>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Shanghai Masters 05-11.09.2011

Status
Zamknięty.
radzio_xp 311

radzio_xp

Użytkownik
Po ostatnich wynikach bukmacherskich sam sobie nie wierzę, więc napiszę analizę jako przemyślenia, choć grać nie będę ;)
Za nami pierwszy dzień snookerowego Shanghai Masters. Pokrótce postaram się streścić kilka pozytywów i negatywów które można wywnioskować z dzisiejszych gier:
in ✅
- postawa Ronniego, który wreszcie ruszył tyłek i gra jak na Rakietę przystało. Po dwóch latach skuchy w turniejach rankingowych nareszcie pokazał skrawki Ronniego, który podbijał serca wszystkich fanów snooka na całym świecie. Biedny Tajski weteran Wattana mógł tylko patrzeć na 2 ładnie zbudowane centuries w wykonaniu R147. Szybka wygrana 5-1, brejkami 76, 111, 53, 110 i 97 robionymi na sporym luzie pozwoliła powrócić w myślach do czasu, gdy O&#39;Sa rozbijał w pył rywali. Czyżby mistrzowi kończył się powoli środki na superszybkie samochody i inne gadżety? Nie obchodzi mnie to, byle grał jak dawniej... Następny przystanek - Hamilton, czyli były... sparingpartner Rakiety ;)
aaa... Ronnie przebąkuje o 147 w Szanghaju, więc musi czuć się przyzwoicie.
- skoro o Hamiltonie mowa... jak go nie lubię, tak pokazał kawał dobrego snookera. Najpierw 5-0 z &quot;dzikusem&quot;, a później 5-4 z Maguirem (129, 104...) - wyraźnie jest w gazie, mimo 2-3 głupich błędów ze Stefkiem. No, no, no... ciekawy będzie ten pojedynek drugiej rundy...
- Fergal O&#39;Brien, którego meczu nie widziałem, ale zwycięstwa nad Vafaei i Ebdonem wyglądają przyzwoicie ;)
in ⛔
- Day, który ostatnio nie ma szczęścia do Allena
- Ali Carter ;( ;( ;( jak ja nie lubię antysnookera łysych... :|
Co do dnia jutrzejszego:
* Dark Mavis stanie naprzeciw Higginsa... Każdy inny wynik niż wygrana JH w max 8 frejmach będzie sensacją. @1,3 w bet365 to 30% lokata w skali 2-3 h... ✅ 5:2
* Emoludek grający megaofensywny snooker kontra kolejny z mojej galerii łysych i nudnych jak ich fryzury grajków. Mimo wszystko Trampek miewa problemy z graczami pokroju Stuarta. Nie zapominajmy też kto wygrał w Australii, a który vicemistrz świata :)p) odpadł w 1 rundzie ;) No bet, ewentualnie dog czyli SB ✅ 1:5 - czyżby Trampek miał pozostać gwiazdą jednego turnieju?
* Williams - Higginson - Borsuk baaaardzo rzadko odpada w pierwszych rundach. Jego odstawne zabiją jutro Higginsona. Borsuk po @1,28! 7-8 frejmów i nie więcej ;) ✅ 5:0... rzeź.

* Dott - Holt - Kropek nie jest w życiowej formie, ale i to powinno wystarczyć na Hitmana (ta ksywka w jego przypadku mnie rozwala...), który więcej się szczerzy przy stole niż gra. Szkoda, że nie odpadł z &quot;dzikusem&quot;. Dott @1,5? Warto. ⛔ 2:5 - zawsze musi być jakaś niespodzianka... heh :? Holt do koszenia w następnej rundzie ;)
Spotkania poźniejsze są trudniejsze do typowania. Ding niby jeden z faworytów, ale będzie mocno spięty. Poza tym Gould na krótkim dystansie potrafi sprawić nie lada niespodziankę. Former defending champion od kiedy wtopił u siebie z DD nie wzbudza mojego zaufania. Milkins błysnął w Wildcard Round i wszyscy trzęsą portkami i zagryzają paznokcie z melodyjnym pytaniem &quot;jak zagra z Hendry&#39;m? jak zagra Hendry?&quot;. Stary mistrz miewa zbyt duże wahania formy... Tutaj dobry będzie: Najwyższy brejk: SH ;) Na koniec rozkładam ręce i robię głupią minę patrząc na parę Stevens - Lee... jakis over 8,5? Ale to tak &quot;na nos&quot;.
Koniec wypocin ;)
Typy głownie opieram na doswiadczeniu w typowaniu tej eurosportowej dyscypliny .
matko... za głowę się złapałem :???:

fcbialas 91

fcbialas

Forum VIP
coś ze snookera wystrugałem
Sporo ostatnio w tej dyscyplinie dużych niespodzianek .Wiec staram sie odpuszczasc czyste wygrane .
Miałem zarał Dinga ale kurs 1,38 coś mi sie nie podoba .Goud potrafił zaskoczyć , bedzie zaciety mecz , dlatego idzie over 7.5 .Coś narazie mało niespodzianek , ale z drugiej strony Ding gra &quot;u siebie&quot; .Goud w niezlej formie, powinni zrobic ten over 7,5 . Gdy by mecz , nie był rozgywany w dalekiej azji , nawet móglbym sie pokusić na win ,na Anglika z kolczykiem ???? .

Lee- Stevens , w tym sezonie dla mnie minimalnie lepiej grał &quot;grubasek&quot; Lee , miałem na poczatku grac jego zwyciestwo po 2.00 , jednak odposciłem ostatecznie , zagram over 7,5 też .Wydaje mi sie że to bedzie zaciety pojedynek . Zawodnicy na bardzo podobnym poziomie juz od paru sezonów , zapowiada sie ciekawy pojedynek .
A tak ogolnie , czesto w pierwszych rundach wchodza te overy 7,5 , pozniej to wyglada troche gorzej , tak to wyglada z mojej strony z obserwowań , w tym sezonie .

Ding -Goud typ | over 7,5 freamów | kurs 1.80
4/10

Lee - Stevens typ | over 7.5 | kurs 1.7
6/10
Lee - Stevens typ | 1 | kurs 2.00
2,5/10
Analizy , nie rzucają na kolana , reszta w głowie , suchych wyników nie bede dawał do analiz bo bez sensu . Typy głownie opieram na doswiadczeniu w typowaniu tej eurosportowej dyscypliny .

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Chłopie, GOULD, a nie Goud, jak już coś analizujesz to przynajmniej stwarzaj pozory, że wiesz o czym piszesz. Pomijam już setki powtórzeń i błędów ortograficznych.

wojas 11

wojas

Użytkownik
jak oceniacie Robertsona ? Znacie tego Chinczyka co z nim gra? Z tego co widze to jest 16 w rankingu wiec moze powalczyc, Neil w jakiej formie?

T 3

tamarind17

Użytkownik
ten hamilton coś łapie ostatnio formę, może jakaś sensacja się szykuje ? ???? start sezonu zawsze mało przewidywalny, czołówka dopiero wkracza na serio do gry, a Ci &quot;gorsi&quot; chcą nazbierać trochę pkt do rankingu.
ding ostatnio średnio a teraz widzę, że ogrywa Goulda dość łatwo na początku
edit: no to go ograł ???? gould 5:3 do przodu, oby tak dalej

fcbialas 91

fcbialas

Forum VIP
Ding -Goud typ | over 7,5 freamów | kurs 1.80
4/10 ✅ a jednak Gould wygrał , tak jak wspominałem że szanse miał powalczyć , odstraszył mnie miejsce rozgrywania turnieju.

Lee - Stevens typ | over 7.5 | kurs 1.7

6/10 ⛔ (trudno zabrakło jednego)

Lee - Stevens typ | 1 | kurs 2.00

2,5/10 ⛔

T 3

tamarind17

Użytkownik
hmm ja napiszę kilka typów na następną rundę, choć nie śledziłem za bardzo turniejów w tym sezonie jeszcze:
Mark King - F. O&#39;Brien - Ciekawy mecz, obaj ostatnio grają przyzwoicie. Niedawno Brien wygrywał mecze, w których grałem na jego rywali. Spodziewam się równego pojedynku 3:5 lub 4:5. ⛔over 7,5 ✅ powinien wejść. wynik 5:3
R. O&#39;Sullivan - A. Hamilton - tego meczu bym nie tykał, Hamilton ostatnio gra bardzo dobrze a rakieta czasem wspaniale buduje brejki, nawet maxa wbije a potem przegrywa z jakimiś słabymi rywalami. Stawiam na under 7,5. Albo jeden albo drugi wygra ale raczej gładko.
S. Murphy - Mark Allen - Murphy jakoś bez formy, ledwo wygrał z Dalem (ba powinien to przegrać nawet 5:0), Allen wydaje się solidniejszy. Over 7,5.
Jamie Cope - Mark Selby - nie widziałem meczów 1 rundy ale cope zazwyczaj dalej niż 2 runda nie przechodzi. Selby powinien wygrać 5-1 , 5-2 ✅ nawet 5:0

radzio_xp 311

radzio_xp

Użytkownik
Pokrótce odniosę się do kolegi wyżej i jutrzejszych spotkań ;)
U Kinga i O&#39;Briena grałbym inaczej. Nie oglądałem spotkania z Ebdonem, ale znam mniej/więcej potencjał Fergala. 10 lat temu był &quot;kimś znanym&quot; w snookerowym światku, teraz jest cieniem dawnego, zawodnika-średniaka. Mark King - staż podobny, ostatnie lata lepsze niż rywal. Obaj są łysi więc nic nie zagram (taki moje uprzedzenie), ale wolałbym brać King -1,5 @ 2,25 niż Fergala. ✅ ✅ ✅ 5:3
Najlepszy dubel i jedyny wart zagrania za większe pieniądze to moim zdaniem
Selby + Borsuk @ 1,7 || ✅ ✅ ✅ 5-0 i 5-1... ;)
Przestrzegam przed Higginsem - dziś zagrał fatalnie i wynik wcale nie odzwierciedla formy w jakiej się znajduje!
Holt zrobił mi ziaziu w poprzedniej rundzie, więc mam nadzieje że Aussie przejedzie się po nim z handicapem. Fajnie znów widzieć dobrze graną najlepszą wsteczną rotację na świecie ;)
Na Ronniego kurs za niski, zdecydowanie.
Goulda nie ogarniam więc chyba no bet, tym bardziej, że u Stevena zbyt dużą rolę odgrywa samopoczucie, ciśnienie, okres... nie wiem co. Jak przestaje się uśmiechać to przestaje grać, nie wiem z czego to wynika.
Mark Allen to taki wieczny dzieciak i nigdy nie wiadomo co mu odbije. Murphy pokazał charakter, ale nie pokazał formy. Nie ma co się przypalać na ten mecz. Jeśli Allen ogra jutro SM to i tak Selby odeśle go z kwitkiem, ot co

PS: ale nie sugerujcie się zbytnio moim zdaniem ;)

hajlajf 17

hajlajf

Użytkownik
Moim zdaniem najciekawszym typem na dziś jest gra na zwycięstwo Marka Allena - kurs 2.00 mnie w zupełności satysfakcjonuje.
Murphy ledwo ledwo wygrał z Dalem, budował małe brejki, popełniał zbyt dużo błędów, a Mark potrafi doskonale to wykorzystać.
Ja z kolei odradzałbym grać na Selbiego. Męczył się strasznie z Bondem, pudła na łatwych bilach, słabe odstawne, gra z Copem ale po takim kursie bym nie tykał. Prędzej Rooni, widać że wraca do formy i z taką grą spokojnie może wyjechać z tego turnieju jako zwycięzca. Borsuka i Higginsa nie widziałem także się nie wypowiadam.

T 3

tamarind17

Użytkownik
Mój kupon na popołudnie:
M.Stevens (-1,5) -M.Gould (kurs 2.15)- ten drugi zawodnik bywa nieprzewidywalny, jeżeli ma wygrać Stevens niech to zrobi byle nie 5:4 (wynik taki był tylko w 3 meczach 1 rundy)
R.O Sullivan - A.Hamilton under 7,5 (kurs 1.75) - albo Rakieta będzie w formie i 5:0-1 albo nie będzie i łatwo przegra.
S.Murphy - M.Allen (kurs 1.91) - wydaje się być solidniejszy.
Kurs: 7.19
Meczu Holta z Robertsonem nie stawiam bo tam może być niespodzianka ????

rogerfederer 40

rogerfederer

Użytkownik
R.O Sullivan - A.Hamilton under 7,5 (kurs 1.75) - albo Rakieta będzie w formie i 5:0-1 albo nie będzie i łatwo przegra
ostatnio mam takie samo zdanie o O&#39;Sullivanie. To wygląda tak jakby mu się raz chciało grać a raz nie no i proszę, dzisiaj zagrał bardzo mizernie poza 1 partią i to zupełnie nie wystarczyło na dobrze dysponowanego Hamiltona.

T 3

tamarind17

Użytkownik
dzisiaj stawiam na Kinga, Selbiego, Williamsa i Higginsa. A finał Selby - Williams. I niech coś ugra wreszcie Selby. Tak byłoby fajnie ????
szkoda że zamiast Kinga , Trump nie może dojść do 1/2 finału, byłoby idealnie ????
ale zobaczymy czy będzie jakaś niespodzianka
edit: snooker to jest taka dyscyplina, że choćby nie wiem jak by ktoś analizował mecz to nagle gracz, który rozbijał rywali wcześniej przestaje gracz a ktoś kto przechodzi ledwo kolejne rundy się rozkręca.
Tutaj z reguły trzeba liczyć na wyczucie.

radzio_xp 311

radzio_xp

Użytkownik
Nie będę mędrkował na temat dwóch pierwszych spotkań, bo jest 0-1 u Kinga i 1-1 u Selby&#39;ego, ale stawiać przeciwko Hamiltonowi który gra jak chyba nigdy wcześniej trochę trąca u masochizm.
W ogóle granie na wszystkich faworytów najczęściej bywa zgubne ;) (ach, jeszcze zapomniałbym o wczorajszym 143 Murphy&#39;ego...)
Co do późniejszych pojedynków...
Higgins - Aussie: John ożył w 3 ostatnich partiach z Binghamem, ale ogólnie rzecz biorąc jego forma jest daleka od idealnej. Wcale się nie zdziwię jeśli Neil wygra. over 7,5 @ 1,65 ⛔ to chyba najlepszy snookerowy bet dnia ????
Williams - Stevens: Tak wczoraj oglądając Stevensa jak grom z jasnego nieba spadła na mnie informacja, że &quot;on jest podobny do Gerarda Butlera!&quot;. To mu raczej z Borsukiem nie pomoże. Mark nie jest tak piękny, przystojny i ble, ble, ble, coś tam, coś tam, ale jest bardziej uznanym, doświadczonym i lepszym technicznie snookerzystą. Ale, ale... Stevens w obecnej formie nie jest ogórkiem. Będzie miał kilka szans aby zaryzykować i musi je podjąć. Jak kilka wejdzie, to może być różnie. Niby Borsuk, ale chyba lepiej ten mecz zostawić...
E: sam siebie wystarczająco nie przestrzegłem :p Czarodziej z Wishaw, aktualny mistrz świata nie pokazał ani krztyny magii i od stanu 2-1 zrobiło się 2-5. To był prawdziwy &quot;Thunder from the down under&quot;. Mimo wszystko to Borsuk jest w lepszej formie niż Aussie, u którego zaczyna mnie śmieszyć granie wstecznej rotacji na siłę, gdy można łatwiej. No cóż, taki jego urok i koniec ;)
Finał Selby - MWill? Póki co to Selby&#39;ego możemy być bardziej pewni. Kursy na Robertsona będą stały w okolicach 2,3-2,5, ale Aussie jest nieprzewidywalny ;)
btw albo mi się wydaje albo Neil strasznie schudł :p czyżby po porażkach a Australii i wcześniej z Trampkiem w Crucible musiał chwilowo zacisnąć pasa? ????

T 3

tamarind17

Użytkownik
czemu nie postawiłem na Selby&#39;ego ? ???? ale poszło tak jak myślałem oprócz porażki Higginsa z kangurem ???? czekamy na kolejny turniej

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Borsuk robi się specjalistą od przegranych finałów... no nic. Selby zasłużony nr 1. Najrówniejszy obecnie zawodnik z czołówki, do tego gra świetnie. Co ciekawe to dopiero jego 2 tytuł rankingowy ???? Będzie miał sezon życia, tak czuję.

T 3

tamarind17

Użytkownik
Selby jest równy od jakiegoś już czasu ale z reguły na półfinale się kończyło, taki zawodnik zasługuje na więcej wygranych w karierze niż dwie, ja jednak liczę na jakiegoś nowego gracza, tak jak Trump. Może Luca Brecel , Lisowski, nasz Filipiak albo jakiś snookerzysta z zabawnym nazwiskiem z tajladnii, indii się pojawi w tym sezonie z dobrym skutkiem.

fcbialas 91

fcbialas

Forum VIP
Borsuk robi się specjalistą od przegranych finałów... no nic. Selby zasłużony nr 1. Najrówniejszy obecnie zawodnik z czołówki, do tego gra świetnie. Co ciekawe to dopiero jego 2 tytuł rankingowy ???? Będzie miał sezon życia, tak czuję.
powiem tak ,
dla mnie to wygladało na po raz kolejny bardzo dziwny finał ,
Williams miał juz do zczyszczenia tylko kolorowe i , dziwnie myli sie na zielonej , co do niego nie podobne , zwlaszcza że on zazwyczaj przetacza te bile i pewnie wbija. Miał spora przewage w finale , o dziwno, może nie o dziwo . Przegrywa znow .
sami komentatorzy wspominaja o czystosci snookera (mowia ze zawodnicy mniej sie spinaja na te mecze, odpuszczają)
No ale nie bede już ingerował w ten finał , jak naprawde wygladał tam w azji .

pitekk 69

pitekk

Forum VIP
powiem tak , dla mnie to wygladało na po raz kolejny bardzo dziwny finał , Williams miał juz do zczyszczenia tylko kolorowe i , dziwnie myli sie na zielonej , co do niego nie podobne , zwlaszcza że on zazwyczaj przetacza te bile i pewnie wbija. Miał spora przewage w finale , o dziwno, może nie o dziwo . Przegrywa znow . sami komentatorzy wspominaja o czystosci snookera (mowia ze zawodnicy mniej sie spinaja na te mecze, odpuszczają) No ale nie bede już ingerował w ten finał , jak naprawde wygladał tam w azji .
Z tego co udało mi się odczytać (bo nie powiem ciężko jest o to) to masz na myśli, że &quot;Borsuk&quot; specjalnie pudłował w finale tak? Gratuluję tak wspaniałej tezy, zanim coś napiszesz to może poczytaj (bo wątpię czy cokolwiek oglądałeś) o występach Selby&#39;iego w tym sezonie. Jest to zawodnik, który jest w czołówce najlepszych (jeśli nie najlepszy) snookerzystów, jeżeli chodzi o powroty do spotkania. I zapewniam Cię, że Williams nie pudłował specjalnie bil w tak ważnym meczu...

T 3

tamarind17

Użytkownik
ale z drugiej strony gdyby Borsuk dokończył mecz na swoim normalnym poziomie to by wygrał a tak kolejna wtopa w decydującej partii. Może ma po prostu pecha a może ... ? nikt tego nie wie, to nie może być spowodowane brakiem koncentracji, ponieważ to już się zdarza któryś raz z kolei

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom