>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Skierowanie na badania

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Dostałem od pracodawcy skierowanie na badania lekarskie wstępne i wśród nich zaznaczone są badania sanitarno-epidemiologiczne. Nie posiadam książeczki sanepidu i wpierw muszę ją wyrobić a później udać się do tego lekarza pracy czy od razu do niego mogę pójść i wtedy jego orzeczenie wystarczy i będzie zastępować książeczkę?
Badania z tego co wiem opłaci firma ale za książeczkę pewnie sam bym musiał zapłacić koło 100zł

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Skoro muszą to być &quot;badania sanitarno-epidemiologiczne&quot; to pewnie i książeczkę musisz wyrobić.
Zgodnie z art. 7 ustawy o chorobach zakaźnych i zakażeniach lekarz powinien przebadać pacjenta, dokonać oceny wyników badań laboratoryjnych, a następnie wpisać je do karty badań oraz wystawić orzeczenie o braku przeciwwskazań do wykonywania pracy na danym stanowisku. Natomiast z § 4 rozporządzenia w sprawie badań do celów sanitarno-epidemiologicznych wynika, że lekarz wydaje orzeczenie, dokumentując jego wynik w karcie do badań i wpisuje wyniki badań do książeczki. Wpis nie jest równoznaczny z wystawieniem orzeczenia. Takie orzeczenie wystawiane jest w dwóch egzemplarzach: dla pracodawcy i dla pracownika
Na jakiejś podstawie musi Cię lekarz ocenić więc trzeba kupić 3 pojemniki, napakować ;) do nich materiału i zanieść do sanepidu.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Jeżeli lekarz jest w zakładzie to nic nie weźmie.

Btw. pewnie masz też morfologie do zrobienia. Jak masz jakąś poprzednią sprzed najwyżej pół roku to jest ważna. Tak przynajmniej mi zawsze mówili.

Do góry Bottom