Ja dzisiaj zagram przeciwko dziadkowi. Jest kilku zawodników jak Woffi czy Kasprzak, dla których każde oczko nad Hancockiem jest niezwykle ważne. Widziałem Grega na treningu w Sztokholmie, pierwsze jego jazdy były dość asekuracyjne. Herbie ma 44 lata, dla niego złamana kość to nie taki sam uraz jak dla juniora. Biologi się nie oszuka i leczenie u niego trwa trwa i trwa. Skomplikowane złamanie palca, do tego operacja. Mineły co prawda 28 dni od upadku w Gorzowie, to sporo, ale miesiąc bez motocykla to duża strata nawet dla tak doświadczonego żużlowca.
Z kim złączyć Grega? Myślę, że h2h z KK to dość pewny zakład, do tego Woffi który też walczy o złoto. Zagar, który jak ma mocnych przeciwników to jedzie z A, a jak słabszyc; patrz bieg 9 jedzie z C, Smoła Nilsson i Jarek...
KK - Hancock @1,6
Woffi - GH @1,92
Zagar - GH @1,86 betsafe
Batchelor - Bjerre @1,6 betsafe
Kenio zaczął jechać i ... przytrafiła mu się kontuzja. Upadek w 1/2 w Vojens i myślę, że to koniec marzeń o top8 Kenia. Dziś zestawie go z Batchelorem, tor krótki, a Batch w Anglii ładnie śmiga. Australijczyk ma spore szanse na top8 jeśli uniknie wpadek w 2 ostatnich rundach. W normalnej dyspozycji Duńczyka, nie zagrałbym tej pary, ale ze względu na kontuzję myślę że warto.
TH Johnasson - Hampel @1,50 betsafe
Para przeciwko Jarkowi, tradycyjnie. Raczej już nie złapiemy Holdera czy Zagara po kursie 2,0 jak to było przy poprzednich rundach. Trzeba brać co dają. Szwed dzikus myślę, że dziś zawalczy o półfinał, a Jarek? 3-4 oczka to max na co go stać na tych komarkach od FRJ...