>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Skoki narciarskie efbeer'a

efbeer 185

efbeer

Użytkownik
Będę tutaj podawał wyłącznie typy związane ze skokami narciarskimi.

Takeuchi - Wellinger - 1@ 1,57 6-18
2/10
✅ 1,14

Kot - Tepes - 1 @ 2,10 10-24
1/10
✅ 1,10

Otrzymane punkty reputacji: +2
efbeer 185

efbeer

Użytkownik
Kasai - Ito - 1 @ 1,55 6-28
2/10
✅ 1,1
Bardal - Morgenstern - 1 @ 3,50 13-2
1/10
⛔ 1
Stoch - Diethart -1 @ 2,75 7-1
1/10
⛔ 1

efbeer 185

efbeer

Użytkownik
Wellinger - Freitag - 1 @ 1,57 18-11
2/10
⛔2
Murańka - Wank - 1 @ 1,83 20-33
2/10
✅ 1,66
Ito - Kofler - 1 @ 2,35 43-40 (0,5m brakło...)
1/10
⛔1

efbeer 185

efbeer

Użytkownik
Generalka TCS
Schliri - Stoch - 1 @ 1,54
4/10
⛔ 4

Miałem to wszystko policzone, już mi się nie chce a nie pamiętam dokładnie. Schliri ma coś koło 8-9pkt przewagi nad Stochem. Przewagę tą zrobił w Obersdrofie, Ga-Pa i Insbruck Stoch wygrywał o bodaj 0,1 i 0,8 pkt&#39;a. Wiatr odgrywa w tym turnieju główną rolę, jednak zdecydowane piętno odcisnął jedynie na Bergisel. Stoch by musiał skoczyć w podobnych warunkach w sumie coś koło 5 metrów dalej. Jest to oczywiście możliwe, jednak sądzę, że Grzesiu, który tutaj zawsze był mocny, powalczy może nawet o podium.

efbeer 185

efbeer

Użytkownik
# 16

Wellinger - Freund - 1 @ 1,90 B365
3/10
✅2,7

Gram to co przedwczoraj. Młody Niemiec w mojej opinii ma zdecydowanie większy potencjał od swojego o 7 lat starszego kolegi z reprezentacji. Na treningach obaj równo, w drugim zajęli nawet miejsce ex equo. W kwalifikacjach natomiast Andreas znacznie lepiej. Poprzednie konkursy w TCS to 2-1 dla Severina, ale w tym jeden na Bergisel gdzie wiadomo jaki był wiatr, no i przewaga była nieznaczna, coś koło 1,5 pkt. Obersdorf nie wyszedł Wellingerowi, natomiast w Ga-Pa był już wysoko, bo na miejscu 5, z dwoma równymi skokami. Drzemie w nim duży potencjał, jeśli warunki będą sprzyjające to Andreas jest w stanie odlecieć. Jeśli jego kariera będzie się tak dalej rozwijać ( ma dopiero 18 lat ! ) to myślę, że wyrośnie na lidera reprezentacji A Niemiec, jeśli nie lepiej.
Kursy trochę w stronę Freunda, niby wygrywał 2 razy z Wellingerem, jednak przy jednakowych warunkach myślę, że młodzian wygra tą rywalizację.

# 17
Morgenstern to win @ 2,50 sportingbet
0,6/10
⛔0,6
Takeuchi - Żyła - 1 @ 1,76
8/10
✅6,08

Zwycięzca TCS - Bardal @ 5
0,5/10
⛔0,5

Podsumowanie Grudnia zrobię razem ze Styczniowyn

efbeer 185

efbeer

Użytkownik
Stoch - Schlirenzauer - 1 @ 1,83 B365
3,4/10
⛔3,4
Kamil ciągle prezentuje wysoką formę. TCS nie należał zbyt do udanych, oczekiwania na pewno były dużo wyższe, ale szczęście też nie dopisywało. Polak skakał głównie w kiepskich, gorszych niż rywale warunkach. Tutaj w Kulm prezentuje się na prawdę bardzo dobrze, dwa treningi skończone na miejscach 3 i 4 dobrze rokują. Gregor, jak na siebie, kompletnie bez formy. Zdarzają mu się dobre skoki, tutaj na treningach też nieźle skakał, ale nie sądzę, żeby to wystarczyło na Kamila. Nie wiem czy to już koniec ery Schliriego, czy celuje z formą tylko w IO, ale to już nie jest ten sam Austriak co w tamtym sezonie.
Hayboeck - Ziobro - 1 @ 1,83 b365
2/10
✅1,66

efbeer 185

efbeer

Użytkownik
Dzisiaj bardzo grubo przyłożone zawody. Typy wydają się bardzo prawdopodobne, mam nadzieje, że warunki będą sprzyjać i nic dziwnego się nie wydarzy. Oby było dobrze ????

Niemcy - Norwegia - 1 @ 1,60 Unibet
10/10
✅6
Jeżeli chodzi o tą parę to wyżej już kolega napisał - Niemcy mają po prostu lepszą ekipę i nie wydaje mi się, żeby dali się wyprzedzić Norwegii bez tak naprawdę czwartego skoczka. Namotali na szybko tego Tande, który co prawda dobrze skakał w kwalach i treningach, jednak nie sądzę, żeby pokonał w konkursie Freitag&#39;a. Wellinger moc pokazał w Wiśle, we wcześniejszych konkursach też parę razy podium. Jak już kiedyś pisałem, z tego skoczka &quot;będą ludzie&quot;, ma szansę wg mnie stać się tzw. dominatorem jak np. w swoich najlepszych latach Schliri.

Polska podium @ 1,50 B365
10/10
⛔10

Nie wyobrażam sobie, żeby Polacy źle wypadli w dzisiejszym turnieju. Dla wszystkich jest to skocznia macierzysta, na której oddali niezliczoną ilość skoków. Skład, jak na ten moment, optymalny. Stoch jako lider pewnie nie zawiedzie, zawsze dobrze wypada w Zakopanym. W Murańce też widać zwyżkowanie formy ( mam nadzieje, że go wezmą do Soczi ), potrafi odlecieć. Żyła ostatnio słabiej, ale gdzie jak nie tu ma się odbić? Kubacki straszna sinusoida, znakomite skoki przeplata fatalnymi. Ma piekielnie mocne odbicie i jak nauczy się to wykorzystywać, a nie skakać w pionie, to będzie znakomitym skoczkiem. Tak jak reszta, tutaj czuje się najlepiej, daleko poleciał w kwalifikacjach.
Zagrozić nam mogą tak na prawdę tylko 3 reprezentacje. A są to, poza wg mnie murowanym faworytem do zwycięstwa - Austrią, Niemcy i Norwegia. Norwegia, tak jak opisałem powyżej nie prezentuje się zbyt dobrze. Można by jeszcze wziąć pod uwagę Słoweńców, ale Tepes i Damjan słaby sezon raczej, tutaj w kwalach w miare poskakali, ale wystarczy jeden czy dwa nieudane skoki i lecą. Słoweńców widzę na miejscach 5-8.
Walka o pierwsze 3 miejsca więc będzie się toczyć, mam nadzieję, między Austrią, Niemcami i Polską. A kurs 1,50 na podium Polaków to wg mnie duży prezent.
Edit : Kot i Żyła poza kadrą na dzisiejsze zawody. Tak czy siak, Murańka, Kubacki, Ziobro i Stoch to bardzo dobra ekipa, jeżeli chodzi o formę poszczególnych zawodników to wg mnie najlepsza. Tak jak pisałem wyżej, Żyła słabo, więc może to i lepiej, że go nie ma ?
EDIT2 : Murańka zepsuł cały konkurs. Po tym konkursie moja ocena jego umiejętności idzie głęboko w dół. Do póki nie zrobią coś z jego psychiką, bo chłopak udowadniał parę razy, że może daleko lecieć, to niech go nie biorą do drużyny bo tylko psuje dobre skoki innych. Dawid natomiast znakomicie.

efbeer 185

efbeer

Użytkownik
Diethart - Bardal - 1 @ 1,60
5,5/10
⛔5,5
Co to ku**a było ?! Ten konkurs to jakaś żenada. Jeszcze drugą serie mieli w planach ???????? BRAWO FIS, piękne zawody ????

efbeer 185

efbeer

Użytkownik
Ammann - Kasai - 1 @ 1,66 B365
3/10
⛔3
Wiadomo, że Szymek przygotowuje się bardzo mocno do Igrzysk. Na szansę jeszcze bardziej odcisnąć swoje piętno w historii skoków narciarskich. Nawet jeśli nie uda mu się wywalczyć złota ( czy dwóch ) to będzie baardzo groźny. Skocznie w Willingen bardzo lubi, zawsze dobrze, jeśli nie bardzo dobrze tutaj wypada. Kasai druga młodość, wygrał nawet ostatnio konkurs, ale czy to wystarczy na szykujacego się do IO Ammanna ? Nie sądzę.
Koivuranta - Wank - 2 @ 2,20 B365
2/10
⛔2
Tutaj typ oparty głównie na przeczuciu. Niemcy im bliżej IO tym lepiej się prezentują, wygląda na to, że trafili z formą. Fin ma przeblyski, nawet udallo mu się wygrac, ale raczej ma formę, która opisuje wykres sinusa. Wank u siebie, to powinno być również na jego korzyść. Kurs 2,20 jak najbardziej do gry.

efbeer 185

efbeer

Użytkownik
Grudzień

Suma stawek : 23,5 j
Suma wygranych : 23,94 j
Zysk/Strata : 0,44 j
Yield : 1,8%
Zagrane typy : 8
Trafione : 4
Skuteczność : 50%

Styczeń
Suma stawek : 52,5 j
Suma wygranych : 32,12 j
Zysk/Strata : -20,38 j
Yield : -38,82%
Zagrane typy : 16
Trafione : 5
Skuteczność : 31,25%

Straszny Styczeń, wszystko nie tak jak powinno być. Trochę niefarta z tym konkursem drużynowym, dużo okropnej pogody na skoczniach, która psuła konkursy. Mega minus, mam nadzieje, że reszta sezonu pozwoli trochę odrobić to. Mocno liczę na IO.​

efbeer 185

efbeer

Użytkownik
Naglic - Poppinger - 2 @ 2,10 Unibet
3,2/10
✅3,52
Naglić wystrzelił znikąd, Poppinger w sumie też. W kwalach lepszy Austriak, ale nie znacznie. Kurs jaki proponuje na tą parę Unibet jest wg mnie sporym value, Austriak od kilku konkursów prezentuje się bardzo dobrze, Słoweniec to kadra B swojego kraju, najlepszy występ zanotował w tym sezonie w Zakopanem - 8 miejsce. W pozostałych konkursach startował, jednak bez sukcesów, jedynie trzykrotnie udało mu się zakwalifikować do drugiej serii ( przed konkursem w Zakopanem ). W Sapporo dość wysoko, ale tam nie było, jak wiadomo, 3/4 skoczków. Poppinger od zawodów w Tauplitz ciągle w drugiej serii, z różnymi rezultatami, jednak ciągle w trzydziestce. Value jest na pewno, można próbować :smile:
Oby pogoda okazała się łaskawa i będzie można zobaczyć ciekawe zawody :smile:

efbeer 185

efbeer

Użytkownik
Dawno mnie nie było, spróbujemy &quot;ustrzelić&quot; coś z dzisiejszego konkursu.
Kofler - Koivuranta - 1 @ 1,60
Koudelka - Asikainen - 1 @ 1,25
5/10
Mocny dubel od Pestki7, myślę, że duże szanse powodzenia. Tak jak już zostało napisane, Kofler skacze ostatnio wyśmienicie, Fin natomiast zniżka formy. Koudelka znakomite skoki na treningu i w quali, Asikainen skoczył dobrze w quali, ale był to raczej typowy &quot;pojedynczy&quot; skok, niż dobra forma.

Stoch - Freund - 2 @ 1,72
Schlirenzauer - Kofler - 2 @ 2,20
2/10
Kupon troche &quot;na dzika&quot;, ale wg mnie z dużą szansą powodzenia. Severin znakomita forma, trafił w IO, w samym konkursie olimpijskim trochę bez szczęścia. Lepiej od Kamila skakał i w kwalifikacjach i na treningu.
Austriacka para natomiast to rewelacyjny ostatnio Kofler i średni, jak na swoje możliwości Gregor. Ja trochę na czuja typuje Koflera, wydaje mi się, że powinien znaleźć się tutaj nawet w top3. Gregor raczej tak daleko nie lata ostatnio, choć po nim wszystkiego można się spodziewać.
No cóż, obie pary dość ryzykowne, ale jeśli chłopaki będą skakać podobnie jak w treningach i kwalifikacjach, to widzę tutaj duże szanse.
Powodzenia ! ????

efbeer 185

efbeer

Użytkownik
#26 ⛔
#27 ⛔
Kofler zawalił oba kupony.

Freund to win @ 3,25 Unibet
2.5/10 ✅5,63
Freund bezapelacyjnie najlepsza i najregularniejsza forma obecnie z całej stawki. Wygrane Mś w lotach, tutaj na treningach i w kawalifikacjach prezentował się równie znakomicie. Zagrozić mu mogą jedynie sloweńcy i może Bardal, reszty jakoś nie widze na najwyższym stopniu podium. Kurs całkiem spory więc pobieram z chęcią ????
Bardal - Stoch - 1 @ 2 Unibet
2/10 ✅2

Asikainen - Hilde - 1 @ 2,55 Unibet
1/10 ⛔1

efbeer 185

efbeer

Użytkownik
Norwegia - Słowenia - 2 @ 2,70 Unibet
2,1/10 ⛔
Kursy wg mnie bardzo nietrafnie wystawione. Słowenia w lekko eksperymentalnym składzie, ale ci młodzi chłopcy skaczą tu od dziecka, to jest ich skocznia. Zresztą można to było zauważyć w kwalifikacjach czy treningach gdzie okupowali całą czołówkę. Prevc wiadomo, klasa. Kranjec wczoraj przyzwoicie, brat Petera, Cene dwa równe, dobre skoki, gdyby nie punkty za wiatr powinien być zdecydowanie wyżej. No i Dezman. Kwale i treningi elegancko, pierwsza seria wczoraj też, drugi skok mu nie wyszedł, spadł w klasyfikacji. Liczę na niego dzisiaj, że odda dwa równe skoki.
Norwegia natomiast również ze zdecydowanym liderem w postaci Bardala plus dwóch średnich skoczków i zagadka. Bo Tom Hilde to cień samego siebie z poprzednich lat, chociaż tutaj na Velikance pokazuje, że jednak potrafi skakać.
Tak czy siak po takim kursie, aż żal by było Słoweńców nie spróbować. Oby pogoda dopisała i warunki do skakania były dobre ????

Edit: No niestety. Peter nie stanął na wysokości zadania, słabe 2 skoki. Dezman miał szansę w drugiej serii jeszcze odwrócić losy kiedy Hilde kompletnie zepsuł skok. Niestety szansy tej nie wykorzystał i skoczył ledwie chyba 2 metry dalej.. No trudno, lecz dalej uważam, że to było value i niewiele brakło do sukcesu :wink:

Otrzymane punkty reputacji: +6
Do góry Bottom