>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Speedway Grand Prix (7) Dania - Horsens, 08 sierpienia 19:00

Status
Zamknięty.
radula 5,4K

radula

Użytkownik

Po raz pierwszy zawody zostaną rozegrane w duńskim Horsens. GP będzie gościło tam przez trzy lata bo na tyle została podpisana umowa. Turniej rozegrany będzie na torze jednodniowym, na co dzień ten stadion wykorzystują miejscowi piłkarze. Na trybunach może zasiąść 12 500 widzów.
Z dziką kartą w zawodach wystartuje Mikkel Michelsen.

Kursy na zwycięzce zawodów z bet365

Zachęcam do wspólnej dyskusji oraz podawania analiz.

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
To ja zacznę..
Janowski - Kasprzak 1 za 1,30
Woffinden - N.K.Iversen 1 za 1,45
Ako: 1,88
Milenium ✅

W formie anegdoty - znajomy mi powiedział, że starczy by Janowski dowiózł jedynkę w 1 biegu, bo KK i tak zrobi olimpiadę... Biorąc pod uwagę kopę, którą pewnie urzeźbią , to jest możliwe... A poważniej to przepaść w formie i tylko nie daj Boże kontuzja Janosia mogłaby to pokrzyżować. W drugiej parze to Tajski jedzie po mistrza. Wiem, że Puk w Dani itd., itp. ale jego forma mnie nie przekonuje. Dodatkowo już w 2 biegu Woffi ma pole A, a Puk C - sądzę, że tu już jest co najmniej punkt Handi w stronę Brytola.
Powodzenia !

Otrzymane punkty reputacji: +42
M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
A.Jonsson nie awansuje do 1/2 @1,6 sport ingbet ✅
AJ poniżej 5 @2,5 b365 ⛔
AJ totalnie bez formy, można też zagrać poniżej 6,5 w sts bezpieczniej.

Mikkel Michelsen nie awansuje do 1/2
@1,5 sport ingbet ✅
Michelsen poniżej 6 @2,1 b365 ⛔ 6 :p
Michelsen opis poniżej;
Harris - Michelsen @2,4 betsafe // już @2,50
Sztuczny tor to wg mnie lekki handicap dla Brytola. Harris jeździ słabo jak co roku zresztą w GP, ale zdarzają mu się fenomenalne pojedyńcze wyścigi w GP. Pamiętamy wszyscy atak na pająka w Mallili i przekonywujące zwycięstwo. Jednak długo zajmuje mu dopasowanie do warunków torowych, temu też ma tylko przebłyski. Michelsen to nie ta liga wg mnie, w GP czy DPŚ nie ma objeżdżenia i doświadczenia. O ile w I lidzę polskiej jest zdecydowanie lepszy od Chrisa, to w zawodach wielkiej rangi poza juniorskimi nie ma kompletnie objeżdżenia. W Unii Leszno też nie błyszczał, zawodnik utalentowany, ale jego czas dopiero nadejdzie. Widzę tutaj value po stronie Harrisa, bo uważam, że obaj zakręcą ok 3-4 oczek.
Holder - Nicki @3,45 betsafe ✅
Śmieszny kurs ok @1,27 na Nickiego, to moża by było dać w parze np z Jensenem czy Jonssonem, ale nie z Holderem. Chris po nieudanym początku widać, że wrócił do formy. W GP zaczął jechać jak w swoich najlepszych sezonach. Dla mnie to zawodnik z top8 i to nie podlega dyskusji, obecnie zajmuje 6te miejsce ze stratą tylko 7 oczek do brązu więc jak utrzyma taką dyspozycje jak w ostatnich turniejach to może zawalczyć z Gregiem czy PUKiem o medal. Nicki dziś ma 2 bardzo trudne wyścigi nr 10 i 18ście. Holder wg mnie fajne losowanie bo zaczyna z A, potem ma B i trudnych przeciwników po swojej prawej więc kto wie liczę że po 2 biegach będzie miał 5-6 oczek. Trudny jego 3 start bo z C, z Doylem Woffim i Nickim właśnie. Łatwy teoretycznie ma ostatni start w zasadniczym turnieju i myślę, że do 1/2 wjedzie, a tam przy odrobinie szczęścia może wszystko się wydarzyć. Kurs zdecydowanie przeszacowany.
Zagar - Hancock @2,9 betsafe // już @3,20 ✅
Podobna sytuacja jak w parze Nicki - Holder, czy między Matejem a Hancockiem jest aż taka przepaść? Oczywiście, że nie. Greg ma 45 lat co było widać na trudnym torze w Mallili, wiek robi swoje mistrza już nie zdobędzie, jego max wg mnie to brąz o który też walczy Słoweniec. Zagar jest w fajnej formie, dziś trudne losowanie bo z toru A pojedzie dopiero w biegu nr 15ście i to jeszcze z Hancockiem czy Woffindenem. W 5 serii ma bardzo trudny wyścig, ale myślę że z 8 oczkami wejdzie do półfinału. Greg też ma nieciekawe losowanie i może tak jak i w Mallili ledwo ledwo wejść do 1/2. Widzę tutaj value w kursie nic tylko pobierać.

Woffinden
- Pedersen @1,92 betsafe ✅
W Kopenhadze jakby porównywać to jeden i drugi nie zachwycali, oboje do półfniałów wejdą, ale raczej tych zawodów nie wygrają. Nowy tor będzie zagadką dla wszystkich i kto wie, może dziś będzie jakiś sensacyjny zwycięzca. Jeśli chodzi o h2h to wg mnie lepsze losowanie miał Taj, który ma lepszy układ pól w trudnych biegach i teoretycznie łatwy bieg 20sty. Myślę, że dziś Tajski będzie jako pierwszy wybierał pole w półfinałach i to będzie in + dla niego. Ja bym wystawił, kursy odwrotnie w roli faworyta dał bym lidera generalki, ale wiadomo zawody w Danii to Nicki jest faworyzowany... ale niby dlaczego skoro to sztuczny tor na którym nikt nie jechał?
Hancock poniżej 10 @2,37 b365 ✅
Greg 2x z C, do tego trudny bieg z D bo z Holderem i Pająkiem, trudny bieg nr 15. Nie miał szczęścia do losowania, jeśli nie będzie miał atomowych startów to na tak krótkim torze pogubi pare punktów. 9-10 to max co dzisiaj zrobi.
Kasprzak wygra wyścig 1 @6,5 sport ingbet ⛔ 2miejsce
1 bieg pole A, przy wygranym starcie może namieszać, tym bardziej że Nicki &quot;zajmie się&quot; Gregiem.
Kildemand najlepszy z Dunów @5,5 sport ingbet ✅
Spore value, wg mnie cała trójka poza Jensenem mają podobne szanse.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Chris Holder TOP8 @ 1,50 Sportingbet ✅
@1,3 u innych buków, @1,5 w przykro nam także warte gry. Holder na sztucznych torach zawsze jeździ bardzo dobrze. Ostatnio złapał wysoką formę i solidnie punktuje praktycznie w każdej lidze. W GP też zdecydowana poprawa w porównaniu z początkiem sezonu. Na Łotwie i w Mallili po 10 punktów, a wcześniej na sztucznym torze w Cardiff 18 punktów i drugie miejsce. Półfinał to chyba minimum na dzisiaj dla Holdera, choć ja widzę go w finale.
Matej Zagar - Andreas Jonsson 1 @ 1,62 Unibet ✅
Zagar przede wszystkim na sztucznych torach jest bardzo solidny. W Warszawie i Cardiff świetne wyniki, AJ im dalej w las tym gorzej w tym sezonie. Zagar fajna forma ostatnio, do półfinałów pewnie spokojnie wejdzie, a AJ ja dzisiaj nie widzę.

Otrzymane punkty reputacji: +14
Q 232

qznia

Użytkownik
Taki tripel z mojej strony ????
T.Woffinden - G.Hancock @1.57 STS
Weteren speedwaya kontra wschodząca gwiazda. Tajski w tym sezonie udowadnia, że ścigać się umie. Brytyjczyk lideruje w generalce i myślę, że nie ma zamiaru nikomu oddawać swojego miejsca. Kolejne GP to szansa na odskoczenie od Pedersena czy właśnie Amerykanina, który walczy o miejsce na podium. Hancock w Malilli troche zawiódł, ale z takim doświadczonym zawodnikiem trzeba liczyć się wszędzie, szczególnie na takim torze jak dzisiaj. Niemniej jednak, Woffinden powinien wypaść lepiej.
M.Janowski - A.Jonsson @1.47 STS
Maciek dostał lepsze pola, a do tego w tym cyklu SGP spisuje się bardzo dobrze. Szwed natomiast nie zachwyca formą ani w Ekstralidze, ani w GP. Tuła się gdzieś na końcach stawki i nie sądze, aby dziś było inaczej. Maciek z łatwością powinien zdobyć więcej oczek i ma realne szanse na półfinały. Jonssonowi daje 4-7 punktów.
M.Michelsen- Ch.Harris @2.10 STS
Okej, Michelsen błyszczy w NPLŻ, ale czy przełoży się to na GP? Jedzie u siebie, ale z torem którego nie zna. Harris swoją formą nie zachwyca, ale potencjał drzemie w nim spory. Oboje dostali takie same pola, więc zadecyduje los i przeciwnicy. Harris lubi krótkie tory, więc dzisiaj powalczy. Razem ścigają się w ostatnim biegu, Duńczyk w białym, a Brytyjczyk w żółtym. Nie sądze aby doświadczony Harris dał się pokonać młodemu Michelsenowi. Według mnie typ 50/50, warto zaryzykować.
I dubelek:
M.Janowski over 7.5 @1.80 STS
O Maćku już pisałem. Groźny w każdym tegorocznym GP. Dużą niewiadomą są pola startowe, w praniu wyjdzie które będą najskuteczniejsze. Niemniej jednak Maćka stać na te 8 punktów, co udowadniał w poprzednich zawodach. Maciek dwa czerwone dostał w biegach numer 16 i 18, więc mam nadzieję, że zdąży się dopasować i sygra oba te biegi.
A.Jonsson under 6.5 @1.80 STS
Również o nim wspomniałem. Słaba forma i nie upatruje w nim czarnego konia. Na dodatek ma niełatwe biegi, z tego co się znam uważam że najłatwiejszym dla niego biegiem będzie ostatni wyścig. Za rywali ma Woffindena, Michelsena i Harrisa. Z tym pierwszym raczej szans nie ma, ale na 2 punkty już szanse są, chociaż Harris i Michelsen z pewnością też na nie będą mieli chrapke. Tak jak pisałem 4-7 punktów zrobione przez Szweda to według mnie max. Na te chwile nie stać go na więcej.

Otrzymane punkty reputacji: +36
B 41,5K

bosky

Użytkownik
Michelsen - Jonsson 2 2,00 b365 ✅ w każdym razie serdecznie współczuję wszystkim, którzy typowali te zawody, bo dawno takiej loterii nie grali ????
Pola startowe - podobnie. Może lekki plusik dla Jonssona, 2x z drugiego, Mikkel 2x z czwartego. Bezpośredni pojedynek w 20 biegu, bliżej kredy Szwed. Michelsen tak jak wyżej wspominano, fajnie w Nice PLŻ, ale nie przekonuje mnie to tak samo jak jazda u siebie na jednodniowym torze (żadne handi).
AJ na jednodniówkach całkiem całkiem - w Warszawie 3,d,-,-, w Tampere trzeci, zawiódł w Cardiff.
Co przeciwko Szwedowi? Przede wszystkim dyspozycja w lidze polskiej, ale to nic nowego. W GP zawsze był innym zawodnikiem, i tak w tym roku wyjątkowo stabilnie (i ch....) ;-)
Zawody na nowym torze więc na dwoje babka wróżyła, należy patrzeć na doświadczenie bo ci zawodnicy będą szybko wyciągać wnioski z zachowania nawierzchni, tu jednak górą Szwed więc stawiam na niego. Lekkie value, jak dla mnie to on jest faworytem.

Otrzymane punkty reputacji: +36
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom