Pedersen - Kasprzak 1 1,55
Gram Fredkę po mniejszym kursie w Toto bo Milenium nie ma żadnej pary z
Kasprzakiem a ból głowy miałem tylko z kim go połączyć bo wybierać było z czego Ward, Woffinden, Hancock, Pedersen każdy z osobna ma taki sam kurs, wybrałem tego ostatniego z listy bo wydaje mi się najpewniejszy a i 3 pola zew. trafił. Kasprzak nie dość, że ma kontuzje to jeszcze słabo wylosował.
Kupon 37 Betsafe
Lindgren - Bjerre 1 1,59
Woffinden - Kasprzak 1 1,49
Stawka 350,00zł
Kurs 2,37
Ewentualna Wygrana 829,50zł
"wycofał się z występu po piątkowym treningu i sobotnie zawody
GP Finlandii oglądał z trybun. Wyjaśniał wówczas, że nie zdecydował się na jazdę, bo stanowił zagrożenie dla rywali z toru. Ból w nodze był wówczas tak silny, że zawodnik nie potrafił utrzymać kontroli nad motocyklem... ...W tej chwili największym problemem żużlowca są więzadła boczne. Ta kontuzja powoduje duży ból, z którym Kasprzak jakoś jednak sobie radzi. Właśnie dlatego wielu ekspertów powątpiewa w jego dobry występ w Pradze. Wielu jest takich, którzy sugerują, że Krzysztof powinien jednak zdecydować się na operację i zakończyć występy w tym sezonie." - przeglad sportowy
Panowie też myślę, że warto grać przeciwko KK, który przez 3 tyg nie siedział na motorze. Poważna kontuzja, słaba psychika, wycofanie się z zawodów w Tampere gdzie Harrisa, Bjerrego, Nieminema, Kilokarpiego mógłby spokojnie objechać i zdobyć kilka oczek. Każde oczko liczy się do cyklu
GP, odpuścił nawet te 4-5 oczek, bo po prostu było bardzo źle.
Wypowiedź sprzed kilku lat:
"
Ten sezon jest dla pana szczególnie udany. To efekt jakiś specjalnych przygotowań? KRZYSZTOF KASPRZAK: Ależ skąd! Do sezonu przygotowywałem się dokładnie tak samo, jak do wielu wcześniejszych. Nie ma także niczego nowego w temacie sprzętu. Zmieniło się natomiast to, że omijają mnie pechowe zdarzenia i groźne wypadki na torze. W poprzednich latach, kiedy wszystko zaczynało iść po mojej myśli, to lądowałem w szpitalu. I tak co sezon. To tak jakbym się rozpędzał i nagle zaciągał hamulec ręczny. Chyba ten limit pecha wreszcie wyczerpałem i przed tym sezonem zrobiłem konkretne założenia. "
Kolejny cios na psychikę, nawet w wywiadach dla NC+ Krzysiek mówił o pechu i kontuzjach jakie mu doskwierają kiedy zaczyna iść dobrze! Szkoda, bo mógł namieszać, z tym kolanem to pewnie "tylko" powalczy o top 8 w generalce.
Ward - Kasprzak @1,50 betsafe
Holder - Kasprzak @1,40 betsafe
Woffinden - Kasprzak @1,35 betsafe
Jonsson - KK @2,13 betsafe
Skoro zawodnik nie siedzi tyle czasu na motorze, nie trenuje z powodu bólu, wycofuje się z zawodów
GP gdzie jest liderem to znaczy, że jest naprawdę źle. Fizycznie i psychicznie nie da rady Krzysiek. Popieram kolegów, którzy też grają przeciwko KK. Skalpel, stół operacyjny, tak to powinno wyglądać, a nie niepotrzebna presja i jazda na "siłę".