>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Skan dowodu

P 3

pakos

Użytkownik
Witam mam takie nietypowe pytanie otóż zakrywacie jakies dane z dowodu jesli jakis bukmacher poprosi was o weryfikacje konta??

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Mało który buk zgodzi się na to. Chcą wszystkie dane, typu numer dowodu, pesel itp.
Zamazując coś w ich przekonaniu coś ukrywasz...
Dla mnie to jest bez sensu. Bo dowód ma weryfikować Twój wiek i adres zamieszkania. A nie to jaki masz pesel, nr dowodu... :|

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Pesel jest w dużej mierze na podstawie daty urodzenia :jezora:
To nie jest tajemnicą... Chociaż nie każdy wie co kolejne cyfry oznaczają.
Ale ja mogę sobie nie życzyć żeby buk znał mój numer PESEL. Bo i po co im to? A czasami dzięki PESELowi można uzyskać ważne informacje...
Informacyjnie co i jak z numerem PESEL
Każdy wpis w rejestrze jest określany unikatowym symbolem jednoznacznie identyfikującym osobę fizyczną.
Numer PESEL jest to 11-cyfrowy, stały symbol numeryczny, jednoznacznie identyfikujący określoną osobę fizyczną.
Zbudowany jest z następujących elementów:
Przykładowa postać:
440514 0145 8
  • cyfry [1-6] – data urodzenia z określeniem stulecia urodzenia
  • cyfry [7-10] – numer serii z oznaczeniem płci
  • cyfra [10] – płeć
  • cyfra [11] – liczba kontrolna
Numer PESEL nadaje minister właściwy do spraw administracji publicznej w formie czynności materialno-technicznej.
Nadanie numeru PESEL następuje za pośrednictwem urzędu gminy właściwej ze względu na miejsce zamieszkania.

T 0

typson

Użytkownik
Ale ja mogę sobie nie życzyć żeby buk znał mój numer PESEL. Bo i po co im to? A czasami dzięki PESELowi można uzyskać ważne informacje...
Tak z czystej ciwakości jakie np ?

Buki chca tylko potwierdzic dane, czy przypadkiem nie sa oszukiwane, mysle ze to dobre rozwiazanie...

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Tak z czystej ciwakości jakie np ?
Buki chca tylko potwierdzic dane, czy przypadkiem nie sa oszukiwane, mysle ze to dobre rozwiazanie...
Twoje imię, nazwisko, adres, datę urodzin może znać wiele ludzi. Ale PESEL nie każdy zna. Nie czas i miejsce żebym pisał jak można uzyskać różne ciekawe informacje. Dlatego, że to właśnie nie do końca zgodnie z prawem to już więcej nie napiszę ;)

Do góry Bottom