoda w Rzeszowie przez weekend była wymarzona i spokojnie dało radę zrobić taki sam tor na mecz, jaki był podczas próbnych kółek w piątek i sobotę, jedyne co może stanąć na przeciwko to komisarz, bo tor jest trochę przyczepny). W zeszłym roku najlepiej jeżdżący zawodnik Żurawii i jednocześnie najpewniejszy rajder na własnym torze. Dziś oczywiście inna bajka, mamy Ekstraligę, ale Kenni na pewno nie zapomniał jak się jeździ przy H69. Myślę, że jego też stać na dobry wynik. No i teraz języczek u wagi, czyli postawa polskich seniorów oraz juniorów. Lampart na treningu również petarda, ale każdy już przywykł do tego, że na próbnych jazdach prezentuje się elegancko, a w meczu jest kicha. Jabłoński to też żaden mistrz. Normalnie para gorsza od dwójki Jędrzejak-Milik, ale dziś to Rzeszów jedzie u siebie, a gdzie ma Pantera zdobywać punkty jak nie na torze, na którym się wychował. Uważam, że dziś te dwie pary zdobędą podobną liczbę punktów, może nawet rzeszowianie trochę więcej . Za to juniorka to jednak przewaga rzeszowian. Czaja obyty na ekstraligowych torach, w Rzeszowie jeździł i jeździ solidnie, może skutecznie powalczyć nawet z seniorką Sparty. A Rempała robi systematyczne postępy, ostatnio w Toruniu na zawodach zaplecza kadry juniorów dwukrotnie ukończył zawody przed młodym Drabikiem, więc dziś tym bardziej ma szansę na pokonanie Maksyma. Nie ukrywam, że liczę na 5:1 w biegu juniorskim.

Podsumowując... Liderzy wg mnie na remis (głównie za sprawą Tajskiego, bo jednak Kildemanda i Hancocka cenię sobie bardziej niż MJJ i Magica, a i Larsen swoje dołoży), druga linia biorąc pod uwagę, że mecz w Rzeszowie gdzie Ogór jeździć nie lubi, również na remis, ew. z małą przewagą rzeszowian, ale przewagą Stalowców jest para juniorska i to ona moim zdaniem zadecyduje o zwycięstwie gospodarzy. Zwycięstwie, które jest im potrzebne jak psu buda ????

sancho-pansa 41

sancho-pansa

Użytkownik
Elite League Poole - Belle Vue 29.04, godz. 20:30
Kacper Gomólski - Craig Cook (+1)
Typ: Kacper Gomólski
Kurs: 2.00 | 3,5/10 | Bet365

⛔ 3,5 j Kacper Gomólski 8 (3,0,3,2,0) - Craig Cook 10+1 (2,2,2,3,1*) Gomólski planowo, ale Cook mnie położył ????

Typ na Rudego. Gomólski bardzo równo punktuje na torze w Poole, zdobywa po te 7-8 punktów, dokładając przy tym ze 2 bonusy. Po prostu czuje się mocny na owalu przy. Cook ... wręcz przeciwnie ???? Tor Piratów nie należy do jego ulubionych, w dotychczasowych występach na tutejszym owalu prezentował się słabo lub beznadziejnie. Pojadą na siebie minimum dwukrotnie i liczę, że młody Gomóła pokona tego niesfornego Brytola ????

