>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Chcesz zobaczyć FAME 23 za darmo? Stań do walki o kod PPV i ciesz się galą u siebie w domu
    FAME 23 - zawalcz o PPV od Betclic!
    Nie masz konta w Betclic? Nic straconego założysz je w kilka minut TUTAJ!

Fortuna bonus

Skoki 24/25 Ruka

Status
Zamknięty.
typerskoki 648K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Piątek, 29.11.2024
10:00 - Odprawa techniczna
14:45 - Oficjalny trening
17:10 - Kwalifikacje

Sobota, 30.11.2024
16:00 - Seria próbna
17:00 - Pierwsza seria konkursowa

Niedziela, 01.12.2024
13:45 - Kwalifikacje
15:15 - Pierwsza seria konkursowa

Klasyfikacja PŚ przed weekendem w Ruce:

typerskoki 648K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Pojawiają się oferty - propozycje ode mnie:

1732875116720.png

Mega ciekawy kupon i wygrana. Betters. Boost 30%. Opcja kombinowania kwali z konkursem, wybrałem po najciekawszej parze i 2 "pewniaczki" z piłki. Ale tutaj o skokach:

Granerud - Geiger 1 (kwali)
Nie od dziś wiadomo, że Geiger włącza tryb 100% od soboty, piątek ma na oskakanie i w kwalach nie błyszczy. Liczę na to samo. A nawet patrząc bez tego na formę obu panów to Granerud wygląda lepiej. W przeciętnych skokach jest oczko wyżej, ale przy udanej próbie Norwega to już dobre 5-6m odskakiwał Geigerowi. Póki co Granerud jest 12pkt nad Giegerem w PŚ, więc te 6 miejsc na konkurs. Myslę, że to wystarczająca by uznać ten typ za okazyjny.

Kubacki - Eisenbichler 2 (konkur)
Polacy słabo zaczęli, skoczni nie lubią - zwłaszcza Kubacki. Wydaje mi się, że może tu skończyć bez punktów lub z małym dorobkiem. Eisenbichlera owszem stać na wszystko (również to złe), ale o ile totalnie nie zawali prób jak w Lillehammer w konkursach to z Dawidem powinien wygrać. Za to z pewnością stać go na jakąś bombe. Nie przypadkiem w Lillehammer był 2 w jednym z treningów. Jeden taki skok i typ jest pozamiatany.

Poza tym taki dubel z etoto:
1732875579467.png

Paschke forma życia, skocznie bardzo lubi i piątki i kwale ma przeważnie bardzo mocne. Sądzę, że może te kwali wygrać i biorąc pod uwagę przewagę nad TSchofenigiem w PŚ 1,72 to niezła okazja. Lidnvik też kręcił się w większości skoków koło podium pokazując, że forma z lata nie wyparowała. Lanisek spiął się na sobotę, ale przez cały weekend wyglądał dużo gorzej od Lindvika, więc kurs 1.65 jest równiez bardzo promocyny.

1732875708783.png
Na koniec FOrtuna:

Wellinger przed Lillehammer narobił apetytów na żółtą koszulkę dobrą formą treningową, a w Lillehammer była klapa. Miał jednak przebłyski dobrych skoków. Może się powoli stabilizować na wysokim poziomie. Skocznie bardzo lubi o czym wspominał w wywiadzie(https://www.skijumping.pl/wiadomosci/35850/wellinger-w-cieniu-paschke-jestem-w-dobrej-formie/), więc ja się spodziewam sporego progresu i na Leyhe to powinno spokojnie wystarczyć, który się kręci w okolicy miejsc 15-25.

Dalej o Lanisku co nieco wspomniałem. Ryoyu w Lille chory i było to widać w lokatach, ale miał też przebłyski. Teraz jak skoczy na 100% możliwosći to top6 jest bardzo realne a Laniskowi do tego top6 może być daleko.

No i na konie PL para. Kubacki jak wspomniałem spodziewam się tragedii, ale Olek tą skocznie ala mamucią powinien wyczuć. Skoro w Lille był lepszy od Dawida to tutaj tym bardziej to powinno mieć miejsce.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +105
maniek81 434,6K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Aigro - Foubert [1] 1.50 fortuna
Trening, kwale bardzo ładnie, po czym w konkursie dostaje po wyjściu z progu mocniejszy powiew wiatru w plecy i klops

Podobał mi się Estończyk w Lillehammer, ładne długie i powtarzalne skoki. Francuz też mógł się podobać, jednak był nieco gorszy i jego skoki były mniej stabilne. Krótko mówiąc Aigro jest bardziej powtarzalny i idę w jego stronę. Zdążyłem zagrać to po kursie 1.70 w fortunie, ale chwilę później kurs spadł do 1.50.

Ostatnia edycja:
T 1,2K

Twisted

Użytkownik
Zniszczoł A. - 20. lub lepszy, 3.20 fortuna

Typ mający lekkie ryzyko jednak wg. mnie kurs jest zdecydowanie za wysoki. Zniszczoł jest skoczkiem który świetnie sobie radzi na lotnych skoczniach i spodziewam się że to on najlepiej będzie skakał z białoczerwonych podczas weekendu. Miejsce 20+ jest jak najbardziej do zrobienia, dobry value bet.

Otrzymane punkty reputacji: +1221
A 35,8K

antyks

Użytkownik
Dziś delikatna stawka, warunki niepewne, nie ma co ryzykować. Jury też odwala z belkami, także ogólnie odradzam, ale... Na logikę (może się okazać że już tu popełniam błąd) Hayboeck jest równiejszy od Kobayashiego. Przy całej sympatii do japończyka, coś jest nie tak na początku sezonu. Kursy są w miare dobrze oszacowane, ale ja dałbym tu Hayboecka jako lekkiego faworyta. Przy podobnych warunkach powinni skoczyć podobnie, ale uważam że w przypadku wylosowania gorszych - to Hayboeck poradzi sobie lepiej. Druga para Prevc - Wąsek, Prevc od treningów skacze dość solidnie, Cały czas kręci się w okolicach top15, natomiast Wąsek oddał dobry skok jedynie w kwalifikacjach. Na tej skoczni trzeba iść odważnie do przodu, co świetnie robi Domen, a polskim chłopakom niestety brakuje luzu...

Załączniki

Otrzymane punkty reputacji: +124
lukas88 525,3K

lukas88

Forum VIP
Puchar Świata Ruka- 2. Konkurs:
Pius Paschke zajmie miejsce 2 lub wyższe
Kurs: 2,00
Fortuna

Niemiec przeżywa drugą młodość na początku tego sezonu, niezależnie od warunków pogodowych jest bardzo mocny i najbardziej stabilny, wczoraj w kwalifikacjach 2 miejsce oraz wygrana w konkursie ze sporą przewagą nad drugim zawodnikiem. Przed tygodniem również miejsca 1 i 2 więc idę w powtórkę wyniku Piusa w dzisiejszych zawodach.

----------------------------------------------------------

Stefan Kraft 1-3
Forbet

Idę po raz kolejny w Stefana po przyjemnym kursie na Top3, Austriak zepsuł dwie drugie serie w konkursach Norweskich, gdzie będąc liderem po pierwszej serii wypadł poza podium. Wczoraj już się udało stanąć na podium pod dwóch równych skokach mimo trudnych warunków. Austriak również wygrał 3 z 4 konkursów w Ruce w ostatnich dwóch sezonach, więc delikatnie można spróbować gry na jego zwycięstwo. Po 3 konkursach można stwierdzić że wyklarowała się czołówka 3 zawodników Paschke, Hoerl, Kraft, którzy dziś też powinni rządzić na skoczni o ile wiatr nie będzie bardzo mieszał.

Stefan wygra @ 5,50
Forbet

----------------------------------------------------------

Olek Zniszczoł zajmie miejsce 13 lub wyższe
Fortuna

Olek wczoraj bardzo stabilne skoki, przez cały dzień, gdyby nie nieco gorszy skok w 2 serii to była szansa na Top6. Poza tym w treningu 10, w kwalach 13, w konkursie 13. Uważam że stać Olka tutaj na walkę o pierwszą 10.
Zniszczoł 1-10 @ 2,75 Fortuna

Ostatnia edycja:
lukas88 525,3K

lukas88

Forum VIP
Tschofenig 1-6
Kurs:1,70
Fortuna

Austriak od początku sezonu również bardzo solidnie, w obu konkursach w Norwegii plasował się na podium, w dniu wczorajszym wszystkie skoki bardzo porównywalne, może poza tym w pierwszej serii konkursowej, kiedy zabrakło 3-4 metrów a końcowa pozycja mogła być o 1-2 lokaty wyższa. Liczę dziś na poprawę Daniela, który w mojej ocenie jest na czele grupy pościgowej za trójką zawodników z wczorajszego podium.

Nieco ostrożniej można próbować:
Tschofenig zajmie miejsce 5 lub wyższe
Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +689
lukas88 525,3K

lukas88

Forum VIP
Jeszcze ciekawy SuperBet łączony:

Zniszczoł najlepszym Polakiem
Hoerl najlepszym Austriakiem
Zajc najlepszym Słoweńcem
@3,85
Supebet

Do Olka za bardzo nikt z reszty Polaków sie nie powinien zbliżyć, Hoerl stabilny, jedynie petarda Krafta może go zrzucić, bo nie sądzę aby Tschofenig aż tak wysoko dzisiaj się wspiął w generalce.
Co do Słoweńców to jest to dosyć lotna skocznia, więc każdy to może odpalić, jednak Zajc wczoraj zdecydowanie najlepszy w każdej serii ze Słoweńców, nie widzę podstaw aby miało się dziś coś zmienić.
Po takim kursie w kombo można parę złotówek zainwestować.​

Ostatnia edycja:
Lik 133,8K

Lik

Znawca - Skoki Narciarskie
KWALIFIKACJE #2

Bedir, TOP50 -> @1.57, STS
Johansson vs Kytosaho -> @1.57, STS

Turek ewidentnie lubi tę skocznię. W Lillehammer nie udało mu się zakwalifikować do obu konkursów. Inaczej ma się sprawa w Ruce. Poniżej wczorajsze rezultaty.

1. seria treningowa: 39. miejsce, 117 m, komp. -10.1 pkt.
Seria kwalifikacyjna: 42. miejsce, 101 m, komp. -6.2 pkt.
1. seria konkursowa: 31. miejsce, 118.5 m, komp. 4 pkt.

Bedir dwukrotnie skoczył w okolice 120 m i otarł się nawet o pierwsze punkty PŚ w karierze. O wspomnianej sympatii do skoczni Rukatunturi niech świadczy fakt, że w sezonie 22/23 zajął tutaj 5. i 20. miejsce w konkursach PK (najlepsze wyniki w karierze poza Erzurum), a w sezonie 23/24 tylko tutaj udało mu się przebrnąć kwalifikacje w PŚ. Dzisiaj na liście startowej 3 skoczków mniej, więc teoretycznie zadanie trochę prostsze. Myślę, że powinien zameldować się w konkursie głównym, nawet w przypadku pecha do warunków, bo wczorajszym skokiem z 2. serii udowodnił, że potrafi skoczyć solidnie przy podmuchach z góry skoczni. Pytanie tylko na ile przeliczniki oddają rzeczywistość...

xxx

Jeśli chodzi o powyższą parę, to jeśli warunki nie wytną Norwega, powinien znaleźć się wyżej od Kytosaho. Tydzień temu Johnsson prezentował się zdecydowanie lepiej (33, 34 vs 50, DNS). Wczoraj na treningu w wyraźnie słabszych warunkach także uplasował się wyżej od Fina (14 vs 18). W kwalifikacjach obu skoczków "wyciął" wiatr (52 vs 51).

Johansson to urodzony lotnik, a skocznia w Ruce to taki "mini mamut". W swoich startach zawsze kręcił się tutaj w szerokiej czołówce, nawet wczoraj w sprzyjających warunkach wskoczył do TOP15.

xxx

Propozycje do gry za rozsądną stawkę, bowiem dzisiaj warunki na skoczni podobne do tych z wczoraj, a mają pojawić się także opady śniegu.

Prognoza pogody: 01.12.2024 r.
PŚ w Ruce: Już o 13:45 kwalifikacje do niedzielnego konkursu (lista startowa)
PŚ w Ruce: Zwycięstwo Paschkego, Zniszczoł trzynasty
PŚ w Ruce: Zajc wygrywa kwalifikacje, Wąsek dziewiąty

Ostatnia edycja:
typerskoki 648K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
1733050414564.png

Ode mnie taka próba:

TYp dnia: Aigro top15
Świetna forma Estończyka na początku sezonu. W Mistrzostwach Norwegii 2tyg przed startem sezonu nieco gorszy od Lindvika, poziom Graneruda i SUndala. W Lillehammer 20 i 19. Kuusamo lubi, kiedyś tu trenował z racji bliskości do Estonii i zajmował tu dobre lokaty. Wczoraj w konkursie puszczony na straty i jako jeden z wielu nie wygrał z wiatrem. I teraz uwaga. Przy normalnych warunkach w kwalifikacjach Aigro był 10 a w treningu 4! Dlatego uważam, że nawet top10 po kursie 4,50 jest tu do wzięcia, ale żeby trochę mniej zaryzykować to idę w miejsca 1-15 po kursie 2,50 w AKO. W singlu 4,50 jak najbardziej do brania. Jak tylko warunki nie przeszkoddza to powinno to wystarczyć.

Eisenbichler - Geiger 2 @ 2,73
Mega kurs. Geiger jest stabilniejszy i lepszy od Eisenbichlera. We wszystkich próbach od początku sezonu tylko w 1 treningu w Lille Markus byl lepszy od kolegi. Tutaj owszem Markus wczoraj nieźle, ale nie dużo lepszy Od Geigera patrzac na wszystkie próby. A oni mają to do siebie że Eisenbichler moze byc dzisiaj 40 a Geiger na luzie się odbudować pod top10 i pod to gram

Tschofenig 1-6 @ 1,70
SUper wyglądają Austriacy i o ile podium może być poza zasięgiem z racji Hoerl Kraft Paschke dyspozcji czy nawet Zajca. O tyle do miejsc 5-6 już nie widzę za bardzo konkurencji dla Tschofeniga który nawet oddając gorszą próbe jest w okolicy 9 miejsca z małą stratą do 6, a stać go na luzie dobrym skokiem by sie włączyć do gry o podium. Jak warunki nie przeszkodzą powinno się udać.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2657
donald-young 25,3K

donald-young

Użytkownik
KWALIFIKACJE #2

Bedir, TOP50 -> @1.57
Johansson vs Kytosaho -> @1.57
AKO: @2.47, STS

Turek ewidentnie lubi tę skocznię. W Lillehammer nie udało mu się zakwalifikować do obu konkursów. Inaczej ma się sprawa w Ruce. Poniżej wczorajsze rezultaty.

1. seria treningowa: 39. miejsce, 117 m, komp. -10.1 pkt.
Seria kwalifikacyjna: 42. miejsce, 101 m, komp. -6.2 pkt.
1. seria konkursowa: 31. miejsce, 118.5 m, komp. 4 pkt.

Bedir dwukrotnie skoczył w okolice 120 m i otarł się nawet o pierwsze punkty PŚ w karierze. O wspomnianej sympatii do skoczni Rukatunturi niech świadczy fakt, że w sezonie 22/23 zajął tutaj 5. i 20. miejsce w konkursach PK (najlepsze wyniki w karierze poza Erzurum), a w sezonie 23/24 tylko tutaj udało mu się przebrnąć kwalifikacje w PŚ. Dzisiaj na liście startowej 3 skoczków mniej, więc teoretycznie zadanie trochę prostsze. Myślę, że powinien zameldować się w konkursie głównym, nawet w przypadku pecha do warunków, bo wczorajszym skokiem z 2. serii udowodnił, że potrafi skoczyć solidnie przy podmuchach z góry skoczni. Pytanie tylko na ile przeliczniki oddają rzeczywistość...

xxx

Jeśli chodzi o powyższą parę, to jeśli warunki nie wytną Norwega, powinien znaleźć się wyżej od Kytosaho. Tydzień temu Johnsson prezentował się zdecydowanie lepiej (33, 34 vs 50, DNS). Wczoraj na treningu w wyraźnie słabszych warunkach także uplasował się wyżej od Fina (14 vs 18). W kwalifikacjach obu skoczków "wyciął" wiatr (52 vs 51).

Johansson to urodzony lotnik, a skocznia w Ruce to taki "mini mamut". W swoich startach zawsze kręcił się tutaj w szerokiej czołówce, nawet wczoraj w sprzyjających warunkach wskoczył do TOP15.

xxx

Kupon do gry za rozsądną stawkę, bowiem dzisiaj warunki na skoczni podobne do tych z wczoraj, a mają pojawić się także opady śniegu.

Prognoza pogody: 01.12.2024 r.
PŚ w Ruce: Już o 13:45 kwalifikacje do niedzielnego konkursu (lista startowa)
PŚ w Ruce: Zwycięstwo Paschkego, Zniszczoł trzynasty
PŚ w Ruce: Zajc wygrywa kwalifikacje, Wąsek dziewiąty
Kupon, którego się nie da obstawić, bo sts nie łączy awansów z h2h. Podajesz kupon, którego sam nie grasz i którego się nie da postawić. O co chodzi? Do usunięcia post oczywiście później

maniek81 434,6K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Aigro w top20 [tak] 1.80 sts
Wczoraj bardzo pechowo. Estończyk trafił fatalne warunki i było pozamiatane, a typ przeciwko Foubertowi, który podawałem naprawdę wyglądał dobrze, co pokazał trening i kwalifikacje. Tak jak wczoraj wspominałem już s Lillehammer Aigro wyglądał dobrze, i tutaj się nic nie zmienia. Nie jest to może ścisły top, ale stać go przy szczęściu nawet na miejsce w okolicach pierwszej 10, dlatego typ na jego miejsce w dwudzieste biorę bez wahania.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +145
otekos 2,7K

otekos

Użytkownik
Co myślicie o sposobie rozliczania zdarzeń w Totalbet?
Rozliczyli mi negatywnie kupon w parze, w której jednego ze skoczków zdyskwalifikowali.
Info z czatu : Skoczek został zdyskwalifikowany po skoku a nie przed.
Ciekawe jak by leciał helikopterem i wylądował na 200m to wtedy w sumie też jest dyskwalifikacja po skoku nie przed więc bierze udział w konkursie ich zdaniem :)

A 35,8K

antyks

Użytkownik
Rozliczyli mi negatywnie kupon w parze, w której jednego ze skoczków zdyskwalifikowali.
Ciekawe jak by leciał helikopterem i wylądował na 200m to wtedy w sumie też jest dyskwalifikacja po skoku nie przed więc bierze udział w konkursie ich zdaniem :)
To jest absurd, mi rozliczyli kolarstwo w parze jako przegrana, bo ten mój w ogóle nie wystartował. Zamknąłem po tym u nich konto

adik1992 527,8K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
No, ale mają rację. Liczy się miejsce, które zawodnik zajął w konkursie. Jeżeli brał udział w zawodach i go zdyskwalifikowali, to dalej wystartował i był brany pod uwagę. Dyskwalifikacja tylko przesuwa go na koniec klasyfikacji. Innym przypadkiem jest gdy zawodnik nie przystąpi do startu i się wycofa, wtedy są zwroty. I tak jest w każdym sporcie, biegach narciarskich, narciarstwie alpejskim czy nawet w F1. Zawodnik bierze udział, ale nie zakończy zawodów to jest normalnie brany pod uwagę przy rozliczaniu typów.

otekos 2,7K

otekos

Użytkownik
No ale on uzyskał jakąś tam odległość po uzyskaniu korzyści z powodu, z którego go zdyskwalifikowali. Przecież to bez sensu i idealnie pokazuję to przykład jakby poleciał helikopterem a nie na nartach. Też poprzez coś nieuprawnionego uzyskał taki a nie inny wynik.

Ale teraz czytam ponownie to co napisałeś i chyba nie zrozumieliśmy się.
Zniszczoł przegrał z Villumstadem - No i Norweg miał nieuprawniony kombinezon przez co miał z tego jakąś tam korzyść - nie wnikam czy zasadną. Ja miałem postawione na Polaka i zakład przegrałem.

Szczerze powiedziawszy mysłałem w 80% że zakład wygram, w 20% będzie zwrot- no ale na czerwono to się nie spodziewałem i tutaj występuje jakikolwiek brak logiki,

adik1992 527,8K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
No ale on uzyskał jakąś tam odległość po uzyskaniu korzyści z powodu, z którego go zdyskwalifikowali. Przecież to bez sensu i idealnie pokazuję to przykład jakby poleciał helikopterem a nie na nartach. Też poprzez coś nieuprawnionego uzyskał taki a nie inny wynik.

Ale teraz czytam ponownie to co napisałeś i chyba nie zrozumieliśmy się.
Zniszczoł przegrał z Villumstadem - No i Norweg miał nieuprawniony kombinezon przez co miał z tego jakąś tam korzyść - nie wnikam czy zasadną. Ja miałem postawione na Polaka i zakład przegrałem.

Szczerze powiedziawszy mysłałem w 80% że zakład wygram, w 20% będzie zwrot- no ale na czerwono to się nie spodziewałem i tutaj występuje jakikolwiek brak logiki,
No to w takim przypadku faktycznie mają głupi regulamin z tego wychodzi. Myślałem, że zawodnik na którego postawiłeś został zdyskwalifikowany przez co zakład był przegrany.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom