Oberstdorf 2 dzień - zawody
Kursy z
fortuny
A.Zniszczoł
TOP 15
1,70
TOP 10
3,50
Cóż, wczoraj totalny niewypał, no może prócz kwalifikacji gdzie 3 z 4 typów było trafionych.
Dzisiaj idę jednak ponownie w kierunku naszych zawodników.
Olek oddał dwa dobre skoki a pozwoliło mu to na zajęcie dopiero 19 miejsca. Jednak różnica między nim a 11 Fettnerem to było zaledwie 7,6pkt. Do 12 Kamila stracił 5,5pkt, a do 15 Kosa 4,2pkt. Pokazuje to jak niewielkie były wczoraj różnice w drugiej dziesiątce. Nasz zawodnik miał znowu trochę pecha do przeliczników za wiatr. W drugiej serii, dziwnym trafem miał dodane tylko nieco ponad 8pkt, gdzie normą było 18-20pkt. To znacznie wpłynęło na jego końcową pozycję w tabeli. Po skoku był zadowolony bo 219,5m to był naprawdę dobry skok, ale przez pkt za wiatr starczyło to tylko na 8 pozycję w tym momencie. Widać było zdziwienie i rozczarowanie na jego twarzy.
Myślę że dziś już taka sytuacja się nie powtórzy i Olek swobodnie uplasuje się w TOP15.
Próbuję również zagrać TOP10 Olka bo treningi, kwalifikacje,
konkurs duetów mówiły że stać go na miejsce w dziesiątce. Wczoraj oddał również dwa solidne skoki, bo jak inaczej można powiedzieć jeśli zawodnik osiąga 210m i 219,5m. Skacze tu naprawdę równo czego dowodem jest to że nie zszedł jeszcze poniżej 210m. Zaufam mu dzisiaj i wierzę że będzie miał więcej szczęścia do warunków, a raczej do przeliczników.
P.Żyła
TOP15
2,35
TOP10
5,80
Piotr wczoraj zawalił na całej linii. Wszystkie 3 skoki były po prostu słabe i trudno to wytłumaczyć....zaraz, zaraz. Nie wcale nie trudno, to po prostu nieobliczalny Wiewiór, który nie raz nas zaskakiwał zarówno in plus jak i in minus. W konkursie duetów skakał świetnie, mimo że chwilę wcześniej na treningach wypadał kiepsko. Skoro wczoraj zawalił to dziś powinno być dobrze
. Podobnie było w Lake Placid gdzie po pierwszym beznadziejnym dniu, drugiego zajął 4 pozycję.
Może mój typ jest typem życzeniowym, ale patrząc na lotnicze umiejętności Piotrka i to jak faluje z formą w tym sezonie, uważam że warto zaryzykować bo kursy na niego są wyśmienite.
Nousiainen - Marusiak
2,02
Tu krótko bo jak dla mnie to perełka dzisiejszego dnia.
Matusiakowi wyszedł jeden skok w pierwszej wczorajszej serii i to tyle. W drugiej skoczył 170m i to jego poziom.
Fin w duetach skakał świetnie i na treningach, kwalifikacjach również był zdecydowanie lepszy od Ukraińca.
Dla mnie to promocja dnia