Z Zespołu Mistrza Słowacji odeszli , Stanislav Šesták i Dare Vršič , moze to być bardzo powazne osłabienie o walkę o LM jak i o Mistrza , Ci dwaj pilkarze dowodzili siła ofensywną zespołu.Strzelali dużo bramek i asystytowali , przy bardzo dużo golach.Paru pilkarzy zasililo "Mistrza" , ale te wzmocnienia wystarczą powiem tylko na ligę słowacką , bo na LM to bardzo wątpliwe szanse zeby coś ugrali.A zatomiast w druzynie "gości" bardzo duzo sie zmieniło w ciągu 44 dniu , druzynę przejeli holenderscy kapitalisci , zatrudnili Anglika na funkcję trenera , odeszło 10 pilkarzy , w tym "trzon" sily napedowej srodka pola (Juraj Czinege).I postawiono na młodziez , w 23 osobowej kadrze jest aż 7 pilkarzy którzi mają po 19 lat.Z tego co wyczytałem ostatnio , to sztab szkoleniowy zapowiada atrakcyjna gre ofensywną , zobaczymy czy wywiaza sie z tych swoich zapowiedzi , moj typ to under w tym spotkaniu , i wygran gospodarzy.Zilina - AS Trencin 1 1,25 over 2,5 1,42 Expekt
Zatem mistrz Słowacji rozpoczyna dziś kolejny sezon spotkaniem z ostatnim zespołem poprzedniego sezonu, w którym na wyjazdach Trencin grał fatalnie wygrywając tylko jedno spotkanie.Końcówka sezonu w wykonaniu Ziliny była niesamowita 6 zwycięstw z rzędu i walka o strzelenie 100 goli ale sie nie udało.Zilina to drużyna overowa na 36 spotkań padło 23 overy.Jest to zespół bez wątpienia lepszy od każdej innej drużyny w Słowacji.W poprzednim sezonie Trencin musiał przełknąć gorycz porażki w stosunku 4-1 dziś może nie dadzą sobie strzelić aż tylu bramek ale mecz przegrają.Mam tylko nadzieję, że w obliczu Eliminacji Champions League mistrzowie nie odpuszczą tego spotkania.
Dla mnie osobiscie ten mecz to klasyczny no -bet. Dużo sie działo przez te "44" dni w tych klubach.Zmiany trenerów , jak i działaczy w Trnavię , zobaczymy czy wyjdzie to na dobre.Z druzyny Gospodarzy , odeszło aż 7 grajków , a wzmocniono zaledwię 3 zawodnikami a w nich "weteran" Jiri Novotny.Trnava po nieudanym sezonie , wysprzedała kilku graczy , ale też pozyskała , Vladimíra Pončáka (O - Jablonca) , Pavol Kopačka (P -Dubnica) , Rastislava Michalíka (P -SV Ried).Goście wystapią z "lekkim" osłabieniem w tym meczu , nie zagra Roman Procházka (dyrygował srodkiem pola) , nowy nabytek Michalík (jakieś klopoty zdrowotne) i pod znakiem zapytania stoi wystep Petra Doležaja (defensor).Więc jak pisałem na początku , dla mnie ten mecz no bet.Ruzomberok - Trnava ----> 2 4,25
Analiza:
Jest to pierwszy mecz sezonu, Ruzomberok nie zaliczył ostatnich kolejek poprzedniego sezonu zbytnio dobrze pozbył się kilku graczy sądzę że sąsiadującą Trnava pokona ich na wyjeździe. Ruzomberok ma wspaniały stadion jak i kibiców miałem przyjemność być tam i na ich treningu. Niestety to nie wszystko. Sądzę że górę weźnie doświadczenie a w tym ewidętnie prowadzi Trnava.