Dzisiaj mecz Cluj - Steaua i dalej ide tropem , który obrałem poprzdnio przeciwko CLUJ , a ladnie opisał to bułeczka - czutaj poniżej:
"Cluj ma duże problemy finansowe. Piłkarze nie dostają pensji od grudnia 2013 roku. Przedwczoraj zastrajkowali i nie wyszli na trening. Powiedzieli, że nie będą grać dopóki nie dostaną zaległej kasy. Nie wiem czy się dogadali z prezesem czy nie, nie wiem też czy wczoraj mimo wszystko pojawili się na treningu (nie znalazłem takiej informacji), ale cała ta sytuacja na pewno nie służy dobrej atmosferze w klubie. Wczoraj rozstrzygnięto też spór pomiędzy klubem a byłym zawodnikiem o nazwisku Maftei. Klub musi mu zapłacić zaległą pensję. W przerwie letniej odeszło wielu graczy, a pomiędzy obecnymi zawodnikami brakuje zgrania, no i przede wszystkim dobrej atmosfery. Klub nie przypomina tej drużyny, która grała w
LM. Na pewno poziom piłkarski obniżył się. W poprzedniej rundzie udało się wymęczyć awans z Jagodiną. Teraz porażka z Dinamo w pierwszym meczu. Dodam, że Dinamo jest w rytmie meczowym i do tego fantastycznie spisuje się w lidze, w której przewodzi i w której wygrywa mecz za meczem. Cluj dopiero rozpoczęło ligę. Nie wolno też zapominać w jaki sposób Cluj dostało się do
LE. W lidze zajęli dopiero 6. miejsce, ale dwie drużyny przed nimi zrezygnowały z udziału w
LE z powodu kłopotów finansowych. Dziwne, że Cluj nie zrobiło tego samego. Wiadomo, że
LE to tylko kula u nogi, zyski są znikome.
Skoro klub ma problemy finansowe, a piłkarze nie dostają pensji, to muszą sobie radzić w inny sposób. Nie będę zaskoczony, gdy to spotkanie okaże się ustawką. Zawsze można pójść do buka i postawić, że się np. wysoko przegra. Zarówno Rumuni jak i Białorusini słyną z ustawiania meczów, więc jest większe prawdopodobieństwo, że się dogadają. Choć wcale dogadywać się nie muszą, wystarczy, że obrońcy Cluj będą mieć słabszy dzień. Stawiam na wysoką wygraną Dinamo oraz DNB Dinamo.
CFR Cluj - Dinamo Minsk 0:2 //no i pięknie ustawili, czerwo, karny i handi na gości
Typ: 2 DNB
Kurs: 3,25
Buk: Marathonbet
Typ: Dinamo -1
Kurs: 7,10
Buk: Marathonbet"
Dzisiaj może być podobnie , dodatkowo Steaua dłużej odpoczywała po pucharach ,a obserwując lige rumuńską od jakiegoś czasu to takie ustawki ze strony klubów z kłopotami finansowymi się potwierdzają. Zawodniczy szukają pieniędzy , a to najprostszy sposób. Zawodnicy zarobią kase , a dodatkowo zagrają na nosie władzą klubu i zmuszą ich do jakichś działań mających poprawe warunków finnasowych.
STEAUA -1 kurs ~ 3,1