W każdej z rund gramy do 4 zwycięstw czyli tak jak kolega wyżej napisał "Best of 7".
Sibir - Admirał
Można powiedzieć, że zgodnie z planem Sibir wykorzystuje przewagę własnego lodu i odnosi zwycięstwo w game 1. Dziś drugi pojedynek tej serii i teoretycznie faworytem jest Sibir, który podobnie jak Dynamo w rywalizacji z Sochi potrafił w kluczowych momentach wykorzystywać PP co dawało większą swobodę oraz kontrolę nad meczem. Trener Admirała może mieć spore pretensje do Ugarova, który w nieodpowiedzialny sposób przy stanie 3:2 dla gospodarzy, złapał 5 min plus wykluczenie na 10 min z meczu po czym wpadała bramka na 4:2.
Ja dziś ze swojej strony idę w punkt zdobyty przez Konstantina Makarova z ekipy gości jak i w ov 1.5 strzelonych bramek w PP.
Jeśli chodzi o Makarova to postać numer 1 Admirała od kilku tygodni, widać że jest w formie, świetnie odnajduje się w PP, asystuje, strzela, można powiedzieć że chłop odpalił w odpowiednim momencie i bez jego punktów gośiom może być bardzo trudno zrobić cokolwiek w tej serii, a zwłaszcza na wyjazdach.
Co do PP to wiadomo jak ważnym elementem gry są przewagi, kar w pierwszym meczu był bardzo dużo, a padły zaledwie 3 bramki, ale lepsze to niż nic. Ogółem Sibir bardzo dobrze potrafi grać w PP, linia 3 x S czyli Shumakov, Sannikov i Shalunov robi ostatnimi czasy sporą różnicę. Ponadto Ullstrom, Ridderwall i Vinocur to również
trójka, która świetnie potrafi rozegrać PP, po stronie Admirała jest Makarov, Blum i Booth. Jeśli ilość kar zostanei dziś utrzymana na podobnym poziomie jak w pierwszym meczu to myślę że ov 1.5 powinien spokojnie wejść.
Konstantin Makarov ov 0.5 pkt / 2.15 Marathonbet
Over 1.5 goals PP / 2.50 NordicBet 1 - tyle PP dla Admirała i nic...