sancho-pansa 41

sancho-pansa

Użytkownik
Elite League Lakeside - Coventry 1.05, godz. 21:00
Adam Ellis (+3) - Jason Garrity
Typ: Jason Garrity
Kurs: 1.909 | 5/10 | Bet365
✅ 4,55 j Adam Ellis 5+1 (2,1*,0,0,2) - Jason Garrity 11+2 (3,1*,1*,3,3) Jason - równy gość ????
O Jasonie już raz się rozpisywałem. Handicap spory ale znów liczę na jego świetną postawę. Chłopak naprawdę rośnie na solidnego rajdera. Punktuje bardzo dobrze, czy to na wyjazdach, czy przed własną publicznością. W Thurrocku miał okazję zaprezentować się dwukrotnie w barwach Pszczół w minionym sezonie.
Jason Garrity - 2, 1*, 2, 2*, 0 = 7+2
Worrall, Garrity, Sarjeant, Morley (u)
Lawson, HANSEN, Garrity, Worrall
Morley, Garrity, Worrall, Sarjeant
Fricke, Garrity, Lawson, Morley
Hansen, Bech, Morley, Garrity
W swoim debiutanckim występie na tamtejszej agrafce zdobył kilka punktów, ale szału nie było. W drugim występie było już dużo lepiej
Jason Garrity 3 3 3 2 =11
Garrity, Sarjeant, Ellis, Morley(u)
Garrity, Hansen, Lawson, Ellis
Garrity, Sarjeant, Morley, Ellis (u)
Nilsson, Garrity, Hansen, Ellis
Jedyna porażka ze świetnie dysponowanym na torze w Thurrocku Kimem Nilssonem, który łyknął go na dystansie. Co ciekawe w tym samym meczu Adam Ellis zdobył 1 punkt ???? i czterokrotnie dostawał oklep od Jasona.
Co do samego Adama... młodzieniaszek, rocznik 96, narazie nie prezentuje się jakoś wybitnie. Taki przeciętny zawodnik, który czasem coś pokaże. W tym sezonie w czterech spotkaniach na własnym obiekcie też nie zachwycił
Lakeside - King&#39;s Lynn -&gt; 3,d,0,d = 3 (pierwszy wyścig i pokonany Lewis Kerr a potem już norma ???? defekty nie na punktowanych miejscach)
Lakeside - Leicester -&gt; 1*, 2*, 1, 1* = 5+3 (trzy wyścigi w których pokonywał beznadziejnego Simona Lamberta i jeden, w którym zabłysnął zostawiając za plecami Auty&#39;ego i Barkera)
Lakeside - Swindon -&gt; 2*,1,d,1,3 = 7+1 może i ładna zdobycz, ale pokonywał jedynie słabiutkich rezerwowych Rudzików - Morleya i Bates&#39;a
Lakeside - Wolverhampton -&gt; 1,0,u,u = 1 (jedyny punkt na kumplu z drużyny)
Wyniki na pierwszy rzut oka niezłe, ale w zasadzie tylko raz (no może dwa licząc wyścig z Kerrem) przywiózł za sobą kogoś bardziej obytego z brytyjskimi torami. Reszta to kelnerzy.
Zarówno Ellis, jak i Garrity mogą dziś pojechać 5 razy, bo pozostali rezerwowi to pionki, dla których zdobycie punktu będzie sukcesem. Liczę na to, że Jason pewnie wygra dwa wyścigi rezerwowych, a w pozostałych wyścigach powalczy o jakieś punkty z drugą linią gospodarzy (ewentualnie przyjedzie przed kumplem z drużyny ???? ). A Ellis poza wyścigami rezerwowych raczej dziś nie zapunktuje. Stawiam na Jasona ????

sancho-pansa 41

sancho-pansa

Użytkownik
Bilans typków #11-20
Typy: 10
Trafione: 6
Zwroty: 0
Nietrafione: 4
Skuteczność: 60 %
Suma stawek: 44,5 j
Suma wygranych: 50,83 j
Zysk: + 6,33 j
Yield: + 14,22 %
Trochę słabiej niż pierwsza dziesiątka ale ważne, że nadal na plusie ????
I ogółem
Typy: 20
Trafione: 11
Zwroty: 3
Nietrafione: 6
Skuteczność (bez zwrotów): 64,7 %
Suma stawek: 93,5 j
Suma wygranych: 113,53 j
Zysk: + 20,03 j
Yield: + 21,42 %

sancho-pansa 41

sancho-pansa

Użytkownik
Suchy typek, nie mam czasu na analizę.

Kwalifikacje do Grand Prix Gorican 2.05, godz. 19:00
Justin Sedgmen - Kyle Newman
Typ: Kyle Newman
Kurs: 1.83 | 4/10 | Bet365

⛔ 4j Kyle Newman 0 (d,d,-,-,-) - Justin Sedgmen 8 (1,1,3,0,3) kurcze... mam wrażenie, że duży wpływ na jazdę Newmana miała gleba w pierwszym starcie. Co nie zmienia faktu, że nie spodziewałem się ośmiu punktów po stronie Sedgmena. Cóż, mówi się trudno i żyje się dalej ????

Do góry Bottom