M.King vs S.Maguire
Zwycięzca meczu:
Maguire, Stephen @ 1.54 0-4
J.Higgins vs A.McGill
Zwycięzca meczu:
Higgins, John @ 1.41 4-2
Marathon
Dla mnie najpewniejsi z faworytów w pierwszej rundzie. Zarówno Maguire jak i Higgins bardzo dobra forma w ostatnich tygodniach: Mags półfinał World
Grand Prix i 2 runda Welsh Open, odpadał po meczach z O’Sullivanem i właśnie Higginsem, więc wstydu nie ma. Higgins jeszcze lepie, WGP mu nie wyszło, ale już pełnia mocy w Welsh Open i wygrany cały turniej. Co ważne, obaj Szkoci odpuścili też Gibraltar, więc poprzedni tydzień mogli poświęcić spokojnym treningom, całkiem możliwe że wspólnym bo w przeszłości często razem trenowali. Odpada też zmęczenie podróżami, a wojaże między wybrzeżem Atlantyku a Bukaresztem, a to może mieć odbicie na formie graczy. Rywale poszukujący zgubionej formy, do tego obaj też grali w Gibraltarze z różnym skutkiem. Dla mnie faworyci pewni, chyba tylko krótki format meczów sprzyja dogom, ale to nie powinno mieć znaczenia.
Mark Williams - Allister Carter
Suma frame'ów:
Powyżej 5 @ 1.74 0-4
spodziewałem się że Williams może mieć ciężko, ale nie że aż tak..
Stuart Bingham - Neil Robertson
Suma frame'ów:
Powyżej 5 @ 1.62 4-3
cuda w deciderze, Bingham potrzebował snookera i Robbo mu go dał..
Betsafe
Williams trochę spuścił z tonu, ostatnio szybkie wyloty w WGP i zwłaszcza w swoim domowym Welsh Open. Carter może nieregularny ale to wciąż duża klasa, do tego z Williamsem
mają długą historię zaciętych meczy. Co do drugiego meczu też widzę sporą szansę na over: Bingham wrócił po zawieszeniu i wygląda w kratkę, widać trochę rdzy i nieregularności, ale cały czas straszy wysokim brejkiem. To samo można powiedzieć o Robertsonie, więc nie powodu by obaj wymienili się przynajmniej dwoma wysokimi brejkami i skończyło overowo.