Już wczoraj powróciła Corgon liga,pierwsza kolejka więc wiadomo lekkie obawy.
I z lekkimi obawami zagrałem wczoraj Slovan -1 z nic nie grającymi na wyjeździe Moravcami.I sprawę mistrzostwa na Słowacji uważam w zasadzie za rozstrzygniętą.
Dalej jednak jest już bardzo ciasno, drugie Moravce od 7mego Ruzemboroka dzieli raptem 2 punkty,a Moravce już w tej kolejce przegrały.
Dzis liczę na kontynuację serii z jesieni i mam nadzieję,że Koszyce powalczą o podium, a jednocześnie Tatran zachowa fatalna formę wyjazdową,otóż w tym sezonie notuje on bilans wyjazdowy 0-1-8 w bramkach 3-19,przy czym jedyny punkt został wywalczony w Bańskiej Bystrzycy gdzie miejscowa Dukla na jesieni wygrała tylko raz ,za to aż 7 razy remisowała.
Koszyce za to u siebie bardzo mocne 7-2-0 (18-4),remisy tylko z Ziliną i Senica.
Reasumując spotka się drużyna która u siebie nie przegrała z drużyną która na wyjeździe nie wygrała.Opcja DNB powinna więc dawać pewność nie wtopienia.
Historia także przemawia za Koszycami,niemniej w sezonie 2009/2010 Tatran wygrał w Koszycach 1:0 ,jednak byli oni wtedy wyżej w tabeli.Będąc wyżej od Tatrana, Koszyce nie przegrywają.
Koszyce - Tatran 1DNB - 1,57
Koszyce - Tatran 1 - 2,20
Dodatkowo tak w skrócie, myślę,że Zilina pozostanie niepokonana na własnym boisku ,jednak 1,16 za DNB wygląda średniawo, z drugiej z kim ma wygrywać mistrz remisów jeśli nie z Duklą.
Ciekawą opcją może być tutaj - czyste konto Ziliny za 1,83.Stracili u siebie tylko 4 bramki,Dukla na wyjeździe strzeliła tylko 6.
Zilina - Dukla 1 - 1,5.
Kursy z Bet365.I na Koszyce,idą lekko w górę.
Patrząc na wczorajsze wyniki naszej ekstraklapy nie sądze,że na Słowacji może być gorzej.
Głowny typ wszedł,typ na "doczepke" nie.