>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Rumunia

Status
Zamknięty.
A 0

amk77

Użytkownik
Dacia Mioveni - CFR Cluj ✅
Typ - Typ: 2 1,50

Przed nami półfinal pucharu Rumunii, który daje nam dwie pary ciekawych spotkan. Spośród nich wybrałem sobie mecz Dacia Mioveni przeciwko Cluj. Stawiam tutaj na jednego z hegemonow ligi rumuńskiej, glownie dlatego, ze jest to zespol mlody, z duza ambicja, dążący do coraz to nowych sukcesow. Pilkarze i trenerzy stawiaja przed soba ambitne cele, które sa w zasiegu ich reki. Coprawda dotychczas w pucharze wystawiano rezerwowy sklad, lecz na ten szczebel rozgrywek sztab szkoleniowy podejdzie na pelnym profesjonalizmie. Cluj liczy na sukces, zwłaszcza po ostatnich meczach, kiedy pokazali dobra dyspozycje. Tak naprawde nie ma teraz dla nich znaczenia czy Graja u siebie, czy na wyjezdzie, zawsze sa bardzo trudni do zatrzymania. Wiedzac, ze nie ma spotkania rewanżowego trzeba walczyc na terenie wroga i wygrac. Dacia nie zalicza się do mocnych klubow, ostanio Graja w kratke, nie za bardzo radząc sobie z mocniejszymi rywalami. To pierwsze spotkanie tych druzyn w historii i w mojej opinii zakończy się sukcesem gosci. Cluj posiada swietna defensywe i nie gorszych napastnikow, którzy jutro dostana szanse gry. Będzie dobrze :]

stozek2 0

stozek2

Użytkownik
DINAMO BUKARESZT -UNIVERSITATE CRAJOVA
Bardzo wazne spotkanie dla druzyny z Bukaresztu ktora przy korzystnym wyniku jakim bedzie zwyciestwo ma szanse awansowac na miejce premiowane startem w europejskich pucharach.Obecnie zajmujaca 5miejsce druzyna gospodarzy traci punkcik do Unirea Valachorum ktora w dzisiejszej kolejce podejmie lidera Stiaue . Dinamo przed wlasna publicznoscia prezentuje sie niezle bilans 6-4-5 /br 22-17/ stawia niewatpliwie w roli faworyta , Goscie natomiast to druzyna srodka tabeli ,ktora start w przyszlym sezonie ma zapewniony i raczej powinna odpuscic druzynie z Bukaresztu .Warto dodac ze Crajova od2001/02 jeszcze nie wygrala z Dinamo malo tego w 5ostatnich konfrontacjach doznala 4porazki i raz padl remis.
DINAMO BUKARESZT @1.45 BetGUN /17.00/

urodzonyzwyciezca 0

urodzonyzwyciezca

Użytkownik
FC Vaslui - Steaua Bucharest
19.30

Początkowo moją uwagę przykuł dosyć wysoki kurs na drużynę z Bukaresztu. Postanowiłem więc dokładniej się przyjerzć temu meczowi.
O godzinie 19.30 czasu naszego (20.30 w Rumuni) rozgrywki ligowe zainaugurują drużyny FC Vaslui i Steaua Bucharest. Faworytem tego spotkania bez wątpienia jest drużyna gości. Rozegrali oni przed sezonem kilka ciekawych sparingów z których można wywnioskować, że ich forma idzie w górę:

26/07-08 Towarzyskie Klubów Steaua Bucurest vs. Roma 3:1
18/07-08 Towarzyskie Klubów Nuremberg vs. Steaua Bucurest 0:0
02/07-08 Towarzyskie Klubów Austria Kärnten vs. Steaua Bucurest 1:3
Natomiast drużyna Vaslui występująca w pucharze INTERTOTO szczęśliwie awansowała do następnej rundy, rzutem na taśmę pokonując kelnerów z Azerbejdżanu:

26/07-08 Puchar Intertoto FC Vaslui vs. Neftchi Baku 2:0
19/07-08 Puchar Intertoto Neftchi Baku vs. FC Vaslui 2:1
Kurs całkiem zachęcający, jednak ze stawką nie przesadzajmy gdyż jest to dopiero 1 kolejka. Pomimo tego liczę jednak na pewne zwycięstwo Steaua&#39;y!!

Typ: 2
Kurs: 1,80
Stawka: trochę więcej niż średnia
????

/// no niestety początek sezonu :/

180michal 17

180michal

Użytkownik
Mecz: CFR Ecomax Cluj - G. Buzau
Typ: (0:1) 1 ✅
Kurs: 1.90
Bukmacher: Gamebookers
Mecz kończący drugą kolejki ligi rumuńskiej pomiędzy zespołem CFR Cluj, a zespołem G. Buzau. Gospodarze w ubiegłym sezonie byli o krok o wywalczenie mistrzostwa Rumunii, niestety wyprzedziła ich drużyna Steaua. W tym sezonie Cluj będzie również mocny jak w ubiegłym i do ostatniej kolejki będzie walczył o mistrzostwo kraju. Gospodarze rozpoczęli sezon od wysokiego zwycięstwa 4:0 nad CS Otopeni. W ubiegłym sezonie Cluj miał bardzo dobre statystyki w meczach u siebie, mianowicie 13 zwycięstw, 3 remisy i 1 porażka. Stosunek w bramkach to 29 strzelonych oraz 10 straconych bramek. Zespół gości pierwszy mecz przegrał na własnym stadionie 1:0 z zespołem Farul. Piłkarze Buzau w poprzednim sezonie zajęli 14 miejsce i o 1 pkt wyprzedzili strefę spadkową. Ich zeszłoroczny bilans w meczach na wyjeździe to 2 zwycięstwa, 3 remisy oraz 12 porażek. Jak widać Buzau nie prezentuję się na wyjeździe dobrze, można wręcz powiedzieć że tragicznie gra na boiskach rywali gdzie strzelili tylko 10 bramek tracąc przy tym 37. W ubiegłym sezonie w obu meczach górą byli piłkarze Cluj, którzy wygrali odpowiednio 2:0 u siebie oraz 2:1 na wyjeździe. W dzisiejszym meczu przewiduje wysokie zwycięstwo zespołu CFR Cluj, ponieważ piłkarze są w bardzo dobrej formie i mam nadzieje że potwierdzą to dzisiaj na boisku.
Wynik: 2-0 ✅
P.S. do kolegi niżej, pokaż mi tabele gdzie masz że Cluj wygrał mistrza bo ja z tego co tu widze to są na 2 miejscu http://www.betexplorer.com/soccer/romania/romanian-league-2007-2008/

G 0

glowaa

Użytkownik
Mecz: CFR Ecomax Cluj - G. Buzau
Typ: (0:1) 1
Kurs: 1.90
Bukmacher: Gamebookers

Mecz kończący drugą kolejki ligi rumuńskiej pomiędzy zespołem CFR Cluj, a zespołem G. Buzau. Gospodarze w ubiegłym sezonie byli o krok o wywalczenie mistrzostwa Rumunii, niestety wyprzedziła ich drużyna Steaua. W tym sezonie Cluj będzie również mocny jak w ubiegłym i do ostatniej kolejki będzie walczył o mistrzostwo kraju. Gospodarze rozpoczęli sezon od wysokiego zwycięstwa 4:0 nad CS Otopeni. W ubiegłym sezonie Cluj miał bardzo dobre statystyki w meczach u siebie, mianowicie 13 zwycięstw, 3 remisy i 1 porażka. Stosunek w bramkach to 29 strzelonych oraz 10 straconych bramek. Zespół gości pierwszy mecz przegrał na własnym stadionie 1:0 z zespołem Farul. Piłkarze Buzau w poprzednim sezonie zajęli 14 miejsce i o 1 pkt wyprzedzili strefę spadkową. Ich zeszłoroczny bilans w meczach na wyjeździe to 2 zwycięstwa, 3 remisy oraz 12 porażek. Jak widać Buzau nie prezentuję się na wyjeździe dobrze, można wręcz powiedzieć że tragicznie gra na boiskach rywali gdzie strzelili tylko 10 bramek tracąc przy tym 37. W ubiegłym sezonie w obu meczach górą byli piłkarze Cluj, którzy wygrali odpowiednio 2:0 u siebie oraz 2:1 na wyjeździe. W dzisiejszym meczu przewiduje wysokie zwycięstwo zespołu CFR Cluj, ponieważ piłkarze są w bardzo dobrej formie i mam nadzieje że potwierdzą to dzisiaj na boisku.
Sorrki że się w trące ale CFR Cluj zdobył w zeszłym sezonie mistrza RUMUNII ???? a nie jak kolega napisał byli o krok ????

