>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Royal London Watches Grand Prix 11th-19th Paź 2008

Status
Zamknięty.
michau 84

michau

Forum VIP

Royal London Watches Grand Prix

Scottish Exhibition and Conference Centre
11th-19th Paź 2008

Sobota 11 Oct 2008

John Higgins - Anthony Hamilton
Joe Perry - Barry Hawkins

Niedziela 12 Oct 2008

Stephen Hendry - David Gilbert
Neil Robertson - Steve Davis
Marco Fu - Jimmy Michie
Mark Allen - Michael Holt
Graeme Dott - Judd Trump
Ryan Day - Ricky Walden

Poniedziałek 13 Oct 2008

Stephen Maguire - Jamie Cope
Ding Junhui - Jamie Burnett
Mark Selby - Andrew Higginson
Peter Ebdon - Simon Bedford

Wtorek 14 Oct 2008

Ronnie O&#39;Sullivan - Liang Wenbo
Allister Carter - Dave Harold
Shaun Murphy - Adrian Gunnell
Mark King - John Parrott

Ten tema przeznaczony jest na nasze dyskusje i analizy tego turnieju ;)

uzytkownik-7288 4

uzytkownik-7288

Użytkownik
Witam czekałem na ten temat i juz sam myslałem o jego założeniu ;)
Na początek chyba warto wspomnieć o zmianach jakie nastąpiły a mianowicie na stronie światowej federacji snookera jest napisane że w fazie od ostatniej 16 aż do półfinałów maja być losowania a więc nie tak jak wcześniej drabinka. Teraz nikt nie będzie znał przeciwnika aż do momentu wylosowania.

michau 84

michau

Forum VIP
Niewątpliwie tak jak napisał Jareks jest to nowość - czy dobra czy nie - trudno powiedzieć. Na pewno ktoś będzie miał więcej a ktoś mniej szczęścia przy trafianiu na swoich późniejszych rywali. Jak już pisałem w temacie poprzedniego turnieju kilka spotkań wygląda całkiem ciekawie, napiszę parę zdań jutro co o tym wszystkim myślę.

Dodam jeszcze iż jutro (9 października) rozgrywane są dwa spotkania w ramach Premier League Snooker 2008:

Ronnie O&#39;Sullivan - Ding Junhui
Mark Selby - Steve Davis

Spotkania nie są rozgrywane do okreslinej ilości wygranych frame&#39;ów. Każdy pojedynek składa się z 6 partii w których wyłoni się zwycięzca, bądź też nie. Na pewno będą to ciekawe spotkania, lecz faworytów mamy i to wyraźnych. Widzę, że pinnacle wystawiło kursy na te spotkania -tylko ML. Stawianie na faworytów raczej bez sensu, za to można postawić na Dinga - szkoda że nie ma opcji x2, ponieważ remis wydaje mi się bardzo prawdopodobnym rezultatem.

pozdrawiam i zapraszam do wzięcia udziału w konkursie :!:
:!: http://forum.bukmacherskie.com/showthread.php?t=23677 :!:

michau 84

michau

Forum VIP
Joe Perry (ENG) - Barry Hawkins (ENG)
over 7.5✅
Nareszcie kolejny turniej snookera wystartował Tym razem Szkocja, dokładniej Glasgow. Już w pierwszej rundzie mamy sporo ciekawych spotkań, tym lepiej że jest ona rozłożona na kilka dni, więc będzie co obstawiać ^^ W pierwszym dniu wybrałem ciekawsze spotkanie wg mnie. imo, że buki faworyzują Perrego, mnie przekonuje oferta na over 7.5 frame&#39;a ! Kolejny typ dnia wg mnie, wynik 5-2 czy 2-5 nie wchodzi w grę. Spotkają się gracze którzy prezentują podobny poziom. Perry już nie jest w tak świetnej formie jak w zeszłym sezonie, o czym z resztą wspomniał podczas Shanghai Masters. A Hawkins na pewno nie odda tego meczu gładko, nie ma takiej opcji i conajmniej 8 frame&#39;ów ujrzymy w tym pojedynku Moj typ to 5-4,5-3 dla Perrego.

Ponadto Higgins nie powinien przegrać swojego spotkania, lecz kurs nie zachęca ;)

Mały komentarz co do meczów Premier League... Selby zgodnie z przewidywaniami wygrywa 3-0, natomiast Ronnie ku wielkiemu zdziwieniu rozgromił Dinga 6-0 :-? Szok. Dwa break&#39;i powyżej 100 pkt (134, 126)... chciałbym zobaczyć to spotkanie... i jak on mógł przegrać finał z Waldenem?

R 0

rbiess

Użytkownik
Wydaje mi się, ze pomysł z losowaniem nie jest zbyt szczęśliwy. Wg mnie rozstawianie i drabinka mają większe uzasadnienie i możliwość ciekawszych półfinałów i finału. Chociaz jesli gorszy lub teoretycznie najgorszy zawodnik pokona najlepszego we wczesnej fazie turnieju i dojdzie do finału to raczej nie gorsza dyspozycja mistrza w tym dniu tylko dobra gra to powoduje.

michau 84

michau

Forum VIP
Marco Fu (HKG) - Jimmy Michie (ENG)
Marco Fu (HKG) -1,5 ✅✅✅
Kolejne ze spotkań pierwszorundowych turnieju w Glasgow. Nie ma co się rozpisywać MArco jest zdecydowanym faworytem, po jego ostatnich występach można śmiało powiedzieć, że jest w formie. A zmierzy się z przeciętnym zawodnikiem jakim jest Jimmy Michie. Nie ma innej opcji w tym pojedynku niż wygrana zawodnika z Hong Kongu. Hicks 5-3 Hamilton 5-2 i dopiero porażka z Selbym w Shanghai MAsters mowia same za siebie. Obecnie dzieli ich mała przepaść w tym co prezentuja przy stole, co zaowocuje wynikiem w granicach 5-1 5-2 dla Marco. 3 frejmy to jest max co może oddać w tym meczu.

Ponadto polecam również Robertsona -1.5 :minus;(mieli zacząć o 13 mecz ale jeszcze nie grają (?) więc podaje)

michau 84

michau

Forum VIP
Spotkanie:Mark King - John Parrott
Typ:-1.5 Mark King ⛔
Ostatni dzien zmagan pierwszorundowych turnieju w Glasgow.Nie bede sie rozpisywal, Mark dla mnie jest zdecydowanym faworytem, jest lepszym snookerzysta niz dziadek Papuga, ktorego swietne czasy znajduja sie nascie lat temu. Gra Kinga moze ostatnio nie powala, ale jakto sam powiedzial w wywiadzie, ze mogl w losowaniu trafic duzo gorzej i cieszy sie z tego na kogo trafil. Bardzo bardzo bardzo dobry typ wg mnie na dzisiejszy wieczor ;]

Ponadto rozlosowano już pary 1/8 finału

Wednesday 15 Oct 2008

Shaun Murphy/Adrian Gunnell - Steve Davis
John Higgins - Stephen Hendry
Judd Trump - Joe Perry
Ding Junhui - Michael Holt

Thursday 16 Oct 2008

Jamie Cope - Peter Ebdon
Mark Selby - Ryan Day
Mark King or John Parrott - Allister Carter
Marco Fu - Ronnie O&#39;Sullivan​

E 0

evileqq

Użytkownik
Jeżeli jakimś cudem dziś Murphy pokona Gunnella (na co się nie zapowiada) to polecam grać przeciwko niemu, gra naprawdę tragicznie od jakiegoś już czasu (co pokazał już w ostatnim turnieju Shanghai).

michau 84

michau

Forum VIP
Być może powtórka z rozrywki - tak jak O&#39;Sullivan przespał pierwszą część spotkania tak i może Murphy się rozpędza. Aczkolwiek Ronnie wyglądał dużo lepiej niż jego młodszy rodak.

michau 84

michau

Forum VIP
Mam chwilkę to napiszę parę słów o dzisiejszych spotkaniach.

W pierwszym meczu Jamie Cope wydaje się byc zdecydowanym faworytem w pojedynku z Ebdonem. Cope znakomicie sobie poradził z Maguire&#39;em &#39;niszcząc&#39; go 5-1... niestety nie oglądałem tego meczu, więc nie wiem jak grali panowie.Ale raczej Szkot nie przystał do oddawania meczów ot tak. Ebdon w swoim pierwszym meczu pokonał również 5-1 Simona Bedforda.. lecz gdzie tu porównywać Maguire&#39;a do Bedforda... Jedyneczka 9/10, handi 7/10... oczywiście na Cope&#39;a. Jestem nieco zaskoczony kursami... być może bukmacherzy obawiają się, że wygrana Cope&#39;a była tylko takim jednorazowym wybrykiem... ja myślę, że jednak nie. Kolejne spotkanie to mecz The Rocket z Marco Fu. Sam nie wiem jak to się stało, że po tak tragicznej grze, szczególnie na początku spotkania z Wenbo, O&#39;Sullivan wygrał go aż 5-2... W tym meczu raczej szukałbym niespodzianki, niż zwycięstwa Anglika. Typ dla mnie to over 7.5 frame&#39;a w meczu 8/10. Ronnie strzela różne różniste fochy, wszyscy o tym doskonale wiemy, a Fu to bardzo równy i spokojny zawodnik, który powinien wykorzystywać takie sytuacje... co nie zmienia faktu, że jest równie dobrym zawodnikiem aby wygrać ten pojedynek. Trzecie i moim zdaniem najciekawsze spotkanie dzisiejszego dnia to pojedynek Marka Selby&#39;ego z Ryanem Day&#39;em. Nieco podobna sytuacja jak w poprzednim spotkaniu... Mark jest faworytem i w przeciwienstwie do O&#39;Sullivana myślę, że to on powinien spokojnie poradzić sobie z Day&#39;em. W pierwszym spotkaniu Selby &#39;przejechał się&#39; po Higginsonie wygrywając 5-0.... Day natomiast pokonał nową &#39;gwiazdkę&#39; Ricky&#39;ego Waldena 5-4. Day lubi zaskakiwać, z drugiej strony nie jest również słąbym zawodnikiem, ale to co prezentuje ostatnio Selby przekonuje mnie do tego, że jest jednym z faworytów do zwycięstwa w tym turnieju. Również tak było w poprzednim - Shanghai Masters, jednak tam trafił na nieobliczalnego jak później zobaczyliśmy Ricky&#39;ego Waldena. Handi był tu nie ryzykował, ale kurs na ML jak najbardziej mi odpowiada. Ostatnim dzisiejszym spotkaniem będzie drugie starcie wewnątrzangielskie. John Parrott, który w dość niespodziewany sposób znalazł się w tej rundzie pokonując Kinga, co z resztą bardzo mnie zdziwiło, aczkolwiek jego gra była na dobrym poziomie i zasłużenie wyszedł zwycięsko z tego spotkania. King trochę rozczarował myślę nie tylko mnie, ale szacunek dla starszego Anglika, że pomimo tak dużego stażu przy snookerowym stole, potrafi jeszcze grać i co najważniejsze wygrywać. Poza tym dawno już tego nie widzieliśmy ;) Co do Cartera nie będę się wypowiadał, ponieważ nie jest on moim ulubionym snookerzystą, i ukrywam że liczę na kolejną niespodziankę ze strony doświadczonego Parrotta. Nie będzie o to łatwo, ale jestem dobrej myśli ;)

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Spotkanie: Ronnie O&#39;Sullivan - Marco Fu
Typ: Marco Fu
Kurs: 2,89
Buk: Betgun

Analiza:

Jest to spotkanie 1/8 fianłu turnieju Grand Prix który rozgrywany jest w Glasgow. Faworytem w tym pojedynku oczywiście jest obecny mistrz świata anglik Ronnie O&#39;Sullivan. Sezon zaczął bardzo dobrze wygrywając pierwszy turniej rankingowy a w drugim doszedł do finału. Pomimo tego w meczu z Wenbo zaprezentował się kiepsko. Jest to zawodnik bardzo chimeryczny i często nieobliczalny. W dzisiejszym spotkaniu oczekuje niespodzianki i wygranej Fu. Marco w tym roku już wygrał z Ronniem w China Open. Wogule anglik nie raz już przegrywał ze swoim dzisiejszym przeciwnikiem. Marco Fu słynie z tego że na mecz z wyżej notowanym przeciwnikiem potrafi się zmobilizować i rozgrywać kapitalne spotkania. Jeśli mistrzowi świata gra nie zacznie się ukłądać od początku to może dzisiaj polec. Kto orientuje się w snookerze to wie o czym mówie ;].

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Uhh za bardzo liczyłem na niespodziankę:jezora:

Ronnie O&#39;Sullivan - Marco Fu ( 5:2 )​

Ronnie nie dał pograć obrońcy tytułu ... No i w sumie dobrze, jest lepszy i przeszedł do ćwierćfinału.

uzytkownik-7288 4

uzytkownik-7288

Użytkownik
Ronnie wygrał 5:1
Dokładnie zrobiliście to z O&#39;Sullivanem co on z poprzednim przeciwnikiem, czyli zlekceważyliście go jednak widać ze mistrz jest jeden i On może sobie pozwolic na taka ekstrawagancję. Pozdrawiam ;)

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Judd Trump - Ronnie O&#39;Sullivan
5:4

No dzisiaj jedank stary wyjadacz i misztrz O&#39;Sullivan przegrał ze świetnym młodzianem.:jezora: Judd Trump zagrał kapitalnie, wogule bez respektu, bez strachu i z fantazją. To jak stawiał Ronnie&#39;mu snookery to mi się najbardziej podobało.
Liczyłem na Judda, właściwie liczyłem na niespodziankę i się udało. Już wczoraj typowałem na odpadnięcie mistrza świata. Ale to sie odwlekło tylko na jeden dzień. Od dłuższego czasu Trump mi imponuje i mam nadzieje że jeszcze dużooo zamiesza w snookerowym świecie. Tak dalej!!!!!:spokodfhgfh:

E 0

evileqq

Użytkownik
Bez przesady, Trump zagrał dobrze ale jego wygrana to raczej zasługa Sullivana który dziś grał katastrofalnie (no może poza tym break&#39;iem powyżej 100 punktów w jednym z frame&#39;ów), chyba zbytnio zlekceważył rywala, popełniał dziś masę prostych, niewymuszonych błędów, a do tego niewykorzystywał wielu, wielu okazji stworzonych przez błędy Trumpa.

michau 84

michau

Forum VIP
O&#39;Sullivan niestety ma to do siebie, że bardzo się irytuje i pokazuje to dość dosadnie po nieudanym prostym uderzeniu... ale żeby dwa razy ciskać kijem o stół ? Jeszcze ta akcja przy chybionej czarnej... mistrz to mistrz, wiadomo, że przywileje jakieś ma ale mnie się wydaje że aż za bardzo je wykorzystuje, wręcz nagina ;) No i został skarcony. Brawo Dziad :)P) Trump ;) Będę trzymać kciuki za niego w jutrzejszym i mam nadzieje niedzielnym pojedynku ;]

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Bez przesady, Trump zagrał dobrze ale jego wygrana to raczej zasługa Sullivana który dziś grał katastrofalnie (no może poza tym break&#39;iem powyżej 100 punktów w jednym z frame&#39;ów), chyba zbytnio zlekceważył rywala, popełniał dziś masę prostych, niewymuszonych błędów, a do tego niewykorzystywał wielu, wielu okazji stworzonych przez błędy Trumpa.
Zgodze się, że O&#39;Sullivan grał słabo bo to było widać. Ale Trump grał świetnie, to co on wbijał przez cały stół, odstawne, stawiane snookery ... Na mnie zrobił duże wrażenie choć dawno już jestem pod wrażeniem jego gry. Mam nadzieje, że Higinns też poczuje smak przegranej z Juddem.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom