>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Samsung e250 PROBLEM

G 0

gangster

Użytkownik
Witam mam taki mały problem... moze nie problem tylko nie wiem jak to zrobić... Chce sobie wgrać jakies gry na mojego samsunga lecz nie wiem jak? Kupiłem kabel i co dalej? szukałem na rużnych stronka jak to zrobić ale jak znalazłem coś to było to bardzo skomplikowane. Moze wie ktoś jak to zrobić i wytłumaczył mi to ???? Z góry dzięki ????

skrzydlowy 0

skrzydlowy

Użytkownik
no na roznych stronach masz przewaznie pliki z kilkudziesiecioma grami sciagasz to i podlaczasz komorke z kablem do kompa i zrzucasz te pliki do komorki. pozniej w komorce instalujesz to. przynajmniej tak jest w k510i ????

rybex 3

rybex

Użytkownik
no na roznych stronach masz przewaznie pliki z kilkudziesiecioma grami sciagasz to i podlaczasz komorke z kablem do kompa i zrzucasz te pliki do komorki. pozniej w komorce instalujesz to. przynajmniej tak jest w k510i ????
tak sie sklada ze ja tez mam k510i:spokodfhgfh:
Najpierw sciagasz(najlepiej z torrentow) podlaczasz kabel i wrzucasz w wybrany folder w telefonie, to bardzo proste przynajmniej w moim telefonie. Na koncu zaznaczasz gre w telefonie i ona sie instaluje. Przed sciagnieciem sprawdz czy rozdzielczosc odpowiada rozdzielczosci twojego telefonu

rybex 3

rybex

Użytkownik
To napisz dokladnie w czym problem, bo niewiem w jaki inny sposob mozna wrzucic gry. Przeciez same do telefonu Ci nie wejda;]

G 0

gangster

Użytkownik
Znalazłem taki opis! robie wszystko jak pisze i dalej nie działa! :/

Wszystko co bedzie potrzebne :
1)kabel USB lub Bluetooth USB + oprogramowanie IVT BlueSoleil
2)Program SoftickPPP oraz Samsung Java Uploader
3)Aplikacji Java, ktore chcesz wgrac (pliki .jar i .jad)
4)W przypadku, gdy dysponujesz wylacznie plikami .jar potrzebujesz jeszcze programu JADmaker lub J.GeniY, ktorym wygenerujesz pliki .jad z plikow .jar

=&gt;Ok to zaczynamy

1. Zainstaluj program SoftickPPP.
W trakcie instalacji moze wyskoczyc blad z informacja o braku biblioteki UsbSync.dll, zeby ja dodac recznie.

Wcisnij OK
Nastepnie wybierz opcje &quot;Use USB port in exclusive mode&quot;

:! Po zainstalowaniu programu moze jeszcze brakowac biblioteki Usbport.dll.
Pliki Usbport.dll oraz UsbSync.dll znajdziesz w paczce programu Softick PPP

2. Podlacz telefon do komputera.
Jezeli masz zainstalowane oprogramowanie Samsung PC Studio, powinno byc ono wylaczone.
Jezeli uzywasz kabla USB, musisz ponownie uruchomic program Softick PPP.
W przypadku Bluetooth, musisz uruchomic program BlueSoleil i polaczyc sie szeregowo z telefonem.
BlueSoleil powiadomi cie o polaczeniu. Zwroc uwage ktory to port COM.

3. Uruchom program SoftickPPP
Kliknij prawym przyciskiem myszy na ikone programu w systray-u

Wejdz w: Settings i przejdz na zakladke Bluetooth/Serial i ...
:! W przypadku polaczenia poprzez kabel USB, wybierz COM przy ss_mdm0

:! Jezeli uzywasz Bluetooth, wybierz port COM, o ktorym wczesniej powiadomil cie program BlueSoleil

4. Kliknij prawym przyciskiem myszy na ikone programu SoftickPPP i wybierz Activate PPP.

5. Uruchom program Samsung Java Uploader i dodaj (Add) plik .jad do wgrania.
:! INFO :!
W folderze masz dwa pliki - .jar i .jad.
W Java Uploader wybierasz tylko plik .jad (plików .jar nawet Ci nie pokaże w oknie wyboru).
Plik .jad wskazuje na plik właściwy, czyli .jar, który zostanie wgrany i zainstalowany w pamięci telefonu.

:! Mozesz dodac kilka aplikacji, ale za jednym razem wgra sie tylko jedna.
Jezeli masz tylko pliki .jar uzyj programu JADmaker do utworzenia plikow .jad

6. Z klawiatury telefonu wpisz kod: *#52828378#
:! W JAVA Test Menu przejdz do pozycji 2. OTA type setting, wybierz opcje • Serial bearer OTA i zapisz.
Teraz znajdujesz sie ponownie w JAVA Test Menu
:!Przejdz do pozycji 3. Serial test (pozycja rowniez dostepna poprzez wpisanie kodu #*5737425#)
:! W przypadku polaczenia poprzez kabel USB wybierz pozycje :
1. PPP UP a nastepnie 2. USB ...

... i 2. Szeregowe pobieranie danych

:! W przypadku polaczenia poprzez Bluetooth wybierz pozycje :
1. PPP UP a nastepnie 1. Bluetooth ...

... i 2. Szeregowe pobieranie danych

:! Aplikacja zostanie teraz wgrana do telefonu a nastepnie automatycznie sie uruchomi. :!
W programie Samsung Java Uploader mozesz jeszcze dodac gry lub aplikacje, ktore chcialbys dodatkowo zainstalowac.
7. Jezeli chcesz wgrac wiecej aplikacji - wpisujesz kod #*5737425#
:! Wybierasz tylko pozycje 2. Szeregowe pobieranie danych

:! :! Jezeli podczas wgrywania telefon zawiesi sie lub sam sie zrestartuje, wtedy : :! :!
:! sprawdz polaczenie z telefonem w programie Softick PPP i jesli zajdzie potrzeba ponow te polaczenie (patrz punkt 2)
:! z klawiatury telefonu wpisz kod #*5737425# (lub kod *#52828378 i przejdz do pozycji 3. Serial test) i wybierz najpierw 1. PPP UP, potem 1. Bluetooth lub 2. USB, i dopiero wtedy 2. Szeregowe pobieranie danych.
:! Jesli na liscie programu Samsung Java Uploader sa jeszcze pliki, a Ty juz nie chcesz ich wgrywac - nie musisz tego robic. Mozesz je usunac z listy lub poprostu zamknac program

8. Jezeli wgrales/as juz to co chciales/as to teraz z klawiatury telefonu wpisz kod *#52828378#
:! przejdz do pozycji 2. OTA type setting, wybierz opcje • GPRS bearer OTA i zapisz, aby zakonczyc sesje szeregowego wgrywania i umozliwic pelna integracje twojego E250 z operatorem sieci (Era, Orange, Play, Plus gsm)
:! Nacisnij Wróć aby wyjsc z JAVA Test Menu

:! :! Mozliwe problemy i przydatne wskazowki : :! :!
Nie moge polaczyc sie z telefonem, program Softick PPP nie widzi telefonu.
:! Sprawdz Firewall: odblokuj - wlacz dostep do internetu programom do wgrywania, lub wylacz na chwile firewall
:! Sprawdz czy nie masz konfliktow w portach COM
:! Sprawdz czy nie masz wlaczonych innych programow do obslugi komorki wyjatkiem jest program BlueSoleil - dla wgrywania poprzez Bluetooth
Nie moge wgrac aplikacji (lub gry) - telefon zawiesza sie lub restartuje sie automatycznie.
:! Sprawdz czy program Softick PPP jest aktywny (enabled) i czy wykryl twoj telefon (sprawdzisz to poprzez &quot;najechanie&quot; kursorem na ikonke w tray-u - na pasku zadan po prawej stronie)
Nie moge wgrac aplikacji (lub gry) - blad instalacji.
:! Sprawdz czy nie ma spacji w nazwie plikow .jad i .jar
:! :! Podczas usuwania spacji z nazwy plikow pamietaj, ze nazwy plikow .jad i .jar musza byc identyczne :! :!
Aplikacja (lub gra) zawiesza sie przy uruchamianiu.
:! Wgrana aplikacja moze nie dzialac prawidlowo - telefon nie spelnia wymagan aplikacji

:! :! Przy wybieraniu opcji PPP i Bluetooth (lub USB), nasz E250 zapamietuje te ustawienie dla szeregowego pobierania do czasu zrestartowania sie telefonu lub wylaczenia tel. Zmiana opcji w OTA type setting nie ma wplywu na powyzsze ustawienie.
Czyli, po kazdym zawieszeniu sie telefonu lub samoczynnym restarcie, lub gdy sam/a wylaczysz i wlaczysz tel., to przy wgrywaniu najpierw wybierasz PPP UP itd. A przy wgrywaniu nastepnej gry (aplikacji) wybierasz tylko Szeregowe pobieranie danych

ted 12,8K

ted

Forum VIP
to wrzucaj je rpzez bluetoth czy jak to sie pisze, instalujesz np. bluesoil podlaczasz wejscie bluetoth wyszukujesz swojego koma i przesyłasz

ted 12,8K

ted

Forum VIP
moze wina lezy po stronie windowsa? komp widzi ten kabel? jak tak to sciagnij jakis programik ze strony producenta czyli chyba samsung.com (cos jak nokia center)

G 0

gangster

Użytkownik
nie wiem czego to wina le wszystko jest ok ale jak mam wybrać COM
&quot; Wejdz w: Settings i przejdz na zakladke Bluetooth/Serial i ...
:! W przypadku polaczenia poprzez kabel USB, wybierz COM przy ss_mdm0
&quot;

to nie mam tego COM ss_mdm0

tylko COM1 device/serial1

Kurde skomplikowane to jest wszystko

uzytkownik-7288 4

uzytkownik-7288

Użytkownik
aby wybrać COM w ustawieniach najpierw musisz zobaczyc jaki jest tego numer w Menadżerze urządzeń w panelu sterowania a potem taki sam numer wybrac w ustawieniach programu. Upewnij sie czy masz zainstalowany dobrze kabel czyli jakies sterowniki do niego.

snajper 322

snajper

Forum VIP
A nie lepiej kupic czytnik kart?? Podlaczasz do kompa, wrzucasz gierki do folderu. Wkladasz karte do telefonu i instalujesz gre

yarson 0

yarson

Użytkownik
miałem jakiś czas tego samsunga i wgranie na niego gier jest lekko skomplikowane, gdzieś znalazłem podobną instrukcje ale nie chciało mi się w to bawic, poprzstałem na wgrywaniu muzyki. niestety z czytnikiem kart też raczej nie poleci.a co do portu COM to nie jestem pewny ale chyba kiedyś jak miałem jakiś kabelek do któregoś telefonu to jakiś określony sterownik był niezbędny bo inaczej za czorta nie chciało działac, ale to było dawno więc moge się mylic :]

H 0

haniczka88

Użytkownik
Tez mam problem ale inny...
Ja instalowałam gry i niektórych tylko nie dało się zainstalować. Jednak teraz pojawił się inny problem :kwasny4565: Po instalacji gier nie umiem odbierać ani wysyłać niczego do czego potrzeba łączyć się przez WAP... Nie umiem ani odbierać mms-ów, wysyłać ich też nie umiem. Telefon tak jakby się &quot;restartuje&quot;, tzn, na nowo się załącza... To samo jest z pocztą e-mail i kiedy chce chce pobrać coś przez WAP... Co z tym zrobić?? POMÓŻCIE!!!!!! ????

Z 0

ziqo

Użytkownik
Nawigacja
To pytanie z innej beczki. Czy do samsunga sgh e250 idzie zainstalowac jakiekolwiek oprogramowanie do nawigacji?????????????

G 0

gangster

Użytkownik
To pytanie z innej beczki. Czy do samsunga sgh e250 idzie zainstalowac jakiekolwiek oprogramowanie do nawigacji?????????????
Niestety nie ale jak co to ja mam do sprzedania Nawigacje Manta GPS-020 NOWA nie rozpakowana za 299zł taniej nigdzie nie znajdziesz! Z mapa polski MapaMap

Do góry Bottom