>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

serie bez remisów - zapis

M 0

mdominikowski

Użytkownik
Cześć

Liczę sobie opłacalność progresji trójkowej dla różnych lig i mam pewną wątpliwość dotyczącą zapisu serii bez remisów. Jaki jest przyjęty standard takiego zapisu? Mamy takie dwa przykładowe ciągi wyników:

1 - R z R z z p p p z p R p p p
2 - p p p z R p R R p R z R p R

Jak powinienem to zapisać? Czy tak:

1 - 2,8
2 - 2,1,2,2,2

Czy powinienem jakoś zaznaczyć to, że w przykładzie 1 po ostatnim remisie były jeszcze trzy mecze a w przykładzie 2 ostatni remis był jednocześnie ostatnim meczem? A może powinienem też dodać tę serię do pierwszego remisu? Nie jest on oczywiście obstawiany i brany pod uwagę w wyliczeniach ale daje pełniejszy obraz rozkładu remisów. Wiem, że na własne potrzeby mogę przyjąć sobie to co dla mnie wygodniejsze. Problem pojawia się gdy chcę przedstawić takie statystyki komuś innemu lub też od kogoś je dostanę. Mogłoby dojść do nieporozumień.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
W odniesieniu do takiej historii wyników jak np: W,L,D,D,W,L,W,L,D
najlogiczniejszym wydaje mi się zapis:2,0,0,4,0

W wykazach formy np. za poprzednie 5 - ostatni mecz jest zwykle przedstawiany jako pierwszy: WWDDL czyli w tym przykładzie w ostatnim meczu był wynik W

Tak więc bazując na tym jak jest to co formy prezentowane , to patrząc na ten w/w zapis historii wyników: 2,0,0,4,0 dostajemy informację iż od 2 spotkań nie było remisu.

................

A tu strona z seriami remisów:

[URL='http://www.betsaint.com/soccer-league-sequence-stat-and-statistic.asp?sort=draw']http://www.betsaint.com/soccer-league-sequence-stat-and-statistic.asp?sort=draw[/URL]

.

M 0

mdominikowski

Użytkownik
Dla krótkich zestawień formy rzeczywiście stosuje się zapis od ostatniego zdarzenia. Dla przedstawienia serii z całego sezonu czytelniejsze będzie chyba stosowanie chronologicznego zapisu od lewej do prawej. Jeszcze sobie to dopracuję. Dzięki.

Do góry Bottom