>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Speedway Grand Prix (4) Wielkiej Brytanii - Cardiff, 4 lipca 18:00

Status
Zamknięty.
J 3,9K

jacques

Forum VIP

2015 ADRIAN FLUX BRITISH FIM SPEEDWAY GRAND PRIX

Archiwum wyników:
2014 2013 2012 2011 2010

Jak co roku początek wakacji to czas w którym odbywa się perełka cyklu GP - zawody na torze Millenium Stadium w Cardiff. W tym roku jest jednak o tyle dziwnie, że jesteśmy jedynie po 3 rundach GP, za to już po SWC. Przypomnę, że w cyklu przewodzi Tai Woffinden z 40 punktami, który ma 6 pkt przewagi nad Nicki Pedersenem oraz 13 pkt przewagi nad Gregiem Hancockiem. Kto wie czy w sobotę ta przewaga jeszcze nie wzrośnie, bo Tajski świetnie się czuje na tym torze. Rok temu zdobył tutaj najwięcej punktów - 18 pkt. Zawody wygrał jednak Greg Hancock, który uczynił to samo w 2011 r. i 2004 r. Z obecnie jeżdżących zawodników zawody w Cardiff wygrywali też: Nicki Pedersen (2003), Chris Holder (2010,2012) oraz ... Chris Harris (2007). Anglicy czekają już 8 lat na zwycięstwo swojego pupila, teraz Woffinden jest faworytem ale zobaczymy jak poradzi sobie z presją. Bukmacherzy stawiają jego oraz wspomnianą dwójkę (Pedersen, Hancock) jako zdecydowanych faworytów i trudno się dziwić. Cała trójka wydaje się dominować nad resztą słabej obsady GP w tym roku i jeśli któryś z nich nie awansuje do finału to mocno się zdziwię. Zagrozić w tym mogą m.in. powracający do formy Iversen, a także Australijczycy - Doyle i Holder. Reszta raczej nie będzie się liczyć. Chyba że przebudzi się Kasprzak, który lubi ścigać się na tym owalu lub Janowski, który był rewelacją turnieju w Pradze. Przebłyski formy miewał ostatnio Jonsson czy Zagar ale jakoś nie widzę ich wysoko tutaj.

W tegorocznym cyklu zadebiutuje Peter Kildemand który zastąpi Jarosława Hampela i byłby pewnie jednym z faworytów gdyby nie fakt że jest poobijany. Z dziką kartą pojedzie Craig Cook.

Bukmacherzy wstawiają powolutku kursy, więc otwieram temat i liczę na peffki.

Kursy z Bet365:

Zapraszam do dyskusji i podawania typów!

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Nicki Pedersen - Greg Hancock 1 1,77 Betsson

Duńczyk chyba w lepszej formie niż Greg. Ta para ma dodatkowy smaczek przez sytuacje w Szwecji. Zobaczymy co się będzie działo jutro w biegu numer 13 ;). Nicki bardzo dobre losowanie przy obecnej formie a jest w co najmniej takiej jak na początku sezonu powinien wykorzystać je i wjechać do finału. Greg również dobre losowanie i lubi ten tor jednak mimo wszystko Nicki w dużo większym gazie. Chyba to jedyny obecnie zawodników który może skutecznie ścigać się z Taiem w walce o tytuł. Stawiam jutro na Duńczyka.

chyba w Szwecji :p / R_26 ✅✅

B 68,7K

bosky

Użytkownik
Kasprzak - Jensen 2 1,9 @bet365 ✅
Ten typ ma kilka podpórek, o części z nich nie ma nawet sensu pisać (jak forma Kasprzaka), ale oprócz tego nie wolno zapominać o finale IMP, który już jutro w Gorzowie. Jak to ujął mistrz Polski: &quot;Będzie najlepszy sprzęt. (na IMP) Silniki z ligi zostaną odstawione na niedzielny finał. Chciałbym pojechać dobrze, bo u siebie w domu zawsze fajnie się wygrywa. Na pewno jest problem z Cardiff. Gdy zimą ustawiali ten kalendarz, to już wiedzieliśmy, że ja, Jaro (Jarosław Hampel - dop. red.) i Janoś (Maciej Janowski - dop. red.) będziemy mieli problem, gdyż nie stawimy się całym teamem na finale. Tylko przylecimy, a dwa motory będą tu zostawione. Szkoda, ale taki jest terminarz i trzeba temu podołać. Przylecę z bratem, na miejscu będzie bus z motocyklami i odjedziemy finał w niepełnym składzie. Chłopcy będą wracać busem z Cardiff i nie ma szansy na przyjechanie. Mi to jednak nie przeszkadza, bo maszyny tu będą&quot;
Kasprzak ma oczywiście to zaplecze sprzętowe na tyle szerokie, że z pewnością nie będzie jechał na komarkach, ale biorąc pod uwagę jego aktualną sferę psychiczną która jest w rozsypce (a&#39;ka bitwy o udział w nominowanych) sądzę, że dzisiaj Cardiff nie zwojuje. Ponoć tor jest genialny jak to ujął Woffy, czyli rozumiem do ścigania. Jeśli tak, to Kasprzak nawet po dobrym starcie za wiele nie zwojuje niestety.
Żeby nie było tak dobrze, MJJ to też loteria fantowa, jednak mimo wszystko w znacznie lepszej formie na dziś dzień. Pobieram.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Żakuś prosił,więc niech ma:]

Maciej Janowski awans do półfinału @2,00 Betgun/@1,95 Milenium
⛔hehe
Maciej forma bardzo mocno do przodu względem początku sezonu.Dobra jazda w DPŚ,w Polsce i w Anglii wyśmienicie ostatnio.Techniczny tor w wypadku Janowskiego to żaden problem,a nawet handicap.Ja bym dał kurs 1,5 max.

Troy Batchelor over 5,5 pkt @2,1 Bet365/@2,37 Ladbrokes(dla emigrantów)
⛔tu pechowo z kontuzją
Rok temu tylko 3 pkt.W tym roku w cyklu 13 pkt w sumie w 3 imprezach.Tragicznie.Dziś w stawce jest kilku zawodników poza zasięgiem Batch&#39;a,ale są też tacy na których powinien spokojnie 6 pkt ukulać.Forma w PLŻ bardzo równa.Troy zaśpiewał,że bardzo się cieszy że w ten weekend nie musi do Polski zasuwać.Bus z Polski jest już w Cardiff,więc zakładam że przyjechał w nim też jakiś ekstra sprzęt używany na naszej lidze.W Anglii miał jakieś tam kłopoty sprzętowe ostatnio,więc oby dziś zagrały maszynki to jestem spokojny o over.

E: PrzykroNam dało @2,75 na brak awansu Janowskiego więc można surbetować jak ktoś chce,ja tego nie czynię;)

Otrzymane punkty reputacji: +27
cinas89 3,4K

cinas89

Football,speedway
Iversen - Zagar typ 1 @1.65 fortuna
Obaj zawodnicy w gazie, jednak typ opieram głównie na historii SGP z ostatnich lat , a mianowicie Iversen był zdecydowanie lepszym zawodnikiem podczas poprzednich zawodów. Przypomne że wtedy rówenież zawodnicy byli w znakomitej formie. Poniżej zestawienie z 2 ostatnich lat :
GP Cardiff rok temu 5. Niels Kristian Iversen (Dania) - 12 (3,2,0,3,3,1) , 12. Matej Zagar (Słowenia) - 6 (0,1,1,2,2),

2 lata temu 2. Niels Kristian Iversen (Dania) - 16 (2,2,3,3,1,3,2) + 2. miejsce w finale 13. Matej Zagar (Słowenia) - 3 (1,0,0,1,1)

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Holder poniżej 10 @1,53 B365 ⛔
Poniosło oddsmakera, z tym Holderem. W Anglii cieniuje, w Szwecji czy Polsce jeździ bardzo w kratkę, a tu taki prezent. 11 punktów w 5 startach na 99% nie zrobi nie ma takiej opcji. Notował w Cardiff fajne występy, ale to było jak był na szczycie, od kontuzji jednak bardzo, bardzo daleko mu do optymalnej formy. Wg mnie po 2 seriach będzie miał 2-3 pkt i już będzie praktycznie księgarnia. Najpierw jedzie z C i jest pomiędzy Janowskim i Hancockiem + nie zapominajmy o Cooku, który tu trenował z A. W 2 serii jedzie vs Woffi i Nicki, wg mnie dużu tutaj nie zwojuje. Później przechodzi na wewnętrzne pola, ale nie sądzę by był wstanie wygrać swoje wyścigi&#39; Kildemand Doyle czy Iversen nie będą chłopcami do bicia i jakieś oczka zgubi.
Harris poniżej 7 @1,83 B365 ✅
Harris jak robi punkty to tylko w Anglii. W Polsce stracił miejsce w składzie Rybnika i nie dziwie się bo jest słaby jak barszcz. Dla mnie to taki jak już ktoś wspomniał Andy Smith mały, gruby, Angol bez szkoły co mówi z takim akcentem, że ciężko go zrozumieć. Rok temu miał perypetie twitterowo facebookowe z kochanką o które oskarżył Polaka, w tym roku jeździ na jakiś dziwnych motorkach i wierzy, że da mu to przewagę. W Warszawie coś tam pojechał bo nie miał nic do stracenia na tamtym torze i tylko temu jest tak wysoko w klasyfikacji. Wg mnie B365 źle wystawił linię punktów, ja bym ją ustawił na poziomie 5. Nie będę zaskoczony jak Boomberek skończy dziś na dnie tabeli, z 2-3 oczkami. 8 pkt i półfinał wg mnie poza zasięgiem, tym bardziej że tor leży już od 3tyg i jest niby idealny.
Kildemand powyżej 8 @1,9 B365 ✅
Peter typowy walczak, dziś jak dojedzie do finału to może być pewny dzikusa na Challange w Rybniku. W kuluarach mówi się o nim, Sajfudinovie i Vaculiku. Rusek niby nie chce jechać w GP, Słowak odpadł w 1/2, a Dun zaliczył dzwona i ze wstrząsem mózgu pojechał do szpitala. Miał czas by odpocząć, Piotrek Pawlicki po dzwonie we Wrocku wrócił podajże z kompletem w Szwecji to myślę, że i Peter dziś wygra pare wyścigów. Stać go na 10-12 oczek i spokojny awans do półfinałów, chłopak jest szybki i myślę, że ta przewa mu zrobi dobrze i dziś nie będzie widać śladu po kontuzji.

Iversen powyżej 10
@2,5 B365 ⛔
Mój czarny koń dziś, wysoka linia i wysoki kurs, nie dziwie się bo ma trudnie biegi np nr 19 KK Hancock i Woffi, ale myślę że to będzie końcówka ostatniej serii i zawalczy w tym biegu nawet o zwycięstwo. Po 2 seriach staćgo na 4 oczka, później 2-3 bo będzie miał Pedersena. Jak dla mnie po 3 seriach będzie miał ok 6pkt, później ma łatwy bieg bo z Holderem Batchem i Harrisem, w którym powinien zdobyć 2-3 oczka. 8-9 przed ostatnim biegiem w którym jak już wspomniałem spotka się z mocnymi zawodnikami. Taki typ które lubię, trzymający w napięciu do końca.
Iversen - Harris @1,30 Betsafe ✅
Wg mnie różnica wyniesie ok 8 oczek. Dla mnie pewniak, pobieram bez zastanowienia.
Kildemand - Zagar @1,95 Betsafe ✅
Pająk lepsza forma, jest mega szybki i dziś wgmnie będzie latał. Zagar solidny, ale bez błysku potrafi wygrac pojedyńcze zawody, ale to jeszcze nie jest to. Ostatnio komplet w Gorzowie, ale u siebie na torze z mega słabym przeciwnikiem. Dziś będzie dużo trudniej. Myślę, że dziś Duńczyk będzie lepszy od Słoweńca bo jest w dużo lepszej formie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Po DPŚ miałem uraz do żużla, ale trzeba próbować się odegrać :cool:

Iversen - Harris 1 za 1,35
Holder - Kaprzak 1 za 1,60 ✅

Puk w zdecydowanie lepszej formie niż Harris. Ktoś już napisał wyżej że może być nawet BLOW i ja się podpisuje. To ,że zawody w Cardiff to za mało. Co do drugiej pary , to obydwaj Panowie pod formą, ale i obydwaj Panowie na torze który im wyjątkowo służy. Argument z MP trafia do mnie, idę w kierunku Kangura.

Dubel z Milenium AKO: 2.16 ✅

I druga kombinacja z Milenium

Doyle - Harris 1 za 1,45
Iversen - KK 1 za 1,40
Pedersen - Zagar 1 za 1,40

Ech Nicki, Nicki

Ako: 2,84 ⛔

Pierwsze dwie pary, na gości którzy obecnie czują się zdecydowanie lepiej. Co do Nickiego, to po pierwsze walczy od tytuł, po drugie na farcie wylosował 1, po trzecie Zagar w Cardiff rady nie daje.

Powodzenia :)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom