>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Skoki narciarskie 2014/1015 - Vikersund (13.02 - 15.02.2015)

Status
Zamknięty.
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Po roku nieobecności wracamy na loty do Vikersund gdzie z pewnością czekają nas niesamowite zawody. Czy w nadchodzący weekend któryś z zawodników poprawi rekord świata w długości skoku?

Wiemy na pewno, że do Norwegi nie wybierze się kilku czołowych zawodników. Oprócz Kamila Stocha zabraknie Koudelki, Krafta, Hayboecka, Schlierenzauera. Polacy do Vikersund wybiorą się w składzie: Żyła, Zniszczoł, Hula, Kłusek, Biegun.

Program zawodów

Piątek, 13.02.2015
12:00 - odprawa techniczna
17:00 - oficjalny trening
19:30 - kwalifikacje

Sobota, 14.02.2015
15:00 - seria próbna
16:00 - pierwsza seria konkursowa

Niedziela, 15.02.2015
14:30 - kwalifikacje
16:00 - pierwsza seria konkursowa​

Zapraszam do dyskusji.

san-mames 54

san-mames

Użytkownik
Rzadko decyduje sie stawiać coś dzień wczesniej ale tym razem zaryzykuje - w bet 365 mamy kurs 7 na zwycięstwo Andersa Fanemela.
Bezsprzecznym faworytem jest Freund - ale nie jest on typowym lotnikiem , owszem bardzo sie poprawił w tym elemencie ale dla mnie osobiscie ustępuje on co najmniej kilku wybitnym lotnikom. Wygrał owszem w Taupliz ale tamta skocznia jest mniejsza i ma inny profil , wysoki próg i styl Freunda sprawdził sie tam znakomicie .
Co innego Vikersund - tutaj zawsze dobre wyniki osiągali skoczkowie lecący nisko nad zeskokiem z bardzo płaskim odbiciem.
Uważam że Freund nawet w tak wysokiej formie jest do pokonania . Forma daje mu stabilizacje ale czy stać go bedzie na jakieś &quot;petardy&quot; w okolice 240 m?
Na pewno stać takich zawodników jak - Tepes , Kasai , Fannemel czy Velta wśród tych zawodników na pewno znajdzie sie ktoś kto może pokonać niemca.
U mnie najwyzej stoją akcje Andersa - dlaczego juz mówię - po pierwsze forma - dobre wyniki w Neustadt czy Willingen widać było że wraca forma z początku sezonu , po drugie najważniejsze - styl skakania Fanemela idealnie pasuje własnie do Vikersundbakken szybkie płaskie wyjscie z progu i szybkie przejscie nad zeskokiem.
Do Fanemela nalezy drugi najepszy wynik tej skoczni - 244.5 m a osiągnął go w debiutanckim sezonie. Myśle że w ten weekend może powalczyć o poprawe rekordu świata , jeśli tylko warunki beda temu sprzyjały.
Podsumowując
Fannemel Win 7.00 bet 365⛔
Czy mlody norweg powtórzy ten skok a moze bedzie jeszcze lepiej?
https://www.youtube.com/watch?v=tyluXNX3jHs

Stało sie 250 metrów , stawialem ze zrobi to Fannemel ale szacun dla Prevca.

D 55

demiks

Użytkownik
Rzadko decyduje sie stawiać coś dzień wczesniej ale tym razem zaryzykuje - w bet 365 mamy kurs 7 na zwycięstwo Andersa Fanemela.
Bezsprzecznym faworytem jest Freund - ale nie jest on typowym lotnikiem , owszem bardzo sie poprawił w tym elemencie ale dla mnie osobiscie ustępuje on co najmniej kilku wybitnym lotnikom. Wygrał owszem w Taupliz ale tamta skocznia jest mniejsza i ma inny profil , wysoki próg i styl Freunda sprawdził sie tam znakomicie .
Co innego Vikersund - tutaj zawsze dobre wyniki osiągali skoczkowie lecący nisko nad zeskokiem z bardzo płaskim odbiciem.
Uważam że Freund nawet w tak wysokiej formie jest do pokonania . Forma daje mu stabilizacje ale czy stać go bedzie na jakieś &quot;petardy&quot; w okolice 240 m?
Na pewno stać takich zawodników jak - Tepes , Kasai , Fannemel czy Velta wśród tych zawodników na pewno znajdzie sie ktoś kto może pokonać niemca.
U mnie najwyzej stoją akcje Andersa - dlaczego juz mówię - po pierwsze forma - dobre wyniki w Neustadt czy Willingen widać było że wraca forma z początku sezonu , po drugie najważniejsze - styl skakania Fanemela idealnie pasuje własnie do Vikersundbakken szybkie płaskie wyjscie z progu i szybkie przejscie nad zeskokiem.
Do Fanemela nalezy drugi najepszy wynik tej skoczni - 244.5 m a osiągnął go w debiutanckim sezonie. Myśle że w ten weekend może powalczyć o poprawe rekordu świata , jeśli tylko warunki beda temu sprzyjały.
Podsumowując
Fannemel Win 7.00 bet 365
Czy mlody norweg powtórzy ten skok a moze bedzie jeszcze lepiej?
Również postawiłem na Fannemela, że wygra bo kurs 7 przy tylu nieobecnych bardzo zachęcający, ale postawiłem też że będzie na podium po kursie 2.2.
Mam dokładnie taką samą analizę do tego typu.
Fannemel skoczył wtedy 244,5m, a nie był w tak dobrej formie jak teraz i życzę mu jak najlepiej żeby pobił rekord bo tylko jemu może to się udać bo nie będzie spadał z wysoka jak Freund. Myślę że freund może nawet zaliczyć upadek przez swoją wysoką parabolę lotu.

Y 90

yrtyr

Użytkownik
Witam,
Żyła pomimo tej swojej dziwnej pozycji dojazdowej, co wiąże się ze słabszą prędkością na progu, osiąga tutaj niezłe odległości i to dość regularnie, dlatego bym postawił:
Żyła, Piotr-Damjan, Jernej 1@ [1,45]✅
Bardzo pewnie czuje się Prevc, bodajże wygrana drugiego treningu, oraz kapitalny skok w kwalifikacjach, zresztą wiadomo że Słowacy długie latanie mają we krwi. Kasai też nieźle się spisuje, ale myśle żę Preva, który jest w gazie nie wyprzedzi.
Prevc, Peter-Kasai, Noriaki 1@ [1.50]✅
Siłę poczuł również Fannemel, widać że skakanie znów daje mu dużo radości, a to jest najlepsza droga do zwycięstw, zaryzykowałbym że w dzisiejszym konkursie będzie lepszy od Freuda:
Freund, Severin-Fannemel, Anders @2 [1,85]✅
AKO [4,02]✅
Totomix

Otrzymane punkty reputacji: +2
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
PŚ loty Vikersund -sobota 16:00
Rune Velta - Dima Wassiliew
Typ : Velta @ 1,78 betsafe
⛔

Velta jak reszta z Norwegów czyli Fannemel, Forfang, Sjoenn, Stjernen i Jacobsen dziś będzie mocna. Velte widzę w top6 nawet. Dima Wassiliew ok wczoraj skakal daleko, ale Velta na treningach nie pokazuje zazwyczaj tej swojej mocy, coś jak Fannemel lubią często ukrywać swoje atuty.
Velta na tej skoczni zdobył medal MŚ w lotach, potrafi na dole znaleść noszenie i odlecieć. Wassiliew kto wie czy przy swoim lądowaniu się nie wywróci... Poza tym to dla mnie skoczek zagadka jednak.

PŚ loty Vikersund sobota 16:00
Jurij Tepes - Piotr Żyła
Typ : Tepes @ 1,65
⛔
Peter Prevc - Noriaki Kasai
Typ : Prevc @ 1,45
✅ rekord świata !! 250m :cool:
AKO @ 2,39 betsafe

Tepes lotnik, w Kulm kapitalnie, od tamtej pory forma zwyżkująca i ustabilizowana. Wczoraj skoczył 220m około w kwalifikacjach i ...niezadowolony ! Ambitnie wierzył, że powalczy o taką odległość jak Prevc i Fannemel.
Żyła jeden dobrze skoczy, ale drugi pewnie zawali jak to Żyła. Tepes lepszy lotnik.

Kasai zaczął nagle z wiekiem latać, czuć powietrze. Wczoraj daleko i rekord życiowy, ale Prevc dziś z Fannemelem i Freundem jednak walczą o wygraną i kto wie czy nie o rekord w długości lotu? Jakkolwiek lubię Kasaiego, bo nie lubić się go nie da tak uważam, że będzie tak czy siak za plecami Prevca, który jest kozakiem po prostu !

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Prevc - Kasai @ 1 @ 1,47 ✅
Freund- Stjernen @ 1 @ 1,20 ✅
Fannemel - Velta @ 1 @ 1,15 ✅
Zniszczoł 1-30? @ TAK @ 1,85 ⛔ 32
AKO: 3,30 Milenium [po odjęciu 12%]

Prevc i Fannemel powinni dziś rozstrzygnąć wygraną między sobą. Skaczą tu kapitalnie i wczoraj o włos nie poprawili rekordu świata. Freund latać też potrafi, a jego obecna forma jest wyborna. W &quot;parze Milenium&quot; skacze ze Stjernem, a więc zawodnikiem o dwie klasy gorszym. Ok Norweg patrafi latać, ale dwóch dalekich skoków nie odda.
Zniszczoł powinien na miękko wejść do drugiej serii. Wczoraj gorsza dyspozycja, ale była ona spowodowana delikatnymi problami na progu (II seria treningowa).

forumakwa 20

forumakwa

Użytkownik
Co myślicie o patrze Fannemel - Forfang? Moim zdaniem Fannemel powinien poradzić sobie bez problemów.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Co myślicie o patrze Fannemel - Forfang? Moim zdaniem Fannemel powinien poradzić sobie bez problemów.
Powinien sobie poradzić. Fannemel lepszy lotnik. Forfang w tego typu zawodach debiutował na Kulm w styczniu, ale młody widać czuje powietrze i dobrze się do lotów układa, ma więc talent do dalekiego latania, ale oczywiście jeszcze dziś nie będzie odgrywał znaczącej roli w konkursie. Top10 jednak w jego zasięgu spokojnie.
Pewnie na Fannemela jakieś ochłapy i kurs typu @ 1,15 ?

Y 90

yrtyr

Użytkownik
Kilka ciekawych kursów widzę w STSie na jutrzejsze zawody:
PŚ loty Vikersund -niedziela
Descombes V.- Zniszczoł A.
Typ : Zniszczoł A. @ 2,35✅

Faktycznie dzisiejsze zawody Olek nie może nazwać udanymi, błąd na progu, a ta skocznie takich rzeczy nie wybacza. Mimo wszystko kurs dziwnie wysoki, bo Descombes w ogóle się nie znalazł w tych zawodach, chociaż treningi miał niezłe. Wracając do Olka wydaje mi się że jego forma jest dość stabilna, zaskakująco dobrze sobie radzi w tym roku, widać że jest silny psychicznie, nie traci głowy jak np Maciej Kot, a że latać potrafi pokazał na poprzednim mamucie. Wydaje mi się że jutro wyląduje zdecydowanie dalej.
Ito D. - Takeuchi T.
Typ : Ito D. @ 1,70✅
Widać że tym z wyższej póki Japończykom świetnie się lata w Norwegii, z typowanej dwójki moim zdaniemrówniejszą formę i pewniejsze skoki oddaje Ito, duże prawdopodobieństwo że ponownie on będzie górą
Kasai N. - Freund S.
Typ : Kasai N. @ 1,62⛔ Freund zdążył się obudzić, a jak on się obudzi to tylko Kamil w pełni formy może go zdetronizować ????

Tak jak pisałem wyżej Japończycy czują się bardzo pewnie, są mocni, może nie aż tak jak Norwegowie, ale wśród narodów stawiałbym ich na drugim miejscu, a na ich czele niezniszczalny Noriaki, który każdym skokiem na tej skoczni zadziwia coraz bardziej, czego nie można powiedzieć o Niemcu, który miał być faworytem, ale po jego próbach widać że jego możliwości na tej skoczni kończą się na około 220 metrze, a to wydaje się zbyt mało aby rywalizować z Kasaim, nie mówiąc już o Fannemelu czy Prevcu.
AKO @ 6,47 STS

Otrzymane punkty reputacji: +13
dawcamocywnocy 1,3K

dawcamocywnocy

Użytkownik
Ja polecam na dzisiejszy konkurs pojedynek między Olkiem Zniszczołem a Zografskim. Bułgar w tym sezonie bardzo kiepsko sobie radzi, osobiście nie przypominam sobie żadnego dobrego konkursu w jego wykonaniu. We wczorajszych zawodach mimo że Olek zdecydowanie popełnił błąd na progu to i tak wygrał w klasyfikacji z Bułgarem. Dzisiaj powinno być podobnie, Zniszczoł jeśli nie popełni głupiego błedu na progu powinien spokojnie zapunktować, na co szczerze nie widze szans u Bułgara.
Zniszczoł - Zografski typ: Zniszczoł @1,5 Fortuna✅

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Damjan - Kranjec 1 za 1,70 w Milenium

I jeden i drugi pogubieni całkowicie. Kranjec ostro dostał obuchem w łeb nie widząc powołania na Falun. Myślałem, że będzie chciał coś udowodnić, ale po tym co zrobił wczoraj, jestem przekonany, że Damjana stać tu na więcej. Oby tylko Robert w ogóle wszedł do konkursu, bo inaczej zwrot.

Y 90

yrtyr

Użytkownik
PŚ VIKERSUND 2 HS 225 KONK. IND. KWAL. KTO LEPSZY
Tande Daniel Andre-Leyhe, Stephan (kwal.)
Typ: Tande Daniel Andre @ 1,60 Totomix; czy mi się wydaje czy Tande w ogóle nie skakał?
Norwegowie są bardzo mocni u siebie, skaczą można powiedzieć ponad swoje możliwości (z małymi wyjątkami Velta, Jacobsen) dlatego wydaje mi się się że Tande w każdej próbie wygląda solidniej od Niemca.

mpatrykb 131

mpatrykb

Użytkownik
dubel zabójca :
Vasiljev 1-3 NIE ✅
Takeuchi 1-6 NIE ✅
1.38 Betgun ✅ izzi
Rusek bardzo dobrze tutaj skacze, ale na pierwszą trójkę trochę za mało , Prevc i Fannemell poza zasięgiem o 3 miejsce powalczy Freund i Kasai, skończy pewnie namiejscach 5-8. W dodatku przez swoje lądowanie traci nawet 10 punktów w stosunku do najlepszych, co na mamuciej skoczni przekłada się na ok 8 m !!
Takeuchi specjalnie nie błyszczy, jeśli wejdzie do czołowej 10 to już będzie dobrze

wladcasmieci 948

wladcasmieci

Użytkownik
Descombes V.- Zniszczoł A.
Typ : Zniszczoł A. @ 2,35
Faktycznie dzisiejsze zawody Olek nie może nazwać udanymi, błąd na progu, a ta skocznie takich rzeczy nie wybacza. Mimo wszystko kurs dziwnie wysoki, bo Descombes w ogóle się nie znalazł w tych zawodach, chociaż treningi miał niezłe. Wracając do Olka wydaje mi się że jego forma jest dość stabilna, zaskakująco dobrze sobie radzi w tym roku, widać że jest silny psychicznie, nie traci głowy jak np Maciej Kot, a że latać potrafi pokazał na poprzednim mamucie. Wydaje mi się że jutro wyląduje zdecydowanie dalej.
Niekiedy warto było by się znać na danej dyscyplinie kiedy się coś obstawia. Kwalifikacje Descombes nie wyszły ewidentnie ale w treningach był lepszy od Zniszczoła, i to nic dziwnego. Bo Vincent to lotnik, potrafi latać, co udowodnił choćby na Kulm zajmując 19 miejsce, lub rok temu podczas MŚ w lotach w Harrachovie kiedy zajął również 19 miejsce. Latać potrafi, to że nie było go we wczorajszym konkursie było sporą niespodzianka. Dzisiaj
do konkursu wejdzie i znajdzie się w TOP20. Dlatego polecam grę na Vincent Descombes-Savoie.

Robson// Jako taki wielki znawca może trochę byś zmienił podejście do wypowiadania się tutaj ? Jakoś Twoich typów nie widać w ogóle. Poza tym uprzejmiej do nowych użytkowników, a nie od razu ich zniechęcasz !! Poza tym w ostatnim czasie widzę tylko pseudo &quot;znawce&quot; udajesz, byle komuś dogryźć, skrytykować, pojechać, a od siebie nic nie dasz... Tak więc jak nie masz nic do dodania to zamilcz najlepiej.
Kolega @yrtyr niech się nie przejmuje powyższą wypowiedzią i próbą napinania się.

Typy które nie mają ani jednego argumentu konkretnego uważam za śmieszne. :]
Jedni wolą napisać: &quot;Kochany Przyjacielu mylisz się bo nie jest tak, bla bla bla&quot;. A ja mówię prosto z mostu, jeśli coś widzę to piszę. I jak nie znam się na czymś to nie wprowadzam w błąd. Francuz jest lotnikiem, i kwalifikacje to wypadek przy pracy. W treningach dwukrotnie lepszy. Zniszczoł jest niedoświadczony, lotnikiem nie jest. A ktoś piszę że nie rozumie tych kursów. Zła analiza, i dlatego krytykuje. Jak widzisz konstruktywnie. I mam coś do powiedzenia bo przecież podałem typ powyżej? Agresywna konstruktywna krytyka.

guernica 584

guernica

Użytkownik
Niekiedy warto było by się znać na danej dyscyplinie kiedy się coś obstawia. Kwalifikacje Descombes nie wyszły ewidentnie ale w treningach był lepszy od Zniszczoła, i to nic dziwnego. Bo Vincent to lotnik, potrafi latać, co udowodnił choćby na Kulm zajmując 19 miejsce, lub rok temu podczas MŚ w lotach w Harrachovie kiedy zajął również 19 miejsce. Latać potrafi, to że nie było go we wczorajszym konkursie było sporą niespodzianka. Dzisiaj
do konkursu wejdzie i znajdzie się w TOP20. Dlatego polecam grę na Vincent Descombes-Savoie.

Robson// Jako taki wielki znawca może trochę byś zmienił podejście do wypowiadania się tutaj ? Jakoś Twoich typów nie widać w ogóle. Poza tym uprzejmiej do nowych użytkowników, a nie od razu ich zniechęcasz !! Poza tym w ostatnim czasie widzę tylko pseudo &quot;znawce&quot; udajesz, byle komuś dogryźć, skrytykować, pojechać, a od siebie nic nie dasz... Tak więc jak nie masz nic do dodania to zamilcz najlepiej.
Kolega @yrtyr niech się nie przejmuje powyższą wypowiedzią i próbą napinania się.

Typy które nie mają ani jednego argumentu konkretnego uważam za śmieszne. :]

Jedni wolą napisać: &quot;Kochany Przyjacielu mylisz się bo nie jest tak, bla bla bla&quot;. A ja mówię prosto z mostu, jeśli coś widzę to piszę. I jak nie znam się na czymś to nie wprowadzam w błąd. Francuz jest lotnikiem, i kwalifikacje to wypadek przy pracy. W treningach dwukrotnie lepszy. Zniszczoł jest niedoświadczony, lotnikiem nie jest. A ktoś piszę że nie rozumie tych kursów. Zła analiza, i dlatego krytykuje. Jak widzisz konstruktywnie. I mam coś do powiedzenia bo przecież podałem typ powyżej? Agresywna konstruktywna krytyka.

Ha, ha. &quot;Agresywna konstruktywną krytyka&quot;. Toś dowalił do pieca. 47,3pkt różnicy po pierwszej serii na korzyść niedoświadczonego lotnika Zniszczoła. Ale grunt to dobre samopoczucie. Brawo &quot;znafco&quot;.

Y 90

yrtyr

Użytkownik
Ha, ha. &quot;Agresywna konstruktywną krytyka&quot;. Toś dowalił do pieca. 47,3pkt różnicy po pierwszej serii na korzyść niedoświadczonego lotnika Zniszczoła. Ale grunt to dobre samopoczucie. Brawo &quot;znafco&quot;.
Spokojnie nie mam do nikogo pretensji ???? faktycznie Francuz jest bardziej doświadczony, ale zauważyłem że ta skocznie mu średnio leży, a nie jest to geniusz typu Stoch że bez formy osiąga nawet przyzwoite rezultaty, wiedziałem że Olek jak nie popełni strasznej gafy to jest w stanie bez problemu go wyprzedzić, a kurs na to zdarzenie był naprawdę obiecujący. Oczywiście że było ryzyko, ale w końcu na tym ta zabawa polega ????

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom