10/10
Terek Grozny -
Dinamo Moscow DNB 1,72 bet365 1:2
Dinamo prezentuje ostatnio kapitalna formę! Notują passę 4 zwycięstw i to nie byle jakich. Ostatnio u siebie pewnie wygrali
3:0 z Rubinem Kazań (5 miejsce), wcześniej w derbach Moskwy wręcz zjedli Spartak wbijając im 5 bramek!
Wygrali aż 1:5, choć z drugiej strony Spartak ma teraz bardzo przeciętną formę, to jednak 5 goli robi wrażenie. Jeszcze wcześniej
ograli u siebie sam Zenit aż 3:0. Naprawdę te wyniki robią na mnie wrażenie, w czterech ciężkich meczach z czołówką bilans bramkowi 13:1 to jest coś co na Terek powinno wystarczyć.
Terek widziałem w meczu z Volgą Nowogród i ten mecz o mały włos by przegrali gdyby jeden z napastników gospodarzy miał bardziej wyregulowany celownik strzelił by bramkę, która była pusta.
Mecz wcześniej u siebie grali z przedostatnią Alaniya gdzie wygrali dość skromnie tylko 1:0, jeszcze wcześniej dostali na wyjeździe 3:0 od Krasnodaru. U siebie z Mordowią Sarańsk (ostatnia drużyna) znów wygrali skromnie tylko 2:1. Jak przyjechał ktoś z czołówki na Czeczenię mam tu na myśli CSKA czy Lokomotiv Moskwa to wyniki wyglądały tak, 1:2 i gładkie 0:3. Jutro myślę, że kolejna drużyna z Moskwy pokaże im, że ich kapitalna forma nie wzięła się znikąd.
Do tego w sierpniu Terek wygrał na wyjeździe z Dinamo Moskwa 1:2 i zwycięską bramkę strzelił Rybus, ale gospodarze wtedy grali w osłabieniu. Jutro czas na rewanż.
Czeczenia to na pewno trudny teren na komplet punktów dlatego zabezpieczam się opcją DNB.
Rubin Kazan DNB - Spartak Moscow 1,44 bet365 0:1
Spartak gra ostatnio bardzo słabo, od 5 meczy nie zdobyli kompletu punktów i nie zanosi się na to, przynajmniej moim zdaniem, że zdobędą 3 z Rubinem na wyjeździe. Na wyjazdowe spotkanie z
LM z Celticem które przegrali 2:1 można jeszcze przymknąć oko. Ale już u siebie z Zenitem dali sobie wbić 4 bramki, gdzie tylko 2 strzelili i dostali 2 czerwone kartki... Skoro jesteśmy przy czerwonych to napiszę, że zabraknie w spotkaniu dwóch ważnych obrońców z Argentyny:
Nicolas Pareja 12/2 - Obrońca
Juan Insaurralde 11/1 - Obrońca
Domyślam się, że skoro dwóch było z jednego kraju to stanowili ważną podstawę w obronie Spartaka, a i tak ostatnio ich obrona kuleje, więc wygląda to jeszcze gorzej.
Nie zapominajmy też, że w derbach z Dinamo Moskwa dostali aż 5 bramek, wcześniej 3 od Barcelony z okazji
LM.
Czyli wychodzi na to, że
stracili 14 bramek w 4 spotkaniach (strzelili tylko 4), do tego jeszcze
wypadło dwóch kluczowych obrońców.
Wcale się nie zdziwię jak w tym meczu Rubin wygra gładko 3:0, choć są drużyną taką której nie do końca ufam.