>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Speedway European Championship 2014

Status
Zamknięty.
J 3,9K

jacques

Forum VIP

Nadeszła pora rozpocząć rywalizację o tytuł najlepszego żużlowca w Europie. Już w niedzielę na stadionie żużlowym w niemieckim Güstrow odbędzie się pierwszy tegoroczny finał SEC.
Turniej w Güstrow zapoczątkuje batalię o tytuł Indywidualnego Mistrza Europy w zreformowanych przez polską firmę One Sport mistrzostwach. Podobnie jak rok temu, tak i teraz żużlowcom przyjdzie rywalizować w 4. finałach.
Po zawodach w Niemczech cykl przeniesie się do rosyjskiego Togliatti, następnym gospodarzem będzie duńskie Holsted, natomiast całość zostanie zwieńczona we wrześniu w Częstochowie.
Należy także wspomnieć o formule rozgrywania zawodów. Po 20. wyścigach fazy zasadniczej dwóch zawodników z największymi zdobyczami od razu trafi do finału. Żużlowcy z miejsc 3-6 staną natomiast do walki o finał w tzw. biegu ostatniej szansy.
Początek imprezy w Güstrow zaplanowano na godzinę 18:30, natomiast pierwszy wyścig na 19:00. Zawody na żywo pokaże Eurosport.
Lista startowa zawodów w Güstrow:
1. #1 Martin Vaculik (Słowacja)
2. #21 Maksim Bogdanow (Łotwa)
3. #16 Christian Hefenbrock (Niemcy)
4. #20 Tomasz Gollob (Polska)
5. #313 Kenni Larsen (Dania)
6. #27 Janusz Kołodziej (Polska)
7. #25 Peter Kildemand (Dania)
8. #69 Patryk Dudek (Polska)
9. #84 Martin Smolinski (Niemcy)
10. #13 Jonas Davidsson (Szwecja)
11. #5 Nicki Pedersen (Dania)
12. #89 Emil Sajfutdinow (Rosja)
13. #33 Adrian Miedziński (Polska)
14. #169 Andrzej Lebiediew (Łotwa)
15. #100 Andreas Jonsson (Szwecja)
16. #19 Jurica Pavlic (Chorwacja)
R1. Kai Huckenbeck (Niemcy)
R2. Tobias Busch (Niemcy)
Bieg po biegu:

Bieg Pole A Pole B Pole C Pole D
1 Vaculik Bogdanow Hefenbrock Gollob
2 Larsen Kildemand Kołodziej Dudek
3 Davidsson Pedersen Smolinski Sajfutdinow
4 Jonsson Lebiediew Pavlic Miedziński
5 Miedziński Vaculik Larsen Smolinski
6 Lebiediew Davidsson Bogdanow Kołodziej
7 Pedersen Jonsson Kildemand Hefenbrock
8 Gollob Dudek Sajfutdinow Pavlic
9 Kołodziej Pavlic Vaculik Pedersen
10 Sajfutdinow Larsen Jonsson Bogdanow
11 Dudek Smolinski Hefenbrock Lebiediew
12 Miedziński Gollob Davidsson Kildemand
13 Kildemand Sajfutdinow Lebiediew Vaculik
14 Bogdanow Miedziński Dudek Pedersen
15 Pavlic Hefenbrock Davidsson Larsen
16 Smolinski Kołodziej Gollob Jonsson
17 Vaculik Dudek Jonsson Davidsson
18 Smolinski Bogdanow Kildemand Pavlic
19 Hefenbrock Sajfutdinow Miedziński Kołodziej
20 Larsen Lebiediew Pedersen Gollob
Bukmacherzy już po mału wstawiają ofertę.
Zapraszam do dyskusji i podawania typów.​

Otrzymane punkty reputacji: +2
T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Andreas Jonsson - Tomasz Gollob 2 2,70 Betsafe
Dzisiaj zawody już w Rosji. Tomek na tym torze zawsze notował bardzo dobre wyniki. Rok temu zabrakło nie wiele do walki o finał. Bo końcówka zawodów w jego wykonaniu była wyborna. Po podczas spotkania z Rosjanami w 2012 roku również bardzo dobra postawa. W Niemeczech zaprezentował się podobnie jak Szwed chociaż w finale był. Jonsson już nie tak katastrofalnie jak rok na początku sezonu. W ligach te punkty przywozi. W Cardiff również był już innym zawodnikiem jednak w Rosji chyba jeszcze nie jeżdził więc to wielka nie wiadoma. Do tego losowanie trochę lepsze dla Tomka bo jednak jest to pole A dwa razy, chociaż jak się ma dobry sprzęt to nie ma to jednak znaczenia. Te najlepsze silniki Tomek wysłał właśnie do Rosji więc zobaczymy, kurs ładny więc stawiam na Golloba (Triobet 1,55 ;) ).
Kenni Larsen - Adrian Miedziński 2 1,85 Betsafe
Myśle, że Larsen to jeszcze chyba nie ten poziom. W Niemeczech zaprezentował się przyzwoicie ale Polak o niebo lepiej. W Polsce w 1 lidze jeżdził Kenni wybornie ale to zupełnie inny poziom. W Szwecji dla swojej drużyny spisuje się również dobrze ale z reguły w spotkaniach &quot;domowych&quot;. Losowanie bardziej korzystne dla Adriana więc wszystkie znaki na niebie przemawiają dzisiaj za nim w tej parze.

przemczan 319

przemczan

Użytkownik
Martin Smoliński - Witalij Biełousow 2 @2,37 bet365 ✅
Ja spróbuję młodego Rosjanina. Jego głównym atutem będzie to, że jest na co dzień zawodnikiem Mega Łady, a większość zawodników w Rosji nie jeździ. Wiadomo, że liga rosyjska jest w tym roku dość kiepsko obsadzona, ale Biełousow wygrał u siebie wszystkie biegi oprócz dwóch, w których był drugi. To robi wrażenie. W ubiegłym roku co prawda słabo, ale inny zawodnik znający ten tor doskonale Artem Laguta pojechał bardzo dobrze. Nie ma nawet co porównywać tych dwóch zawodników, ale Biełusow rozwija się poprawnie. Smoliński tego toru nie zna kompletnie, w dodatku po zakazie stosowania regulowanego zapłonu trochę osłabł. Umiejętności ma większe niż Rosjanin, a także ogólnie większe doświadczenie, ale tor będzie sprzyjał Witalijowi. Moim zdaniem taka para 50/50 a więc biorę dużo wyższy kurs.
Edit: Smoła pechowo, ale ważne, że ✅

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Martin Vaculik - Janusz Kołodziej 1 1,70 Betsafe ✅
Stawiam na Martina który broni tytułu i już w drugiej rundzie zmazał plamę z pierwszej. Kołodziej trochę słabiej ostatnio poza meczem z Unibaxem. W drugiej rundzie zawiódł zdecydowanie. Do tego wszystkiego wpływ na jego formę może mieć 20 bieg z SWC.. Vaculik w niedziele trochę słabo a nadal liczy się w stawce więc na pewno motywacja będzie ogromna. Mimo wszystko na arenie międzynarodowej stawiam na Vaculika.

Kenni Larsen
- Andrzej Lebiediew 1 1,75 Betsafe ⛔
Tutaj typ na gospodarza po prostu. Do tej pory Larsen w SEC bardzo słabo ale gdzie ma się nie przełamać jak nie u siebie? Na pewno potencjał ma co najmniej taki jak Łotysz. W Mistrzostwach Danii spisuje się poprawnie co zwiastuje, że jutro na torze Duńskim powinien zdobywać trochę punktów. Może jutro będzie jakimś czarnym koniem? Stawiam na Duńczyka.

przemczan 319

przemczan

Użytkownik
Ze stawkami trzeba dziś ostrożnie, bo tam kiepska pogoda, chociaż na chwilę obecną już nie pada, a prognozy optymistyczne. Treningu jednak nie było.
Andreas Jonsson - Tomasz Gollob 1 @1,6 bet365 ✅ (9-5) easy money
Generalnie w przypadku Tomka jest zasada im gorszy tor tym mniej Tomka. W tym roku bardzo słaby sezon. Wyjazdy w Enea Ekstralidze katastrofa. Ostatnio tylko przebudzenie a Tarnowie, ale ten akurat Gollob dobrze zna i lubi. Nawierzchnia betonowa, można jechać. W Holsted bez treningu, tor po opadach. U Andreasa forma rośnie. Nieźle w DPŚ, szybki w Szwecji. Tu też powinno być nieźle. Niestety tak się porobiło, że w Golloba nie wierzę i gram przeciw niemu.
Michael Jepsen Jensen - Kenni Larsen 1 @1,6 bet365 ✅ (9-3) easy money
Kenni super sezon w I lidze, ale już w turniejach SEC widać, że różnica między I ligą a Ekstraligą jest ogromna. Ostatnio kontuzjowany, opuścił mecz w Rzeszowie. Jensen niezła forma, chociaż sytuacja w klubie Częstochowy niewesoła. W rozegranych niedawno mistrzostwach Danii też lepszy Michel (12-8). Pamiętam jak dostał DK na GP do Kopenhagi, myślałem, że sobie nie poradzi, a pojechał bardzo ładnie. Dziś myślę, że Kenniego objedzie bez większych problemów.

Otrzymane punkty reputacji: +11
M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Iversen - Koldi @4,0 betsafe
Kołodziej ma za co się zrewanżować PUKowi. Ten 2 jeździ wszędzie i niemal 4-5x w tygodniu. Dziś jako Wild Card, jedzie głównie dla pieniędzy, bo wynik specjalnej różnicy mu nie zrobi. Koldi ma szanse na pudło, będzie rozzłoszczony (albo zgaszony) po DPŚ. Mam nadzieje, że sportową złością pokaże na co go stać i złoi Duńczyków na ich własnym torze. Tor po opadach więc taki jak Koldi lubi i umie na nim jeździć. Losowanie dość dobre może coś z tego wyjść, napewno kurs 4,0 warty gry.
Goollob poniżej 7 b365 @2,2 ✅
Jedna jaskółka wiosny nie czyni, tak bym podsumował formę Golloba. Coś tam jedzie w Toruniu ostatnio dobrze pojechał w Tarnowie, ale dziś zobaczy mokry tor i pojedzie jak w Gorzowie. Wystartuje i nie będzie się łamał w łukach. Dziadek Gollob nie jest przygotowany fizycznie do sezonu, poza tym nie trzyma gazu (kto wie może Patryk powinien mu podpowiedzieć jakieś &quot;witaminki&quot;), a dziś pewnie to będzie klucz do sukcesu. Losowanie fatalne po pierwsze dwa biegi z D i C, później B B A. Jak zacznie tragicznie, a tak pewnie będzie bo nie wierze w cudowny powrót Tomka to o bet jestem spokojny.

Otrzymane punkty reputacji: +6
J 3,9K

jacques

Forum VIP
Otrzymane punkty reputacji: +3
C 407

cekaem

Użytkownik
Jako , że mieszkam w Częstochowie to zdarzyło mi się być kilka razy na zawodach, także co nieco widziałem ;) Nie wiem jaki jutro będzie tor ale jeśli podobny do tego co na lidze często był nie byłbym jakimś hurraoptymistą co do występu Pająka. Duńczyk sezon życia. Imponuje naprawdę wszędzie ale jednak to co pokazuje na torze w Częstochowie nie do końca mnie przekonuje. Często zawodził w decydujących momentach. Średnia 1,8 nie jest zbyt rewelacyjna. Czy wpływ na to kiepska sytuacja finansowa Włókniarza , że nie ma aż takiej motywacji? Możliwe.. Jednak z tego co zaobserwowałem tor jaki fundują nam w Częstochowie często sprzyjał ale drużynie przyjezdnej. Jego występy w tym sezonie w Czewie to słabe występy przeciw Lesznie , Wrocławiu czy Tarnowie. Co najwyżej niezłe przeciwko Gdańskowi i dość dobre przeciwko Zielonej Górze, Gorzowowi i Toruniowi. Jednak w żadnym z nich nie był nie do ruszenia. O komplet się nawet nie otarł. Doskonałe wyścigi przeplatał słabszymi. Można jednak wymagać trochę więcej od niego. Podsumowując na pewno jego akcje będą bardzo wysoko stały u bukmachera. Zobaczymy jaki tor jutro będzie ale ja osobiście myślę będę szukał jakiegoś zakładu przeciwko niemu zważywszy , że tor w Częstochowie większość zawodników raczej lubi , także szybko się dopasują.
Pozdrawiam.
A i uważam , że Emil spokojnie zdobędzie mistrza. Jest w kapitalnej formie. Kiedyś może nie śmigał w Czewie za dobrze ale , że jeździł w zeszłym sezonie to zaznajomił się dobrze z torem. Jego forma jest zbyt wysoka by ktoś mógł mu jutro zagrozić. Jako , że to jest żużel to jak kolega wyżej przytoczył kursy to 1,33 w żużlu jest nie warte ryzyka.

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Pytanie do kolegi z Czewy; jak wyglądają pola startowe? Są jakieś &quot;gorsze&quot; bądź &quot;lepsze&quot; pola? Od którego biegu zaczyna nieść szeroka (zakładając że tor będzie równy i twardy jak stół)?

ledwozipiesz 54

ledwozipiesz

Użytkownik
Jeśli nie wydarzy się nic nieprzewidzianego to tytuł powędruje do Emila. Widać, że pająk jest już zmęczony sezonem i od kilku spotkań jeździ grubo poniżej tego co na początku sezonu. Emil z kolei jest w niesamowitym gazie, wygrywa wszystko i wszędzie. W Częstochowie Rosyjska Torpeda czuje się bardzo dobrze więc nie ma najmniejszych podstaw do tego by uważać, że ktoś może mu odebrać złoto. Owszem, gdyby to Pedersen miał 3 punkty można byłoby się zastanawiać, ale Power ma ich aż 6 więc co najwyżej może powalczyć o srebro z Kildemandem i Vaculikiem.
Na Emila można postawić grubo, ale jedna kontuzja i po zakładzie co przy takim kursie byłoby smutne. Osobiście nie stawiam.

C 407

cekaem

Użytkownik
Pola startowe są takie same. Nie zauważyłem większych różnic, a przynajmniej nic mi teraz nie przychodzi szczególnego do głowy. Może jakby się odnalazło statystyki pokazałaby , że jakiś tor był szczególnie lepszy bądź gorszy. Jednak z mojego punktu widzenia liczył się tylko i wyłącznie refleks zawodników ???? Jeśli wszystko jest na cacy to tor niesie od samego początku, a maksymalnie po pierwszym równaniu/polewaniu. Tor sprzyja walce jednak w lidze przez to, że zmieniali się w tym sezonie ludzie odpowiedzialni za przygotowanie toru, zmieniał się toromistrz wyglądało to niestety różnie.. Czasami nie niosła &quot;duża&quot; wcale.. Za dużo kombinowania było. Na zawody takiego kalibru jednak myślę , że będzie to od pierwszej gonitwy walka po całej długości i szerokości toru. Częstochowa musi się zaprezentować , musi udowodnić , że ma jeden z najlepszych torów do walki w Polsce jak nie na świecie.
Kto wygra SEC w Częstochowie ?
Emil Saifutdinov 4.25 Bet 365
Grigorij Laguta 8.50

Dla mnie dwóch głównych faworytów do wygranej. O Emilu napisałem już w poście wyżej. Jednak jak uważam , że nie opłaca się grać na niego po kursie 1.33 , tak ze wygra dzisiaj po kursie 4.25 jak najbardziej. Drugi typ to Laguta. Kurs kosmiczny. Niby prawie cały sezon stracony w jego wykonaniu ale no nikt nie zna ścieżek na tym torze jak on. To co on wyprawia tutaj przy bandzie to przechodzi ludzkie pojęcie. Nie można mu zostawić nawet centymetra wolnego. Jeśli tylko maszyny go nie zawiodą , nie będzie tracił na starcie za dużo i tor będzie pod Griszkę to widzę go jako głównego faworyta do zwycięstwa. Po takim kursie grzechem byłoby nie zagrać. W finale uważam , że prawie na pewno będzie. Musi szukać pracodawcy na nowy sezon , trzeba się pokazać , że się umie nadal jeździć na żużlu. Gdzie tego nie nie udowodnić jak na torze, który zna jak własną kieszeń. Tak więc jak już wejdzie do tego finału. To będzie to jeden bieg , jedno wyjście z pod taśmy. Griszka wystrzeli dobrze to nikt nie zna lepiej trajektorii tego toru jak on.

Otrzymane punkty reputacji: +6
M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Wybrałem na dziś kilka Value:

Kołodziej
- Vaculik @2,11 ✅
Jonsson - Vaculik @2,11 ✅
Gollob - Vaculik @2,95 Betsafe ✅
Vaculik jest po kontuzji, tylko dlatego widzę tutaj value. Vacul w Lesznie jechał w 4 biegach w tym 3x był powtarzany jego bieg. Można powiedzieć, że spod taśmy ruszył 7x i w ostatnim wyścigu było widać, że przegrywa z bólem. Dojechał po 1pkt bez walki, w nominowanym już nie wystąpił. Dziś wątpie by Vacul wjechał fo finału bezpośrednio, to do 5 startów doliczmy baraż i finał. Słowak nie wytrzyma, tym bardziej że przed nim najtrudniejszy mecz w tym sezonie w niedziele w Tarnowie. Liczę na 3 dobre biegi Vacula, a później równa pochyła w dół.
Kolejne typ to

Kołodziej
- Pedersen @2,40 Betsafe ⛔
Para dla mnie 50/50. Nicki nadal odczuwa skutki kontuzji, a Koldi walczy o top 5. Widzę tutaj lekkie value tym bardziej, że Duńczyk niczego nadzwyczajnego w tym sezonie nie pokazał.
Emil - Vaculik @1,50 ✅
Jonsson - Miedziak @1,42 ✅
Bogdanow - Smola @1,60 ✅
@3,41 Betsafe ✅
Udało mi się ułożyć tripelek z dość pewnych par.
Emil z Vaculem wiadomo, Emil zna ten tor, wrócił na koniec sezonu do fenomenalnej formy, Słowak po kontuzji. Spokojnie powinno wejść.
Zastanawiałem się z kim dać AJ, który w końcu doszedł do ładu z silnikami, jeśli dziś podejdzie do zawodów na 100% to jestem pewny, że będzie lepszy od Miedziaka. Karpik ten sezon ma stracony, nic nie zdobył nic szczególnego nie pokazał. Jonsson za to odrodził się.
I ostatnia wg mnie peffka na dziś. Łotysz ma 27pkt, Niemiec 8 w generalce, to o czymś świadczy. Niemiec co ma najlepszego odstawia na GP, SEC wg mnie sobie trochę olał. Maksim walczy o top 5 by się utrzymać w przyszłym roku, brakuje mu tylko oczka do Koldiego. Dla mnie rewelacja SEC z outsaiderem. Kurs bardzo zachęcający.

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Emil Saifutidnov - Nicki Pedersen 1 1,60 Betsson ⛔ ????
Liczę, że dzisiaj będzie tor do walki więc losowanie tutaj nie będzie miało raczej znaczenia chociaż mimo wszystko los był bardziej szczęśliwy dla Emila. Forma mimo wszystko po stronie Emila który wszędzie oprócz Szwecji jeżdzi świetnie. Dzisiaj ma ogromną szanse na tytuł i liczę, że go zdobędzie. Nicki cały czas po kontuzji i zobaczymy jak się dzisiaj zaprezentuje, chociaż w niedziele pokazał w Lesznie, że czuje się na prawdę bardzo dobrze. Jednak do takiej dyspozycji jaką prezentuje Emil daleko mu, stąd mój typ.
Tomasz Gollob - Kenni Larsen 1 1,65 Betsson ✅
Larsen w takiej stawce jak SEC nie istnieje od początku sezonu. Zawsze gorzej niż Tomek. Dzisiaj tor który lubi Gollob mimo tegorocznego słabego występu. Losowanie lepsze dla Duńczyka ale on nigdzie nie wykorzystywał swoich okazji w tym roku. Tak na prawdę pokazuj świetną jazdę w 1 lidze ale widać dopiero tą przepaść gdy ściga się z najlepszymi. Stawiam tutaj na Polaka.

shaayq 167

shaayq

Użytkownik
Gollob powyżej 6,5 pkt @1,66 bet365. ✅ 8pkt w 3. biegach:-D

ja polecam Tomka na dziś.. jedziemy w Polsce. Pod koniec sezonu Gollob nie wygladał już tragicznie wg mnie, i znajdzie się dziś paru zawodników, na których uciuła te 7 punkcików w 5 biegach. I to tyle ode mnie, nie mam innego pomysłu na te zawody...

Otrzymane punkty reputacji: +20
pawelex 237

pawelex

Użytkownik
Gollob i over? O GP nawet nie przypominam ale nawet europejskim cyklu to on rzadko taką linię pokrywał.

Otrzymane punkty reputacji: +4
shaayq 167

shaayq

Użytkownik
Nie za bardzo rozumiem sens podawania argumentu o GP, skoro w tym cyklu dawno już nie jechał. W ME kolejno 9pkt w Gustow (6 biegów), Togliatti 4pkt (5 biegów), Holsted 5pkt (4 biegi). Myślę, że będzie chciał udowodnić tym, którzy wysyłają go na emeryturę, ze jeszcze potrafi, do tego polscy kibice na stadionie... nie widzę przeszkód do overa..

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom