>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Speedway Grand Prix (9) Polski - Gorzów, 30 sierpnia 19:00

Status
Zamknięty.
J 3,9K

jacques

Forum VIP
GORZOW FIM SPEEDWAY GRAND PRIX OF POLAND
Venue: EDWARD JANCARZ STADIUM, GORZOW
Zapowiedź turnieju
Bieg po biegu:
Bieg Pole A Pole B Pole C Pole D
1 Holder Iversen Jonsson Zmarzlik
2 Smolinski Bjerre Pedersen Hancock
3 Harris Batchelor Woffinden Zagar
4 Hampel Lindgren Jensen Kasprzak
5 Kasprzak Holder Smolinski Woffinden
6 Lindgren Harris Iversen Pedersen
7 Batchelor Hampel Bjerre Jonsson
8 Zmarzlik Hancock Zagar Jensen
9 Pedersen Jensen Holder Batchelor
10 Zagar Smolinski Hampel Iversen
11 Hancock Woffinden Jonsson Lindgren
12 Kasprzak Zmarzlik Harris Bjerre
13 Bjerre Zagar Lindgren Holder
14 Iversen Kasprzak Hancock Batchelor
15 Jensen Jonsson Harris Smolinski
16 Woffinden Pedersen Zmarzlik Hampel
17 Holder Hancock Hampel Harris
18 Woffinden Iversen Bjerre Jensen
19 Jonsson Zagar Kasprzak Pedersen
20 Smolinski Lindgren Batchelor Zmarzlik
Zapraszam do dyskuji i podawania trafnych typów!​

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Nicki Pedersen - Chris Holder 2 2,20 ✅
Unibet
Gram na Chrisa który poza poprzednim GP po kontuzji prezentuje się na prawdę solidnie. Nicki z kontuzją i nie ma się co oszukiwać skoro czuje ból to na torze poczuje go jeszcze bardziej. Ale walczy i ma zamiar zdobywać punkty. Słabe losowanie Nickiego bo jedzie dwa razy z pewnie najsłabszego pola C a Chris z A. Do tego te trudne biegi Nicki ma z zewnętrznych pól. Będzie ciężko o półfinał a Holder liczę, że dzisiaj się ostro po ściga i pokaże dobre show.
Niels K. Iversen - Jarosław Hampel 1 1,50 Triobet ✅
No tutaj to prezent chyba jeśli chodzi o kurs. Iversen u siebie na pewno będzie szalał. Jego brak w finale dzisiaj będzie dla mnie większym zaskoczeniem niż brak Krzyśka. Jarek z jednym silnikiem od nowego tunera więc zobaczymy. Na pewno Gorzowie umie się ścigać i lubi. Czy dzisiaj się odbuduje? Na pewno w jakimś stopniu tak chociaż losowanie po prostu fatalne dla Jarka. Nie dość, że dwa razy z pola C to tych najgorżniejszych prawie zawsze ma po lewej ręce. Jeśli dzisiaj nie będzie atomowych startów to będzie Jarkowi ciężko. Iversen świetnie zna i spisuje się na tym torze, w formie jest. Losowanie no na pewno lepsze niż Jarka więc dzisiaj powinien być wysoko. Na pewno &quot;3&quot; Nicki, Karzychu i Niels zwietrzyli szanse na medale bo nie ma Tai&#39;a... Mistrzem będzie Jankes a dzisiaj tylko to powinien udowodnić... ;)

Otrzymane punkty reputacji: +2
cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Dubel od Cibelesa z Milenium

Kasprzak - Hampel 1 za 1,40
N.K.Iversen - Bjerre 1 za 1,35

Ako: 1,89

To nie może nie wejść...
Dwóch lokalnych matadorów, kontra Panowie, którzy delikatnie mówiąc, są mocno pod formą. Nie ma co argumentować na siłę, na chwilę obecną jest między ww. duża przepaść i tylko kontuzja albo fatum sprzętowe może spowodować, że to nie zagra.

Polecałbym szukania jeszcze czegoś w stronę Bartka Zmarzlika, ale w Milenium słabe pary.

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Wczoraj piękna analiza i się sparzyłem na Kingu, dziś postawie na Holdera. Może nie o tyle na Holdera, ale przeciwko Jarkowi który już o medalu zapomniał teraz czas na eksperymenty i takie tam w kontekście następnego sezonu. Chyba pogodził się po wykryciu u Dudka dopingu z tym, że Falubazu nie będzie w finale EE, w GP też już nie jedzie o nic. Jarek jeździ ostatnio fatalnie szukałem jakieś fajnej pary z nim i znalazłem z Zagarem, Zmarzlikiem i Holderem. Ciężko mi było się zdecydować, teoretycznie u siebie jadą Matej i Bartek, ale Matej w GP Gorzowa ostatnio nie błyszczał. Matej ma łatwy 1 wyścig, później coraz gorzej i na końcu 2x pole B które w późniejszej fazie zawodów może gorzej chodzić niż A czy D. Bartek ma piekielnie trudne 2 pierwsze biegi, później jedzie z B i ma Krzyśka z lewej więc boję się, że zawali któryś z nich i będzie kiepsko. Holder pierwszy bieg i pole A jak wygra start to go nikt nie dogoni chyba, że będzie inne pole &quot;chodziło&quot;. Później z B pewne 2 oczka bo Smoła i Cyfer nie powinni mu zagrozić, 3 start pole C Batch Jensen czy kontuzjowany Pedersen do objechania. Łatwiejsi przeciwnicy w 4 serii. Ostatni start to z A a po prawej Greg i właśnie Hampel więc układ na korzyć Chrisa.
Co do Jarka to nie ma co tu analizować albo wygrywa biegi z wielką przewagą i idzie na komplet albo przyjeżdża ostatni, rok temu był 1 w tym roku przy jego ostatniej dyspozycji nie widzę go nawet w półfinałach. Hampel dziś ponadto 2x z C, Holder 2x z A. Holder w Gorzowie w GP i SWC zawsze ładnie, dziś mu zaufam.
Holder - Hampel @2,0 b365 ✅
Hampel poniżej 8 @2,45 b365 ✅ ✅
Hancock Zwycięzca biegu 2 @2,30 triobet / @2,0 b365 ✅ ✅ ✅
Greg ma starty jak mało kto, Smoła Bjerre Pedersen łatwy wyścig powinno być bez problemowo. Po tym co widziałem w meczu Stal - Unia to będzie na niego mocnych w tym biegu.
No i warto zagrać ewidenty błąd B365:
Zmarzlik - Zagar po @2,75 ! ✅ ✅ ✅ ✅
Para typowe 50/50 kursy powinny być w okolicach 1,80 - 1,90, a nie 2,75.
Można też spróbować

Nicki poniżej 7
@3,25 b365 ⛔ równe 7
Nicki w GP w Gorzowie nigdy nie błyszczał teraz jeszcze doszła kontuzja.

Otrzymane punkty reputacji: +3
przemczan 319

przemczan

Użytkownik
Chris Harris - Adrian Cyfer 1 @1,61 bet365 ✅
Harris to jest mega parówa, zawsze w parach z najgorszymi, ale kurde, Cyfer? Można mówić, że młody pojedzie bez presji, bo co tam jeden start, ale czy na pewno? Pierwszy raz w takiej stawce, pełny stadion - presja będzie. Może nie tyle presja, bo nikt nie liczy na jego punkty, ale takie nerwy, żeby jakoś wypaść. Cyfer może i ma niezłe mecze, ale to jest GP, a nie liga. Te zawody nie wybaczają błędów. Harris tak jak mówiłem nie nadaje się do GP, ale jednak doświadczenie ma nieporównywalnie większa od juniora Stali. Myślę, że 2-3 pkt jest w stanie zrobić, a to powinno spokojnie wystarczyć na Cyfera.
Adrian Cyfer poniżej 2 @3,20 bet365 ⛔ (zabrakło minimalnie)

Tu po prostu widzę value w tym kursie. O Cyferze już napisałem wyżej. Nie zdziwi mnie jego przywiezie dziś pięć zer do mety. W zakładzie jest bufor na jeden jakiś przypadkowy kurs. Wiadomo, że może gdzieś w początkowej fazie zawodów uciec ze startu i jakieś punkty zdobyć, ale po takim kursie próbuję.

Otrzymane punkty reputacji: +8
Gy_Gy_Craveel 309,6K

Gy_Gy_Craveel

Znawca - US Sports
Hancock - Hampel [email protected] Unibet ✅
Hancock przewodzi w stawce o Mistrzostow Swiata ,jest tez w gronie faworytow w dzisiejszym turnieju do zwyciestwa, raz juz tutaj wygrywal a zawsze byl w czolowce w Gorzowie, napewno powinnien byc dodatkowo zdeterminowany tym ze drugi w Klasyfikacji Woffinden nie wystartyje wiec przewage nad nim moze powiekszyc i tak samo nad Nickim , oboje zmagaja sie z kontuzjami. Sadze ze Hancock bedzie trzymal gaz do dechy.

Iversen
- Hampel [email protected] Unibet ✅
Tutaj jak koledzy wspomnieli, Iversen jest usiebie i ma dosc dobre losowanie pol startowych napewno bedzie chcial to wykorzystac, tymbardziej ze poprzednio Iversen dal plame i nie awansowal, a to powinno go tylko podkrecic do wiekszej zacietosci usiebie aby odbic sobie nie powodzenie, dotego ma szanse na podium 5pk straty do Nickiego ktory bedzie jechal z lekka kontuzja barku oraz strata do 2 miejsca 17 pkt(Tai) jezeli dobrze pojedzie sporo odrobi i moze zatakowac nawet srebro w kontekscie dalszej rywalizacji.
Hampel: Widze ze wszyscy uderzamy przeciwko naszemu rodakowi ,oby to nie zemscilo sie, mimo tego ze polak wygral rok temu GP to teraz widac ze jest lekko pod forma ,dodac tez nalezy ze ma problemy sprzetowe z tego powodu ze zminil tunera i wszystko wyglada tak ze to ma przyniesc efekt po jakims czasie wiec jak narazie sprzet nie jest na wysokim poziomie jak mialo to miejsce na poczatku sezonu.
Plus do tego taki maly pewniak;
Iversen To make the semi final 1.22 Ladbrokes ⛔ Wypadek
Argumenty takie jak wyzej Raz ze jedzie usiebie, dwa dobre losowanie pol ,trzy ze jest w formie cztery ze po ostatnim blamazu bedzie chcial sie odbic ,piec to szans na podium.
Do tego trzeba dodac ze konkurencja o polfinal sie zmiejszyla nie jada Woffinden i Ward plus Nicki z kontuzja jedzie , owszem jest Zmarzlik ale i to mysle ze jest to niemal pewny awans, ze niema w sporcie 100 procentowek to mysle ze prawie 90% szans na awans usiebie do PF
Zmarzlik - Zagar tak jak napisal mstokopiczas typowy zaklad 50-50 w bet ,zagar ostatnio roznie jezdzi jest w takiej konsolidacji gieldowej ze tak sie wyraze.
J Hampel To NOT make the final 1.40 Ladbrokes ✅
Jezeli tak wjechalismy na Hampla to moze brak awansu do FINAL-u

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Adrian Cyfer poniżej 2 @3,20 bet365
Tu po prostu widzę value w tym kursie. O Cyferze już napisałem wyżej. Nie zdziwi mnie jego przywiezie dziś pięć zer do mety. W zakładzie jest bufor na jeden jakiś przypadkowy kurs. Wiadomo, że może gdzieś w początkowej fazie zawodów uciec ze startu i jakieś punkty zdobyć, ale po takim kursie próbuję.
Jeśli mogę wtrącić 3 grosze w takiej stawce gdzie jeździ Hampel, Bjerre, Lindgren, Batch czy kontuzjowany Pedersen to dość ryzykowne grać 0 lub 1 oczko Cyfera. On potrafił zdobyć 11 oczek w finale SK, w Lublinie wygrał z kompletem 15 oczek BK, zdobył komplet w DMEJ. Wiem, że tam stawka była dużo słabsza - juniorska, ale Cyfer ma talent i jak dziś się nie spali to może jakieś 1eczki przywozić. Kurs piękny, ale i ryzyko duże.

B 41,5K

bosky

Użytkownik
Za 2 tygodnie półfinały PO, a w obsadzie zawodów Hampel i Jonsson, zatem są podstawy żeby uważać, że tor będzie inny niż na lidze. Sądzę, że zyskać na tym może w stosunku do zawodników Stali Iversen, stracić (aczkolwiek minimalnie) Kasprzak. Nie o tym jednak chciałem pisać.
Teoretycznie stawka przetrzebiona. Konkurentów do wygranej mniej, a ja spróbowałem nieco na przekór logice. W Gorzowie dobre zawody miała dwójka niedocenianych dzisiaj zawodników, przy których nazwiskach kursy na wygraną są baardzo wysokie, nieodpowiednio do stawki. Biorąc pod uwagę formę Zagara, Hampela, kontuzję Pedersena, brak Warda i Woffindena oraz prawdopodobnie lekką presję na barkach miejscowych (przynajmniej krajowych zawodników) próbuję za drobne:
Jensen wygra @26
Lindgren wygra @51
Jensen jeździł z powodzeniem w Gorzowie, natomiast ostatnie wyniki Lindgrena (nie liczę tego roku, bo w wykonaniu jego i Madsena niemiarodajne osiągi)
Leszno 2013 - 12+1 w 5
Wrocław 2012 - 10 w 5
Tarnów 2011 - 10 w 5
Zielona 2010 - 8+2 w 5
Biorąc pod uwagę jego podejście do polskiej ligi nie są to złe wyniki

K 5

kaczorrm

Użytkownik
Ja dzis Iversen Top3 po kursie 2.0 w w Expekcie⛔crash
Do tego tasiemka z Betssona:
Iversen - Hampel 1,37 - komentarz zbedny ✅
Zmarzlik -Zagar 1,91 - Zagar ostatnio bezbarwny. Debiut Zmarzlika bedzie jechał twardo ✅:razz:
Jonsson -Lingren 1,54 - Lingen mysle mało objeżdzony ostatnio, Andreas zwyżkuje- super mecz w Szwecji we wtorek ⛔żenada
Holder-Bjerre 1,51 - Holder wraca do dyspozycji i radosci z jazdy mysle ze bedzie dzis wysoko ⛔ close
Jensen-Smolinski 1,47 - Smolinski mnie w ogóle nie przekonuje wiec typ w strone Jepsena ✅ easy

przemczan 319

przemczan

Użytkownik
mstokopiczas, chciałbym się krótko odnieść do Twojego komentarza, gdyż nie było mnie wcześniej w domu. Oczywiście fajnie, że rozpocząłeś dyskusję, możesz się nie zgadzać z typem, tylko argumentację miałeś moim zdaniem kiepską. Nie może w kontekście zawodów Grand Prix podawać wyników z BK. Najsłabszy zawodnik z GB jest o lata świetlne przed każdym z BK. Przede wszystkim sprzętowo. Jakby to przełożyć na piłkę nożną to brzmiało by to mniej więcej tak: Wisła Kraków ma szansę wygrać z Realem Madryt, bo ostatnio grali w Pucharze Polski z 4 ligowcem i wygrali 4:0.
Typ nie wszedł, ale to wszystko przez kontuzję Iversena. Gdyby nie to, to Cyfer miałby na koncie 1 punkt, na fatalnym Hampelu co i tak jest dla mnie niespodzianką. Ale nic, typujemy dalej.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Najsłabszy zawodnik z GB jest o lata świetlne przed każdym z BK. Przede wszystkim sprzętowo.
Głupoty piszesz, bo akurat dzisiaj wygrał zawody Zmarzlik, który wiekowo mógł spokojnie startować w Brązowym Kasku. Tak samo zobacz sobie innych 19-latków: Przedpełski, który daje sobie radę w Szwecji naprawdę fajnie oraz Pieszczek, który gdyby miał normalnie płacone i jeździł w cywilizowanym klubie to by pewnie też robił lepsze wyniki. A Harris co? Harris &quot;błyszczy&quot; w Rybniku, gdzie kilka razy może mu wyszły starty w I lidze, a ile razy się ośmieszył to on sam jeden raczy wiedzieć. Dlatego najlepsi zawodnicy z BK to czołówka polskich juniorów, a to już coś.

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
mstokopiczas, chciałbym się krótko odnieść do Twojego komentarza, gdyż nie było mnie wcześniej w domu. Oczywiście fajnie, że rozpocząłeś dyskusję, możesz się nie zgadzać z typem, tylko argumentację miałeś moim zdaniem kiepską. Nie może w kontekście zawodów Grand Prix podawać wyników z BK. Najsłabszy zawodnik z GB jest o lata świetlne przed każdym z BK. Przede wszystkim sprzętowo. Jakby to przełożyć na piłkę nożną to brzmiało by to mniej więcej tak: Wisła Kraków ma szansę wygrać z Realem Madryt, bo ostatnio grali w Pucharze Polski z 4 ligowcem i wygrali 4:0.
Typ nie wszedł, ale to wszystko przez kontuzję Iversena. Gdyby nie to, to Cyfer miałby na koncie 1 punkt, na fatalnym Hampelu co i tak jest dla mnie niespodzianką. Ale nic, typujemy dalej.
Kontuzja Iversena, defekt Cyfera na 1~2 miejscu... to jest sport, to jest piękno żużla!
Swoją drogą po informacji, że Woffinden się wycofał pograłem Hancock IMŚ po @1,6 w b365 i betsafe blisko limitu, a tu dupa, kontuzja Hancocka... Mówię Greg w tej formie nie do zatrzymania, a tu błąd Iversena i d*pa

przemczan 319

przemczan

Użytkownik
Głupoty piszesz, bo akurat dzisiaj wygrał zawody Zmarzlik, który wiekowo mógł spokojnie startować w Brązowym Kasku. Tak samo zobacz sobie innych 19-latków: Przedpełski, który daje sobie radę w Szwecji naprawdę fajnie oraz Pieszczek, który gdyby miał normalnie płacone i jeździł w cywilizowanym klubie to by pewnie też robił lepsze wyniki.
Tak zwycięstwo Zmarzlika jakby trochę psuje moją teorię. Uważam jednak że gdyby spędził cały sezon w GP, nie wszedłby do 8. W GP trzeba mieć duże doświadczenie i sprzęt żyletę. Oczywiście, żeby tam zaistnieć, bo przewegetować może każdy. Między innymi z tego powodu (ogromne inwestycje w sprzęt) nie oglądamy Emila. Pieszczek i Przedpełski fajne chłopaki, na pewno ze sporymi nadziejami, ale również uważam, że dziś w GP by sobie nie poradzili. A i tak są lepsi od Cyfera. Widziałem w tym typie spore value. I cieszę się, że pograłem under po kursie 3.2 za 1/10 niż grać over po kursie ~1,5 za 7/10 żeby coś z tego było, a nie weszłyby oba zakłady.
Co do Grega, to myślę, kolego że szybko wróci i kasę będziesz miał. Z jego twittera: To all the fans, Greg has a dislocated finger. They are going to put it back in place tonight. Thanks for all the good wishes! Na pewno zrobi wszystko żeby być gotowym na następne GP, tak samo na PO w lidze polskiej. Szansa na dwa triumfy.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Tak zwycięstwo Zmarzlika jakby trochę psuje moją teorię. Uważam jednak że gdyby spędził cały sezon w GP, nie wszedłby do 8. W GP trzeba mieć duże doświadczenie i sprzęt żyletę. Oczywiście, żeby tam zaistnieć, bo przewegetować może każdy. Między innymi z tego powodu (ogromne inwestycje w sprzęt) nie oglądamy Emila. Pieszczek i Przedpełski fajne chłopaki, na pewno ze sporymi nadziejami, ale również uważam, że dziś w GP by sobie nie poradzili.
Toć ja nie napisałem, że poradziliby sobie w GP, ale odniosłem się do tego, że Harris jest lepszy o lata świetlne od chłopaków z BK.

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Dzisiejszy żużel to jest sprzęt... widzicie co się dzieje np z Jarkiem, 4 biegi na szpryce się nie łapał. Rok temu KK w Bydgoszczy miał nowe jednoski od P Johnsa i też olimpiadę zdobył. Dzisiaj na silnikach od PJ gdyby nie kontuzja pewnie byłby liderem MŚ. Jak zawodnik nie ma na czym jechać, to nawet juniora nie objedzie...
Życzmy powrotów do zdrowia; Tajowi i Gregowi bo walka o medale będzie ostra.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom