>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Speedway by 69!

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Czas zacząć sezon żużlowy w Polsce! Speedwayem interesuję się już kilka lat. Kibicuję Kolejarzowi Rawicz i jestem stałym bywalcem na miejscowym stadionie. Typy będą pojawiać się najczęściej z naszych lig krajowych. Każdy bet będzie przeanalizowany. Gram u różnych bukmacherów. Na forum mam już jeden temat, który co miesiąc przynosi zyski, a pojawiają się tam typy z różnych dyscyplin. Wszelkie uwagi, sugestie, pytania proszę kierować do mnie na pw, nie w tym temacie! Jeśli skorzystałeś z typu, kliknij dzięki. Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +1
nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Dziś na inaugurację Ekstraligi w Bydgoszczy, Polonia zmierzy się z mistrzem Polski - Falubazem. Będzie to debiut w roli trenera Rafała Dobruckiego, który w zeszłym sezonie doznał kontuzji i postanowił zakończyć karierę. Mecz pomiędzy Bydgoszczą, a Zieloną Górą zapowiada się naprawdę ciekawie. W drużynie gospodarzy pierwszą parę będzie stanowić Emil z Artiomem. Rosjanin w zespole Polonii jest gwarancją punktów, o tyle młodszy z braci Łagutów już nie. Łotysz w zeszłym sezonie w Częstochowie prezentował się przeciętnie, a w meczach wyjazdowych wyglądało to jeszcze gorzej. W Grand Prix był najsłabszym zawodnikiem, dla którego każdy punkcik był na wagę złota. Pod numerem 11. wystąpi Gapa, a 12. Kostek. Kościecha przed meczem wypowiada się bardzo bojowo i zapowiada, że wygrają ten mecz dla siebie i dla kibiców. Parę z juniorem poprowadzi Krzysztof Buczkowski, który pozytywnie mnie zaskoczył w 1/4 Złotego Kasku, gdzie wygrał u nas w Rawiczu z dorobkiem 12 punktów. Buczek imponował bardzo dobry refleksem na starcie, zawsze wychodząc przed przeciwnikami ułamek sekundy szybciej. Juniorami w zespole Polonii będą Curyło i Woźniak, którzy na pewno ustępują parze młodzieżowej mistrzów Polski. Po odejściu Grzegorza Walaska, jeszcze więcej będzie zależało od walecznego Rosjanina, który jest największą gwiazdą zespołu Polonii. W sezonie 2012 w Zielonej Górze nie będzie występował Hancock, a jest to spore osłabienie, tym bardziej, że Amerykanin jest Indywidualnym Mistrzem Świata. Ponadto z GP musiał zrezygnować Pepe, który wybrał dobro klubu. Władze żużlowe w Polsce mogą porównywać się do PZPN-u, ponieważ zapis w regulaminie mówiący o tylko jednym zawodniku z Grand Prix w drużynie jest po prostu niezrozumiały. Falubaz w 1 kolejce będzie osłabiony brakiem Jonasa Davidssona, który podczas sparingu z Unią Leszno złamał kilka żeber. Dziś zastąpi go Łukasz Jankowski, który i tak pewnie będzie zmieniany przez juniorów. Pierwszą parę będą tworzyć AJ z Krzyśkiem Jabłońskim, który zeszły sezon w barwach Startu Gniezno miał kapitalny. Kapitan Falubazu Piotrek Pepe Protasiewicz poprowadzi parę z wcześniej wspomnianym już Jankowskim, a Holta będzie startował z juniorem. Pod 6 wystąpi Patryk Dudek, który jest w stanie zrobić dwucyfrowy wynik, a pod 7 prawdopodobnie wystartuje Strzelec. Dudek będzie na pewno zmieniał zmianą zwykłą Jankowskiego. Forma zawodników ZG jest prawdziwą zagadką, ponieważ na początku sezonu prezentują się przeciętnie i ich forma jest niewiadomą. Wydaje mi się, że mecz będzie zacięty i o wyniku zadecyduje ostatni 15 bieg. Dlatego handi +4,5 w Tobecie, czy też +6 w Bet365 na Falubaz pobieram z pocałowaniem ręki.

Polonia Bydgoszcz - Falubaz Zielona Góra ▶ Falubaz +6 [1,80] ⛔ Sędzia!?

▶ Buk: Bet365 | Stawka: 100 PLN | PW: 80 PLN

Kwiecień:
-100.00zł

Bilans ogólny :
-100.00zł

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Ogór na początku sezonu w rewelacyjnej formie. Awans w 1/4 Złotego Kasku w Rawiczu z 4 miejsca. Motory bardzo szybkie na dystansie, a jak wiadomo w najmniejszym ośrodku żużlowym w Polsce ciężko o walkę na dystansie, to Tomek dwa razy minął rywali na pierwszym i drugim łuku. Jędrzejak w turnieju pożegnalnym Rafała Dobruckiego zajął 2 miejsce! Uległ tylko w swoim drugim biegu Jarkowi Hampelowi, który wygrał imprezę. Tor w Tarnowie leży Tomkowi, bo w zeszłym sezonie po 1 punkcie w pierwszym biegu szybko się spasował i potem 3 biegi wygrał. Ponadto prawdopodobnie pojedzie w 6 biegach, jako rezerwa taktyczna, a Madsen nie wiadomo czy w ogóle zostanie wytypowany do nominowanych, bo przecież jest Janowski, który również może go zmienić we wcześniejszych biegach. Duńczyk w lidze Polskiej spisuje się słabiej i jego forma na naszych owalach jest zawsze zagadką. Typ wielce prawdopodobny i kurs zadowalający.

#2 Madsen - Jędrzejak ▶ Jędrzejak +2 [1,70] ⛔ Świetny występ Duńczyka

▶ Buk: Bet365 | Stawka: 50 PLN | PW: 35 PLN

Kwiecień:
-150.00zł

Bilans ogólny :
-150.00zł

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Victoria spłaciła długi Polonii i wystąpi w 2 lidze. Działacze z Piły w 2 dni skompletowali skład, którego liderem ma być Mariusz Puszakowski. Solidnymi wzmocnieniami mają też być Świst i Jędrzejewski, którzy bardzo dobrze spisują się na rawickim owalu. Wspierać ich będą Franków i syn trenera Cyprian. Trener Piotr Szymko ma duży ból głowy na pozycji juniorów, ponieważ wystąpią tam dziś Małuch i Paczewski, którzy są nowicjuszami w świecie speedwaya. Ponadto zawodnicy z Piły odbyli tylko dwa treningi, co nie wróży najlepiej. Kibice Kolejarza na pewno pamiętają zeszłoroczną inaugurację z Wandą Kraków, gdzie byli murowanymi faworytami, a ten mecz niespodziewanie przegrali. Wszyscy w Rawiczu maja nadzieję, że dziś w lany poniedziałek będzie znacznie lepiej i już dziś zawodnicy Kolejarza zdobędą pierwsze punkty. Trener Piotr Żyto, który jest najlepszym coachem i strategiem w 2 lidze zaplanował przed rozpoczęciem sezonu dużo treningów oraz sparingów. W ten sposób mógł sprawdzić każdego zawodnika oraz jego przygotowanie do sezonu. Na treningach jak i sparingach starałem się być jak najczęściej i największe wrażenie sprawił na mnie nabytek prezesa Cieślaka Iwan Łysik. Rosjanin pomimo młodego wieku i nieznajomości rawickiego toru spisywał się kapitalnie i objeżdżał takich wyjadaczy jak Gołobuwskij, Dym czy też Andersson. Dziś raczej szansy nie dostanie, ponieważ wystąpi Rosen, który już kolejny rok będzie reprezentował Niedźwiadków. Żyto postanowił dać w pierwszej parze wracającego do Kolejarza i wybranego na kapitana Dyma wraz z najlepszym zawodnikiem zeszłorocznego sezonu Witkiem. W drugiej parze prowadzącym będzie Szymek Kiełbasa, który ma problemy sprzętowe i miejmy nadzieję, że już sobie z nimi poradził. Jego partnerem będzie Eric Andersson. Szwed jak to co roku, początek sezonu ma przeciętny, ale dzisiaj liczę na dwucyfrowy wynik. Świetną wiadomością dla wszystkich kibiców Kolejarza jest to, że dziś jako gość wystąpi wychowanek Startu Gniezno Wojtek Lisiecki, który na rawickim owalu spisuję się świetnie. Pod 15 wystąpi już wspomniany wcześniej Anton Rosen. Szkoda, że dziś nie wystąpi Claus Vissing, który u progu sezonu jest w znakomitej formie i dwa dni temu zdobył komplet punktów objeżdżając m.in. startującego z dziką kartą w Grand Prix Nowej Zelandii Bunyan. Jednak w sparingu z Ostrovią zdobył tylko 3 punkty w 4 biegach i dziś trener postawi na innych zawodników. Podopieczni Piotra Żyto objechali 3 sparingi, a ich przeciwnikami byli Lublin, Łódź i Ostrów. Poniżej można zobaczyć średnie biegowe z tych oto test meczów:

Kolejno: ZAWODNIK, BIEGI, PUNKTY, BONUSY, ŚR. BIEGOWA
Wiktor Gołubowskij
: 13, 25, 2, śr. biegowa - 2,076
Erick Andersson: 11, 22, 4, śr biegowa - 2,363
Piotr Dym: 11, 22, 3, śr. biegowa - 2,272
Sławomir Musielak: 9, 23, -, śr. biegowa - 2,555
Szymon Kiełbasa: 10, 7, 1, śr. biegowa - 1,250
Claus Vissing: 4, 3, -, śr. biegowa - 0,750
Mikołaj Drożdżowski: 7, 3, -, śr. biegowa 0,428
Anton Rosen: 10, 10, 4, śr. biegowa - 1,400
Alexander Edberg: 4, 6, 4, śr. biegowa - 2,500
Iwan Łysik: 12, 19, -, śr. biegowa - 1,583
Michaił Łysik: 13, 13, 2, śr. biegowa - 1,153

Dziś faworytem na pewno jest Kolejarz Rawicz i spodziewam się zwycięstwa Niedźwiadków, handicap 14,5 jest wysoki, ale ja zaryzykuje i pogram w stronę gospodarzy. Analizując na sucho poszczególne biegi wyszło mi, że Kolejarz powinien pokryć te handi. Na pewno ważne jest to, że prawdopodobnie Szymko nie skorzysta z żadnego gościa i juniorzy Victorii będą dostarczycielami punktów. Powodzenia!

#3 Kolejarz Rawicz - Victoria Piła ▶ Kolejarz -14,5 [1,80] ZWROT

▶ Buk: Tobet | Stawka: 50 PLN | PW: 40 PLN

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Przejście Krzyśka do Stali to zasługa Tomka. Z prezesury zrezygnował Komar, ale pewnie i tak to on będzie ciągnął sznurki w Gorzowie. Dobrze wiedział, co czyni ściągając Kasprzaka. Dziś tor będzie na pewno zrobiony pod siebie, to i Kasper dobrze pojedzie. 10 punktów jest w stanie zrobić. Good luck!

#4 Stal Gorzów
- Unibax Toruń ▶ Kasprzak over 9,5 [2,00] ⛔ Nie jechał w nominowanych..

▶ Buk: Tobet | Stawka: 100 PLN | PW: 100 PLN
Crump pojedzie maksymalnie 6 razy, a w przypadku prowadzenia Marmy 5 razy, a na ciężkim torze w Gdańsku raczej kompletu nie walnie. Można pograć grubiej, ja niestety już mam wszystkie pieniądze zainwestowane.

#5 Wybrzeże Gdańsk - Marma Rzeszów ▶ Crump under 14,5 [1,72] ⛔ 15..

▶ Buk: Tobet | Stawka: 100 PLN | PW: 100 PL

Mam w głowie zeszłoroczny mecz Unibaxu w Gorzowie. Zespół sobie nie radził i dostał solidne baty. Dziś Stal jeszcze silniejsza, bo z Kasprzakiem i Jensenem drużyna Komara jeszcze będzie silniejsza.
#6 Stal Gorzów - Unibax Toruń ▶ Stal Gorzów -10,5 [1,80] ✅ Pogrom jak w zeszłym sezonie

▶ Buk: Tobet | Stawka: 200 PLN | PW: 160 PLN

Kwiecień:
-190.00zł

Bilans ogólny :
-190.00zł

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Typ zagrany z telefonu po 16, jednak dopiero teraz jestem w domu i tuż przed meczem mogę dodać zakład. Kursy już na Puka spadły i w Tobet na jego over jest teraz tylko 1.50. Można pograć w B365 over 11 po kursie 1.88. Iversen na początku sezonu w świetnej formie. Bardzo dobrze spisał się w pojedynku z Apatorem, gdzie Stal pewnie wygrała, a Puk w parze z Zagarem pokazali, że będą pewnym punktem lubuskiego zespołu. Iversen tor w Swindon najwyraźniej lubi. W ostatnim występie na tym owalu w pierwszym wyścigu zanotował upadek, a potem same trójeczki. Choć nie gram zbytnio speedwaya w Anglii, ten typ wydaje się być promocją. Podwójna stawka.

Swindon
- King&#39;s Lynn ▶ Iversen over 9,5 [1,72] ⛔ 9..

▶ Buk: Tobet | Stawka: 100 PLN | PW: 72 PLN

Ciekawą propozycję podał unicaja. Kings pewnie użyje jokera, dlatego też handi w Tobecie -8,5 dosyć ryzykowne. Ja pograłem tak jak koledzy wyżej w Bwin niższe handi z niższym kursem, ale wydające się pewniejszą opcją. Swindon powinno wygrać różnica około 8-10 punktów.

Swindon - King&#39;s Lynn ▶ Swindon -6,5 [1,70] ✅ Idealnie ; )

▶ Buk: Bwin | Stawka: 100 PLN| PW: 70 PLN

Kwiecień:
-220.00zł

Bilans ogólny :
-220.00zł

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Osy dziś na swoim owalu podejmą Kings, którzy wczoraj ulegli Swindon. Patrząc w program zawodów, Rynon nie ma rywali z górnej półki i parę punkcików powinien zrobić. Jak już Feekus i dawid.400 zauważyli, handicap powinien być raczej ujemny, niż dodatni, bo przecież Adam na swoim torze czuje się dobrze. Kevin w tym sezonie w lidze brytyjskiej dwa razy jechał po 4 biegi, gdzie nie zdobył ani punktu. Jest to wielki wyczyn jak na tą ligę, bo tą ligę traktuje jako zabawę, bo tak sami zawodnicy ją traktują. Myślałem również o zwycięstwie Os, ale mecz powinien być jednak wyrównany. Bardzo gorąco polecam tą parę. SB wystawił promocyjną ofertę. Good luck!

Adam Rynon - Kevin Wolbert ▶ Rynon +3,5 [1,75]

▶ Buk: SportingBet | Stawka: 100 PLN | PW: 75 PLN
Kwiecień:
-320.00zł

Bilans ogólny :
-320.00zł

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Bartek wychował się na torze w Gorzowie i zna każdy centymetr tego toru. Jest to wielka nadzieja naszego speedwaya. Niewykluczone, że dziś Marek da mu więcej szans niż tylko 3 starty, bo przecież Pepe może jechać słabo, jak i również Kołodziej, który nie lubi Jancarza. Pomimo młodego wieku Zmarzlika, w jego jeździe widać pewność i na pewno podpowiedzi Tomka Golloba będą procentowały w przyszłości. W pierwszym meczu z Apatorem na początku 3 start i wszystkie wygrane. Dwa kolejne to według mnie źle rozegrany pierwszy łuk, a na dystansie nie wiele mógł zrobić, bo dobrze swoich pozycji pilnowali Miedziński, a w 14 biegu nie było sensu by walczył o 1 punkt ze swoim partnerem z drużyny. Jensen został ściągnięty do Stali w tym roku. Wiekowo jest juniorem, jednak w Ekstralidze obcokrajowcy, którzy mają jeszcze wiek juniorski mogą startować jako seniorka. Pewnie co mecz będzie jeździł 3 biegi, bo zmieniał go będzie wychowanek Zmarzlik. Dziś liczę na więcej punktów Bartka, ponieważ lepiej zna tor, na którym przecież stawiał pierwsze kroki i będzie chciał się pokazać swojej publiczności. Gdyby Jensena nie pilnował Gollob, byłoby pewnie gorzej. Jutro chłopaki ze Stali mają wolne, bo został odwołany ich mecz we Wrocławiu, dlatego dziś nie będzie odpuszczania. Ten typ wydaje się być dziś najpewniejszy. Widowisko na Jancarzu będzie dziś znakomite, dużo mijanek, walki. Transmisja w TVP1 o 15:15!

Bartosz Zmarzlik - Jepsen Jensen ▶ Zmarzlik -0,5 [1,66] ✅ 5:4 Dokładnie tak, jak w analize :wink:

▶ Buk: Bet365 | Stawka: 150 PLN | PW: 99 PLN

Kwiecień:
-221.00zł

Bilans ogólny :
-221.00zł

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Odcinamy początek tematu grubą linią i zaczynamy od nowa speedway, bardziej z głową. Typy w temacie będą grane stawkami jednostek, a wyniki moich zakładów będą cytowane, a nie edytowane. Zaczynamy!

Co za informacja przed meczem w Rybniku! Byłem pewien, że dziś Kolejarze ulegną po raz pierwszy w lidze, bo jako junior miał pojechać Gała, który robi w meczu 2-3 punkty i to u nas w Rawiczu, a strach było myśleć co pokazałby na obcym, trudnym torze w Rybniku. Jednakże pojedzie junior Falubazu, Adam Strzelec, który jest gwarancją dwucyfrowej zdobyczy. O końcowy tryumf w tym meczu będzie znacznie łatwiej, bo seniorzy są w stanie przywieźć te 38-40 punktów, a na dodatek młodziutki Alexander Edberg też powinien coś dorzucić. Atmosfera w drużynie gości jest świetna, co zawsze cechowało team z najmniejszego ośrodka w Polsce. Celem zespołu było na pewno wygranie wszystkich spotkań u siebie, a ten plan wykonali już w 80%, ponieważ w 4 meczach u siebie, wygrali każdy. Wiktor powinien dziś zrobić swoje. Sławek Musielak na swoim sprzęcie ekstraligowym powinien trzaskać komplety, jednak w ostatnim czasie sobie nie radzi i to może być dziś pięta achillesowa drużyny z południowej wielkopolski. Szymek Kiełbasa po mimo słabego początku, pogrzebał w silnikach i w ostatnich dwóch meczach był najlepszym zawodnikiem drużyny. Eric zawsze dobrze spisywał się na wyjazdach, a Dymek jako kapitan powinien zrobić swoje. Strzelec to klasa sama w sobie, a młodziutki stranieri Edberg też dorzuci ważny punkcik. W dodatku najlepszy trener w Polsce - Piotrek Żyto. Nic dodać, nic ująć. Co do zespołu Rekinów, to dziwne jest dla mnie, że w ogóle dostali pozwolenie na starty w najniższej klasie rozgrywkowej w Polsce. Mają duże problemy finansowe, a jednak władze polskiego żużla dały im możliwość startów. Działacze z Rybnika wypożyczyli z Łodzi Aspergena, który dziś zastąpi młodego Duńczyka Jensena, a więc ciężko będzie mu załatać dziurę po młodym Duńczyku. W dodatku wcześniej do drużyny dołączyli Jacek Rempała i Mariusz Fierlej, więc ich forma na pewno będzie dziś wielką zagadką. Ponadto Allen, Chromik i Charczenko to solidne nazwiska jak na drugą ligę. Tydzień temu w Rawiczu Kolejarz wygrał u siebie z ROW-em 48:41 i był to najsłabszy mecz Niedźwiadków w tym sezonie. Mecz będzie bardzo zacięty i o zwycięstwie może zadecydować ostatni bieg. Stawiam na minimalne zwycięstwo Kolejarza Rawicz!

#1 ROW Rybnik - Kolejarz Rawag Rawicz ▶ Kolejarz [2.15]

▶ Buk: Tobet | Stawka: 1j | PW: 1,15j

Największe promo jakie widziałem w tym sezonie, to według mnie handi +20 na Spartę Wrocław. Bydgoszczanie zapewne wygrają, ale wątpliwe jest by był to aż taki pogrom. Początek sezonu dla Polonii jest dobry. Świetnie radzi sobie Emil, a kroku dotrzymują mu Kostek, Gapa i Buczek. Para juniorów nie zawodzi i przywozi cenne punkty. Cieniuje trochę Artjom i wątpię by się w najbliższym czasie przebudził. W zespole gości nie pojedzie Tai Woffinden, ale jest za to Ułamek, Jędrzejak i Fredka, którzy pojadą pewnie dziś więcej razy. Parę punkcików powinien też przywieźć Patryk Malitowski. Oddsmakerzy z Tobet-u bardzo się przeliczyli i handi +20 to wielka promocja!

#2 Polonia Bydgoszcz - Sparta Wrocław ▶ Sparta +20 [2.00]

▶ Buk: Tobet | Stawka: 2j | PW: 2j

Dziś hit Speedway Ekstraligi. Tauron Azoty Tarnów podejmie Stal Gorzów. Obydwa zespoły na początku sezonu spisują się świetnie i to one nadają tempo rozgrywkom w Polsce. Unia pod wodzą Marka Cieślaka wydaję się być faworytem do mistrzostwa. Beton, który zawsze był w Tarnowie w tym sezonie, gdy za tor odpowiedzialny jest trener zmienił się w przyczepną nawierzchnię, a każdy rider jest zadowolony i ma dobrze dobrane przełożenia. Faworytem jest na pewno zespół gospodarzy. Nie wiadomo czy pojedzie Madsen, jest dużo zamieszania wokół jego osoby, teraz jest niby informacja, że pojedzie, ale nigdy nic nie wiadomo, może to zasłona dymna. Pewniakami do zdobywania punktów są na pewno Hanckock, Vaculik, Kołodziej i Janowski, który ma fenomenalny początek sezonu. Greg jak zawsze jest dobrze dysponowany i nikogo to pewnie nie dziwi, a Kołodziej na starych śmieciach odżył. W Stali na razie zawodzi według mnie Tomek Gollob, ale świetnie go zastępuje reszta zespołu. Dziś wierzę, że najlepszy żużlowiec w Polsce odnajdzie się i pokaże nam się jak z najlepszej strony. Jensen, który przyszedł z Torunia, miał być tylko drugą linią, a zdobywa wiele punktów. Zagar z Iversenem to obecnie najlepsza para w całej lidze. Ściągnięcie Krzyśka Kasprzaka było świetnym posunięciem działaczy z Gorzowa. Bartek Zmarzlik to nadzieja i przyszłość drużyny z lubuskiego. Mecz będzie zacięty i liczę na wspaniałe widowisko z obu stron. Zdecydowanie odradzam granie na którąkolwiek z drużyn, ja sam nie mam pojęcia jak ten mecz rozgryźć, dlatego polecam zrobić tak jak ja i ten mecz odpuścić.

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
#1 ROW Rybnik- Kolejarz Rawag Rawicz ▶ Kolejarz [2.15] ⛔

▶ Buk: Tobet | Stawka: 1j | PW: 1,15j

#2 Polonia Bydgoszcz- Sparta Wrocław ▶ Sparta +20 [2.00] ✅

▶ Buk: Tobet | Stawka: 2j | PW: 2j
✅ 1j

Maj:
1j ✅

Bilans ogólny :
1j ✅

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
#3 Hammarby - Piraterna ▶ Piraterna +4 [1.90]

▶ Buk: Tobet | Stawka: 2j | PW: 1,8j
Sztokholm jeszcze w tym sezonie bez punktów. Gollob w Szwecji nie prezentuje się tak dobrze jak w Polsce, bo testuje tam silniki, a w sobotę GP i to właśnie w Szwecji. Mistrzowie z zeszłego sezonu mają lepszy skład i według mnie są faworytem tego pojedynku.

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
#3 Hammarby - Piraterna ▶ Piraterna +4 [1.90] ✅

▶ Buk: Tobet | Stawka: 2j | PW: 1,8j
Maj: 2,8j ✅
Bilans ogólny: 2,8j ✅

#4 Poole Pirates - Peterborough Panthers ▶ Poole -12 [1.80]

▶ Buk: William Hill | Stawka: 2j | PW: 1,6j

Długo czekałem na dzisiejszą ofertę z ligi angielskiej, bo aż do 17. Piraci mają piekielnie mocne obsadzone pozycje seniorskie. Holder będzie prowadził parę z Klingiem, świetny Darcy z również młodziutkim Denisem i z pod 5 Miedziak. Do tego na rezerwie Lindgren, który powinien dorzucić swoje i Kurtz, która u siebie również powinien zapunktować. W drużynie Panter bracia Bjerre nie są w najwyższej formie i wątpię by wygrywali z Holderem, Wardem, czy też Miedzińskim. Goście zastosują zastępstwo zawodnika za Jepsena, ale nie będą za niego mogli jechać najlepsi riderzy z Peterborougha. Sundstrom będzie co chwile jeździł z innym partnerem i może dojść pomiędzy nimi do nieporozumień. Za Allena pojedzie Doyle, który zna dobrze tor w Poole, ale nie jest wybitnym żużlowcem. Lawson i Monbergiem z juniorki to nie są wielkie nazwiska. Sami Australijczycy są w stanie zakręcić się wokół kompletu, więc daje nam to ok. 25 pkt-ów. Ponadto Miedziak dorzuci dwucyfrówkę. Kling z Allenem pojadą swoje, juniorzy pokonają w bezpośrednich pojedynkach młodzieżowców z Panter i handicap zostanie pokryty. Polecam granie na Poole!

#5 ▶ Ricky Wells over 3.5 [1.60]

▶ Buk: Tobet | Stawka: 2j | PW: 1,2j
Wells dziś pojedzie prawdopodobnie 7 razy, więc nie ma opcji by nie pokrył tej linii. Feekus wyhaczył bardzo fajny typ i z miłą chęcią go pobieram. Ricky powinien pokryć ten over po 3 biegach, albo nawet na swoich kolegach z drużyny.

Otrzymane punkty reputacji: +5
nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
#4 Poole Pirates - Peterborough Panthers ▶ Poole -12 [1.80] ⛔

▶ Buk: William Hill | Stawka: 2j | PW: 1,6j

#5 ▶ Ricky Wells over 3.5 [1.60] ✅

Maj: 2j ✅
Bilans ogólny: 2j ✅

Over na Loktajeva jest jak dla mnie zbyt mały. Choć Aleksandr zaliczył wpadkę w Gorzowie i nie przywiózł żadnego punktu, to nikt raczej nie spodziewał się jakiegoś wyśmienitego startu młodego zawodnika Falubazu, bo tor w Gorzowie, będzie twierdzą do końca rozgrywek i wątpię, by ktoś wywiózł punkty z wyjazdowego meczu ze Stalą. Loktajev zaliczył jeszcze jeden słaby występ u siebie z Apatorem, gdzie zdobył ledwie jedno oczko. Zarząd Falubazu na pewno bardzo wierzy w Aleksandra, bo już na torze w Toruniu spisał się świetnie, zdobył 9 punktów i przyczynił się do zwycięstwa wyjazdowego Zielonki. Rosjanin zdobył jeszcze 7 punktów z liderem rozgrywek, Tarnowem. Zawodnicy Falubazu sporo trenowali przed dzisiejszym meczem i dziś liczą na dwa punkty. Szczerze mówiąc Loktajev jest dzisiaj w stanie pokonać każdego zawodnika z Leszna. Pawliccy, Tofik, Adamczewski to jeszcze juniorzy i nie zawsze sobie radzą na wyjazdach. Troy i Balina nie są w najwyższej formie w tym sezonie, a Hampel po wczorajszej wpadce w Geteborgu, na pewno będzie jeszcze myślami w Szwecji. Jestem przekonany, że Rosjanin 5 oczek zdobędzie na luzie, dziś zakręci się około dwucyfrówki.

#6 ▶ Aleksandr Loktajev over 4.5 [1.60]

W Rzeszowie dziś zapowiada się arcyciekawe spotkanie. Choć dziś na torze zabraknie wielkiego żużlowca Lee, to Marma będzie chciała wygrać te spotkanie dla niego. Pewniakami do zdobycia punktów są Crump i Walasek. Zagadką jest na pewno forma Kuciapy i Okoniewskiego. Rafał w parze z Kylmą będzie najsłabszą parą gospodarzy. Michalski z Sówką też jakimiś pewniakami do punktowania nie są. Toruń dziś bez Warda. Z Australijczykiem Unibaxowi byłoby dziś pewnie łatwiej, ale z z/z-tki goście dziś powinni być zadowoleni. Są w stanie zdobyć 8 punktów na zastępstwie zawodnika. Holder w znakomitej formie, co pokazał wczoraj w GP, gdzie zasłużył na wygraną. Miedziak wreszcie musi pokazać się z dobrej strony, a dziś startując 6 razy musi zdobyć dużo punktów. Ryan to dziś pewniak i zagram na jego over, ale to później opiszę. Liczę też dziś na braci Pulczyńskich. Ich rywale nie należą do najwyższej półki i Sówka z Michalskim są w ich zasięgu. Mecz moim zdaniem będzie oscylował w granicach remisu, dlatego gram handicap na gości.

#7 Marma Rzeszów - Unibax Toruń ▶ Unibax +8 [2.00]

▶ Buk: Tobet | Stawka: 1j | PW: 1j

I jeszcze jedn typ na dzisiejszą zaległą 4 kolejkę Enea Ekstraligi. Ryan Sullivan dziś pojedzie na pewno 6 razy, więc 12 punktów jest w stanie na pewno zrobić. Sullivan w 5-ciu startach w Czewie zdobył 12 punktów, w Zielonej Górze w 4 startach, 10 oczek, więc dziś w Rzeszowie nie powinien mieć problemu przeskoczyć linię overową na jego zdobycz punktową. Ryan na torze Marmy w ciągu kilku lat uzyskał średnią biegową powyżej 2 punktów na bieg, więc dziś taki wynik mnie zadowoli i pokryje over.

#8 ▶ Ryan Sullivan over 11.5 [2.10]

▶ Buk: Tobet | Stawka: 3j | PW: 3,3j

//edit

Jeszcze na dokładkę jeden typ. Falubaz trenował i to ostro. AJ, Pepe, Rune, Loktajev dziś powinni solidnie zapunktować. Do tego niesamowity Dudek w tym sezonie, który ew. może zmienić jakiegoś serniora. W Lesznie Hampel + juniorzy. Jarek nie w formie, dopiero 15 średnia w tym sezonie. Baliński dużo w tym sezonie nie jeździł, ale w ZG dostanie szanse. Pavlić 6-8 punktów powinien zrobić, a reszta to juniorzy, którzy na wyjazdach nie radzą sobie najlepiej. Pawliccy to złotówy, a póki co w tym sezonie nie pokazują zbyt wiele. Tofik i Adamczewski jak zdobędą we dwóch 5-8 punktów to będzie huk. Wpłacam kaskę na tego buka, bo ma najlepszą linię i kurs. Gram na Falubaz z handi -8,5
#9 Falubaz Zielona Góra - Unia Leszno ▶ Falubaz -8,5 [1.80]

▶ Buk: Unibet | Stawka: 2j | PW: 1,6j

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
#6 ▶ Aleksandr Loktajev over 4.5 [1.60] ⛔

#7 Marma Rzeszów - Unibax Toruń ▶ Unibax +8 [2.00] ✅

▶ Buk: Tobet | Stawka: 1j | PW: 1j

#8 ▶ Ryan Sullivan over 11.5 [2.10] ⛔

▶ Buk: Tobet | Stawka: 3j | PW: 3,3j
#9 Falubaz Zielona Góra - Unia Leszno ▶ Falubaz -8,5 [1.80] ✅