>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Skąd się bierze moja wygrana?

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Kupon mogłeś zademonstrować podając jedynie jego numery ( seryjny i referencyjny ) bo na stronie Totolotka jest możliwość wpisania w/w numerów i obejrzenia kuponu:
http://totolotek.pl/totomix/sprawdz_kupon/
Co do kuponu: zagrałeś systemem 2z3 z &quot;pewniakiem&quot;.
System 2z3 ma takie 3 kombinacje:
a/1-2
b/1-3
c/2-3
a wobec tego do wygrania potrzebujesz mieć trafionego &quot;pewniaka&quot; oraz minimum 2 zdarzenia z systemu.
Zatem o wygranej decyduje tu iloczyn ( czyli wynik mnożenia ) kursów trafionych zdarzeń wg powyższego schematu: a,b,c x P ( pewniak ) .
Inaczej mówiąc grając systemem 2z3 zawarłeś w formie skróconej dokładnie to samo co zawierając 3 oddzielne zakłady po 3 zdarzenia - robiąc przy tym fundamentalny błąd w postaci grania tego samego zdarzenia na każdym z nich...
.

E 0

edwar

Użytkownik
Dzięki za info o kuponie, bo nie wiedziałem że tak mogę zrobić.

1)
Niestety nie rozumiem nadal jak mogę to policzyć. Możesz mi to rozpisać czy nie?

2)
A na czym polega ten mój błąd? Przecież nie gram tego samego zdarzenia na każdym z nich? O co chodzi Ci dokłądnie? Niestety nie rozumiem.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
A jednak grasz &quot;Pewniaka&quot; na każdym zakładzie: z układem par z systemu 2z3, gdyż &quot;P&quot; jest częścią stałą każdej kombinacji w ramach systemu 2z3:
a/ 1-2 + P
b/ 1-3 + P
c/ 2-3 + P
Masz kursy: pewniak 1.9 oraz zdarzeń w systemie: 2.8 - 8 -2.3.
Typ z kursem 8 już wypadł z gry, więc możesz jeszcze wygrać 107.70zł ponieważ możliwe do trafienia ako czyli
akumulowany kurs ogólny będzie wynikać z iloczynu kursu pewniaka i zdarzeń o kursach 2.8 i 2.3 .
A zatem mnożymy: 1.9*2.8*2.3*10zł ( stawka ) * 0.88 ( 12% podatek obrotowy ) = 107.70zł czyli tyle ile jest na kuponie.
P.s: gdyby nawet weszły 3 zdarzenia z systemu 2z3 a wypadł &quot;pewniak&quot; to kupon ląduje w koszu!
Tak więc &quot;pewniak&quot; jest tu tym najważniejszym ale i najsłabszym elementem przy takiej grze i nikt doświadczony nie zagra tego samego zdarzenia po wielokroć powtórzonego na kilku kuponach.
.

E 0

edwar

Użytkownik
A to mnożymy to przez stawkę a nie przez wartość kuponu? Czyli nie przez 30 złotych?

No a ten kardynalny błąd to co mam o nim wiedzieć?

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Błąd to:
P.s: gdyby nawet weszły 3 zdarzenia z systemu 2z3 a wypadł &quot;pewniak&quot; to kupon ląduje w koszu!
Tak więc &quot;pewniak&quot; jest tu tym najważniejszym elementem przy takiej grze.

Ty zagrałeś nie ze stawką 30zł a 3 oddzielne zakłady a+P, b+P ,c+P po 10zł... i dlatego na wartość kuponu składają się te w/w jego 3 składowe po 10 zł każda.
.

E 0

edwar

Użytkownik
Tak więc &quot;pewniak&quot; jest tu tym najważniejszym elementem przy takiej grze.
No wiem. Ale nadal nie widzę powodu dla którego miałoby się nie grać tymi systemami skoro one istnieją. Jakoś nie widzę argumentu. A pewniak ma wejść bo jest z załozenia &quot;pewny&quot;.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Nie piszę tu oczywiście o Tobie - ale żaden poważny gracz nigdy nie zagra tego samego typu na kilku kolejnych zakładach bo wie że tzw. pewniaki nie istnieją, zaś system 2z3 grany z &quot;pewniakiem&quot; to nic innego jak 3 kupony proste i na każdym jest powtórzony ten sam typ.
Ale nie martw się - kiedyś to zrozumiesz...
...................
Mając budżet na grę 30zł i grając systemem 2z3 z &quot;pewniakiem&quot; masz na swoim kuponie wypisane ewentualne wygrane od 107.70 do 789.80 zł - w zależności które typy + pewniak wejdą.
Ale w ramach tego samego budżetu 30zł, mogłeś zagrać te 4 typy ( 3+P ) systemem 3z4=4 kombinacje, bez pewniaka - ze stawką każdego zakładu wynoszącą 30/4=7.5zł i wtedy ew. wygrane w zależności od tego które 3z4 by weszły, wynosiłyby od 80.80 do 932.40 zł bo:
a/ 1-2-3 ew. wygrana 280.90zł
b/ 1-2-4 ew. wygrana 80.80zł
c/ 1-3-4 ew. wygrana 230.70zł
d/ 2-3-4 ew. wygrana 340zł
( ew. wygrane systemu 3z4: od 80.80 do 932.40zł )
Tak więc w przypadku wejścia najgorszego - co do kursów - układu, przewaga 2z3+P wynosi tu 26.90zł, a przy wejściu wszystkich 4 typów system 3z4 daje przewagę wygranej o 142.60 zł.
i wtedy nawet brak trafienia &quot;pewniaka&quot; czyli zdarzenia 1 - a wejście 3 typów przyniosłoby wygraną 340zł, zaś ew. wejście wszystkich to 932.40zł - czyli więcej niż 789.80zł przy systemie 2z3+P a ponadto ew. błąd w pewniaku rozłożyłby w tym systemie 2z3+P całą grę...
.

Do góry Bottom