>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Samsung Avila - Internet

travism 190

travism

Forum VIP
Dobra zacznijmy od tego ze dziś zakupiłem Samsunga Avilę. No i w tym telefeonie interesuje mnie to aby miec internet.
No i mam kilka pytań bo w tej kwesti jestem ciemny ????

1. Nie mam zielonego pojecia gdzie jest przeglądarka w tym telefonie. Jeżeli jest to powiedzcie mi gdzie dokladnie, a jezeli nie to jak zrobic aby sie tam znalazla ????
2. Na stronie plusa wysyłają te wszystkie konfiguracje do instalacji tylko ze z tego co wyczytalem to w telefonie juz takie cos istnieje.
3. Jeżeli nie rozumiecie o czym pisze (nie zdziwie sie ???? ) to napiszcie jak w swoim telefonie doprowadziliscie internet do stanu uzywalnosci ( bo nie wierze ze nikt z forum takiego fona nie ma ???? )

Mam nadzieje ze sie jasno wyrazilem ????

pokerface 69

pokerface

Użytkownik
Strona główna &gt; Pomoc &gt;Internet a Samsung Avila
Internet a Samsung Avila
Jak skonfigurowac połączenie z internetem?
Zachęcamy do przeprowadzenia manualnej konfiguracji ustawień w telefonie. W tym celu należy w menu wybrać Blueconnect – Ustawienia – Profile przeglądarki gdzie wybieramy pierwszy wolny profil i dokonujemy konfiguracji według poniższego wzoru:
Ustaw nazwę: Era Internet
Nazwa punktu dostępu: erainternet
Typ autoryzacji: Brak
Identyfikator użytkownika: brak
Hasło: Brak
Protokół: HTTP
Adres strony domowej: http://www.blueconnect.pl/pocket
Adres serwera proxy: 213.158.194.229:8080
Czas logowania: 300 sek
Ustawienia zaawansowane: pozostawiamy bez modyfikacji
Powyższe ustawienia powinny być pomocne o ile usługa dostępu do Internetu jest aktywna na koncie. Proszę po dokonaniu manualnych zmian wyłączyć aparat i uruchomić go ponownie oraz dokonać testu połączenia. W przypadku problemów zachęcam do konsultacji z Biurem obsługi Abonenta pod numerem 602900 (dla numerów abonamentowych) lub *9602 (dla Użytkowników Tak Tak).
/e Jeżeli to nie będzie skuteczne, to najlepszą opcją będzie założenie tematu na jakimś forum o tematyce związanej z telefonami/elektryka/komputerami itp.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
wchodzisz w MENU ---&gt; w lewym górnym rogu masz napisane &quot; menu główne&quot; obok tego masz strzałke, naciskasz ją i przechodzisz do &quot; komunikacji&quot; gdzie znajdują się ikony z youtube i google bo pewnie to najbardziej Cię interesuje. finito ;););)

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
dzięki za uwagę, ale rozważałem tą opcję. Jednak założenie tematu bardziej rza siew oczy pomoc potrzebna mi natychmiast ????
Teraz idac takim tokiem myslenia kazdy bedzie zakladal nowy temat, nie ma to jak przyklad plynacy z gory.

travism 190

travism

Forum VIP
bla bla bla :| dobra temat do zamknięcia ???? ogarnąłem ???? dzięki snoopdogg i PokerFace ????

hajduk 124

hajduk

Forum VIP
ostatnio lukam na avilki z gpsem i mam pytanie do użytkowników tego fona, jakie są wasze opinie? Z takich bardziej szczegółowych rad bym poprosił, nie te ogólne bo mniej więcej znam. Najlepiej tez kogoś o dłuższym stażu bym prosił, żeby stwierdzić czy coś się dzieje po dłuższym okresie użytkowania.

agent00typer 468

agent00typer

Użytkownik
Mam Avile od soboty i mam taki problem: Jak wchodze na neta (obojętnie na jaką strone) wyskakuje &quot;błąd DNS&quot;. Wie ktoś o co chodzi ?

dzięki za ew. odpowiedzi

vdv 66

vdv

Użytkownik
Na 99% masz złe ustawienia na routerze.
W Monciaku miałem to samo, pozmieniałem na routerze i śmiga aż miło ;)

garvvver 0

garvvver

Użytkownik
Mam problem z Avilą. Chcę w niej zainstalować przeglądarkę internetową &quot;Opera&quot; ale gdy chcę zacząć instalację aplikacji (jar/jad) wyskakuje mi że typ pliku jest nieobsługiwany. Jak to można obejść, co zainstalować by móc tą Operę odpalić. Operę pobrałem ze stronki tej przeglądarki na ten właśnie konkretny model więc jakoś musi się dać to obejść skoro jest Opera na ten konkretny sprzęt. Jeśli ktoś jest w stanie pomóc to byłbym ogromnie wdzięczny.

b_r_u_t_u_s 229

b_r_u_t_u_s

Użytkownik
dobra ale jak pobierasz wchodzisz przez fona ?? czy na kompie pobrałeś i skopiowałeś na fona ??
1 wypadku - pobierz starszą wersję
2 wypadku nie trzymaj pliku na karcie pamięci tylko na pamięci fona

garvvver 0

garvvver

Użytkownik
Pobrałem przez kompa i wrzuciłem na fona.
W przypadku instalowania starszej wersji sytuacja wygląda niestety identycznie jak przy nowszej wersji.
Te instalki odpalałem z pamięci fona (karty jeszcze nie mam). Być może przy instalowaniu z karty się uda. Dzięki za poszlakę ????

M 0

maykon

Użytkownik
Ustaw nazwę: Era Internet
Nazwa punktu dostępu: erainternet
Typ autoryzacji: Brak
Identyfikator użytkownika: brak
Hasło: Brak
Protokół: HTTP
Adres strony domowej:
]Adres serwera proxy: 213.158.194.229:8080
Czas logowania: 300 sek
Ustawienia zaawansowane: pozostawiamy bez modyfikacji
Na tych ustawieniach działa mi net w Avilli. Dzięki.

A 0

aguchag

Użytkownik
Prosze o pilną porade ponieważ się nie znam. Mam używana Avile z Ery a ja mam operatora Orange,chciała bym mieć internet ale też za bardzo nie wiem jakto ustawic skoro jest to co napisałam.

Do góry Bottom