MŚ w koszykówce Chiny 2019:
Czechy - Grecja 1(+6.5) @ 2.35 iForBet
Stawka: 2j
Mecz o awans dla obu ekip. W lepszej sytuacji na ten moment są Czesi którzy mogą ten mecz nawet przegrać, ale nie wiekszą różnicą niż 7pkt to skłoniło mnie do pójścia w dodatkowe handi na tę reprezentacje.
Czesi na tym turnieju zaskakują, wychodząc z grp. E (Grupa z
USA) z 2 miejsca pokonując Turków w walce o awans, gdzie nie byli oczywistym faworytem tego meczu. Z dorobkiem 2/1 (W/L) wyszli z grp. gromiąc po drodze Brazylię 93:71.
Niekwestionowanym liderem zespołu jest oczywiście Tomas Satoransky zawodnik Chicago Bulls, jednak w drużynie Czeskiej doszukałem się jeszcze dwóch ( i nie tylko pewnie ja) "małych gwiazd", które potrafią świetnie kończyć akcje, zbierać jak i bronić.
Są to: Jaromir Bohacik oraz Ondrej Balvin.
W drużynie Greckiej wiadomo gwiazdą jest Giannis Antetokounmpo, lecz w meczach, które dane mi było oglądać "Greak Freak" nie miał zbyt dużej pomocy od kolegów z drużyny. Rzucali cegłami na potęgę, nie trafiali prostych rzutów czy gubili się w obronie.
Moim zdaniem Czesi choć są lekkim zaskoczeniem tego turnieju mając realne szanse na wejście do czołowej 8 turnieju nie będą przebierać w środkach i zrobią wszytko żeby o awansie nie decydowały małe pkt.
Wynik: 84:77 2j
P.S: Rzut za 3pkt na 10 sek przed końcem zabolał, ach było tak blisko...