180michal 17

180michal

Użytkownik
Mecz: Vaslui FC - G. Bistrita
Typ: 1 ✅
Mecz trzeciej kolejki pierwszej ligi rumuńskiej pomiędzy zespołem Vaslui, a G. Bistrita. Gospodarze dzisiejszego meczu bardzo dobrze rozpoczeli sezon. Na dwa rozegrane mecze wygrali oba i to nie byle z kim, bo na początek sezonu pokonali Steaua 1:0 na własnym obiekcie oraz Poli. Iasi na wyjeździe 3:1 . Obecnie piłkarze zajmują 3 miejsce. Goście natomiast sezon rozpoczęli od porażki z Rapidem na ich stadionie 3:0, ale już w następnej kolejce pokonali na własnym obiekcie U. Craiova 2:0. Po tych dwóch meczach Bistrita zajmuje 7 pozycję. W dotychczasowych meczach na stadionie drużyny Vaslui odbyły się 3 mecze i wszystkie wygrali gospodarze. Piłkarze Vaslui awansowali także dzięki P.Intertoto do Pucharu UEFA, gdzie zagrają z Metalurg Ljepajas. Moim faworytem w dzisiejszym meczu są gospodarze, ponieważ piłkarze tej drużyny są w bardzo dobrej formie i dzisiaj powinni wygrać z zespołem Bistrita.
Wynik: 1-0 ✅

180michal 17

180michal

Użytkownik
Mecz: Otelul Galati - Rapid Bucharest
Typ: 2
Dzisiaj o godz. 16.45 spotkają sie drużyny Otelul Galati oraz Rapid Bucharest. Bedzie to mecz 4 kolejki pierwszej ligi rumuńskiej. Gospodarze dzisiejszego spotkanie sezon rozpoczeli bardzo dobrze. Na trzy mecze wygrali 2 oraz zremisowali 1 i z 7 pkt na koncie zajumja 6 pozycje w lidze. Strzelili również 7 bramek, tracąc 3. Jednak rywale z którymi grali piłkarze Galati to kluby które będą bronić sie przed spadkiem. Rapid sezon zaczął od 3 wygranych i z kompltetem pkt zajmuje 3 miejsce. Piłkarze z Bukaresztu strzelili 6 bramek nie tracąc przy tym żadnej bramki. Goście będą walczyć w tym sezonie o mistrza kraju więc takie mecze jak ten powinni wygrywać, a przy okazji zaliczać kolejne 3 pkt na własne konto. W poprzednim sezonie w obu meczach zwyciężyli piłkarze Rapidu i w dzisiejszym meczu również uważam że zwyciężą goście.

verti 3,4K

verti

Forum VIP
VS
Pandurii Targu Jiu vs. FC Arges Pitesti
Typ:
Pandurii Targiu Jiu ✅
Kurs: 2,00
Bukmacher: Betway

Liga rumuńska powoli nabiera tempa, spotkanie pomiędzy 15 drużyną rumuńskiej Ekstraklasy a 14 ekipą. Pandurii w tym sezonie jeszcze bez zwycięstwa, ale nadarza się ku temu świetna okazja, boy Arges Pitesti to beniaminek rozgrywek na najwyższym poziomie, mimo, iż goście występowali już w sezonie 2006/2007 w najwyższej klasie rozgrywkowej to po sezonie spadli. Sezon 2007/2008 to gra w II lidze rumuńskiej i walka o powrót do najwyższej klasy rozgrywkowej - walka udana, i znów drużyna gości będzie występowała w Ekstraklasie. Pandurii to typowy średniak w I lidze, ostatni sezon to 12 lokata, przed dwoma laty ekipa Pandurii rozgywki ligowe zakończyła na 11 pozycji. W tym sezonie jak już wspomniałem nie zwyciężyli jeszcze, dzisiaj jednak powinni okazać się lepsi od beniaminka. Niektórzy zawodnicy Pandurii otrzymali swoiste ultimatum, jeżeli dzisiaj nie pokonają swoich rywali to może czekać ich pożegnanie się z zespołem, z pewnością powinni podejść do tego meczu niezwykle zdeterminowani i zaangażowani, bo w końcu to dla nich bardzo ważny mecz. Beniaminek rozgrywek rozpoczął sezon całkiem nieźle od zwycięstwa, remisu i dwóch porażek, więc dzisiaj im nie powinno zależeć aż, tak bardzo, bo są w lepszej sytuacji niż gospodarze. Tym bardziej, że dzisiaj wystąpią bez Yousufy Kamary (najlepszy strzelec drużyny, zdobył 2 bramki z 4), Voicouleta, Milosevicia oraz Dity.
W drużynie gospodarzy do składu powraca Robert Vancea , jednak Pandurii cały czas będzie musiało radzić sobie bez Mihaia oraz Arriety. Dodatkowym bodźcem motywującym dla drużyny Pandurii powinno być to, że wczoraj urodziny obchodził trener gospodarzy, na pewno będą chcieli zrobić prezent swojemu kołczowi na urodziny i zdobyć 3 pkt, które zarówno jak dla zawodników jak i trenera są potrzebne jak tlen.
Składy:!: Pandurii: Stanca - Popete, A.Rus, Chibulcutean, Cardoso - Vasilache, Vancea, Al.Pacurar, D.Orac (Thiago Tremonti) - Al.Piturca, I.Iordache

Arges:
Bosneag - Ghita (M.Stan), Balasa, Lacusta, Bazzi - Cr.Tanase, Carstoiu, Tames, Doman - Dulcea, Ad.Iordache
H2H :!:
Pandurii Lignitul vs Arges Pitesti 2:1
Arges Pitesti vs Pandurii Lignitul 0:0
Pandurii Lignitu vs Arges Pitesti 1:0
Arges Pitesti vs Pandurii Lignitul 0:1​

verti 3,4K

verti

Forum VIP
FC Arges Pitesti - Otelul Galati 1 @ 1.96 ✅ Spotkanie zamykajace 16 kolejkę rumuńskiej ekstraklasy pomiędzy drużyna gospodarzy - Argesem Pitesti, oraz gośćmi - Otelulem Galati.
Ekipa gospodarzy zajmuje na chwile obecna 8 miejsce w ligowej tabeli z dorobkiem 24 punktów, drużyna z Galati ma na swoim koncie o dwa punkty mniej (czyli 22) co pozwala im na zajmowanie miejsca 11. Tak mała różnica, wydawać się może że spotkanie to powinno być niezwykle wyrównane, jednak czy aby na pewno ? Wystarczy przyjrzeć się poczynaniom drużyny Argesu na własnych śmieciach, na których sa niepokonani (bilans 4 zwycięstw, 3 remisów, tracac przy tym zaledwie 3 bramki !), piłkarzom z Galati o punkty będzie tutaj nadzwyczaj ciężko tym bardziej, że pojedynki wyjazdowe nie sa domena tej drużyny - 7 rozegranych spotkań i 5 wywalczonych punktów, na pewno nie jest to oszałamiajacy rezultat. Nie mniej jednak do czego zmierzam ;) Przeczytałem w pewnym newsie dotyczacym tego spotkania, w którym wypowiadał się jeden z podstawowych zawodników Galati : powiedział, że na terenie w Pitesti będzie im bardzo ciężko i zdobycie chociażby punktu będzie dla niego zaskoczeniem. Taki ton wypowiedzi być może jest spowodowany brakiem trzech czołowych zawodników - bez których Otelul traci sporo na wartości, sa nimi : bułgarski stoper - Jelev (kontuzjowany), partner z defensywny Jeleva - Cojoc (zawieszony) oraz boczny obrońca Salagean (zawieszony), widać że głównym problemem dla trenera ekipy z Galati jest skompletowanie defensywy, jednak nie jedynym ... odczuwalnym z pewnościa będzie brak najskuteczniejszego zawodnika Otelulu - Peny. Niepewny jest również występ dwójki pomocników, którzy od dłuższego czasu lecza poważne urazy, mimo to szansa na ich występ istnieje, jednak czy po długiej absencji będa w stanie - zagrać na wysokich obrotach (Paraschiv i Gado). Żeby nie było tak kolorowo, to w drużynie gospodarzy nie wystapia dziś Lacusta i Balasa (dwójka obrońców) - jednak, no właśnie .. trener gospodarzy ma ten komfort i ma godnych zmienników, których dzisiaj może wystawić, sa nimi dwójka argentyńczyków Bazzi i Cazan.
Osłabienia po stronie gości sa tak poważne, że postanowiłem zagrać na gospodarzy, którzy maja okazję po dzisiejszym zwycięstwie wskoczyć nawet na 3 pozycję.
Wynik 3:2 ✅

uzytkownik-7288 4

uzytkownik-7288

Użytkownik
Zapraszam do analizowania pierwszej kolejki ligi Rumuńskiej po przerwie zimowej:​

Oto kursy na najbliższe trzy dni:

FC Timisoara - Arges Pitesti

Tutaj w grę wchodzi tylko i wyłącznie wygrana gospodarzy. Jeśli gospodarze myślą jeszcze o mistrzostwie to najbliższy mecz muszą wygrać, różnice między zespołami są zbyt wielkie. Co prawda pierwszy mecz w tej rundzie zakończył się remisem lecz wierze że jutro Timisoara stać na pewny rewanż. Po zimowej przerwie nie stracili oni żadnych graczy, oprócz trzech rezerwowych którzy odeszli do Buzuau jednak to nie robi żadnej różnicy dla drużyny. Atut własnego boiska oraz słaba forma Argesa na wyjazdach powinna sprawić że zobaczymy pewną wygraną gospodarzy.
Mój typ HW. @1.50 Bet365 ✅

CFR Cluj - CS Otopeni

Zeszłoroczny mistrz podejmuje na własnym obiekcie przed ostatni zespół Otopeni który nie wygrał od sześciu spotkań i strzelił raptem 3 gole! Cluj grał kilka spotkań towarzyskich w rundzie zimowej i nie były one najlepsze w ich wykonaniu jednak moim zdaniem to nie odzwierciedla obecnej formy tego zespołu, który traci tylko 6 pkt do pierwszego Dynamo. Co ważne Cluj nie straciło żadnego zawodnika w ziomwej przerwie co oznacza że nie borykają się z większymi problemami finansowymi (wiadomo kryzys więc każdy ma problem z pieniędzmi) a do tego południowo-amerykańskie gwiazdy są w szczytowej formie. Prosze tez zwrócić uwagę iz Cluj na wyjeżdzie pokonało Otopeni w tym sezonie 4:0! Można spróbować z handicapem lub dorzucić HW do combo.
Mój typ: HW (-1) @ 1.72 bet365
Cluj wygrało 1:0

Steaua Bucharest - Vaslui

W ostatniej rundzie przed zimową przerwą Steau wygrała z drugim zespołem Unirey jednak przed tym zaliczyła pięc remisów, porażkę i znowu dwa remisy co świadczy o tym że to nie jest już ten sam legendarny zespół z Rumunii. W czasie ziomowej przerwy pozbyli się oni swojego najwazniejszego gracza i zarazem trzon zespołu - kapitana Al mirel Al radoi, a sprowadzili trzech młodych i nieznanych kopaczy, którzy póki co nie dostaną nawet szansy na ławce. W tym sezonie Vaslui pokonało już na własnym obiekcie Steau teraz przyjeżdża na ich teren i myśle że to może byc niespodzianka tej kolejki i padnie remis lub nawet wygrana gości.
Mój typ AW lub X @2.37 Bet365 ✅

G. Bistrita - Rapid Bucharest

Ciężki mecz do wytypowania nawet bukmacherzy mają problemy z ustaleniem faworyta i dają prawie takie same kursy na oba zespoły. W drużynie gości zabraknie kontuzjowanego Costin Lazara zawodnika z pierwszego składu. Statystki przemawiają za drużyną gości jednak jak dla mnie lepiej obejść się smakiem w tym spotkaniu.
Zapraszam do pisania analiz :!:

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Steua - Vaslui

Już dziś startuje Rumuńska Ekstraklasa , ciekawie zapowiada się mecz Steuy Bukareszt w której występuje nasz rodak Paweł Golański. Jak dotąd Steua zajmuje 3 miejsce w tabeli ich dzisiejszy rywal Vaslui 9. jak dotąd obie ekipy spotkały się ze sobą 7 razy 4 razy wygrywali piłkarze Steuy , 2 razy Vaslui i raz padł remis. Jednak ten sezon dla gości nie jest zbyt udany na wyjazdach nie radza sobie najlepiej , Steua najwięcej oczek zdobyła na własnym terenie i tutaj uważam że gospodarze pokażą w tej nowej rundzie że zasługują na większą lokatę niż ta 3. Tracą 5 pkt. do Drugiego miejsca i dziś mogą pomniejszyć te stratę dlatego jest o co grać. Wszystko w ich nogach.
Moje propozycję :
Steua - Vaslui - 1 @@ 1,80 Bet365.

Nasz rodak w trykocie Steuy czy znów zaliczy udany występ :?:

uzytkownik-7288 4

uzytkownik-7288

Użytkownik
Dziś w Rumuni rusza 21 kolejka więc czas na małe zapowiedzi:
Gaz Metan - Dinamo Bucharest
Niewątpliwie faworytem są tu goście którzy przyjeżdżają na stadion Metanu po 3 punkty. Swoją obecność zapowiadają także tłumy kibiców Dynama którzy wiernie wspierają swoich idoli. Gaz Metan jeszcze na początku sezonu był nastawiony na grę defensywną chciał tracić mało goli i strzelać przy każdej nadarzającej się okazji, jednak plany trenera wzięły w łeb i teraz tak naprawdę on sam nie ma planu na grę a jego zespół ma najwięcej straconych bramek w lidze. Mecz ten nazywany jest również małymi derbami i w tym sezonie Dinamo na własnym stadionie odprawiło Metan skromnie bo skromnie 1-0. Gaz Metan ma serię czterech przegranych meczy, Dinamo zaś pięknie odprawiło dwóch ostatnich rywali na własnym stadionie.
Warto dodać że Dinamo w czasie zimowej przerwy nabyło kilku nowych graczy, ciekawie wygląda przybycie Zicu byłego piłkarza takich klubów jak Inter, Parma czy Rapid. Meteorolodzy zapowiadają deszcze, więc boisko będzie pewnie wyglądać jak po meczu rugby, lecz dla Dinama nie powinno to stanowić problemu i dzięki tej wygranej umocnią się na pierwszym miejscu w tabeli i będą wyprzedzać drugą Uniree o 6 pkt.
Mój typ:AW @1,53 bet365

nazimek 0

nazimek

Forum VIP
ja proponuje grać w tej kolejce CFR Cluj. Grają na wyjeździe z outsiderem. Można u niektórych buków złapać nawet kurś 1,4. Sytuacja przedstawia się następująco:
1. Dinamo Bucharest 18 12 2 4 28 : 13 38
2. Unirea 18 11 2 5 28 : 14 35
3. CFR Cluj 18 9 5 4 25 : 13 32
4. FC Timisoara 18 11 5 2 34 : 21 32
5. Rapid Bucharest 18 9 4 5 25 : 18 31
6. Steaua Bucharest 18 7 9 2 25 : 14 30
7. U. Craiova 18 7 7 4 23 : 17 28
8. Arges Pitesti 18 8 3 7 25 : 23 27
9. Vaslui 18 7 5 6 20 : 17 26
10. Otelul 18 7 5 6 25 : 21 26
11. FC Brasov 18 5 9 4 14 : 13 24
12. Farul 18 6 4 8 16 : 24 22
13. G. Bistrita 18 6 3 9 18 : 20 21
14. Pandurii 18 5 6 7 17 : 25 21
15. Poli Iasi 18 5 4 9 14 : 25 19
16. Gaz Metan 18 4 3 11 19 : 34 15
17. CS Otopeni 18 2 3 13 14 : 32 9
18.
G. Buzau 18 0 3 15 6 : 32 3
jak widac gospodarze w 18 grach zdobyli tylko 3 punkty, z czego 1 u siebie. Cluj na wyjazdach bez rewelacji, bo w 8 spotkaniach 8 punktów, ale wydaje mi się , że w tym spotkaniu wygrają na luzie. Zatem:
G.Buzau - CFR Cluj 2 1,4 STS 0-1 ????

uzytkownik-7288 4

uzytkownik-7288

Użytkownik
Jutro i w środę czeka nas 23 kolejka pierwszej ligi w Rumunii.
Póki co skupmy się tylko na wtorku.
G. Buzau - Unirea
Tutaj patrząc na tabelę widzimy, że czeka nas spotkanie Dawida z Goliatem. Druga w tabeli Unirea z dorobkiem 42 pkt. i świetnym wynikami meczy granych na wyjeździe, przyjeżdża do ostatniej w tabeli Buzau zespołu który po 22 kolejkach ma &quot;aż&quot; 6 pkt a ich bilans to 1 wygrany mecz (z 11 Otelul), trzy remisy i 18 porażek. Jak widać gracze gospodarzy nie mogą być w najlepszych nastrojach na jutrzejsze spotkanie. Unirea traci tylko 4 punkty do lidera - Dinama i jutrzejsze zwycięstwo może zniwelować tą stratę i dać nadzieję na odebranie fotela mistrza. W przeszłości zespoły te spotykały się czterokrotnie, 3 razy górą bylo gracze Unirei i raz padł remis.
Mój typ: Unirea @1.42 STS ✅
Pandurii - Steaua Bucharest
Bardzo ciężkie spotkanie zapowiada się o godzinie 20 na stadionie Pandurii. Siódmy i trzynasty zespół tabeli będą toczyć się ciężki bój o 3 punkty, jednak bardzo możliwe że z tej bity, która nigdy nei przynosi niczego dobrego wyjdzie podział punktów który tak naprawdę i tak nic nie zmieni.
Oba zespoły swoje pozycje w tabeli opierają głównie na zremisowanych spotkaniach. Bilans Steau po 22 kolejakch to 9 Z 10 R 3 P. Pandurii nie jest dużo gorsze 5 Z 7 R 10 L.
Jak widać remis bardzo prawdopodobny tak samo dedukują bukmacherzy, gdyż kurs na remis można znaleźć nawet w okolicach 3.00.
Co ciekawe, małą ilość goli również wydaje się bardzo prawdopodobna poprę to statystyką iż na 7 spotkań jakie odbyły się między tymi zespołami od 2005 roku tylko RAZ padł over a było to 11 września 2005 roku kiedy to Steau wygrało na wyjeździe 2-1
Mój typ: under 2,5 @ 1,45 BWIN ✅
remis @ 3,15 STS ⛔

sztajger 24

sztajger

Użytkownik
Poli Iasi - CFR Cluj

Typ: 2 @ 2.05
BUK: Unibet

Analiza: Już o 18:00 na Stadionul Emil Alexandrescu drużyna gospodarzy - Poli Iasi podejmie znane każdemu z występów w tegorocznej Lidze Mistrzów. Zacznijmy od gospodarzy. Aktualnie plasują się na dwunastej pozycji w tabeli, mają bezpieczną przewage nad strefą spadkową.. Jest to typowy Rumuński średniak, tak więc ten sezon mogą zaliczyć do udanych. Goście zaś, którzy jak dobrze wiemy bardzo dzielnie spisywali się na arenie Europejskiej to spotkanie musza po prostu wygrać. Tuż za plecami czają się takie zespoły jak Steaua Bucharest i Rapid Bucharest (dwa punkty straty) a Cluj zajmuje jak narazie czwarte miejsce. Sytuacja w tabeli jest na prawde bardzo napięta. Nie można już odpuscic zadnego spotkania. Jeżeli goście dzisiejsze spotkanie wygrają, przy szczęśliwym obrocie spraw mogą znaleźć się na drugim miejscu w tabeli. Za CFR Cluj przemawia przede wszystkim ostatnia forma. Goście idą jak burza, w ostatnich dziesięciu spotkaniach zwyciężali szesciokrotnie, dwukrotnie zremisowali oraz poniesli dwie porażki. FC Politehnica Iasi zaś gra jak na typowego średniaka przystało, zwycięstwa przekładają porażkami oraz remisami. W ostatnich dziesięciu spotkaniach udało im się czterokrotnie zwyciężyć, dwukrotnie zremisować oraz cztery razy poniesli porażke. W spotkaniach pomiędzy obydwoma drużynami minimalną przewage mają dzisiejsi goście. Należy jednak przypomnieć, że mecze te były bardzo zaciekłe a o zwycięstwie decydowała jedna bramka. Mam nadzieje, że i dziś nie będzie inaczej i to Cluj wyjdzie z tego pojedynku zwycięsko.

Wynik: 0-1 ✅

patrolinho 143

patrolinho

Forum VIP
Pandurii - Steaua Bucharest
Typ: X/2 (HT/FT)
Kurs: 5,00
bet365
Dla Steauy może to być ostatni gwizdek... Do końca sezonu zostało 12 kolejek a wyżej wymienieni tracą do lidera &quot;tylko&quot; 9 pkt. Dziś nadarza się znakomita okazja do powalczenia o 3 punkty... I chociaż statystycznie wygląda to całkiem nieźle to już gorzej z praktyką... Bo Steaua na wyjazdach ostatnio ciuła tylko punkcik po punkciku... A z taką grą na wyjazdach nie ma co marzyć o nawiązaniu walki o tytuł mistrza kraju... Panurji w oszałamiającej formie może nie jest, ale niech wyznacznikiem ich postawy na boisku będzie ich bilans meczów domowych 4-4-2... Bilans jakże wymowny... Steaua rozegra dzisiaj mecz na piekielnie trudnym terenie więc o bramkę a tym bardziej o zwycięstwo będzie niezwykle ciężko... Myślę jednak, że jeśli w latach poprzednich się udawało to i dzisiaj Steua powalczy o komplet punktów... Mecz będzie na pewno wyrównany i nawet podział punktó i wynik 0 - 0 nie będzie dla mnie zdziwieniem... Szczególnie w takiej &quot;egzotycznej&quot; lidze jak rumuńska... Gdzie każdy może wygrać z każdym....

uzytkownik-7288 4

uzytkownik-7288

Użytkownik
Gaz Metan - Arges Pitesti
Drugi dzień rozgrywek 23 kolejki.
15 w tabeli Gaz Metan podejmuje na własnym obiekcie 10 Arges. Statystyki i tabela wskazywałyby faworyta na zespół gości jednak w moich oczach wygląda to inaczej.
Gospodarze muszą się bronić przed spadkiem dlatego też nie mogą sobie pozwolić na żadną wpadkę ostatni mecz przegrali 2:1 jednak przeciwnik był bardzo wymagający i do tego nie grali u siebie.
Arges mimo dość dobrej gry na wyjazdach na początku sezonu obecnie gubi się jak dziecko we mgle, ostatnim meczem przerwali swoją złą passe jednak moim zdaniem znowu w ich statystykach zrobi się czerwono,
Mój typ: Gaz Metan @2.30 STS ⛔
over 2,5 2.20 bet365 ✅

Rapid Bucharest - FC Timisoara
Niechętnie podchodzę do tego spotkania i moje uczucia są bardzo mieszane. Pierwsze co przyszło mi na myśl patrząc na ten mecz to under jednak ja stawiam na małą ilość goli bardzo rzadko i raczej unikam tego jednakże w tym przypadku dam się skusić.
Tak naprawdę spotykają się dwie overowe drużyny, bilans czwartego w tabeli Timisora to 41:24 natomiast szósty Rapid 30:21. Jak również widać zespoły są bardzo blisko siebie w tabeli dlatego szykuje nam się bardzo zacięty mecz. Na koniec otuchą mogą być statystyki w których łatwo zauważyć, że na 8 rozegranych bezpośrednich spotkań w przeszłości między tymi zespołami tylko RAZ padł over.
Mój typ: under 2,5 @1,80 Jetbull ✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom